招聘中
薪金面议
1天前
$70-$85
时薪
更多好工 (8)
2022-07-11 467 浏览
Blue Monday~~又到星期一唯有放工去透下氣,食下甜品Popcorn呢間beans 仲有窗口位可以望風景!本來都諗住坐,入座既時候已經得到待應既甜心提示太陽猛烈,窗口位好會曬所以坐在另一邊,同樣望到風景我地兩隻人一人點左一set下午茶,仲有coffee飲買單都係$200之內,非常抵!我地點左抹茶流心多士,一個盒充滿唔同口感雪糕、麻糬、一切開抹茶流心而出,真係睇到到開心蜜糖配綠茶本來諗唔會唔好甜,意外地非常夾,好好味而另一個set我地叫左Raspberry lover, 賣相非常日系酸酸咪咪既raspberry 口味勁岩夏天食,勁開胃!最開心係原來指定熱飲可以整3D 拉花!可愛三眼仔登場!傻傻地既我地落錯單又遺左搓手液仙氣待應姐姐唔單止幫我地改單特別嗚謝溫柔既低馬尾姐姐發現我地遺左搓手液,追反出黎! 本來心情暴躁既我,覺得呢餐好味又窩心,頓時都平靜反
Blue Monday~~又到星期一
唯有放工去透下氣,食下甜品

Popcorn呢間beans 仲有窗口位可以望風景!
本來都諗住坐,入座既時候已經得到待應既甜心
提示
太陽猛烈,窗口位好會曬
所以坐在另一邊,同樣望到風景

我地兩隻人一人點左一set下午茶,仲有coffee飲
買單都係$200之內,非常抵!

我地點左抹茶流心多士,一個盒充滿唔同口感
雪糕、麻糬、一切開抹茶流心而出,真係睇到到開心

蜜糖配綠茶本來諗唔會唔好甜,意外地非常夾,好好味

酸酸咪咪既raspberry 口味勁岩夏天食,勁開胃!

最開心係原來指定熱飲可以整3D 拉花!
可愛三眼仔登場!

傻傻地既我地落錯單
又遺左搓手液

仙氣待應姐姐唔單止幫我地改單
特別嗚謝溫柔既低馬尾姐姐發現我地遺左搓手液,追反出黎!

本來心情暴躁既我,覺得呢餐好味又窩心,頓時都平靜反
  • Rose  Latte
  • 抹茶流心吐司
2022-07-10 358 浏览
放假去將軍澳行下,路經荳子餐廳,之前己經試過幾次,覺得抵食,所以再去幫襯。肉醬通粉,味道算正常,配埋流心蛋。也好好味。雞翅炸得乾身咗啲,綠茶蛋糕也好好味,算係抵食的下午茶。
肉醬通粉
雞翼薯條
桂花奶菜
綠茶卷
肉醬通粉
綠茶卷
🦀️ 黃金蟹肉意大利粉意粉軟硬適中,每一啖都係忌廉蟹肉ge醬汁仲有淡淡ge蛋黃味,味道一流🤤 送埋個蟹殼打卡添🍪 Oreo 麻糬流心吐司視覺效果一流💓 厚厚ge吐司上面係雲呢拿雪糕+oreo…切開係流心ge🍫+麻糬+棉花糖,煙煙韌韌好有口感!冷熱交融再搭配紅桑子🍓推薦👍🏻👍🏻今次叫左一份lunch set 一份tea set💁🏼‍♀️兩個都會跟一杯飲品,除左店內既飲品,order隔離「不要對我尖叫」既手搖都可以減錢😙餐廳既座位都既寬闊,坐得好舒服❤️強烈推薦大家下晝黎,兩個女仔一個意粉一個甜品,岩岩好👯
🦀️ 黃金蟹肉意大利粉

🍪 Oreo 麻糬流心吐司

2022-06-19 523 浏览
黑松露軟殼蟹意大利粉 $86午餐去左食左我自愛嘅黑松露意粉💞隻軟殼蟹🦀炸到好香脆 熱辣辣 黑松味又好濃郁 食完大滿足🤪跟餐仲有杯美式咖啡☕️送添 真係超值‼️手撕豬仔骨漢堡 $92呢個份量真係好大份 配埋中薯條🍟仲有青瓜🥒同沙律🥗今次要左全熟蛋🍳廢事啲蛋汁🥚食到好狼狽 個包好厚身🥯啲手撕豬仔肉又好淋身好juicy🍔配搭埋個甜甜地嘅洋蔥汁🧅蕃茄🍅更加有口感同層次☺️跟餐就擇左檸檬蜂蜜飲 清甜潤喉💞整體性價比高👍🏻👍🏻👍🏻不過午餐需等候時間約半個鐘‼️
黑松露軟殼蟹意大利粉 $86

手撕豬仔骨漢堡 $92
2022-06-04 597 浏览
環境/設施- 近呢幾年開左好多分店,剩係將軍澳都有2間,所以趁無咁多人,就去排隊等位,仲有得request 窗口望十字路口位(望住風景食,零舍有feel 唔同啲)特色-食物保持水準,份量夠,多種類,不過飲品就稍後貴左少少評分-🌟🌟🌟🌟✅️1家3口去食,叫左2個set,有沙律/湯,有主菜:麵或意大利飯,甜品無叫(有一次我食過唔算太好味同埋相對係貴)餐飲唔駛加錢得4款,其他都要加錢,我地另外跟餐叫左2客薯條,同埋額外叫左洋蔥圈試下✅️近期同隔離間台式飲品鋪合作,可以平$8叫台式飲品,職員會幫你拎過來,我就無叫,平$8實在太少🤣🤣🤣🤣✅️食物上菜速度都幾快❎️職員就唔太留意到客人需要

特色-食物保持水準,份量夠,多種類,不過飲品就稍後貴左少少
評分-🌟🌟🌟🌟

✅️食物上菜速度都幾快

❎️職員就唔太留意到客人需要
2022-05-29
等候时间
10 分钟 (堂食)
用餐时段
呢間cafe既野食都幾有新鮮感☺️🍔手撕豬漢堡 賣相一流 d料爆多 調味比較濃 豬有少少騷味 驚騷既朋友應該唔岩食 薯條好好味 脆得黎充滿薯味 份量好多 但都一條接一條ko晒😆😆🥗蟹肉他他 呢個他他唔係我地一般見既他他 一夾就散 但~佢真係好足料 充滿蟹肉 啖啖都食到濃郁既蟹味😍😍個包都好好食 鬆軟脆😌🍝粉紅色既意粉有d驚嚇吧 佢係紅菜頭整嫁 天然顏色唔洗驚 意粉出乎意料既好食😋加左紅菜頭中和左忌廉既溜 食落清爽👍🏻👍🏻🧇🥞🍵🍦甜品時間🍯🍩抹茶窩夫 同一般印象中既窩夫好大分別 無格仔~無格仔~無格仔~ 第一次食呢款窩夫 成碟甜品好多配搭 而所有野都好夾 口感超級豐富 有鬆軟既窩夫 超濃抹茶雪糕 紅豆 爆珠 抹茶醬 乳酪醬🥳夾埋甜得黎又帶d苦又帶d酸 好有層次 唯一個吉士醬有d難食 好鞋口 味道亦唔好
呢間cafe既野食都幾有新鮮感☺️

🍝粉紅色既意粉有d驚嚇吧

🧇🥞🍵🍦甜品時間🍯🍩

2022-05-29 472 浏览
兩點幾嚟食已經好多人排隊呢間店冇得拎飛去就要實質喺門口排隊同埋要有50%嘅人到咗先可以入座同埋入咗之後得90分鐘時間食間店嘅座位唔多所以都要等一段嘅時間先入到做同埋如果坐窗邊位嘅話就會好晒手撕豬肉漢堡包餐依個餐好大份嘅如果細食嘅就一定食唔晒呀我咁大食都勉強食得晒佢個漢堡包個包好大個同埋呢好淋個蛋有得揀太陽蛋或者係全熟蛋咁我就鍾意太陽蛋因為吉穿佢有啲蛋汁流落嚟手撕豬肉呢我就覺得有啲韌青咖喱軟殼蟹意大利飯本身以為係甜甜地嘅咖喱嚟嘅點知呢個青咖喱係好辣如果唔食得辣嘅朋友唔建議點呢個但係佢嘅賣相係幾靚嘅個軟殼蟹就唔係太脆囉所以麻麻同埋一路食隔離有隻烏蠅喺度飛緊最後仲有一杯飲品漏咗嚟我要最後吹佢先送過嚟
兩點幾嚟食已經好多人排隊

個軟殼蟹就唔係太脆囉所以麻麻
同埋一路食隔離有隻烏蠅喺度飛緊
最後仲有一杯飲品漏咗嚟我要最後吹佢先送過嚟
2022-05-26 1026 浏览
#黃店💛Beans cafe相當出名,大家應該成日去食lunch,但早餐你哋又食過未😋雖然淨係供應到11點,好似我呢類鍾意瞓到自然醒嘅人未必趕得切,但睇吓你為咗食可以去到幾盡,想唔想早啲起身食返個靚早餐😋賣相價錢味道都好好所以我都好鍾意間中早啲起身去食💛.Breakfast menu 平日供應至11點,包飲品👆🏻single egg👓班尼迪蛋、黑魚子、煙三文魚、新鮮沙律 $32/single egg $56/double egg Eggs Benedict平日出去食價錢相當貴,但依度只需要50幾蚊仲包埋飲品Cp值相當高!可能你會話材料好簡單屋企都整到,但寧願比幾十蚊出街食唔使煩好過🤣用醋水煮水波蛋會比較容易所以明顯食到蛋有少少醋味,但冇影響流心質素!淋上荷蘭醬,配有煙三文魚,香脆Muffin墊底,滿足💛旁邊係已經調味,有橄欖油同醋汁嘅沙律菜評分:8/10👓炒蛋牛油果吐司 $58吐司香脆可口,少少煙韌但未硬到去法包,有時我會特登加$10要多塊🤣墊左少許沙律菜,有嫩滑嘅炒蛋,少少沙律醬變相更加惹味,最後係一大片牛油果。係我好鍾意嘅另一款早餐!評分:8/10👓法式香蕉雜莓軟芝士吐司 $48以
#黃店💛

Breakfast menu 平日供應至11點,包飲品
👆🏻single egg
評分:8/10
👓炒蛋牛油果吐司 $58
評分:8/10
👓法式香蕉雜莓軟芝士吐司 $48
以飽肚感來講簡直係No.1,size仲大過西多士,外表質感脆度同西多士差唔多,但入面唔係花生醬,冇餡料但面頭有舊軟芝士,淋埋楓糖漿其實好夠味,不過包入面冇餡始終比較單調爭少少🤏始終係麵包所以好飽肚,旁邊有少許水果粒,好滯強烈建議唔可以一個人食要share
評分:7/10
2022-05-23 293 浏览
有一日行緊將軍澳popcorn諗住搵間餐廳食夜晚行行見到呢間荳子就停低左入去試下😁見到入面窗口位置都幾靚😮😮不過假期多人 只係得返門口前面幾張枱事關太肚餓 所以好快叫左野食首先有本人最愛嘅薯條🍟另外叫左個古斯米配雞柳同海鮮pizza雞肉唔會太乾口 仲好有水份個汁係柚子味 配埋雞肉食好fresh同好夾從來聽過有古斯米呢樣野原來係細細粒 口感好特別 推薦海鮮pizza餅皮會厚小小 不過醬汁都唔錯😊總括價錢合理 質素不錯👍🏾👍🏾
有一日行緊將軍澳popcorn諗住搵間餐廳食夜晚
原來係細細粒 口感好特別 推薦
海鮮pizza餅皮會厚小小 不過醬汁都唔錯😊
總括價錢合理 質素不錯👍🏾👍🏾

2022-05-22 265 浏览
夜晚諗唔到食乜於是同fd又黎食之前由開就經常黎😝今次唔需要點排隊就直接行入去叫左兩個意粉加左兩份黑松露薯條一份蛋糕兩杯飲品每人都係唔洗200,好抵食😝本來叫左個抹茶紅豆沙冰完全唔係抹茶味🥶🥶怪怪地,似係啲好淡嘅唔知咩茶真係飲唔落,叫朋友試,佢都話怪怪地經過之前係其他餐廳唔好既經驗決定一定要反映下所以後來加多份黑松露薯條就順便講埋侍應都好好👍🏻👍🏻👍🏻幫我即刻換過其他
夜晚諗唔到食乜

兩杯飲品
每人都係唔洗200,好抵食😝

本來叫左個抹茶紅豆沙冰
完全唔係抹茶味🥶🥶
怪怪地,似係啲好淡嘅唔知咩茶
真係飲唔落,叫朋友試,佢都話怪怪地
經過之前係其他餐廳唔好既經驗
決定一定要反映下
所以後來加多份黑松露薯條就順便講埋
侍應都好好👍🏻👍🏻👍🏻
幫我即刻換過其他

2022-05-18 242 浏览
【 🍛𝙍𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤 & 𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖 🍕】---🖤黑松露什菌意大利飯($118)---🍕千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅 ($108)---🍵各包含餐飲一杯--- *設加一服務費*~~~📍評分:9.5/10 ~~~⏩ 次次黎Beans都知實好多人🤣,之前黎親都排好耐,今次有幸運之神眷顧😛,有得坐埋卡位睇風景添🌃,話說個位真係幾有feel✨!~~~我絕對係個好鍾意黑松露既黑松露控‼️真係好多黑松露啊,香濃既黑松露味誰能抵抗🤤!配埋芝士片同忌廉既creamy,好香好吸引😋!而且risotto既口感啱啱好,唔會太硬,但又有咬口😚,濕潤度啱啱好💦!仲有好多什菌👅,足料足料👍🏻!~~~✅ 整體黎講,我真係好鍾意食Beans😂,所以一定會再黎,希望下次都咁好彩坐到呢個位🤩,建議早d去攞位啊👀!~~~性價比:4/5回頭度:5/5賣相:4.5/5環境衛生:5+/5服務態度:4.5/5~~~
【 🍛𝙍𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤 & 𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖 🍕】
用餐时段
  • 黑糖薑母茶
  • 黑松露什菌意大利飯
2022-04-17 593 浏览
難得見到最愛嘅 Beans 唔多人排隊😍,終於可以去食!近窗位置,陽光好舒服,二人一枱好闊落,配合隨便影都靚靚嘅飲品&食物,同家人一齊分享,真係好享受😌。第一次嗌呢杯 #特濃朱古力 🍫 ,非常 IGable,杯邊都有朱古力,旁邊有幾行漏出黎,好吸引,面頭仲灑滿朱古力粉,誠意之作!叫咗少甜,但仍然飲到朱古力味濃郁!唔係用朱古力粉開就算,杯底仲有杰杰嘅朱古力醬!All Day Breakfast 保持一貫水準,擺盤正齊,黑松露炒蛋香滑,香腸煙肉等等好豐富。圓型 #窩夫 係最正,滿滿蛋又軟綿綿,小朋友都勁鍾意食😋!
難得見到最愛嘅 Beans 唔多人排隊😍,終於可以去食!

2022-04-02 662 浏览
星期六來Beans 食中午餐,食了pizza, pasta, all day breakfast,整體質素不過不失,最欣賞是大啡茹牛油果意粉🍝,配搭新鮮,味道都唔錯,喜歡清淡味道朋友可以一試。
2022-03-27 525 浏览
訂了三份晚餐,每個菜都出奇地好好味😋。第一個菜是巴拿馬火箭菜薄餅,他們做出來的味道比一些做薄餅的專門店還要好,材料豐富,芝士香濃,餅又脆。第二個菜是香煎大蝦龍蝦汁意大利粉,汁香濃郁,大蝦亦爽脆。第三個菜是青咖喱軟殼蟹意大利飯,蟹脆飯軟,盒內付有半個青檸,把青檸汁加入飯裏,竟然帶出新的層次,出奇的好味,這個青檸有畫龍點睛的效果。綜合以上,食物美味,賣相好看,物有所值!👍🏻服務態度也非常好,工作人員很有禮貌。
2022-03-27
等候时间
30 分钟 (外卖自取)
2022-03-27 402 浏览
甜品賣相精美,就好似一幅畫咁樣,令人賞心悅目。食甜品係一種視覺的享受。今次叫咗嘅係一個集會窩夫,咁佢嘅醬料就包括有一個士多啤梨醬,同埋有一個yogurt。咁加yogurt食就會比較係中和到個甜味嘅,因為佢個好嘅味道都係比較偏淡。咁anyway啦其實無論係加佢嘅士多啤梨醬呀,yogurt啦,定係雪糕都係好食嘅。主要係個窩夫底原本就整得好食。咁都多人等位嘅,如果要去食嘅話可能要預返可能要排20分鐘啦。
主要係個窩夫底原本就整得好食。