2025-06-05
呢排工作加班,收工後攰到爆,係屯門區搵間又平又抵食既茶記真係可以救命!聽講「荷里活冰室」價錢親民又好食,於是同同事一齊過黎試下,果然係放工後既chill食點!😋.咖喱吉列魚柳飯 $64第一個食既係咖喱吉列魚柳飯,咖喱汁椰香濃郁,味道夠重,仲有好腍既薯仔,超滿足。吉列魚柳份量大到誇張,成個手掌咁大,魚厚肉厚外脆內嫩,咬落好juicy!套餐加$3仲有熱檸茶,抵呀!🐟☕.椒鹽肉排 $72肉排灑滿炸蒜,香到不得了,肉質嫩滑,咬落有d微脆口感。套餐仲送白飯、老火湯同熱飲,老火湯好足料,有青紅蘿蔔、粟米同豬展,飲落好暖胃!我揀左熱奶茶,香滑正宗,完美!🥄🥛,避風塘雞中翼 $29小食方面叫左避風塘雞中翼,$29就有4塊,香炸得外脆內嫩,表面灑上炸蒜同辣椒碎,咬落有d微辣同蒜香,岩晒同朋友share黎食,開胃一流!🍗.丹麥多士 $12茶記一定要試丹麥多士🙊表面搽左一層牛油,香氣四溢,咬落外層脆卜卜,內裏軟熟,牛油香同多士既蛋香好夾,簡單但好滿足,係我最愛既茶記經典!🥐
咖喱吉列魚柳飯 $64
椒鹽肉排 $72