利景曾經常常吃自助餐,近來想重拾吃自助餐的樂趣。 今次來到了利景酒店。這間酒店吃過好幾次午餐了, 包括樓上的自助餐 ,和地牢的這間酒吧。見很久沒吃了,再來惠顧,測試性價比還在不在。這裏的 午餐形式是半自助, 在餐牌選擇一個主菜 ,其他食物如沙律、餐湯、飲品、甜品 等, 都是自己拿取享用。食物種類雖然不算多,質素卻很有誠意,調味也相當有水準。沙律菜很新鮮 ,客人拿食物的速度快,餐廳 補充食物的速度也不慢,而且 會轉換一下款式。 喜歡吃沙律的, 這裏非常合適。餐湯 會轉款式,每天一款湯,紅湯白湯都好喝的 。個人比較喜歡白湯 ,例如 磨菇忌廉湯,喜歡它 香濃足料。另一樣很喜歡的, 就是飲品是自取 ,可以無限添飲咖啡茶 ,可以自己調較濃度。 甜品種類也不算多 ,但是好吃的。反觀主菜則較平凡, 我要的羊架, 都不錯; 漢堡包的漢堡比較乾身。服務方面, 來過幾次,員工的服務 都挺好的 ,親切友善 。整體上 ,以這個價錢來說 都幾抵食 ,尤其對於喜歡吃 沙律菜和雪糕的人。整體體驗相當好,雖然不是大魚大肉那種自助餐, 都食得很開懷。
利景

食物種類雖然不算多,質素卻很有誠意,調味也相當有水準。

甜品種類也不算多 ,但是好吃的。

服務方面, 來過幾次,員工的服務 都挺好的 ,親切友善 。
2020-07-18 695 浏览
疫情下政府呼籲大家盡量不要堂食(中午),我們買外買都要等好耐先有(因為人多買),現在天氣又咁炎熱,真的寧願堂食涼爽D都唔太想等外買呢!😄好啦!言歸正轉😃今次這間餐廳係公司同事推介的,所以訂了位,一行人去試下。一入餐廳真的同名字一樣很美式,感覺好舒服。午餐是半自助午餐來的🍽自助前菜都有10款選擇,另外還有一些水果、甜品等等...個蘑菇湯好飲主菜選了澳洲牛扒(7成熟)食落有啲韌最後以雪糕作結尾*結帳時店員同我們說有8折,真的沒想到會有優惠😄*
好啦!言歸正轉😃
今次這間餐廳係公司同事推介的,所以訂了位,一行人去試下。
一入餐廳真的同名字一樣很美式,感覺好舒服。

午餐是半自助午餐來的🍽

自助前菜都有10款選擇,另外還有一些水果、甜品等等...

個蘑菇湯好飲

主菜選了澳洲牛扒(7成熟)

食落有啲韌

最後以雪糕作結尾

*結帳時店員同我們說有8折,真的沒想到會有優惠😄*

2020-07-17
用餐时段
2020-07-14 372 浏览
i am chapter house member so can enjoy 25% off when dinning in charterhoyse hotel restaurant the lunch semi buffet is great as i love salad very much the main course a penne pasta dessert berries tart and cheese cake not too sweet and i ate many. great balance beyeeen sour and sweet .hanggen ice cream and i tried melon favour

the main course a penne pasta

2020-07-07 359 浏览
🍴銅鑼灣利景酒店抵食半自助晚餐✨晚餐用When East Meets West做主題每個主菜都有西方同東方元素例如海南雞配意大利脆飯 幾有新意只係$238 包時令海鮮+沙律+主菜+甜品晚餐形式先揀主菜 再去岀面自助吧揀野食有最基本嘅凍海鮮🦐由其是蟹腳特別鮮味 食咗好多轉😛仲有好多前菜沙律冷麵餐包等重點係有甜品區 有基本芝士凍餅🍰之外仲有迷你葡撻😋又可以自製waffle🧇仲有Häagen-Dazs雪糕任食😍.主菜我哋叫咗🦐惹味香辣虎蝦 • 焗海膽芝士通心粉🥩香煎M5側腹橫肌和牛 • 薯條呢2款分別要加$40同$50虎蝦大大隻 配拉絲通心粉🧀不過海膽味唔太岀 但芝士通心粉堅正和牛因為係腹橫肌會比較有咬口建議3成熟就好 肉味都濃郁✨特別鍾意跟佢個烤蒜頭一齊食🧄.📍Champs Bar and Restaurant灣仔銅鑼灣利景酒店地庫1樓

🍴銅鑼灣利景酒店抵食半自助晚餐✨

📍Champs Bar and Restaurant
灣仔銅鑼灣利景酒店地庫1樓
2020-06-25
2020-07-06 678 浏览
【利景酒店】新推出咗一個 "When East Meets West" 半自助晚餐今晚就帶爸爸去食呢個廚師精心設計又非一般既半自助晚餐🍽“半自助晚餐既特色係將不同地方既煮食文化放埋一齊,做出一道又一道好有創意又令人回味無窮既料理,呢到既廚師會精心設計每一道不同既菜式”💖【香煎法式鵝肝填鴨 · 香脆窩夫配金百利汁】🦢香煎既法式鵝肝配上Cranberry sauce,厚厚鵝肝兩邊輕輕煎一煎,鎖住個肉汁,煎香兩邊既外層,內裡夠Juicy,口感仲好特別 (第一次食既我就已經愛上🤤🤤) ; 一片片切薄既填鴨,香口脆皮肉嫩,配上甜醬醬汁🦆香脆窩夫【香煎帶子 · 海膽忌廉汁燴韓式年糕】香煎大大粒帶子同埋香濃既海膽 “海洋世界既配搭”。海膽汁混合忌廉汁,淡淡既芝士味道唔會蓋過海膽既鮮味,呢個配搭好正,好新穎,🧀芝士配上韓式年糕,呢個真係好好食🤤🤤半自助餐當然唔少得有不同種類既海鮮 - 新鮮既海鮮🦀🦞🦐🦪海鮮既鮮味帶進胃內。不同款式既沙律🥗帶你進入田園既空間。仲有好多款甜品🍧、雪糕🍨任你選擇。可以自製窩夫,個窩夫好好食,仲有好多配料配搭在窩夫上🧇@The Charterhouse Causeway Ba

今晚就帶爸爸去食呢個廚師精心設計又非一般既半自助晚餐🍽

【香煎法式鵝肝填鴨 · 香脆窩夫配金百利汁】🦢

【香煎帶子 · 海膽忌廉汁燴韓式年糕】

@The Charterhouse Causeway Bay - Champs
香港灣仔道209-219號銅鑼灣利景酒店地庫一樓
2020-07-05
2020-06-08 664 浏览
SEMI LUNCH BUFFET 好抵食架,  呢間野又近我公司, 經常推薦比朋友仔一齊來食唔知MAIN COURSE, 以我食量只ORDER SALAD 任食都好夠, 有COLD CUT, SALAD, DESSERT, 以SALAD 來講係絕對高質素的。款多, 個忌廉湯好好飲, 我仲會加牛油令到個味再突出點, 飲入口仲滑!!!!!SALAD 基本上有5-6款, FRESH~~~~~令人抗拒唔到架DESSERT, 一杯杯架MOVENPICK ICE CREAM, 食了WALUT MAPLE FAVOUR~ 個BROWNIE CHCOLATE RICK 刑呢, 入口即溶,, 食完好飽已經吃不下第2轉了, 個COCONUT PIE 也不俗, 椰絲不會太乾身

款多,

SALAD 基本上有5-6款, FRESH~~~~~

用餐时段
2020-06-02 505 浏览
雖然唔係liverpool fans 加上冇波睇,但係就比88蚊雞翼放題吸引左黎同朋友慶祝生日!88蚊一位,人頭計,我地7個人前後叫左4盆雞翼,再另加意粉同沙律,每人230。首先講左雞翼先,整體黎講全部都雞肉好滑,大細適中。有6種口味,我個人最中意芝麻柚子味,酸酸地中和左油膩既感覺。其次就係水牛城同冬蔭功味,兩個都好夠味同偏辣,好惹味。而蒜蓉牛油同避風塘味就岩晒d中意炸野既人,不過我自己怕熱氣同肥就去晒皮食,d雞肉都好滑。我排最後既係土匪雞翼,相對黎講比較失色。除左雞翼仲另外叫左卡邦尼意粉同沙律同酒。整體黎講環境舒服,野食都好味,超飽超邪惡!!
2019-10-31 1920 浏览
🎖️十月份大推介🎖️ 差唔多有40安士嘅巨型牛扒餐 Prime Rib Dinner Set講緊只係$598, 仲要喺酒店餐廳食, 究竟咩玩法?🤔食扒識食嘅一定會揀有bone 連住嘅🥩, 呢一塊扒目測厚度有成5️⃣cm, 油脂肉質比例均勻, 啖啖都食到牛肉香濃嘅味道🤤,揀5成熟係最佳食法😋。呢一間酒店餐廳真係好有驚喜🤩, 估唔到牛扒質素咁高質都係收呢一個價錢, 呢一塊扒大到可以三四個人share㗎,好抵食!🤭~~~~~~~~😋味道: 8/10📸賣相: 9/10🛋️環境:8/10💁‍♂️服務: 9/10💎性價比: 8/10💲人均:$300⏪回頭率:90%~~~~~📍蒲點美式酒吧 Champs 灣仔灣仔道209-219號銅鑼灣利景酒店地庫1樓~~~~~
🎖️十月份大推介🎖️

~~~~~~~~
😋味道: 8/10
📍蒲點美式酒吧 Champs
灣仔灣仔道209-219號銅鑼灣利景酒店地庫1樓
~~~~~
2019-10-19 1089 浏览
這酒吧中午食lunch, 已經预先訂位,但當準時到達時,服務員只安排入座高枱,向他查詢有否正常座椅時,換來一句「我們只是給你訂位,現在只剩下高枱給你」,服務態度及語氣差劣。完全不配及符合酒店資格的員工質素,各位小心中伏或受不禮貌待遇!

2019-09-25 1427 浏览
靚女媽咪覺得呢個半自助餐 食咗咁多次都好滿意, 款式唔算太多, 但係咁嘅價錢保持呢個水準絕對係超值, 而且佢 主菜嘅選擇都唔差, 好多時如果有樣羊架我就一定食羊架, 因為佢嗰啲應該係紐西蘭羊架食法同內蒙嘅羊架相差好遠, 而家呢隻紐西蘭羊架我喺超市買一磅都要100蚊左右, 所以喺呢度食絕對超值, 不過由於個主菜 經常都轉所以今日去到就揀咗食豬肋骨, 個豬肋骨嚟嘅時候我嚇咗一跳咁大份😂, 不過食起上嚟又唔覺喎, 因為佢個汁較得好好其實原來唔係太多肉啫只係骨多😊, 沙律菜選擇唔太多但新鮮, 而且佢有好多已加工嘅沙律都唔錯, 個人認為甜品就最差, 大約有 六至八款 但係 全部真係得個甜字, 我覺得唔食都冇損失, 如果淨食沙律吧唔食主菜都唔使一百蚊好抵嘅, 如果食埋主菜而你又有佢哋利景酒店嘅會員卡就75折找數, 所以其實都好抵嘅, 有時間又喺附近嘅不妨去試下😍
2019-09-05 929 浏览
ChampsChamps is a restaurant in basement. Hard to find it and my friend bring me here. Lunch time around $130 semi lunch buffet.Salad and dessert . I love the dessert much as having haggen danz icecream and the egg tart taste really sweet. main course I order a chicken breast . it serve with beef meat ball and potato. Large portion. You may only enjoy salad bar and dessert and the price is much cheaper.Coffee and drink also included in one price. Sorry that I forgot to take photo.
Champs

2019-01-17 3052 浏览
上星期四晚和友人在天樂里附近吃完晚飯,想找個地方飲野傾計,來到利景酒店的Champs Bar。地方很大,燈光適中,座位舒適。大家隨便叫了啤酒及少少snacks。坐了一會,發覺原來有現場樂隊唱歌,唱的大部分是oldies,女主音聲線很好,聽得很舒服,音樂唔算大聲,沒有影響我們傾計。不知不覺坐了三小時,小食牌上所有items都叫哂。基本上全部食物質素都不錯。香腸拼盤大件夾抵食,炸雞骨槌味香可口,焗薯皮夠熱惹味。一路聽歌,一路邊吃邊喝,大家都覺得好滿足!(因事先沒有打算寫post,所以影相不多。)Waitress有禮貌,反應快,招呼很好。整體給我們印象不錯,氣氛很好的bar,不嘈,坐得也很舒服,食品價格合理。適合三五知己小聚,情侶談心也可。經理話逢星期四晚這樂隊會在這裡唱歌,沒有最低消費,會考慮再來!

所以影相不多。)

2019-01-10
$150 (宵夜)
2018-07-07 3375 浏览
用左open rice 咁多年,第一次寫comment,因為唔寫唔得。7月6號同朋友過來睇波,220一位有一杯吔飲,本來想叫汽水,點知得可樂同雪碧,連健怡可樂都冇,之後叫左白酒,俾左以下呢杯野我,連個紅酒杯都冇,仲要個侍應連酒都唔捨得倒,有冇搞錯,係你哋無training過定係支house wine真係好貴。。電視係投影機嚟嘅,其實都冇所謂,但係點解你嗰個可以象數咁低。仲有,我幾個朋友叫左啤酒都話溝左水,大佬啊,啤酒你都溝水係唔係缺德左少少。總之唔會再去,亦都唔建議大家去,嚇鬼死人。
白酒
2018-07-06
$220 (宵夜)
2018-06-27 2295 浏览
今日天地堂(9-12;15-18),中間嘅空檔時間梗係要同屋企人撐枱腳食好嘢啦!父母之前去過食,評價唔錯,當然要趁今日嘅空檔時間去食啦!選址唔錯,近銅鑼灣旺區,環境清靜舒服價錢同味道方面,收費$138,收費合理,味道唔錯,值得再去
選址唔錯,近銅鑼灣旺區,環境清靜舒服
價錢同味道方面,收費$138,收費合理,味道唔錯
,值得再去
2018-06-27
2018-05-26 2493 浏览
又約左朋友聚餐好想食下沙律食semi buffet係好好嘅選擇叫左個main 雞扒 $138 (有8折)同一個淨semi buffet $83呢到啲沙律好岩食尤其柚子沙律 辣辣地又好多海鮮藜麥沙律個汁酸酸地,好好食仲有長通粉沙律,薯仔沙律淨食沙律都好夠飽一開始甜品有芝士蛋糕,即拎兩件仲有麵包布丁,都要拎定先因為啲款會轉一陣未必有架其他野仲有蕃茄忌廉湯,麵包,生果,飲品仲有movenpick 雪糕由12點食到2點半兩個人慢慢食慢慢傾埋單$215
又約左朋友聚餐

好想食下沙律
食semi buffet係好好嘅選擇

叫左個main 雞扒 $138 (有8折)
同一個淨semi buffet $83
呢到啲沙律好岩食

尤其柚子沙律
辣辣地又好多海鮮

藜麥沙律個汁酸酸地,好好食

仲有長通粉沙律,薯仔沙律
淨食沙律都好夠飽

一開始甜品有芝士蛋糕,即拎兩件
仲有麵包布丁,都要拎定先
因為啲款會轉
一陣未必有架

其他野仲有蕃茄忌廉湯,麵包,生果,飲品
仲有movenpick 雪糕

由12點食到2點半