2023-02-10
虎爺海南雞 灣仔灣仔道181號C號舖Shop C, 181 Wan Chai Road, Wan Chai搵地方食飯, 向了灣仔方向行, 見到新開架小店食海南雞, 去試下好唔好食先, 好食再介紹比同事, 下次放LUNCH 一齊來買飯食。一個飯$45 起, 對附近架上班族絕對是經濟又實惠的選擇。大流行架生酮$60海南雞胸沙律,一於試試,有溏心蛋,老火湯,沙律菜,甜海南雞必是要配油飯同沾醬。油飯望上去, 定要是淡黃色, 一是加了薑黃粉同雞湯一起煮的原故, 我是喜歡很重薑黃香的油飯。, 每吃進一口飯, 米粒都吸了雞湯精華的鹹香。酸蘿蔔同車里茄雞胸肉繳滑可口,又唔錯wor,夠曬蛋白質,同埋生酮要有油脂,所以是連皮的,汁分開上。$28 泰式無骨鳳爪,咬下爽口,個汁調理是酸咪咪開胃微辣。健康好食,上班族恩物。
灣仔灣仔道181號C號舖
一個飯$45 起, 對附近架上班族絕對是經濟又實惠的選擇。
酸蘿蔔同車里茄
$28 泰式無骨鳳爪,咬下爽口,個汁調理是酸咪咪開胃微辣。
健康好食,上班族恩物。