2022-06-09 114 浏览
✔︎北海道8.0 牛乳雪糕 $24(小)$26(大)平時飲北海道隻3.6牛奶已經覺得好重奶味🤤咁大家又想唔想像到今次呢隻北海8.0牛乳雪又幾咁重奶味!!!😋我食第一啖個陣真係嘩左出聲🤣 佢隻味同日本隻creamia 雪糕係一樣咁濟㗎🤤 但係就平過creamia唔少! 真係又高質又扺食呀😋😋對於同我一樣都係牛奶控嘅大家千祈千祈唔可以錯過呀~ 雪糕除咗有好濃郁嘅牛奶味 仲好軟滑好creamy🥺!! 拎起支雪糕影左兩三張相佢就開始融啦 可以睇得出佢無添加劑 絕對係真材實料㗎😚✔︎意大利黑朱古力雪糕 $24(小)$26(大)我會將佢形容做學生價Godiva 雪糕😋真係好濃好濃嘅黑朱古力味 同直接食一舊黑朱古力係無分別🤣隻朱古力味唔係好甜個隻朱古力味而係帶少少苦味個隻 正呀😆✨個人建議大家加多$2 upgrade做大 因為其實大同小個份量都差唔少的~~除咗8.0牛乳同意大利黑朱古力雪糕 仲有好多唔同口味嘅蛋糕㗎 例如台灣鳳梨 抹茶 紅豆 等等😆😆
✔︎北海道8.0 牛乳雪糕 $24(小)$26(大)

✔︎意大利黑朱古力雪糕 $24(小)$26(大)

2022-05-18 121 浏览
#朱古力控 西九中心係小學雞時期必到點 夠哂平民化的商場呢家還有幾多商場可以做到咁🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦巧見尚算新開的雪糕小店 一於試下雪糕有分size 細$28 大$30開心share地揀杯大size黑朱期望不高的我一見到杯雪糕大大杯深啡朱古力在我眼前同平時朱奶色好吾同 濃度吾低食落拍得上某某大牌子嘅黑朱雪糕‼️‼️以呢家平價高質 📣 期 待 新 岀 品 #黑牛雪糕真係好正x3佢仲有8.0牛乳味 要試埋了😋。抹 茶 盆 栽 $30外 貌 吸 引 #相機食先 雪 糕 繼 續 採 用 3.0 牛 乳雪 糕 外 灑 滿 抹 茶 粉使 用 宇 治 山 政 小 山 園 抹 茶 粉另 外 配 上 kitkat 抹 茶 朱 古 力。食 落 去 有 點 失 望冇 留 意 清 楚。以 為 入 面 係 抹 茶 雪 糕而 且 外 面 抹 茶 粉 有 點 厚令 到 口 感 有 些 乾 身不 過 佢 嘅 雪 糕 依 然 軟 滑希 望 呢 款 雪 糕 可 改 良 得 更 好✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨店鋪: 華 (深水埗) @hanasoftcream 地址: 深水埗欽州街37號西九龍中心6樓628A號舖#nkiki
#朱古力控

雪 糕 外 灑 滿 抹 茶 粉
使 用 宇 治 山 政 小 山 園 抹 茶 粉
另 外 配 上 kitkat 抹 茶 朱 古 力

食 落 去 有 點 失 望
冇 留 意 清 楚。以 為 入 面 係 抹 茶 雪 糕
而 且 外 面 抹 茶 粉 有 點 厚
店鋪: 華 (深水埗) @hanasoftcream
地址: 深水埗欽州街37號西九龍中心6樓628A號舖
#nkiki甜品店 #nkiki雪糕 #nkiki深水埗
2022-02-10 188 浏览
去完Cafe順手行咗去西九龍中心,食呢間好出名朱古力好濃味嘅雪糕🤤呢度仲聽講有季節口味😆但當日去到只係得朱古力或者牛奶味嘅雪糕🍦8.0牛乳特濃黑朱古力雙色雪糕加朱古力脆皮外層🍼🍫🍦($42)第一啖食落真係好濃厚嘅朱古力味,我有啲覺得佢嘅牛乳雪糕味道就比朱古力蓋過咗🥺雪糕質地好creamy👍🏻8.0牛乳軟雪糕x Tiramisu ($37)我覺得呢個麻麻哋,因為佢只係加咗可可粉同Oreo餅碎入面,無乜誠意同埋係勁細杯😖2啖無左🥺推薦?🟡🟡🟡⚪️⚪️行過都可以去試吓,但係唔需要特登去。我自己覺得價錢比較貴,因為真係好細杯😂

8.0牛乳軟雪糕x Tiramisu ($37)

2021-11-18 284 浏览
偶見有人介紹呢間雪糕好想試佢個黑古力味睇相都覺得好濃咁我就點左~黑古力拼芒果味軟雪糕真係好濃呀係好少有既芒果味都香濃既美中不足係溶得好快呀朋友點左~黑古力拼8.0牛乳朋友都讚呀味道係出既不過要食快DD呀
偶見有人介紹呢間雪糕

味道係出既
不過要食快DD呀
2021-10-06
2021-11-17 167 浏览
十年都唔寫一次食評嘅我因為路過食到好好味嘅牛奶軟雪糕決定留個好評佢重有8蚊一口雪糕筒同埋日本動物園500yen樹熊雪糕好食又傻傻的可愛 真係CP值好高同路人加油💛💛💛
十年都唔寫一次食評嘅我
因為路過食到好好味嘅牛奶軟雪糕
決定留個好評

佢重有8蚊一口雪糕筒
同埋日本動物園500yen樹熊雪糕
好食又傻傻的可愛 真係CP值好高

同路人加油💛💛💛

2021-09-09 225 浏览
🍦黑朱古力+白桃💰$27 (S)😈今日係附近食完西餐就去西九龍行下😝知道6樓有間食雪糕就走上去試下😝佢呢到有好多口味意大利黑朱古力都真係必試🍫佢個黑朱古力好濃味同埋好滑身唔會話偏甜好似仲濃過G字頭雪糕咁😬而白桃就係期間限定黎見佢上次係波子汽水口味😉佢個白桃係偏似雪葩口感食落酸酸地好開胃同埋白桃味都幾岀🍦8.0牛乳+黑朱古力💰$32😈而呢個8.5牛乳雪糕真係好好食😝成個牛奶味都好濃好香超重奶味🍼食落似北海道既牛乳雪糕🍦性價比都高而佢個Cone都好香蛋味同好脆身唔會淋哂🍦不過大家記得影完張相就快啲食😂因為好快就溶
🍦黑朱古力+白桃
💰$27 (S)

🍦8.0牛乳+黑朱古力
💰$32
2021-09-07 162 浏览
係西九8樓掃完小食,更係要落埋6樓買雪糕啦,手工雪糕已經少,肯花心思創作既更少,到底哩度都只係深水埔,點用心都賣唔起價,哩頭d人好多都唔識,只要平就可以,那怕係化學製品,其實買個細既m字頭雪糕都廿幾蚊啦,點解唔揀d用心做既雪糕呢?諗完又諗,最後都係買左脆皮朱古力雪糕波波,伯爵茶味,同埋兩個青森蘋果雪葩,青森蘋果雪葩買黎比老細同娃娃魚食,佢兩個食完話超好食,有粒粒果肉,好開心XD雪糕波波同老細同同事分享一齊食,個個都話好食,大熱天時,真係超正.
係西九8樓掃完小食,
更係要落埋6樓買雪糕啦,
手工雪糕已經少,
肯花心思創作既更少,
到底哩度都只係深水埔,
點用心都賣唔起價,
哩頭d人好多都唔識,
只要平就可以,
那怕係化學製品,

其實買個細既m字頭雪糕都廿幾蚊啦,
點解唔揀d用心做既雪糕呢?

諗完又諗,
最後都係買左脆皮朱古力雪糕波波,
伯爵茶味,同埋兩個青森蘋果雪葩,

青森蘋果雪葩, 脆皮就朱古力伯爵茶雪糕波波

青森蘋果雪葩買黎比老細同娃娃魚食,
佢兩個食完話超好食,有粒粒果肉,好開心XD
青森蘋果雪葩

雪糕波波同老細同同事分享一齊食,
個個都話好食,大熱天時,真係超正.
脆皮就朱古力伯爵茶雪糕波波

脆皮就朱古力伯爵茶雪糕波波
2021-08-28 137 浏览
:💛 華 Hana熱左好多日啦🥵🥵🥵今日落雨,要食返雪糕balance 返先得😎有無人都同我一樣,好鍾意落雨食雪糕?🤪行過深水埗西九龍中心,蘋果商場原來變左好多,多左好多格仔鋪,又有好多小手作店,行下行下,就俾我尋到寶了🤤👅北海道8.0牛乳雪糕食落好重牛奶味😍😍😍👍🏻係日本好濃好厚個種牛奶,同我去日本食嘅牛奶雪糕一樣🤤雪糕好滑,脆筒夠脆之餘仲有少少甜味,成件事好似去左日本咁呀😛
💛 華 Hana

👅北海道8.0牛乳雪糕

2021-08-21 132 浏览
今日天氣熱,同老婆行開西九龍, 想搵啲雪糕食下, 一於就上openrice睇下,之後就嚟咗呢間雪糕店。 個menu有好多選擇 ,但我見到有夏天限定嘅波子味汽水雪糕但我又想食朱古力味,所以就嗌咗一個兩溝。波子味汽水加黑朱古力味雪糕: 一入口就充滿波子汽水味和濃濃的朱古力味。雪糕質感食落似雪芭。 好彩要兩溝因為波子味汽水雪糕好甜,但 有黑朱古力味溝番勻變咗冇咁甜。
-之前一直好想食依間黃店雪糕🍦抵食又好味!🤩-北海道8.0牛乳軟雪糕(L)($26)其實S 同 L size 都係相差$2👻牛奶味真係好香濃唔係講笑☺️好Surprise🤩口感又軟滑$26就食到咁好味的牛奶雪糕╰(*´︶`*)╯♡抵食😍下次要試埋其他味的雪糕❤️-Name🏠:華 Hana Soft CreamLocation📌: 深水埗欽州街37號西九龍中心6樓628A號舖(港鐵深水埗站 C1 出口)價錢💰: 北海道8.0牛乳 (L)($26)

之前一直好想食依間黃店雪糕🍦
抵食又好味!🤩
北海道8.0牛乳軟雪糕(L)($26)

其實S 同 L size 都係相差$2👻
抵食😍
下次要試埋其他味的雪糕❤️
北海道8.0牛乳軟雪糕

Name🏠:華 Hana Soft Cream
價錢💰: 北海道8.0牛乳 (L)($26)

北海道8.0牛乳軟雪糕
2021-07-03 134 浏览
今日熱到不得了.食完硬過我條命既燒鴨,我同男人講,不如食雪糕啦,佢對眼發左光話好呀,跟住就衝左上左西九hana買雪糕食.男人一黎就睇中山梨桃雪葩x8.0牛乳芭菲杯,我就想食青森蘋果雪葩,配雪糕筒,青森蘋果雪葩超好食,好多蘋果粒粒係入面,山梨桃雪糕芭菲勁靚,但原來有個傻佬睇錯,以為軟雪糕都係桃味XDDDD同埋佢唔鐘意D 綿花糖,跟住....我話"咁交換食囉"佢用左0秒就"好呀"...於是我就將綿花糖撈埋牛奶雪糕食,軟得黎有d 質感,又冇咁甜,桃雪葩好重桃味,好食呀.
今日熱到不得了.
食完硬過我條命既燒鴨,
我同男人講,不如食雪糕啦,
佢對眼發左光話好呀,
跟住就衝左上左西九hana買雪糕食.

男人一黎就睇中山梨桃雪葩x8.0牛乳芭菲杯,

我就想食青森蘋果雪葩,配雪糕筒,

青森蘋果雪葩超好食,好多蘋果粒粒係入面,
青森蘋果雪葩

山梨桃雪糕芭菲勁靚,
桃雪葩x8.0牛奶雪糕芭菲

但原來有個傻佬睇錯,
以為軟雪糕都係桃味XDDDD
同埋佢唔鐘意D 綿花糖,
跟住....
我話"咁交換食囉"
佢用左0秒就"好呀"...
於是我就將綿花糖撈埋牛奶雪糕食,
軟得黎有d 質感,
又冇咁甜,
桃雪葩好重桃味,好食呀.

2021-07-03
下午茶
2021-06-14 107 浏览
話說,follow 左d page 之後真係成日見到佢地d 新野,尋日碌碌下又見到hana 出新野.係波子汽水雪糕,夏天限定喎,咁咪上去試下囉,見到menu 仲有好多野揀,心大心細,樣樣都想食,其實都好驚買到返鋪頭溶曬,但係唔理啦.買左就衝落去揀最少人行既路返鋪頭,好彩返到去仲好完整,入口就係波子汽水味XDDD其實似係沙冰多過雪糕,不過又幾過癮.現場食的話依家哩d 時勢真係有d 驚....下次想食蘋果雪葩啊仲有鴛鴦扭紋啊...
話說,follow 左d page 之後
真係成日見到佢地d 新野,
尋日碌碌下又見到hana 出新野.

係波子汽水雪糕,
夏天限定喎,
咁咪上去試下囉,
見到menu 仲有好多野揀,

心大心細,樣樣都想食,
其實都好驚買到返鋪頭溶曬,
但係唔理啦.

買左就衝落去揀最少人行既路返鋪頭,
好彩返到去仲好完整,

入口就係波子汽水味XDDD
波子汽水雪糕

其實似係沙冰多過雪糕,
不過又幾過癮.
現場食的話依家哩d 時勢真係有d 驚....
下次想食蘋果雪葩啊仲有鴛鴦扭紋啊...

2021-06-13
2021-06-06 135 浏览
可能係全香港最濃既牛乳雪糕?🐮已經bookmark左好耐🤪仲要係黃店💛其實有好多口味都想試😌一定會encore🍦見到仲有季節限定嘅百香果鳳梨同埋白桃味都好想試吓🥰 每次去西九都會買🙆🏻‍♀️雙層軟雪糕 8.0牛乳 + 黑朱古力 $32一食第一啖已經好味到想喊🥺真係做到日本嘅味道🥰一個字! 濃! 真係好濃🙆🏻‍♀️超鍾意意大利黑朱古力味!!🍫🍫🍫 絕對可以媲美大牌子,甚至超越😎兩者都做到好滑好cremy但唔會膩喺hk食到有良心又咁好味既雪糕真係幸福
可能係全香港最濃既牛乳雪糕?🐮
已經bookmark左好耐🤪仲要係黃店💛
其實有好多口味都想試😌一定會encore🍦

雙層軟雪糕 8.0牛乳 + 黑朱古力 $32
一食第一啖已經好味到想喊🥺
真係做到日本嘅味道🥰
一個字! 濃! 真係好濃🙆🏻‍♀️
超鍾意意大利黑朱古力味!!🍫🍫🍫
絕對可以媲美大牌子,甚至超越😎
兩者都做到好滑好cremy但唔會膩
喺hk食到有良心又咁好味既雪糕真係幸福
2021-06-01
做做下野,朋友send 左相黎,問我飲咩野,原來佢今日係西九華 hana 雪糕店,嘩.五顏六色咩黎架?哦,原來加左蝶豆花...咁我要檸檬青檸味梳打啦,朋友黎到,佢飲緊白桃玫瑰梳打,個樣幾靚喎,我果杯都幾靚,係有D檸味不過淡左d,同埋梳打D氣得好少..多DD就好啦XDDD相對杯飲品,HANA 既雪糕係開心好多架,之前佢地特濃既朱古力脆皮雪糕波波,脆脆朱古力外殼包住冰凍甜美既雪糕,芒果,士多啤梨,薄荷朱古力,伯爵茶,黑朱古力,我最愛係伯爵茶同黑朱古力味,同埋台灣鳳梨雪糕,奶香夾住菠蘿香味,仲有菠蘿粒粒,好爽呀,不過上西九買雪糕一定要帶齊雪袋同雪種,唔係未返到屋企溶曬啦~
做做下野,朋友send 左相黎,問我飲咩野,

原來佢今日係西九華 hana 雪糕店,
嘩.五顏六色咩黎架?
哦,原來加左蝶豆花...
咁我要檸檬青檸味梳打啦,
朋友黎到,佢飲緊白桃玫瑰梳打,

白桃玫瑰梳打

個樣幾靚喎,
我果杯都幾靚,係有D檸味
檸梳青檸梳打

不過淡左d,
同埋梳打D氣得好少..多DD就好啦XDDD
相對杯飲品,
HANA 既雪糕係開心好多架,
之前佢地特濃既朱古力脆皮雪糕波波,

脆脆朱古力外殼包住冰凍甜美既雪糕,
芒果,士多啤梨,薄荷朱古力,伯爵茶,黑朱古力,
我最愛係伯爵茶同黑朱古力味,
同埋台灣鳳梨雪糕,

奶香夾住菠蘿香味,
仲有菠蘿粒粒,
好爽呀,
不過上西九買雪糕一定要帶齊雪袋同雪種,
唔係未返到屋企溶曬啦~

檸檬青檸梳打
下午茶
白桃玫瑰梳打
檸梳青檸梳打
檸檬青檸梳打
-{黃店💛深水埗牛乳雪糕🍦}粉嶺友想食依間好好好耐🙌😆終於由朋友帶路之下有得試喇😙🤤北海道牛乳8.0雪糕🤤($26)兩款都要左L size🥳超重牛奶味😍超級滑 好似飲好多杯奶咁😋質地都好綿滑😚👖褲評: 8.2/10🤤意大利黑朱古力🤤($26)好重朱古力味所以好苦 未至於去到酸 不骨有啲澀味👀不過都係滑嘅雪糕☺️👖褲評: 6.5/10食牛乳雪糕就可以喇~牛奶味夠曬濃😌性價比: 7/10服務: 8.6/10環境: nil🚩Hana Soft Cream🚩地址:深水埗欽州街37號西九龍中心6樓628A號舖
{黃店💛深水埗牛乳雪糕🍦}
粉嶺友想食依間好好好耐🙌😆終於由朋友帶路之下有得試喇😙

🤤北海道牛乳8.0雪糕🤤($26)

👖褲評: 8.2/10

🤤意大利黑朱古力🤤($26)

👖褲評: 6.5/10

食牛乳雪糕就可以喇~牛奶味夠曬濃😌