2022-07-07 57 浏览
早前宣布屯門香蕉煎餅結束營運搞到我有的失落 以後冇得再食咁好食嘅煎餅唔知係邊到再食到點知!!!葵廣又又又開左新店  好似開左1-2個月就係我鐘意食嘅香蕉煎餅煎餅有4款口味( 榛子🌰、阿華田、花生🥜、朱古力醬🍫)即叫即製🍳嗰日係平日 較早嘅時間所以都係等10min around香蕉煎餅 $36 朱古力加左好多醬好邪惡香味濃濃傳入略為敗德略為敗德筆香蕉味唔夠重 唔夠脆如果樂似屯門咁重香蕉味就好味道:🥰🥰+0.5/5CP:😍😍+0.5/5蕉積妹 Chiuchikmui葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓1092號舖Shop 1092, 1/F, Kwan Tung Plaza, 7 Kwai Foo Road, Kwai Fong
早前宣布屯門香蕉煎餅結束營運
搞到我有的失落 以後冇得再食咁好食嘅煎餅
唔知係邊到再食到

點知!!!
葵廣又又又開左新店  好似開左1-2個月
就係我鐘意食嘅香蕉煎餅

煎餅有4款口味( 榛子🌰、阿華田、花生🥜、朱古力醬🍫)
即叫即製🍳

味道:🥰🥰+0.5/5
CP:😍😍+0.5/5

蕉積妹 Chiuchikmui
2022-07-06 57 浏览
身為葵芳友,葵廣有新野點可以無我朝聖🤣🤣🤣香蕉煎餅 $36(7/10)煎餅有4種口味可以揀,有榛子/阿華田/朱古力/花生醬揀,即叫即整!陣陣香蕉味已經忍唔住,餅皮唔會好厚,我揀咗榛子同朱古力,個人覺得朱古力唔會好甜,幾好!泰式奶茶$9(7/10)唔會太甜,茶味出,熊仔樽仔好QQ,飲完又可以平時當水樽裝水飲🤗🤗地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓1092號舖#蕉積妹 #香蕉煎餅 #泰式奶茶 #葵芳美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
身為葵芳友,葵廣有新野點可以無我朝聖🤣🤣🤣

香蕉煎餅 $36(7/10)

泰式奶茶$9(7/10)

地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓1092號舖

• 泰式奶茶
2022-06-23 58 浏览
你到葵芳廣場當然想掃下街經過2樓嘅時候見到呢間香蕉餅除咗喺泰國食得到之外喺香港都冇乜點見到所以就算$36咁貴都想買來試吓應該好多香港人都好掛住泰國加上嗰日係星期日所以我哋淨係要普通嘅香蕉餅都要等15分鐘咁佢一整完當然即刻食趁熱食脆卜卜先至正不過其實佢外皮冇整到脆卜卜食落去嘅香蕉唔算好甜我嗌嘅係朱古力香蕉不過朱古力味唔夠香蕉味又唔足入邊有加蛋個皮又做得唔夠好所以整體來講都幾失望🥲畢竟都滿心期待咁食應該都唔會再試
你到葵芳廣場當然想掃下街

所以整體來講都幾失望🥲

畢竟都滿心期待咁食
應該都唔會再試
2022-06-22 1088 浏览
葵廣又有🤩新嘢啦!葵涌廣場絕對係我嘅🌠青春歲月(又出賣年齡系列),咁多年依然屹立不倒,林立嘅街頭一定🍡小吃功不可抹!近近哋都食到🌟泰國名物、極受歡迎嘅香蕉煎餅🍌啦,新開業已經排哂長籠好多人嚟潮聖。·🍌香蕉煎餅 HKD$36煎餅可配搭4款口味,包括 榛子🌰、阿華田、花生🥜、朱古力醬🍫。落完單即叫即製🍳,我去當日星期六人較多,等咗大約20分鐘。煎餅熱辣辣😍,啲煙香味不停飄入鼻腔,未食已經🤤流哂口水! 煎餅幾重蛋味,餅皮有層次唔會好厚👍🏻,外皮如果脆啲會更好~而煎餅內餡係微甜嘅🍌香蕉蓉,我揀咗花生醬🥜口味,再喺面唧上煉奶,好邪惡😈! 2個人開心share啱啱好,罪惡感會低少少😆。·🥛炸鮮奶(4條) HKD$32做得好出色,個人好鍾意😍!炸粉做得幾薄身,炸鮮奶狀態係可以剛好咬開嗰種固體狀,咬開後會feel到半溶化口感😚,奶味重亦唔會好甜,係令人想encore嘅美味😋!·購買任何食物可以加 $9 飲QQ支裝🐻熊仔泰式奶茶,係泰國重甜味嘅thaitea味道✈。·📍蕉積妹葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓1092號舖
葵廣又有🤩新嘢啦!

🍌香蕉煎餅 HKD$36

🥛炸鮮奶(4條) HKD$32

做得好出色,個人好鍾意😍!

奶味重亦唔會好甜,係令人想encore嘅美味😋!
購買任何食物可以加 $9 飲QQ支裝🐻熊仔泰式奶茶,

係泰國重甜味嘅thaitea味道✈。
📍蕉積妹
2022-06-03
下午茶
  • 炸鮮奶
因為疫情緣故好耐冇去過旅行好掛住泰國夜市嘅香蕉煎餅🥺行葵廣見到佢新開 主打香蕉煎餅所以就試吓☺️✻香蕉煎餅🍌 ($36)煎餅即叫即整 熱辣辣好正入邊有好多香蕉蓉同埋好香蛋味平時多數係揀朱古力醬 今次揀咗阿華田醬估唔到有驚喜 我覺得比平時嘅朱古力醬更加好食冇咁甜 美中不足嘅係嗰日可能公眾假期好多人等咗差唔多20分鐘🤣 不過真心幾好食值得等待嘅~另外佢仲有焦糖燉蛋同埋用熊啤啤樽裝住嘅奶茶都好吸引不過嗰日實在食得太飽所以食唔落 下次有機會再去試吓🤣
因為疫情緣故好耐冇去過旅行
好掛住泰國夜市嘅香蕉煎餅🥺
行葵廣見到佢新開 主打香蕉煎餅
所以就試吓☺️

✻香蕉煎餅🍌 ($36)
煎餅即叫即整 熱辣辣好正

不過嗰日實在食得太飽
所以食唔落 下次有機會再去試吓🤣
  • 香蕉煎餅
2022-06-14 104 浏览
當日見到新開張就想試,葵廣好似沒有同類型的小食。最想食香蕉煎餅,因為去泰國旅行曾經食過,好脆好令我回味。香蕉煎餅 $36除基本的煉奶,可以另選擇一個醬,有朱古力、榛子、阿華田醬、花生醬。揀咗榛子醬,見到咁多醬,但可以無乜甜味😂😂塊餅勁厚皮又淋,沒有半點脆口難食到好難接受😑頭先掃街樣樣都好味,食咗呢個破壞晒我胃口🥴係泰國食好味幾倍,今次試新野真係好失望如果食過元朗香蕉仔就會知道咩叫天與地希望店主可以改善下
當日見到新開張就想試,葵廣好似沒有同類型的小食。
最想食香蕉煎餅,因為去泰國旅行曾經食過,好脆好令我回味。

香蕉煎餅 $36
揀咗榛子醬,見到咁多醬,但可以無乜甜味😂😂
塊餅勁厚皮又淋,沒有半點脆口
難食到好難接受😑
頭先掃街樣樣都好味,食咗呢個破壞晒我胃口🥴

係泰國食好味幾倍,今次試新野真係好失望
如果食過元朗香蕉仔就會知道咩叫天與地
希望店主可以改善下
香蕉煎餅
下雨天所有戶外活動都取消,唯有到葵廣走走🥹每次到葵廣最愛的活動就是「掃街」。發覺有不少新面孔進駐。當中這家「蕉積妹」好多人排隊購買香蕉煎餅,也有吸睛熊仔奶茶🥤忍不住在她家買了一堆食物😋◽️阿華田香蕉煎餅👍口味多多,有四種,分別是朱古力、阿華田、花生醬以及榛子。這次選擇了阿華田口味。頗欣賞香蕉煎餅的餅皮,厚薄適中,頗多層餅皮,煎餅的底部微微焦香,中間保持濕潤,阿華田醬厚厚一層,仲有阿華田脆脆!想一吃再吃◽️焦糖燉蛋👍以這個價錢來說,算是數一數二高質。店主表示研究配方花相當長時間,令燉蛋又嫩又滑。坊間許多焦糖燉蛋偏甜,這個甜度剛好合適!冰冰涼涼,滑滑溜溜,好味喔。◽️熊仔奶茶一見到就被包裝吸引!即刻買了一個,跟餐加$9,你就可以獲得一隻可愛的熊仔🐻‍❄️!店主根據客人的反映調整數次甜度,因此甜度恰到好處,而泰國茶味相當濃郁突出,不會膩!◽️炸鮮奶六件炸得酥脆不在話下!而且鮮奶味道突出,湧進口腔,真的要趁熱吃,牛奶控不能錯過

◽️阿華田香蕉煎餅👍

◽️焦糖燉蛋👍

◽️熊仔奶茶

◽️炸鮮奶六件

小食店們競爭越來越大,而家連元朗特色小食都有得試🥳*香蕉煎餅$36*香蕉煎餅可以揀吾同醬,包括榛子醬,朱古力醬,阿華田醬同花生醬。而我今次揀左阿華田醬,啲醬搽滿曬成塊煎餅,即使啲邊邊位都搽滿醬汁。煎餅即叫即整,啱啱拎起嗰陣時仲係燙手嘅,一咬落去香脆可囗,啖啖都有香蕉肉*焦糖燉蛋$38*燉蛋本身整好咗放喺雪櫃, 客人點單後店員再拎火槍灸燒。燉蛋面層既焦糖結成硬塊少少熱,而燉蛋入面則清涼軟滑,帶來先熱而後冷既口感。味道香甜得尼帶點脆,燉蛋有香濃嘅雞蛋味。 更加貼心嘅係佢哋啲燉蛋係用瓷碗裝住既,有誠意。*炸鮮奶$32*炸鮮奶個炸皮唔會好厚,入面係實心嘅。隔油都做得好好,唔會有多餘嘅油溢味影響咗鮮奶嘅味道。 鮮奶牛乳味香濃,口感嫩滑~
小食店們競爭越來越大,而家連元朗特色小食都有得試🥳

*香蕉煎餅$36*

*焦糖燉蛋$38*

*炸鮮奶$32*
2022-06-11 63 浏览
今日同細妹去左葵廣食野揀左呢間蕉積💛叫左好幾樣野都好好味老娻又好nice好friendly😋所以都好開心💗星期五都好多人黎掃街而且呢度係即叫即製😍所以都要等5-10分鐘左右架我地叫左一個🍌香蕉煎餅 $36呢個應該係佢地招牌黎可以揀朱古力/ 榛子/ 花生醬 / 柯華田醬我就揀左柯口華田😝加左好多醬好邪惡個煎餅熱辣辣 都好重香蕉味🤩🥛🍼炸鮮奶 $38 六條呢個都好多人叫 價錢都幾抵👍🏻即炸嘅好新鮮個牛奶好香呀 好似有少少雲呢嗱嘅味☺️🥚🍮焦糖燉蛋 $38勁香!即場燒嘅焦糖都好脆😋
今日同細妹去左葵廣食野

勁香!即場燒嘅焦糖都好脆😋
2022-06-10
  • 香蕉煎餅
  • 炸鮮奶
老闆娘好nice,影靚相全靠有老闆娘做手模😂Menu只有3款食物同1款飲品,貴精不貴多😁----------香蕉煎餅 $36岩岩煎好熱辣辣係最好食,食落脆脆地,入面夾左香蕉 餡🍌面頭預設左有煉奶,另外都會有4款醬可以選擇: 榛子、花生、朱古力、阿華田,綿羊揀左阿華田醬😙食落甜而不膩,而且阿華田醬本身帶有脆脆既口感,同煎餅好夾🤘 焦糖燉蛋 $38偏重奶香既焦糖燉蛋,滑嘟嘟又唔會過份甜,表面既焦糖燒得薄同脆😋個燉蛋碗即場還可以減$2,如果草埋8個燉蛋碗一次過還可以換一個焦糖燉蛋🍮 炸鮮奶 4條$32 6條$38趁熱食🔥炸到脆口同入面軟身又順滑既鮮奶做左個小小對比,好岩做小食🤗
----------
香蕉煎餅 $36

焦糖燉蛋 $38

炸鮮奶 4條$32 6條$38
焦糖燉蛋
炸鮮奶
焦糖燉蛋
又黎到葵廣掃街系列!!唔講唔知竟然係一樓新開左一間係有得食香蕉煎餅的,真係見到就心心眼😍因為我係勁想去食元朗既香蕉仔,尋回當年去泰國旅行的味道~所以一見到葵廣有即買🫶🏻-🎈香蕉煎餅 $36咁岩個晚去買呢個香蕉煎餅時已經比較夜,不過好彩仲有最後兩個所以順利買到😎店舖一共有四款口味可以選擇,包括榛子醬、阿華田醬、花生醬及朱古力醬~其實都諗左好耐究竟邊款醬會同個香蕉煎餅夾啲😆最後都係問左店員既意見,佢就建議可以試下阿華田醬!即叫即整大概等左五至十分鐘左右,勁新鮮熱辣🔥煎餅食落好重蛋香味,而裡面內餡就係香蕉蓉,個人覺得係好食既❤️配上阿華田醬同煉奶都超夾💯是超邪惡的宵夜🤪🤪-🔸蕉積妹📍葵芳葵富路7號葵涌廣場一樓1092號舖

🎈香蕉煎餅 $36

🔸蕉積妹
📍葵芳葵富路7號葵涌廣場一樓1092號舖
2022-05-25
宵夜
2022-06-06 32 浏览
又去葵廣掃街❕😋 見到1樓有間🍌蕉積妹🍌 主打香蕉煎餅同焦糖燉蛋。泰國嘅香蕉煎餅真係好耐無食啦!即刻叫返個先😍但當晚焦糖燉蛋賣曬🥹今次試咗炸鮮奶先。下次再嚟要叫個焦糖燉蛋食☺️🍌招牌泰式香蕉煎餅 ⌫💲36酥脆嘅餅皮夾著香蕉煎香,再塗上自選醬汁(榛子醬 / 花生醬 / 朱古力 / 阿華田),四款醬都好吸引!最後我揀咗Nutella榛子醬,同香蕉味道好夾。上碟時再唧上煉奶,簡簡單單,賣相已經非常吸引!剛剛煎好嘅香蕉煎餅香噴噴,充滿蛋香。煎餅香脆,加上軟軟嘅香蕉夾心,口感外脆內軟。行行下街,就算凍咗食都一樣咁好食😋🍼 炸鮮奶 4條 ⌫💲32即叫即炸。外層炸到金黃酥脆,炸漿薄薄地,咬落去好快感覺到內裡滑溜軟嫩嘅牛奶香。🐻 泰式奶茶 ⌫ ➕💲9見到好多人都買咗!係好可愛嘅熊仔樽仔。泰茶係店家自家製。奶茶醇厚順口,唔錯。【 #蕉積妹 】葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓1092號舖

🍌招牌泰式香蕉煎餅 ⌫💲36

🍼 炸鮮奶 4條 ⌫💲32

🐻 泰式奶茶 ⌫ ➕💲9

【 #蕉積妹 】
2022-06-05 47 浏览
經過見到人流很多、以為好好食,即管買來試試,買了炸鮮奶、奶茶、榛子味香蕉煎餅,三樣野加埋$77,等了大概15分鐘左右,一見到已經令我非常失望,一睇就已經知道係唔係脆一食落口更加似毛巾林到不得了反轉仲見到啲黑色燶的物體口感真的令我非常失望,沒有很香的牛油味、餅皮亦十分厚香蕉餡好少,炸鮮奶也是非常普通,奶茶只有茶味,沒有奶味,本人是十分喜歡食香蕉煎餅,只要去泰國每一日都會食,但當試完呢間之後,真正喜歡食香蕉煎餅的人必定會覺得連泰國的10分之一也做不到或者話好食的人真的未試過好食的香蕉煎餅是怎樣或者是一啲推介的人誇大了。
一見到已經令我非常失望,一睇就已經知道係唔係脆
一食落口更加似毛巾
林到不得了
反轉仲見到啲黑色燶的物體
口感真的令我非常失望,沒有很香的牛油味、餅皮亦十分厚
香蕉餡好少,炸鮮奶也是非常普通,奶茶只有茶味,沒有奶味
毛巾煎餅
2022-06-04 24 浏览
葵廣一樓最近新開咗間賣泰式香蕉煎餅嘅 ,除咗有香蕉煎餅,仲有焦糖燉蛋同炸鮮奶,同fd share 啱晒 ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 🍌香蕉煎餅$36一共有四款口味可以揀,有榛子、阿華田醬、花生同朱古力醬(。・ω・。)ノ 我就揀咗阿華田醬(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 大約等咗十分鐘就有,香蕉煎餅切開十六份,淋滿阿華田同煉奶醬,超邪惡(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 煎餅外脆內脆,入面有好多香蕉蓉,唔會太甜,阿華田醬同煉奶都好夾,推介٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 🍮即燒焦糖燉蛋 $38落單之後店員會鋪上砂糖再用火槍燒熱表面,就會有一層焦糖面(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 呢個一定要趁熱先好食,焦糖唔會太甜,燉蛋好重蛋味好滑溜🥰 🥛炸鮮奶 6條 / $38好少見小食店有炸鮮奶,就叫一份試下٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 可以揀四條或者六條,炸粉唔會好厚,唔會好甜,有淡淡奶味(。・ω・。)ノ

🍌香蕉煎餅$36

🍮即燒焦糖燉蛋 $38

🥛炸鮮奶 6條 / $38
2022-06-04 34 浏览
見到介紹話葵芳廣場有間食香蕉煎餅的蕉積妹,見幾有特色又可以回味吓泰國的香蕉煎餅味道,就決定一於去試下。😍一去到就已經見到長長嘅人龍,果然係人氣爆燈!😆我哋叫左香蕉煎餅、焦糖燉蛋及炸鮮奶。🥰香蕉煎餅真係值得推介,外層有脆卜卜嘅雞蛋皮包住,入面有滿滿嘅香蕉果肉,topping就有大量朱古力醬及煉奶,諗起都流晒口水。😋焦糖燉蛋暖笠笠,表面有層薄薄甜焦糖,裏面燉蛋超級滑,回味無窮。😋炸鮮奶外脆內軟,入面奶香味濃,而且口感有吾同層次,食得出廚師好有心機整。😋