2020-11-09
見海防道熟食中心重開,所以專程去試吓超出名嘅豬扒麵~小店人手好少,無論排隊定上餐都好混亂😂之前我哋以為好似大排檔咁有位就坐,之後先叫嘢食,但原來係要排隊等店員安排坐位💡見過有客人唔知,見位就坐之後比店員鬧😳 另外店員落單好似完全冇mark枱號,亦唔會比單你,所以佢完全唔知邊枱點咗咩菜,會周圍問邊枱差嘢食咁😂我哋本身落單仲叫咗咖吔多,但等咗好耐先話賣晒😢.<扒翼麵$39 豬扒麵$37>豬扒份量算幾多,上碟時已經切開一塊塊 ,味道就好似平時燒嘢食嘅bbq味咁,甜甜地有少少蜜糖味~但豬扒做招牌菜嚟講唔算好高質,唔係近骨位嘅肉仲要鞋鞋地🤪扒翼面就有兩隻雞翼,都炸到好脆口,但就冇好似豬扒咁有醃過,食落冇咩肉汁,同平時茶記食到嘅生炸雞翼差唔多🤣個麵似係平時食到嘅大光麵 但個湯底就好似福字麵嘅湯底🤔 開頭幾好食,之後愈食愈咸,好重味精,食完灌咗唔少水😂<熱香滑瓦煲奶茶 $15>呢間其中一樣出名就係啲奶茶會用瓦煲煲嘅~但係飲落除咗茶味比較濃之外,冇乜奶味亦都唔太香。<凍奶茶 $16>茶味唔太濃,完全冇奶味,比熱奶茶甜,一般茶餐廳都好飲過呢杯😂👫:總結係如
<扒翼麵$39 豬扒麵$37>
<熱香滑瓦煲奶茶 $15>
<凍奶茶 $16>
👫:總結係如果要排隊食就好似唔太值,唔使排都可以一試嘅🤣