招聘中
月薪 (面议)
$16,500-$21,000
月薪
2017-07-21 514 浏览
今日放假就去左大埔踩單車放鬆心情,踩完單車就順便去大埔超級城附近睇下有乜嘢好食,比我見到有一間裝修得幾靚嘅餐廳,咁我就同女朋友入咗去試吓。今日就叫咗軟殼蟹意粉, 烤雞薄餅同埋焦糖雞翼配薯條,而每個餐都會跟一杯飲品。軟殼蟹意粉 : 大失所望,叫得軟殼蟹意粉既人,個重點梗係隻軟殼蟹啦,但佢隻軟殼蟹一黎超細細細細細隻而且又無肉,二黎又炸到過哂龍,食落去好似食蔗渣咁。勁失望烤雞薄餅 : 雖然整得好有心機賣相幾好,可惜雞肉好鞋口,好似食湯渣咁。焦糖雞翼配薯條 : 呢個係最正常嘅一個,焦糖雞翼也好好,用單骨雞翼方便食客。整體來講除咗杯嘢飲同焦糖雞翼之外其他野都麻麻,唔會再有幫襯既機會。

維也納朱古力
下午茶
2017-06-09 915 浏览
每次經過呢間野,都排哂長龍,今次為左慶祝紀念日,就入去排下。排左大約10分鐘,終於入到去坐。望望餐牌,嘩左聲,見到都有少少貴。最後,我地揀左黑松露軟殼蟹意大利粉同埋黑蒜蜆肉帆立貝白酒意大利。咁就包左兩杯檸檬蜂蜜。另外叫左芝士肉醬薯條。個黑松露軟殼蟹意粉賣相非常吸引,味道一流,軟殼蟹炸得好好。帆立貝意粉味道唔錯,而且好多黑蒜,唔錯。薯條有好多芝士同肉醬,食完想再叫多碟。都坐得幾舒服,食完又無趕我地走,值得再黎食。

黑松露軟殼蟹意大利粉

個黑松露軟殼蟹意粉賣相非常吸引,味道一流,軟殼蟹炸得好好。

黑蒜蜆肉帆立貝白酒意大利

帆立貝意粉味道唔錯,而且好多黑蒜,唔錯。

芝士肉醬薯條

薯條有好多芝士同肉醬,食完想再叫多碟。

都坐得幾舒服,食完又無趕我地走,值得再黎食。
2017-05-20
庆祝纪念
纪念日
黑蒜蜆肉帆立貝白酒意大利
芝士肉醬薯條
係大埔區想食到好味既Cafe,位置又夠方便,一定非「荳子BEANS」莫屬!其實已經食過兩至三次,每次質素都好穩定!暫時試過既菜式都好好味~(除左「啤酒烤雞」之外,好似白恰雞胸肉咁=.=)- 窩夫:好香玫瑰味,而且味道同蜜糖好夾,外表又靚~- 意粉:軟殻蟹最忌凍冰冰,淋PatPat,呢度完全無呢個問題,值得一讚!另外黑松露味好香~- 小食:款式多,份量夠,全部都新鮮熱辣,脆卜卜,正!
其實已經食過兩至三次,每次質素都好穩定!
蜜糖玫瑰花瓣窩夫

- 窩夫:好香玫瑰味,而且味道同蜜糖好夾,外表又靚~
黑松露軟殻蟹意粉

小食拼盤

- 小食:款式多,份量夠,全部都新鮮熱辣,脆卜卜,正!
2017-04-13
蜜糖玫瑰花瓣窩夫
黑松露軟殻蟹意粉
小食拼盤
2017-06-09 306 浏览
Beans黎講 可能你會話周圍都有但講到Tai Po Central呢間branch真係冇得輸啦裝潢同環境真係一流 識食一定食呢間啦😂😂Pasta同desserts真心唔錯我就order左個matcha set同strawberry waffle啦飲品又大大杯 可惜main course個份量就偏少☹️但係見到啲咁正既甜品就咩不滿都冇哂啦😂😂😂如果大家路經大埔又諗緊食咩既話一定要黎呢間試下個desserts la🤤🤤
Beans黎講 可能你會話周圍都有
如果大家路經大埔又諗緊食咩既話
一定要黎呢間試下個desserts la🤤🤤
2017-05-23
2017-05-31 432 浏览
Beans初開業好多人,荃灣分店更長期人龍,最終等到而加先試一睇menu即選擇困難,由All day breakfast ,pizza, pasta,main course好多野㨂, 最後揀左classic Benedict &白酒汁大利雲吞。Classic Benedict 賣相超靚呀,一切開流心蛋漿流曬出黎,holland sauce 有牛油香,大滿足,伴碟ge salad 都唔錯,沙律菜幾新鮮意大利雲吞看似portion唔大,但其實都幾多粒ga, sauce 好creamy又唔會膩,不過無乜白酒味wo加$25自選homemade cake, 蛋糕櫃件件都好吸引,最後㨂左浄返一件ge pandora, 柚子配cream cheesecake ,賣相超靚,有柚子香,朱古力外層不會過甜

Classic Benedict 賣相超靚呀
,伴碟ge salad 都唔錯,沙律菜幾新鮮

2017-05-31
  • Classic  Benedict
  • Pandora
2017-05-22 252 浏览
終於試到這間由荃灣開到大埔的 BEANS The Courtyard.因為每一次想試食的時候;永遠有超多的人龍在門外排隊.所以每次都會令人好失望地卻步! 今天可能因為是下雨天的關係; 人龍比較少; 唔需要排好耐; 就已經可以入去餐廳就坐! 因為見我是大肚婆的關係; 她們很窩心地安排了梳化卡位給我!!簡直心心眼!!不過大家也不用擔心; 我見餐廳入邊的坐枱;就算不是梳化;大部份的椅子也是有軟坐墊的; 只有少量是鐵椅子! 餐點方面; 我自已覺得價錢也可接受;平均一佰蚊左右可以點意粉或pizza或漢堡包 連餐飲 (如圖) (凍飲都不需要加錢). 上菜方面; 不可不讚; 餐廳的上菜速度確實好快; 而且也是熱騰騰的!! 我個人意見也覺得這很吸引!!! 值得加許!!! 食物方面; 我點了一客忌廉茄汁牛柳意粉 (如圖);買想也吸引;味道也不錯;我覺得這個價錢算合理;只是牛肉比較蘇;可能不是每個食客都喜歡! 另外; 我點了一客車厘茄水牛芝士pizza(如圖) ;同樣也是熱烘烘的;他們的pizza是厚批; 比較飽肚; 芝士也很足;我個人是十分喜歡! 離開時;才發現還有很多賣相很吸

因為每一次想試食的時候;永遠有超多的人龍在門外排隊.
所以每次都會令人好失望地卻步!

如圖) (凍飲都不需要加錢).

食物方面; 我點了一客忌廉茄汁牛柳意粉 (

另外; 我點了一客車厘茄水牛芝士pizza(

離開時;才發現還有很多賣相很吸引的小蛋糕甜品;我期待下個下雨天再去試試!!

人均消貴是100元連加一!!

2017-05-18 226 浏览
話說前幾日好耐冇同朋友岀黎high tea 就去左佢屋企樓下個間beams食 由於係下午茶 我地只係叫左個waffle食 叫草莓曲奇waffle 仲有埋個vanilla雪糕係上面 呢個甜品係包埋一杯野飲 我地叫左杯熱嘅檸檬蜂蜜潤下喉 如果你想飲其他 可以加錢upgrade 唔係睇呢個waffle好似咁細 其實兩個人食都啱啱好 可能因為我地比較細食😂 除左影相幾靚之外 士多啤梨都幾鮮甜 切開左細細舊嘅窩夫再點埋雪糕一齊食係幾唔錯
2017-05-12 272 浏览
對於住係新界既人黎講 約到朋友係呢區食飯已經好開心 起碼番屋企唔洗個個都番到屋企 你仲係巴士或著火車到⋯(新界朋友你明的)如果搵到間高質 氣氛好 適合同朋友吹水 好食既餐廳就更加開心啦前幾日有大埔地膽帶左我食呢間{BEANS}係無介紹錯喎!首先裝修簡直是我的菜呀~充滿住 木材 植物 雲石 既元素另外 鋪頭選用既餐具都係好靚 好高質~係未食就已經好滿足食物方面 叫左唔算多 但都好滿意焦糖單骨雞翼非常推薦龍蝦湯非常濃郁 好足料 帶子菠菜意大利飯 比想像中更好味龍蝦意粉就比想像中無咁好食 但有半隻龍蝦係面 性價比高聽講佢啲甜品都好正 而且又唔貴 又唔洗再搵甜品鋪食甜品甜品比起正餐更加令人驚喜$50-60 既甜品有埋乾冰效果 邊到搵😳重要係好味一啲都唔失禮總結黎講真係好唔錯呀!一定會再去😉

前幾日有大埔地膽帶左我食呢間{BEANS}

係無介紹錯喎!首先裝修簡直是我的菜呀~
充滿住 木材 植物 雲石 既元素

另外 鋪頭選用既餐具都係好靚 好高質~
係未食就已經好滿足

$50-60 既甜品有埋乾冰效果 邊到搵😳
重要係好味一啲都唔失禮

總結黎講真係好唔錯呀!一定會再去😉
2017-05-07 250 浏览
穿過超級城的迷宮,到達被落地玻璃包圍的城市庭園。休閒清新的環境,木餐桌上點綴了一個個綠色小盆栽。-自家製海鮮龍蝦湯:除了龍蝦淆製成湯,加入了貝類海鮮增加湯的鮮味;略嫌奶味太重。湯先放在小茶壺中,在客人面前倒入有海鮮的湯碗,感覺蠻別緻的。海膽・鮮蟹肉意大利麵:賣相不錯,材料比相象中豐富;可惜蟹肉比較像急凍品,沒有鮮味。醬汁是一般的忌廉汁,沒有加入海膽,海膽淪為配角。巴馬火腿・鮮露荀意大利飯:這個配搭挺少見的,鮮甜的露荀配香味濃郁的巴馬鹹火腿⋯相信不多加修飾,也能達到不錯的味道;可惜露荀比較老。燒豬仔骨・薯條・新鮮沙律(半份)剛烤好的豬仔骨,一上桌便傳來陣陣肉香。醬汁調較不錯,薯條爽脆(很重要),配上伴碟沙律的酸味減去了肉食的肥膩感。但有點烤過頭,肉質變韌,考驗大家的牙力。草莓・曲奇窩夫(配香草雪糕)說是窩夫,比較像冬甩,無論外型還是口感來說。蛋味清香,口感綿密彈牙,一口窩夫配雪糕,口裡冰火交融一樂也。

穿過超級城的迷宮,到達被落地玻璃包圍的城市庭園。
休閒清新的環境,木餐桌上點綴了一個個綠色小盆栽。
自家製海鮮龍蝦湯
自家製海鮮龍蝦湯:
海膽・鮮蟹肉意大利麵
海膽・鮮蟹肉意大利麵:
醬汁是一般的忌廉汁,沒有加入海膽,海膽淪為配角。
巴馬火腿・鮮露荀意大利飯
巴馬火腿・鮮露荀意大利飯:
這個配搭挺少見的,鮮甜的露荀配香味濃郁的巴馬鹹火腿⋯
相信不多加修飾,也能達到不錯的味道;可惜露荀比較老。
燒豬仔骨・薯條・新鮮沙律(半份)
燒豬仔骨・薯條・新鮮沙律(半份)
剛烤好的豬仔骨,一上桌便傳來陣陣肉香。
但有點烤過頭,肉質變韌,考驗大家的牙力。
草莓・曲奇窩夫(配香草雪糕)
草莓・曲奇窩夫(配香草雪糕)
說是窩夫,比較像冬甩,無論外型還是口感來說。
题外话/补充资料: 性價比可以,以晚餐來說很有飽足感,整體不過不失。 可是晚飯過後,一直感到口渴,調味方面可以改進。
2017-05-03
2017-05-03 233 浏览
昨晚同朋友去左大埔既beans之前已經幫襯過幾次,但都係百去不厭因為佢唔會催人走,可以同朋友無限吹水👍🏽另外係佢所有野食都好好味👍🏽👍🏽👍🏽所以beans已經變左我飯堂👍🏽😂今次我地叫左佢個龍蝦湯,佢係原隻蝦同帶子同蜆去俾你👍🏽實在太足料,但因為我太肚餓既關係所以無影相就飲左落肚🤦🏻‍♀️今次揀左個earl grey tea既toast我同朋友都超級中意!佢個味好特別又唔會太甜👍🏽本身試過green tea已經好好味,點知呢個更加出色😍決定以後都會叫呢個😂
昨晚同朋友去左大埔既beans

之前已經幫襯過幾次,但都係百去不厭

因為佢唔會催人走,可以同朋友無限吹水👍🏽
另外係佢所有野食都好好味👍🏽👍🏽👍🏽
所以beans已經變左我飯堂👍🏽😂

今次揀左個earl grey tea既toast

2017-05-03 196 浏览
其實不嬲對呢間野都冇乜期望,因為聽得太多人講話難食,但住大埔,近近地見佢又開左間,成日都咁旺,所以都比次機會佢試下。真係心死。叫左個芝士肉醬薯條,....D薯條凍嘅-_-,已經冇mood影相,另外叫左個朱古力waffle,....第一,底果舊唔係叫waffle, 完全係一舊donut, 第二,舊donut係凍嘅,入面實的的,點食呀?似係買番黎,熱都冇加就擺落隻碟,以為雪糕響面就可以掩飾左佢係凍~waffle suppose 係外脆內軟,唔熱都暖架嘛大佬-_-.....另外兩杯野飲都普通過普通,我杯檸蜜d蜜唔知點解有洗潔精味-_-Thanks, will not go back~

Thanks, will not go back~

2017-04-30 385 浏览
大埔超級城很大,走了挺久才找到店。_(:3」∠)_店面蠻大的而且座位沒有擠擠的感覺,比荃灣店更舒服!而且最裡頭有一幅綠油油的攀藤植物牆,坐在那邊一定很愜意。(゚∀゚)我點了黑松露軟殼蟹意大利粉,友人點了Deluxe British All-day Breakfast,我們都沒點跟餐的飲料,而各叫了smoothies。意粉是偏濃味的,感覺就像超濃的忌廉蘑菇湯XD其實我個人挺不慬得欣賞黑松露的味道,這個意粉的味道卻很合我口味w軟殼蟹肉不多但勝在夠新鮮和香口,配著蘑菇汁也很好吃。至於友人的All-day Breakfast聽說也很好吃,我聽到她說了好幾次「炒蛋很好吃」兩杯飲品倒是有少許失望,我們因為做完運動很熱所以點的smoothies,濃厚十足,可惜一點也不冰,沒有很解渴的效果。(´・_・`)離開的時候才發現靠窗的位置都有流水的!聽著流水聲吃飯應該會很開心呢!
大埔超級城很大,走了挺久才找到店。_(:3」∠)_

黑松露軟殼蟹意大利粉

意粉是偏濃味的,感覺就像超濃的忌廉蘑菇湯XD
軟殼蟹肉不多但勝在夠新鮮和香口,配著蘑菇汁也很好吃。

Deluxe  British  All-day  Breakfast

香蕉芒果沙冰
曲奇朱古力沙冰

2017-04-30
2017-04-16 678 浏览
環境清新, 淺色木,灰石及Green element的裝修,加上大玻璃窗有natural light 整體舒適,好多一家大細的客人。感覺開心不過二人圓形抬稍為細, 不能舒服地用餐, 滿滿的大碟子,看上漂亮但同枱面比例不相稱, 冇地方放低食物及餐具,甚至食嘢 令到用餐體驗遜色食物方面:龍蝦湯湯味剛剛好,濃度足夠,不會太水或太濃。有小小配料,如蜆, 帶子,蝦仔, 當然不會是新鮮,不過亦不錯。OK焦糖雞翼雞翼煎得好香,加上好厚的蜜糖好滑, 再加上黑椒作調味更野味,值得一食墨西哥肉醬芝士焗薯皮肉醬配上薯仔皮, 口感好豐富, 不會不好食,但都令到你好飽肚。OK龍蝦意粉賣相吸引,有半隻龍蝦, 但燒得略嫌乾身咗D。意大利粉本身除咗蒜香味冇乜龍蝦汁味,令成碟餸本身較淡,需要再改良。 我張四分一碗龍蝦湯倒落去撈意粉,咁就好味啲 所以不推介。焦糖香蕉早餐窩夫配焦糖香蕉做得好出息窩夫本身煮得好軟熟,而蜜糖選擇得好好,配上焦糖香蕉 值得一讚。除咗甜嘢,仲有炒蛋加bacon,蛋炒得夠滑 冇落任何調味,只用bacon鹹味配上,成件是剛剛好也是值得一讚

令到用餐體驗遜色

食物方面:
龍蝦湯

墨西哥肉醬芝士焗薯皮

龍蝦意粉
,需要再改良。 我張四分一碗龍蝦湯倒落去撈意粉
,咁就好味啲
所以不推介

窩夫配焦糖香蕉做得好出息
。除咗甜嘢,仲有炒蛋加bacon,蛋炒得夠滑
冇落任何調味,只用bacon鹹味配上,成件是剛剛好
也是值得一讚

龍蝦湯
墨西哥肉醬芝士焗薯皮
龍蝦意粉
檸蜜
2017-04-16
2017-04-08 631 浏览
過了享用晚膳時間,故不用等位便可入座。店內環境裝修不錯,挺有心思,惜梳化座上有餅碎。員工服務態度不錯,但建議如臨巨近關門時因很多甜品將售罄,應事先向顧客說明,免卻客人一揀再揀的苦惱。而員工左發現落錯單下,亦即向我們致歉,並送上數張現金券,十分有誠意!流心伯爵茶多士:伯爵茶多士烤焗至外脆,內配流心的香濃伯爵茶醬。不論賣想或味道都不錯!朋友點了朱古力系列,流心蛋糕味道不俗。另外,亦點了綠茶蘋果金寶。我只嚐了蘋果肉,酸酸甜甜,頗開胃。但朋友略嫌綠茶味苦,與蘋果肉的配搭有點奇怪。

流心伯爵茶多士
2017-04-02
流心伯爵茶多士
2017-04-06 604 浏览
每一次夜晚經過都好多人排隊上星期就趁未到晚飯時間入去試吓係咪真係咁吸引同友人5:30pm入座 侍應安排我哋坐咗入面嘅二人枱 可能因為未到食飯時候 唔算太多人感覺上侍應仲多過客人我地叫咗肉醬薯條呢個一般般 唔算太好食 唔係影咗相都唔記得食過軟殻蟹黑松露意粉呢個反而有驚喜軟殻蟹好好食 黑松露嘅咪啱啱好 唔會話too much 同個意粉味道都幾match 上枱時賣相都好靚啱晒我呢啲港女相機食先Deluxe All Day Breakfast (唔係好記得個名)同樣地呢個賣相都好靚 味道其實都係大同小異 值得讚一讚果兩塊類似冬甩既野 本來見佢個樣以為會好硬唔好食 食落發現好鬆軟有少少甜甜地 唔錯唔錯餐飲叫咗一杯黑糖薑母茶好少餐廳餐飲有薑母茶 呢杯薑味好重甜度啱啱好 食完野飲返杯幾暖胃另一杯就+$30叫咗玫瑰latte 呢杯友人話係意料之外咁好飲 唔算太甜 我就試左一啖 覺得個味道好特別冇喺第二個地方飲過總結呢間餐廳都幾好又可以滿足到相機食先嘅我 嘢食質素又唔錯下次會再嚟食
每一次夜晚經過都好多人排隊
上星期就趁未到晚飯時間入去試吓係咪真係咁吸引