1K
2006-08-30 46 浏览
得知薯仔屋是一間有機打的主題摟上caf憿A 於是便帶男友(超級打機迷)上去‘hea’。上到去已三點幾,PS2位已被人坐了,唯有坐「超任」位。這裡的裝修擺設男友非常喜歡,因為比到佢童年的感覺,好親切。飾櫃擺滿了機械人,包括他鍾愛的「呵柏文」。一向對摟上caf撉食物無期望,隨便點了蕃茄芝士法包、玫瑰花茶和黑牛。因為即叫即整,所以這裡的上菜速度奇慢。蕃茄芝士法包要起碼20分鐘先ready,不過就超級好味,法包焗得非常脆,蕃茄和芝士topping非常燙口,水準絕對可婫美高級caf憿C 見這裡的廚房認真,便追加男友最喜歡吃的薯仔沙律。薯仔沙律非常大碗,薯仔爽身,不會烚到爛溶溶,沙律醬不會太多,啱我胃口。這裡包場亦十分抵,平日只要有14人每人$140蚊,weekend要有16人,每人$160蚊就可以了。男友即時入會($20蚊入會費,九折優惠),諗住之後同班死黨嚟玩。

2006-08-10 20 浏览
20060806 星期日其實兩次到這裡都是因為人們生日是日Joyce生日食物其實都係意粉、小食和pizza之類但都真係好足料同好多碟味道是中上的,當然不是好好但當生日派對食物來說已經不錯了。玩玩瘋狂足球機,打下遊戲機,聊聊地,吃個蛋糕又是一個禮拜天。p.s.注意店員玩足球機的功力深厚,不要胡亂challenge
20060806 星期日
其實兩次到這裡都是因為人們生日
是日Joyce生日
食物其實都係意粉、小食和pizza之類
但都真係好足料同好多碟
味道是中上的,當然不是好好
但當生日派對食物來說已經不錯了。
玩玩瘋狂足球機,打下遊戲機,聊聊地,吃個蛋糕
又是一個禮拜天。

2006-07-15 13 浏览
今個星期第1次上去食,之前都聽過呢個cafe,話都好多明星去過,味上去試下啦..d野食都真係幾ok.好似個薯skin(唔識打)幾好食,d 伴碟既cream幾好味..個d set lunch都唔差,不過可能黑胡椒就重左dd個炸魚薯條,係幾值得讚,不過d魚就唔係以前係出面食過咁好味..不過d薯條同gravy又真係幾好味啦成間cafe最值得讚就係好relax,又有ps2打,唔怕悶,又有好多game得食等野食時玩
個d set lunch都唔差,不過可能黑胡椒就重左dd
不過d薯條同gravy又真係幾好味啦
2006-06-08 7 浏览
上星期因朋友生日到此開party, 食物水準很高, 份量亦很多. 還有主持(應該是老闆)同大家一齊玩!!!! 整體氣氛好好... 我地大家都有一個難忘既晚上. 我會推薦給朋友的
2006-05-05 26 浏览
係到搞生日大party,真係搞到一肚氣呀。之前寄俾人個menu內又話包烏冬、甜品。都唔知係米見人多就側側駁,問佢又話佢sent俾我們個menu冇呢樣野,個男待應(好似係老闆)好唔掂呀,完全都唔聽顧客的要求,叫佢唔好開機俾人玩住,佢就係咁開機叫人打機,話唔玩集體遊戲,又笑笑口咁迫大家玩。迫人玩完,又話夠鐘了,迫人走。自以為是,以為自己搞過好多party就迫顧客接受佢個一套,莫講話party啦,以後絕對唔會再幫親呀!

2006-03-24 13 浏览
今晚一大班同事在此開party,無論食物質素.環境都屬中上,上菜速度算快,絕對唔似一般樓上cafe咁慢. 絕對要讚嘅係service,仲好識幫我哋攪氣氛,完全感受到這間cafe真係落足心機去經營.我哋班人都玩得好開心. 見到之前的評語,都係話成日無位,其實好嘢就自不然多人幫襯la!
2006-02-21 21 浏览
曾幾所時,我都很喜歡上這間cafe,雖然地方不大,但食物及服務態度不錯,老柀也很熱情,占卜師很pro! 由於經常被包場, 所以很久也沒去過了
2006-02-14 36 浏览
我是Small Potato會員, 亦都試過包場. 食物都算ok! 場地免強都可容量三十人, 都不錯. 所以我都會約朋友去食飯.點知我下午打電話去book晚上7點鐘位,還有位.我約晒朋友果度等,老闆居然6點打電話比我話有人包場,不能比位我.會員都無用,臨時我又要通知朋友,又要再搵地方食.真係激氣.我不會再去, 亦都叫其他朋友不要幫襯.