2009-05-20
聽朋友講坑口開左間意大利野,原本前日諗住去試,點知 7 點去到超多人等位,於是放棄。咁0岩琴日夜左食飯,經過見冇乜人等位,就去試下。係門口等左一陣唔見有職員 serve 我地,原來佢有本簿叫大家自己留名,寫完記住自己個 no,跟住佢會叫 no. 帶你入去坐 入到去打開餐牌價錢真係有 d 嚇親,係平到嚇親。全部 9 寸 pizza 大約 $2x - $30,意粉/飯都係 $2x,小食$1x - $2x,我地就點左一客蒜蓉焗青口、佛西亞意大利包、海鮮 pizza 同肉醬多利亞焗飯。去之前睇過呢度食評,所以有晒心理準備知道呢度料唔多。1. 蒜蓉青口$22: 五隻,味道 ok,不過青口就細隻左 d2. 佛西亞意大利包 $10:好味,有 d 似平時去食咖哩果 d 麵包,煙煙靭靭咁,good,好食過 pizza3. 海鮮 pizza $30:薄批黎,料就真係超少,面頭得 4 隻蝦,3 隻青口,3 舊尤魚圈,連菠蘿都係得幾舊,好孤寒,味道一般,有 d 似食麵飽,唔係咁好食4. 肉醬多利亞焗飯 $22:呢個焗飯份量好少,不過勝在味道好好,我好鍾意食另外加左 $13 一位飲品任飲,有汽水、咖啡供應,自助
另外加左 $13 一位飲品任飲,有汽水、咖啡供應,自助形式,仲有免費冷熱水供應。呢度唔駛加一,2 個人埋單盛為 $97,好抵
整體黎講,我講得以咁既價錢換取咁既食物質素算合理,不過呢度既 pizza 真係唔好食,反而佢既焗飯同意大利包有驚喜,我下次再黎淨係會食意大利包同埋焗飯/意粉果 d。
見到呢度咁多差評,我估可能有人期望以低價錢換取高質素食品,如果你係比較奄尖既人,相信呢度好難符合你既口味。