2023-09-25 223 浏览
流水蝦,鮑魚等多款海鮮任燒任食‼️第一次玩流水蝦 超級有趣 蝦力生猛 狂走 要夠淡定先捉到上黎凍暈佢燒黎食店員一開始就比了鹽焗蝦比我地燒 跟住再送兩條鰻魚 因為我地第一次黎 佢都解釋得好詳盡邊到拎冰點整 上層for海鮮 下層for串燒食到最後先發現原來檯面有QR code介紹每樣食物燒幾耐就食得😂可惜太遲發現 鮑魚都比我燒到乾曬身同埋其他人廚藝高超 自己整左粉絲蒜茸扇貝 又整左🌶️辣椒牧然粉蒜茸燒茄子🍆勁出色 出面有好多補級同埋醬料 果然係考慮廚藝既時刻 自己任均配搭同選擇海鮮類別多 有蠔 有鮑魚 青口 扇貝 螺 沙白 大蜆 幾種魚🐟熟食都有咖喱魚蛋 手拍青瓜 魚皮 湯 麵 烏冬 生菜 公仔麵 蒜蓉包 格仔餅🧇雪糕🍦幾款 雪條一款同埋店員refill野食得好快 唔怕唔夠人搶🤓💗好玩又抵食👍🏻
流水蝦,鮑魚等多款海鮮任燒任食‼️

雪糕🍦幾款 雪條一款
同埋店員refill野食得好快 唔怕唔夠人搶🤓💗
好玩又抵食👍🏻
2023-09-24 115 浏览
自己捉水缸游水蝦來燒。一家人食飯.捉蝦時又有互動。幾开心。呢度除咗有。肉類,海鮮。蔬菜。還有熟食、飲品、雪糕、啤酒。大頭蝦隻隻生猛喺水缸任人捉!又可以欣賞蝦仔的水底動作。新奇有趣。坐低後有一串海鰻。再來一堆鹽燒蝦。幾新鲜.可以出去拎其他海鮮包括:馬友。大眼雞,生蠔,魷魚,鮑魚,扇具,海魚,大蜆,海螺。飲品區都有。啤酒汽水果汁。//推薦:波羅汽水。//推荐:烧马友。//推荐:粉絲扇貝。仲有雪糕雪條 。
自己捉水缸游水蝦來燒。一家人食飯.捉蝦時又有互動。幾开心。
呢度除咗有。肉類,海鮮。蔬菜。
還有熟食、飲品、雪糕、啤酒。
坐低後有一串海鰻。再來一堆鹽燒蝦。幾新鲜.
飲品區都有。啤酒汽水果汁。
//推薦:波羅汽水。
//推荐:烧马友。
//推荐:粉絲扇貝。
仲有雪糕雪條 。
💁🏻‍♀💁🏻💁🏻‍♂️️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️🏷 蝦蝦燒 (佐敦)💁🏻2.5小時任食流水蝦 $348/人入門見到三條大水槽養住新鮮活蝦,每個卡位都安排喺水槽旁邊,唔需要走出走入去撈。即撈即燒,非常新鮮😋😋仲有無限量既海鮮包括:鮑魚、扇貝、貝類、魷魚、同埋魚仲有溫馨提示,鮑魚不可連殼燒,如果唔係會爆殼除咗海鮮,仲有其他肉類串燒,林林總總,各式各樣都有包保滿意,而味道亦都相當唔錯,海鮮同肉類非常新鮮,加埋提供嘅味粉,超級邪惡相當好味😚😚最後仲可以食埋個雪糕做甜品添,大滿足😌😌😌是否推薦↩️?✅ys, 好玩又好食,仲有勁多海鮮任君選擇,一次過可以食到唔同種類嘅燒物,絕對推介
💁🏻‍♀💁🏻💁🏻‍♂️️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️
🏷 蝦蝦燒 (佐敦)

💁🏻2.5小時任食流水蝦 $348/人

即撈即燒,非常新鮮😋😋

仲有無限量既海鮮包括:鮑魚、扇貝、貝類、魷魚、同埋魚

仲有溫馨提示,鮑魚不可連殼燒,如果唔係會爆殼

最後仲可以食埋個雪糕做甜品添,大滿足😌😌😌

是否推薦↩️?
  • 扇貝
  • 鮑魚
2023-09-22 147 浏览
慕名已久既蝦蝦燒😆今次終於搵到機會黎啦,佐敦地鐵站附近2分鐘就可以見到,係樓上鋪,店面好大,可以坐好多人,同朋友兩個女仔食左好多野🤣🤣平日晚市係💰358/位!可以燒夠2.5個鐘!主打海鮮!!流水活蝦!!一去到,首先安排左大頭蝦同埋鱔片!可以燒住先🤤🤤位置就安排係水箱隔離,水箱有好多好生猛既蝦!可以即刻夾即刻燒🤣🤣真係好過癮!另外仲有好多既海鮮要行出去自治區夾:鮑魚,大扇貝,各個size既蜆(個人最鍾意花甲王!!好鮮甜),花螺,魷魚,魚🐟,生蠔🦪等等,而且都係超級新鮮嘎!佢有提供好多配料可以自己調味!牛油🧈,蒜蓉,豉油,辣椒,泰式辣醬等等,味道唔夠可以自己搭配!我就自製左蒜蓉生蠔,蒜蓉粉絲扇貝😎😎大廚水準喔!另外仲有好多肉類:雞肉,豬肉,牛肉等等,各類丸子,各類香腸,仲有唔同既蔬菜🥬都已經好貼心咁串好曬,方便你燒🔥😝😝飲品自助,仲有好幾款熟食可以揀先!食完仲有7.8款雪糕可以😎😎真係超級大滿足😝😝

主打海鮮!!流水活蝦!!

2023-09-14
1K
最近都幾經常去放題,終於去左呢間bookmark左好耐嘅流水蝦放題! ❣️每臺隔離都有魚缸有流水大頭蝦任夾,超生猛,有得玩又有得食!店員仲好好,會不時refill魚缸内嘅蝦,保證夠蝦夾!❣️除左蝦外,出面仲有一大盤海鮮任攞,有貴妃蚌、蜆、魚、帶子、蠔、鮑魚等,只係食海鮮都好ok!❣️外面仲有羊肉串、羊架、豬肉、牛肉等可以燒~PS仲有韓國燒酒任飲🍻一開始會有一人一串鱔,燒一陣後外層好脆,好厚肉juicy,幾有水準。個人最鍾意無限食以下:🦐流水大頭蝦-旁邊夾蝦、冰一冰就燒得,超級方便!好多隻蝦都好生猛,蝦頭滿滿橙色膏,肉質肥美肉質彈口,正!✨鮑魚(外面無限攞)-店員好好會提你鮑魚要去殼先燒,甚至會幫您剪埋!-鮑魚燒過後texture好軟淋,味道鮮甜🐑羊肉串-可以燒到外層好香口,肉質淋香juicy 唔酥✨貴妃蚌 -大大粒,超級正,估唔到可以甘肥美鮮甜,無限encore之選另外,仲有雞軟骨、羊架、豬脾都值得無限食~最開心嘅係燒烤爐上下層都可以燒,源源不絕有得食~前排已經再去多次了~~

❣️外面仲有羊肉串、羊架、豬肉、牛肉等可以燒~

PS仲有韓國燒酒任飲🍻

🦐流水大頭蝦

✨鮑魚(外面無限攞)

-店員好好會提你鮑魚要去殼先燒,甚至會幫您剪埋!
-鮑魚燒過後texture好軟淋,味道鮮甜

🐑羊肉串
-可以燒到外層好香口,肉質淋香juicy 唔酥

✨貴妃蚌

前排已經再去多次了~~
幾年前就留意到泰國有活蝦燒烤😆原來香港依家都有啦,收咗工之後就約做朋友仔一齊嚟食。想講店員服務好熱情,幫我哋安排咗係水箱隔鄰,方便抓蝦即燒🔥係自助海鮮燒烤嘅形式,有唔少肉類同蔬菜提供,飲品種類都好多,食完仲可以拎埋雪糕食,平日$358/位,可以燒2.5小時,🤣兩個女仔全程食唔停海鮮有活蝦🦐,自助食材區就有扇貝、海螺🐚、鮑魚、花甲王,全部都好新鮮,推薦一定要食扇貝同花甲,唔落調味料都好鮮甜,有提供粉絲、蒜蓉、辣椒仔、蔥花俾客DIY調味,我哋就DIY整咗蒜蓉粉絲扇貝,味道比的上出邊燒烤舖對面嘅雪櫃有牛仔骨、雞翼、漢堡扒、牛肉同丸子;隔鄰就有茄子、菠蘿、小甜薯覺得都抵食,下次會再光顧,抓蝦都幾好玩

覺得都抵食,下次會再光顧,抓蝦都幾好玩
2023-09-14
2023-09-20 160 浏览
海鮮簡直係我嘅最愛,平時如果想食到新鮮靚蝦就要去街市買,但係買到番屋企嘅時候好多時都已經死哂。為左滿足我對鮮蝦嘅追求,我就嚟到位於佐敦嘅《蝦蝦燒》。首先一坐低店員就會送上一份鹽焗鮮蝦和白鱔。而鹽份滲哂入鮮蝦入邊,咸中帶鮮。而白鱔厚身連皮燒到香脆,充滿鰻魚獨特嘅鮨香。然後就到咗燒蝦嘅環節,首先要拎一桶冰水,然後拎鉗係旁邊嘅魚缸中夾蝦,每一隻蝦生猛大隻,所以要小心唔好整到成身濕晒。鮮蝦凍一陣就可以拎去燒,袋蝦身變成橙色就食得架啦,好好玩之餘又可以食到最新鮮嘅蝦。另外仲可以出去外面自助區,有多款海鮮例如時令嘅鮮魚、蜆肉、螺肉、鮑魚等等。如果唔想食海鮮,仲有多款燒烤材料可以選擇。另外啤酒都係任飲㗎,同朋友玩成晚都得啊。蝦蝦燒 (佐敦)佐敦白加士街10-24號永富大廈1樓

蝦蝦燒 (佐敦)
佐敦白加士街10-24號永富大廈1樓
2023-09-19 121 浏览
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯已經去過依間餐廳好多次,每次去嘅感覺都幾好,但係今次第一次同屋企人食,其實每一次喺嗰度燒嘢食都係燒到兩三個鐘,特別鍾意氣氛,慢慢燒嘢食嘅時間都可以見到啲蝦喺旁邊游嚟游去,心情都跟着愉快起來🥰首先會上鹽焗蝦同一份醃過醬汁嘅白鱔,食物種類真係好多,等緊嘢食熟嘅同事呢可以出去煮下蔬菜或者係有熟食可以攞個爐可以上下兩層焗,流水蝦非常之大隻同埋好味,有啲入邊仲有蝦膏,夾起佢之後要即刻放落去啲冰水度凍住佢,肉質鮮甜彈牙外面自助區有好多海鮮選擇,例如生蠔、扇貝、蜆、鮑魚同幾款魚種!我最鍾意食扇貝同蜆!另外發現鱸魚都真係好好食串燒款式有大概有四五十款咁多!諗得到嘅通常都會有,真係好多啱晒所有人一齊食飯,而且飲品選擇好多!如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯蝦蝦燒 (佐敦)佐敦白加士街10-24號永富大廈1樓⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

串燒款式有大概有四五十款咁多!

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

蝦蝦燒 (佐敦)
佐敦白加士街10-24號永富大廈1樓

2023-09-19 182 浏览
在場新鮮的活捉蝦很好玩呢!而且種類很多,可以任吃肉類、蔬菜與海鮮!整個體驗都很不錯呢~~入場起計有足足2.5小時,時間很充足!而且燒爐的火喉都可以自己調較,上下兩層食物都燒得很不錯呢~~最估不到就是源源不絕的海鮮自助供應,每次去的種類都很多!坐下先來的是貴妃蜆及白鱔 (限量的),然後出去自助的有扇貝、鮑魚、沙白蜆、生蠔等等~~有自助雪糕及飲品吧,啤酒、韓國酒都可以任飲啊!除了海鮮,還有牛、豬、雞肉,每次燒時都可以加入不同醃料就有不同口味,令口感層次提升不少!最喜歡當然是活捉蝦環節,即夾即燒,夾著後立刻冰凍再燒,肉質很好,能保持它的新鮮度~~
在場新鮮的活捉蝦很好玩呢!
而且種類很多,可以任吃肉類、蔬菜與海鮮!
整個體驗都很不錯呢~~

入場起計有足足2.5小時,時間很充足!
而且燒爐的火喉都可以自己調較,
上下兩層食物都燒得很不錯呢~~

最估不到就是源源不絕的海鮮自助供應,
每次去的種類都很多!
坐下先來的是貴妃蜆及白鱔 (限量的),
然後出去自助的有扇貝、鮑魚、沙白蜆、生蠔等等~~

有自助雪糕及飲品吧,
啤酒、韓國酒都可以任飲啊!

除了海鮮,還有牛、豬、雞肉,
每次燒時都可以加入不同醃料就有不同口味,
令口感層次提升不少!

最喜歡當然是活捉蝦環節,
即夾即燒,夾著後立刻冰凍再燒,
肉質很好,能保持它的新鮮度~~
2023-09-17 88 浏览
除了燒蝦以外,其他海鮮的款式有很多,好似蠔,扇貝,鮑魚,魚等等,非常喜出望外。燒海鮮可以配搭蒜蓉,牛油,鹽等配料,好玩又好食。海鮮真的沒有想像過這麼新鮮,覺得完全對得起這個價錢。除了海鮮之外還有其他燒烤的食材如羊架,牛小排等等,選擇也不少。飲品飲任,每人還送了一串鰻魚。整體感覺非常好,侍應的服務也很貼心,很頻密清理枱面,又會教你點樣去燒。只是燒烤爐爐面略為細一點,我們2人還好,人多就可能要密密燒,2.5小時也只是剛剛好。真心推介這家餐廳

2023-09-17
2023-09-14 210 浏览
講起流水蝦一定諗起蝦蝦燒,有新鮮生猛既蝦俾你即夾即燒,咁有風味既地方真係去邊到搵?除左水缸入面紮紮跳既蝦,出面仲有海量款式既串燒同海鮮俾你夾,我就高度推介扇貝同蠔!又大隻又肥美鮮甜,搭配粉絲同蒜蓉去燒真係極出色,我諗我今晚食左起碼各10隻!鐘意食魚既仲可以燒魚添,條條都好大條,啖啖肉!除左海鮮串燒任食,仲有多款熟食,甜品同飲品,連啤酒同韓國燒酒都任你飲,抵到哭!埋單只係每人$3xx咋,真係滿足到傻!

鐘意食魚既仲可以燒魚添,條條都好大條,啖啖肉!

2023-09-11 256 浏览
好開心呀帶爸爸去食蝦蝦燒~真係冇諗過咁高質..呢個價錢有呢個質素真係超值, 佢有勁多唔同種類的野食..最正係好多好多款唔同的海鮮....當然流水蝦都好好食!!!職員講解好詳細!!!我想講佢有兩層好方便~亦都可以check下d唔同的食物燒幾耐~真心!!!連魚都有好多款!!!!!!!!!!!!!!!!!!!未試過的朋友強烈建議要去試下丫=]仲有佢的甜品雪糕好出色, 唔係成日見的雪糕~但係........試左coffee味同奶茶味都好正!!!另外..佢飲品款色多....亦有調味粉比你係燒野食時作調味~!!總之回頭率勁高呀~
好開心呀帶爸爸去食蝦蝦燒~
真係冇諗過咁高質..
呢個價錢有呢個質素真係超值,
佢有勁多唔同種類的野食..
最正係好多好多款唔同的海鮮....
當然流水蝦都好好食!!!
職員講解好詳細!!!
未試過的朋友強烈建議要去試下丫=]
另外..佢飲品款色多....
亦有調味粉比你係燒野食時作調味~!!
總之回頭率勁高呀~
2023-09-11 164 浏览
上次同FD玩完流水蝦,FD都好驚喜,今次特登揾咗一間市中心流水蝦,再來玩下。嘢飲選擇好多,好幾個雪櫃,今次試試韓國鳳梨汽水,鳳梨味好清爽,就燒烤一流。海鮮櫃睇到都勁開心,數款海鮮提供,有鮑魚,扇貝,沙白同海魚等。最鐘意食鮑魚,鮑魚個頭好大,燒完勁彈牙,好味。扇貝落咗蒜蓉辣椒,簡直一流。全晚食咗4-5只。肉類品種都幾多下,普通雞翼豬扒牛扒都會提供,每桌仲會贈送鰻魚串。鰻魚係我最愛,烤完皮啵啵脆,肉好嫩,好味。肉類最鐘意食雞翼,已經醃制過,唔洗落醬已經好好味。蔬菜品種都好豐富,日本番薯仔勁甜,蒜蓉麵包好味。今晚主菜,燒流水蝦。蝦個頭真係好大,仲好生猛TIM。廢咗九牛二虎之力夾到,蝦仲要彈下彈下。不過新鮮蝦真係好好味,點燒都好鮮甜,好高質。最後食得再飽,都要食個甜品,豆腐雪糕唔錯,奶味好重好creamy。食得好飽仲要玩得更開心,難怪FD咁鐘意啦。
蔬菜品種都好豐富,日本番薯仔勁甜,蒜蓉麵包好味
食得好飽仲要玩得更開心,難怪FD咁鐘意啦
2023-09-04
  • 鮑魚
  • 扇貝
  • 鰻魚
2023-09-08 160 浏览
之前同FD食過哩間流水蝦,品種好豐富,品質好高啱啱好有FD來香港旅行,想體驗當地特色,咁encore啦!韓國士多啤梨汽水,燒烤一定要飲碳酸飲品,好清爽哩間餐廳嘢食勁豐富,燒烤分為海鮮,肉類,蔬菜類等,仲提供埋數款熟食同埋蒜蓉牛油等配料流水蝦必試,教咗FD點夾蝦後,好簡單已經夾咗兩隻蝦新鮮蝦就係好味,大頭蝦個頭好大,肉鮮甜彈牙,好味食完流水蝦,都可以試試其他燒烤扇貝,有成個巴掌咁大,扇貝肉質好飽滿,食落勁鮮甜,搭配埋秘制蒜蓉醬,可以encore多幾個生蠔鮑魚個頭都唔細,海鮮食落都好彈牙鮮甜。臺灣腸,大蔥豬腩肉,同雞軟骨都唔錯,臺灣腸微甜,豬腩肉落少少孜然辣椒,逼出豬腩肉油脂,食落好香口食到最後一定要食甜品,提供咗數款雪糕,士多啤梨哩款唔錯,唔會好甜,食完燒烤食一流。FD估唔到流水蝦咁得意,仲要好多嘢食,大讚TIM。

之前同FD食過哩間流水蝦,品種好豐富,品質好高

啱啱好有FD來香港旅行,想體驗當地特色,咁encore啦!

韓國士多啤梨汽水,燒烤一定要飲碳酸飲品,好清爽

流水蝦必試,教咗FD點夾蝦後,好簡單已經夾咗兩隻蝦

新鮮蝦就係好味,大頭蝦個頭好大,肉鮮甜彈牙,好味
食完流水蝦,都可以試試其他燒烤

生蠔鮑魚個頭都唔細,海鮮食落都好彈牙鮮甜。

FD估唔到流水蝦咁得意,仲要好多嘢食,大讚TIM。
2023-09-04
2023-09-07 122 浏览
想食新鮮生猛流水蝦同海鮮燒烤任飲任食,一定係要去試下蝦蝦燒!今次黎到佐敦分店!一行行魚缸入面裝住好多生猛紮紮跳又大大隻既流水大蝦!海鮮配料區超多選擇!唔同既原條魚類、田螺、扇貝、鮑魚、生蠔!其他肉類配料都好多選擇,牛肉、豬肉、雞肉、台灣腸、玉子、茄子 乜都有!熟食區更加有咖哩魚旦、西蘭花、炸蝦 同唔同既涼拌小食任食~夾齊想燒嘅料 就開動喇!即刻燒蝦、鰻魚、鮑魚、生蠔同扇貝啦!旁邊仲有幾款調味粉比客人任落!邊同朋友吹水 一邊燒,真係好爽!見到成間餐廳都坐滿咁濟 人人都食到嘻嘻哈哈咁,氣氛好好,真係冇揀錯!講返燒野,本小姐至愛就係鰻魚!一路燒,鰻魚既油就一路滴,嘩,燒到啲皮脆脆地 真係超爽口!廚娘上身,去配料區加啲牛油、粉絲、蒜蓉、辣椒粒,登登登櫈!傳說中嘅蒜蓉粉絲燒扇貝上枱喇!燒到飽,就轉戰甜品!點少得雪糕呢~ 仲有飲品同雪糕都好多選擇!真係好耐都冇食得咁痛快!
2023-08-24
  • 白鱔