2024-02-25 20 浏览
又到三點三下午茶時間🤭啱啱同同事見完客,買啲小食返公司食就啱晒勒搭地鐵經過《西樹泡芙》買咗幾個返去食,本身見到佢有一款新出味道想買嚟試吓,點知賣晒,不過唔緊要,仲有大把口味選擇😋心大心細👉🏻👈🏻最後揀咗3款都係水果乳酪口味😍 泡芙每日新鮮焗起,外層酥脆內軟,夾上香甜新鮮水果加上乳酪忌廉,口感輕盈好清新➰➰➰➰白桃乳酪 $29芒果乳酪 $32士多啤梨乳酪 $31➰➰➰➰✨西樹泡芙 @chezchoux 尖沙咀港鐵尖沙咀站TST 2號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
又到三點三下午茶時間🤭
啱啱同同事見完客,買啲小食返公司食就啱晒勒

➰➰➰➰

✨西樹泡芙 @chezchoux
尖沙咀港鐵尖沙咀站TST 2號舖
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
2024-02-23 11 浏览
呢間泡芙店好多地鐵站都有分店,我好鍾意食呢度嘅泡芙😋款式味道有好多選擇👍🏻內餡超多,每次食完都超滿足!最近新年出左新口味,本身想買黎試吓,可惜已賣光~不過都無阻我食泡芙嘅食慾😂買返幾個返屋企享受😋芒果乳酪 $32脹卜卜嘅泡芙 外層好酥脆內𥚃鬆軟內餡充滿了乳酪忌廉同芒果肉 芒果清甜 酸酸甜甜不會膩白桃乳酪 $29白桃乳酪相對比較清香 桃肉香甜 味道清新榛子意大利芝士 $28朱古力曲奇皮 焗得酥脆口感輕盈內餡夾住軟綿綿咖啡忌廉同花生碎 充滿咖啡香氣 口感豐富

芒果乳酪 $32

2024-02-21
用餐时段
宵夜
2024-02-17 24 浏览
喺尖沙咀食晚飯後~臨番屋企前經過地鐵站被一排排精美泡芙吸引住視線😍見到都流哂口水😍乖乖掏出銀包買番幾個泡芙做飯後甜點先🫰🏻🫰🏻.✨黃金滿屋呢款係農曆春節期間新推出嘅新品❤️個名咁好意頭梗要試番個~整個飽滿金黃造型非常誘人~滿到瀉嘅幼滑流心奶黃上灑有咸香肉鬆&紫菜碎☺️入口咸甜交織好合拍~咁樣組合嘅泡芙又幾有新鮮感!!.✨士多啤梨乳酪人氣款式🍓賣相勁吸引🍓尤其係當造嘅紅卜卜士多啤梨勁吸睛~外層酥脆且鬆軟嘅泡芙~內層為微酸奶滑嘅乳酪+清甜士多啤梨~完美結合嘅酸甜滋味令人由心湧上幸福感😘😘.✨芒果乳酪另一款大熱款式😋亮澤感十足嘅新鮮芒果令人眼前一亮🥭芒果肉厚味甜配上濃郁滑溜嘅乳酪~夾埋酥脆泡芙嘅豐富口感~又成就了另一種滋味享受👍🏻👍🏻
✨黃金滿屋
✨士多啤梨乳酪
✨芒果乳酪
臨近新年,西樹泡芙推出咗新口味🌟黃金滿屋,聽個名已經非常好意頭又應節,其實餡料係流心奶黃而泡芙面鋪滿肉鬆,肉鬆的鹹香之中又帶奶黃的香甜,非常有特色。😋接下來是我哋一直食開的招牌口味,芒果和士多啤梨。😍🥭芒果乳酪泡芙這款泡芙以新鮮芒果和柔軟的乳酪為主要材料。泡芙外皮依然保持著酥脆的口感,內部則填滿了香甜芒果和軟滑乳酪。芒果的甜味和乳酪的酸度完美結合。🍓士多啤梨乳酪泡芙這款泡芙以新鮮士多啤梨和濃郁的乳酪為主要材料。泡芙的外皮仍然保持著酥脆的質感,內部則填滿了豐富的士多啤梨和乳酪。士多啤梨的酸甜味道與乳酪的濃郁口感相得益彰,士多啤梨香氣四溢,絕對是士多啤梨的愛好者最愛。😍

接下來是我哋一直食開的招牌口味,芒果和士多啤梨。😍

🥭芒果乳酪泡芙

🍓士多啤梨乳酪泡芙
2024-02-08 9 浏览
西樹泡芙是一家以泡芙為主打產品的甜點店,在不同港鐵站有多間分店,提供多種豐富口味的泡芙組合,非常值得一試,因為真的很美味😋😋首先,我們品嚐了黃金滿屋泡芙($33)🍮🍮這是一款新推出的新產品,泡芙外觀金黃誘人,觸感鬆軟,一口咬下去,脆皮和綿密的內餡完美地融合在一起。內餡是流心奶黃和肉鬆的組合,這種奇妙的組合帶來了豐富的口感和層次感。流心奶黃散發著濃郁的奶香味道,與香脆的肉鬆相互襯托,令人回味無窮。而且泡芙甜度適中,不會過甜,讓人一次品嚐到各種不同味道。接下來是朱古力三重奏泡芙($29)🍫🍫這款泡芙的內餡是巧克力的三重奏。一口咬下去,濃郁的巧克力味道瞬間充斥口腔。泡芙的外皮酥脆,內部充滿了濃郁的朱古力奶油、朱古力醬和朱古力碎片。這種多重的巧克力味道讓人愛不釋手,尤其是巧克力愛好者。最後是白桃吉士泡芙($29)🍑🍑這款泡芙的外觀清新雅致,外皮呈現淡粉色,吸引人的目光。一口咬下去,柔軟的泡芙皮中充滿了香甜的吉士餡料。吉士的滑順口感和白桃的清新風味相得益彰,帶來了一種獨特的口感體驗。這款泡芙是夏日的絕佳選擇,讓人感受到清爽的水果風味。綜合來說,西樹泡芙的泡芙口感絕佳,各種不同的口味都有其獨特之處

綜合來說,西樹泡芙的泡芙口感絕佳,各種不同的口味都有其獨特之處。無論是喜歡甜點的人還是巧克力愛好者,都能在這裡找到自己喜歡的口味😍😍

西樹泡芙 (尖沙咀)
地址:尖沙咀港鐵尖沙咀站TST 2號舖
外卖自取
呢幾日路過尖沙咀地鐵站看見西樹泡芙分店,被它琳琅滿目的泡芙所吸引,各式各樣的口味任君選擇~我正猶豫緊買邊一款的時候,店員介紹店舖剛好推出新產品,名為黃金滿屋,還有限時優惠,只要購買黃金滿屋一件,即可加$20換領其他口味的泡芙。<黃金滿屋> $33泡芙質地挺身,內裏充滿奶皇醬內餡,表面鋪上滿滿的肉鬆。入口奶皇餡隨即爆漿,甜甜的味道好像在吃奶黃包,加上鹹香肉鬆後整個是鹹甜鹹甜的,是很少在泡芙中吃到的口味~個人認為是一款適合新年的產品呢

<黃金滿屋> $33
2024-01-28 23 浏览
今日放工路經尖沙咀 買個飯後甜品畀屋企人食泡芙專門店有好多種唔同款嘅泡芙 除咗最claasi嘅得cream喺中間嘅泡芙 呢度亦有乳酪泡芙 布甸泡芙等等 賣相非常精緻芒果乳酪 面頭有好幾粒大大粒嘅鮮芒果肉 中間係酸酸甜甜嘅乳酪吉士醬 啱曬鍾意食甜品又唔想食太甜嘅朋友 食落一啲都唔膩 自己一個人食完一個都絕對無問題士多啤梨乳酪 味道同上面嘅芒果乳酪泡芙差唔多 只不過係面頭轉咗配士多啤梨肉Oreo 中間夾左由Oreo打成嘅Cream 仲夾住一塊Oreo曲奇 食落都有啲似麥旋風 泡芙亦鬆脆有蛋香味
今日放工路經尖沙咀 買個飯後甜品畀屋企人食

2024-01-16 27 浏览
返工太累,放工要慰勞下自己。係尖沙咀站見到香噴噴嘅泡芙就即刻買左!朱古力三重奏泡芙 $29聞到濃濃朱古力嘅香氣,一咬落去,外脆內軟嘅泡芙結合朱古力忌廉同朱古力醬,入口即溶,朱古力嘅香濃味道瞬間爆發,真係朱古力愛好者唔容錯過嘅好味道。濃朱古力布甸泡芙 $29鍾意食朱古力嘅我又點會錯過另一個朱古力泡芙。呢款泡芙唔單止有鬆軟爽口嘅外層,仲有濃郁嘅朱古力布甸。一口咬落,朱古力嘅香濃同布甸嘅滑順交織喺一齊,味道豐富,感覺非常滿足。芒果乳酪泡芙 $32另外都買左個水果系列,呢款泡芙以新鮮芒果同滑順嘅乳酪為主,清新嘅芒果香氣迅速彌漫口中,搭配柔滑嘅乳酪,簡直係一場清新爽口嘅饗宴。如果你係芒果迷,呢款絕對係必試之選。

朱古力三重奏泡芙 $29

濃朱古力布甸泡芙 $29

芒果乳酪泡芙 $32

2024-01-13 22 浏览
每次經過尖沙咀地鐵站,都會俾呢間泡芙店吸引住,店內有好多唔同口味嘅泡芙,好colorful ,賣相亦都好吸引。好多次都會忍唔住買幾個嚟食😋今日又揀左3個唔同嘅口味🍰榛子 TIRAMISU- Tiramisu有淡淡嘅咖啡,又吾會太甜,D cream又夠滑🧈白桃吉士- 白桃好清香,係我嘅致愛🍓士多啤梨乳酪- 士多啤梨份量好夠,乳酪勁滑,推介而且全店嘅泡芙都係新鮮製作,每件外層都好香脆,款式又夠多,真係下午茶最好嘅小食之一!😚
好多次都會忍唔住買幾個嚟食😋

今日又揀左3個唔同嘅口味
🍰榛子 TIRAMISU
🧈白桃吉士
- 白桃好清香,係我嘅致愛
🍓士多啤梨乳酪
- 士多啤梨份量好夠,乳酪勁滑,推介

2024-01-10
  • 白桃吉士
  • 士多啤梨乳酪
西樹泡芙有多間不同分店,其實每一次路過都會想買返一個泡芙食,因為泡芙口味又多,而且每一款都好好味,大人小朋友都會喜歡。今日行經尖沙咀地鐵站內的商店,又被這間的泡芙吸引了。忍唔住又買了三款泡芙。店員會好細心把泡芙放到外賣盒內,而且還會附送冰包,所以可以保冷不用擔心。今次選了芒果乳酪味,呢款是我的至愛,大大粒又香又甜的芒果粒粒,配上了芒果味的乳酪,濃濃的芒果香氣,芒果迷必食呢。泡芙外皮做得又脆身,口感好好。另一款是朱古力三重奏,濃郁的朱古力,試問又點可抵擋,泡芙都是朱古力口味,中間有滿滿的朱古力cream,又香又濃,仲有一些朱古力粒,多重口感,滋味絕頂。抹茶紅豆布丁泡芙,抹茶跟紅豆一向都超夾,綿綿的紅豆粒配上了抹茶布丁,布丁超濃抹茶味,質感好正,一啖紅豆一啖抹茶,再配埋外皮脆脆的泡芙。這款口味我都相當之喜歡,好有特色,好好味。下次路過又可以再買其他口味試下。

芒果乳酪

紅豆抹茶布丁

下次路過又可以再買其他口味試下。
2024-01-05
$30 (其他)
芒果乳酪
紅豆抹茶布丁
2024-01-09 17 浏览
超人氣泡芙店💗散水餅都一流!呢間周圍都有分店!終於買左三款口味番去試下!個個都漲卜卜,勁大個!🥭芒果乳酪MANGO YOGHURT芒果食落都好甜!超開胃😛🍓士多啤梨乳酪STRAWBERRY YOGHURT食落勁新鮮!酸酸甜甜!🍫朱古力三重奏TRIPLE CHOCOLATE 超濃郁朱古力😚配埋朱古力忌廉好滑身!📍 西樹泡芙 (尖沙咀)尖沙咀港鐵尖沙咀站2號舖#尖沙咀美食 #泡芙 #甜品 #尖沙咀外賣 #尖沙咀甜品 #泡芙控

超人氣泡芙店💗散水餅都一流!
呢間周圍都有分店!終於買左三款口味番去試下!
個個都漲卜卜,勁大個!

🥭芒果乳酪
MANGO YOGHURT
芒果食落都好甜!超開胃😛

🍓士多啤梨乳酪
STRAWBERRY YOGHURT
食落勁新鮮!酸酸甜甜!

🍫朱古力三重奏
TRIPLE CHOCOLATE
超濃郁朱古力😚配埋朱古力忌廉好滑身!

📍 西樹泡芙 (尖沙咀)
尖沙咀港鐵尖沙咀站2號舖

好多港鐵站都有呢間泡芙店經過尖沙咀出閘聞到香噴噴,口痕買幾個做下午茶咁多年來都保持水準紙盒手抽包裝仲好貼心裡邊仲有保溫包拎到返屋企食都依然冰涼好多種口味選擇真係樣樣都想試今次就揀三款鮮果口味✨芒果乳酪舖滿新鮮芒果肉加上酸酸甜甜嘅乳酪口感酥脆✨士多啤梨乳酪冬季嘅士多啤梨 特別大粒鮮甜配上酥脆嘅外皮,入口即化融合了香甜嘅士多啤梨帶出清爽且濃郁的口感享受✨白桃吉士柔軟綿密的泡芙內餡白桃清甜多汁配上泡芙嘅蓬鬆感令人一啖接一啖,食唔停口
好多港鐵站都有呢間泡芙店

經過尖沙咀出閘
聞到香噴噴,口痕買幾個做下午茶

咁多年來都保持水準

加上酸酸甜甜嘅乳酪
口感酥脆

✨士多啤梨乳酪
冬季嘅士多啤梨 特別大粒鮮甜
配上酥脆嘅外皮,入口即化
融合了香甜嘅士多啤梨
帶出清爽且濃郁的口感享受

✨白桃吉士
柔軟綿密的泡芙內餡
白桃清甜多汁
配上泡芙嘅蓬鬆感
令人一啖接一啖,食唔停口
2024-01-08
用餐时段
下午茶
2024-01-06 3 浏览
今晚朋友嚟屋企玩,完全唔記得準備。諗起放工可以快快係港鐵站買甜品招呼朋友,就㨂咗西樹泡芙,一人一個簡單又好味。買咗最鐘意的士多啤利乳酪同芒果乳酪味,仲買了曲奇系的楱子tiramisu, 職員仲好細心加了乾冰保鮮。士多啤利乳酪同芒果乳酪味真係首選,一直都好鐘意,水果同乳酪真係好夾,甜中帶少少酸,非常清新。而楱子tiramisu感覺比較厚身,榛子咖啡味嘅cream加上曲奇皮嘅泡芙,配上手指餅,口感豐富,同乳酪味的感覺完全不同。

2024-01-06
  • 士多啤梨味乳酪泡芙
1K
2024-01-05 7 浏览
人氣泡芙店 「西樹泡芙 」已經在香港開業多年,泡芙一直好評如潮,皆因口味眾多,每個泡芙都大大個,價錢超級抵食,重點就係有多間分店,想食梗有一間喺左近,每逢經過尖沙咀地鐵站一諗起想食泡芙就即刻會買返幾件返屋企食😋🍵▪️紅豆抹茶布丁 RED BEAN MATCHA PUDDING泡芙外皮絕對唔會令你失望,一定係香脆可口,這個配搭好特別,濃濃香滑嘅抹茶布丁,配上面滑嘅紅豆蓉和新鮮忌廉,最後灑上抹茶粉,冰川日本風味🍫▪️榛子 HAZELNUT TIRAMISU朱古力嘅泡芙皮,味道香濃充滿朱古力香,香滑又唔甜嘅Tiramisu 忌廉,再灑上榛子碎,口感滿滿,仲有一塊脆餅,可以沾上忌廉一齊食,滋味無窮🍑▪️白桃吉士WHITE PEACH CUSTARD清新嘅口味,泡芙面放上香滑忌廉和吉士,配合新鮮又清甜嘅白桃,再灑上香桃粉,味道香甜充滿白桃香

🍵▪️紅豆抹茶布丁
RED BEAN MATCHA PUDDING

🍫▪️榛子
HAZELNUT TIRAMISU

🍑▪️白桃吉士
WHITE PEACH CUSTARD

• 紅豆抹茶布丁
一向我都很喜歡吃泡芙,每次經過見到這麼多款式都好想試。今次我叫了士多啤梨乳酪泡芙、朱古力三重奏泡芙、北海道牛奶泡芙 。🍓士多啤梨乳酪泡芙泡芙裏包住甜甜的士多啤梨,挺新鮮,加上忌廉,賣相都不錯!👍🏻🍫朱古力三重奏 我本身是朱古力控,所以必選這款。香濃朱古力,灑上花生碎朱古力醬,好有口感!🥛北海道牛奶泡芙 香濃北海道牛奶忌廉,每一啖都非常濃郁,雖然沒有其餘兩款重味道,但淡淡的都很好味!下次再試吓其他款式先!😋

🍓士多啤梨乳酪泡芙

🍫