2022-06-24
不論食物還要環境都可影好多靚相。有別於其他打卡café,呢度不賣咖啡,而係主打台式飲品,都係被這些飲品吸引我去。🌸安格斯沙爹牛肉片漢堡配凱薩沙律薯絛所有漢堡都用鳥籠送上,好好影啊!影完相侍應就會拎走鳥籠餐廳好貼心地幫手切開兩份,輕易同朋友分享安格斯牛扒幾厚身,上面仲有沙爹牛肉片,帶微微辣味,配搭千島沙律醬,juice得黎又幾夾!🌸牛油煎海蝦配鹹蛋黄忌廉意大利粉醬汁俾得好足,又鹹蛋黃又忌廉真係好邪惡!意粉全為手工製,質感比平常更粗糙,更為彎曲,所以更輕易掛汁!醬汁充滿芝士忌廉,配搭微微偏甜鹹蛋醬味,不似想像中的鹹香味但食落更搭忌廉芝士味🌸芝芝草莓沙冰芝士奶蓋正常厚度,口感綿滑,味道方面是正常鹹鹹地那種芝士奶蓋,有奶香味。下面草莓沙冰,飲到鮮草莓的果籽。🌸布蕾黑糖珍珠鮮奶最上層有一層布丁,好滑溜!先食一啖後搞拌整杯。雖然無得揀甜度但布蕾不太甜,與黑糖珍珠搞拌後甜度剛好。
🌸安格斯沙爹牛肉片漢堡配凱薩沙律薯絛
所有漢堡都用鳥籠送上,好好影啊!
影完相侍應就會拎走鳥籠
餐廳好貼心地幫手切開兩份,輕易同朋友分享
🌸牛油煎海蝦配鹹蛋黄忌廉意大利粉
醬汁俾得好足,又鹹蛋黃又忌廉真係好邪惡!
🌸芝芝草莓沙冰
🌸布蕾黑糖珍珠鮮奶