2023-06-23 66 浏览
食物份量夠,味道亦好好,特別係素嘅沙律同個素嘅黑松露雜菌意粉,好好味!個蜆肉意粉朋友就略嫌辣咗啲。整體用餐體驗唔錯,坐得舒服,服務又好。自己scan QR code落單,好方便,落單後好快食物就到,唔使等好耐。

2023-06-22
  • 素黑松露雜菌意粉
其實茶聊都唔係第一次黎,每次約親朋友去旺角聚會傾偈都會第一時間諗起呢間Cafe,因為佢環境舒服食物好食,重點係呢到服務好好❤️職員有禮,仲會好主動協助客人,亦都會同客人有講有笑。自從我第一次去完之後,都真係因為職員服務令我留下深刻印象🥰除咗服務之外,都要講下佢地嘅野有幾好食!.海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵 (HK$188)超巨型嘅大蝦,成隻手掌咁大隻!脆皮炸到超酥脆,認真啲睇,就會發現佢個脆皮原來係由櫻花蝦炸成,食落超香口,超有驚喜🦐大蝦咬落口感結實,絕對唔會霉,啖啖蝦肉,正!龍蝦汁亦都好夠濃稠,意粉好掛汁工,仲帶麵粉香氣墨西哥烤雞芝士餡餅 (HK$88)墨西哥烤雞芝士餡餅亦都好值得推介,內餡有烤雞、芝士、三色椒等,入面有大量芝士,勁cheesy🤤另外仲有三款醬汁,分別有埋蕃茄沙沙醬、酸忌廉同牛油果醬比你點!宇治抹茶忌廉牛油酥配雪糕 (HK$98)個牛油酥好多層食落好鬆軟🍞,中間切開仲有抹茶榛子醬流出嚟,另外配有雲尼拿雪糕同抹茶蕨餅。食落一冷一熱,真係會食上癮芝芝莓莓 (HK$44)店員本身有推介新品芝芝桃桃,可惜太受歡迎咁岩賣晒🥲最後點咗芝芝莓莓,creamy口感加上酥酸甜甜
海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵 (HK$188)

墨西哥烤雞芝士餡餅 (HK$88)

宇治抹茶忌廉牛油酥配雪糕 (HK$98)

芝芝莓莓 (HK$44)
店員本身有推介新品芝芝桃桃,可惜太受歡迎咁岩賣晒🥲最後點咗芝芝莓莓,creamy口感加上酥酸甜甜嘅士多啤梨味,夏天飲真係一流!

Treapy Ice Bear Mocha (HK$44)
見到隔離台點咗呢個勁IGable嘅熊仔咖啡🧸,我都唔輸蝕點番一個🥹職員教落先倒上espresso 再倒埋奶落,好似幫熊熊沖緊涼咁!熊仔係用齋啡雪凍嘅冰,望住佢慢慢溶好治癒,仲唔洗驚溶左之後會沖淡啲味

2023-06-19 96 浏览
朋友介紹我嚟食,入邊個環境都幾好,不過啲Staff就有啲黑面,啲嘢食係幾好食,嘢飲就反而鹹咗少少 我上次係飲芝士奶蓋芒果沙冰芝士比較鹹,我最鍾意食佢個刺身帶子墨魚汁意粉,食過兩次都覺得好好食不過佢啲咖啡就比較苦,唔夠奶我第一次去嘅時候餡餅賣晒,第二次去終於到試到,反而就覺得一般佢啲Ham幾好食,唔會太鹹
朋友介紹我嚟食,
入邊個環境都幾好,
不過啲Staff就有啲黑面,
啲嘢食係幾好食,
嘢飲就反而鹹咗少少
我上次係飲芝士奶蓋芒果沙冰
芝士比較鹹,
我最鍾意食佢個刺身帶子墨魚汁意粉,
食過兩次都覺得好好食
不過佢啲咖啡就比較苦,唔夠奶
我第一次去嘅時候餡餅賣晒,
第二次去終於到試到,
反而就覺得一般

佢啲Ham幾好食,唔會太鹹
刺身帶子墨魚汁意粉
牛肉餡餅
魷魚圈
刺身帶子墨魚汁意粉
2023-06-16 192 浏览
今日難得放假,一早搵左個好地方-Tearapy食午飯先!環境真係唔錯啊!地方寬敞,有精緻嘅佈置,好彩我訂咗位,因為午飯時間已經坐了不少客人。用QR code 落單,Lunch set 有好多選擇,我最後揀咗寶雲酥石斑意大利飯、茶聊signature 嘅咖啡(打卡不二之選),Tearapy Ice Bear coffee,趣脆果仁朱古力牛油酥配雪糕。🌟🌟寶雲酥石斑意大利飯— 極力推介石斑肉質既厚又鮮嫩,口感極佳👍🏻意大利飯夠creamy, 加埋碎粒蕃茄、青瓜等蔬菜,感覺清新。🌟🌟Tearapy Ice Bear Coffee, 超級無敵可愛, 又睇得、又玩得、又飲得,真係無得輸!可以自己調校咖啡濃度👍🏻👍🏻🌟🌟趣脆果仁朱古力牛油酥配雪糕這個甜品相當豐富,除咗有流心朱古力醬牛油酥,仲有pop corn、朱古力粒、cotton candy 、nuts、雲呢拿雪糕,非常之好味,又要推介一下😋
今日難得放假,一早搵左個好地方-Tearapy食午飯先!

寶雲酥石斑意大利飯

🌟🌟寶雲酥石斑意大利飯— 極力推介
石斑肉質既厚又鮮嫩,口感極佳👍🏻

Tearapy  Ice  Bear  Coffee

🌟🌟趣脆果仁朱古力牛油酥配雪糕

午餐
寶雲酥石斑意大利飯
Tearapy  Ice  Bear  Coffee
  • 趣脆果仁朱古力牛油酥配雪糕
2023-06-16 106 浏览
餐廳地址:旺角砵蘭街189號1樓😸餐廳位於砵蘭街附近,距離旺角地鐵站出口非常之近,行過去都好容易就搵到呢一間餐廳!餐廳裝修主要簡約工業風格為主,個人嚟講都幾鍾意呢一個風格,空間感都唔錯,坐落唔會有好迫嘅感覺,晚上都有好多人食,我哋大概7:00去到都差唔多成場都係滿嘅🥹好彩我哋夜晚嘅時間有預約,確認咗預約之後就好快可以入去,餐廳店員亦都好有善咁為我哋介紹佢哋今日嘅餐牌😛🤍珍寶大蝦配龍蝦忌廉汁手工意粉!呢個係我哋全晚最鍾意食嘅主菜,佢嘅手工意粉非常好食,闊條麵嚟講可以媲美出邊高級意大利餐廳!再加埋佢呢一隻大蝦,爽口彈牙,我會比滿分 ,亦都非常對得住呢個價錢!🤍牛肉漢堡配凱撒沙律,風乾火腿同埋薯條!牛肉漢堡嘅配搭非常好食,漢堡扒亦都唔會太熟嘅情況,非常juicy! 凱撒沙律亦都非常開胃,成個套餐非常大份,份量黎講非常抵食,我哋個跟餐薯條亦都熱辣辣即叫即炸!點埋茄汁食,簡直係一流!🤍四季春芝士奶蓋!呢個飲品非常特別,飲落去飲到佢本身嘅茶底嘅香!再加埋芝士奶蓋簡直係非常邪惡,有機會一定要返嚟幫襯呢一杯飲品!總括用餐愉快,有機會會再返嚟幫襯!餐廳嘅店員都非常有禮貌,鍾意打卡嘅大家一定唔可以錯過呢一
餐廳地址:旺角砵蘭街189號1樓😸

總括用餐愉快,有機會會再返嚟幫襯!餐廳嘅店員都非常有禮貌,鍾意打卡嘅大家一定唔可以錯過呢一間餐廳!
2023-06-14 114 浏览
難得今日放假,朋友帶左去旺角試圖cafe。 呢間茶聊,係朗豪坊附近,都好新下。 朋友話佢啲野幾好食,又好坐,就過黎chill下。黎到真係唔錯,睇落都幾靚,好彩tea time時間唔太多人,不過都要book位。咁熱坐底更係要叫野飲先。叫左超級水果茶,嘩,好大杯又咩都有,好正。然後仲有Tearapy Ice Bear Coffee, 好可愛呀。真係又好睇又好飲。見全隻冰熊仔慢慢溶,杯咖啡又唔會太水或太濃,真係夾得啱啱好。價錢又唔貴,真係好抵飲。要Chill更係要有啲小食,呢個焗芝士安格斯牛肉墨西哥玉米片,以為平平無奇,但又真係幾好食,而且份量又多,最啱一邊傾計一邊食。有啲餓就叫左個金蒜牛油煎虎蝦鹹蛋黃忌廉汁手工意粉。 鹹蛋黃本身就冇得輸,仲要大大隻虎蝦,好滿足。係度最緊要就係食甜品,宇治抹茶忌廉牛油酥配雪糕。 牛油酥好有層次,夾埋特製既抹茶cream,真係好特別。呢度果然係chill time好地點。
咁熱坐底更係要叫野飲先。
叫左超級水果茶,嘩,好大杯又咩都有,好正。

2023-06-14
下午茶
2023-06-12 123 浏览
一間適合同閨蜜閒聊打卡的餐廳 🧋🍹🍧第二次來呢間餐廳今次帶朋友來飲野叫左下午茶套餐加錢有特色飲品服務員很細心解釋點餐問題餐廳環境尚可有些座位坐得比較密食物和飲品略甜但造型漂亮實在很適合打卡味道算是不錯食材都算新鮮髒髒黑糖珍珠鮮奶超級水果茶炸豬扒漢堡包布蕾焦糖疏乎厘配雪糕
一間適合同閨蜜閒聊打卡的餐廳 🧋🍹🍧
食材都算新鮮

超級水果茶

炸豬扒漢堡包

布蕾焦糖疏乎厘配雪糕
🦞海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵 $188超巨型嘅大蝦😳細人睇佢外面嘅脆皮係皮沾咗啲好多細細隻嘅櫻花蝦🦐一齊炸到超酥脆🤤 脆到連個蝦殼都食得,唔使剝殼勁方便,蝦味濃郁🥹,手工意粉有口感,龍蝦汁亦都好夠濃稠,意粉好掛汁😋🍔皇牌牛肉漢堡配頂級西班牙伊比利風乾火腿,凱撒沙律及薯條 $168安格斯牛扒非常Juicy, 切開中間有肉汁流出嚟🫠有濃郁嘅牛香,burger入邊仲有芝士生菜同蕃茄🍅 另外仲跟咗parma ham兩大塊,肉質好軟熟好香👍🏻 🍞趣脆果仁朱古カ牛油酥配雪糕 $98賣相好靚,個多士好似丹麥酥🤩外面好似有層蜜糖,中間切開仲有朱古力榛子醬流出嚟😍 加埋半碟嘅雲呢拿雪糕同埋忌廉一齊食好夾,仲有啲堅果夠晒層次感🐻TEARAPY ICE BEAR COFFEE $44打卡一流嘅熊仔咖啡☕️ 自己樂園espresso 再倒埋奶落上面隻熊🤭 隻熊仔係用齋啡雪凍而成嘅冰🧊 唔怕會越溶越淡😌 咖啡味濃郁🧋髒髒黑糖珍珠鮮奶(凍)$44呢杯一樣好啱打卡😂 啲朱古力粉同埋啲奶多到瀉晒出嚟咁,味道同出邊嘅台式手搖珍珠奶茶一樣咁好飲😋
🦞海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵 $188

🍞趣脆果仁朱古カ牛油酥配雪糕 $98

🐻TEARAPY ICE BEAR COFFEE $44

🧋髒髒黑糖珍珠鮮奶(凍)$44
  • 髒髒黑糖珍珠鮮奶
  • 海皇櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁手工闊條麵
2023-06-05 139 浏览
🥄👩🏻‍🤝‍👨🏼天氣熱辣辣☀️係旺角想揾間睇得又食得既cafe坐低傾吓計, 於是就俾我揾到, 原來咁有人氣既樓上cafe喇🥙 💡香煎大蝦凱薩沙拉 ($98)🍤🥗香煎後鮮嫩多汁既大蝦配上新鮮的生菜、蕃茄同芝士碎, 口感豐富, 而且醬汁唔咸, 成為一款不錯既凱薩沙拉~ 💡輕煎北海道刺身帶子 水牛芝士汁手工墨魚麵 ($138)🍽️ 十分有驚喜既一道手工意粉, 大大粒既帶子輕輕煎過後, 保留咗入面鮮嫩既口感; 加上香滑既水牛芝士汁, 搭配上超級掛汁既煙靭手工墨魚麵竟然一d都唔膩, 令人一啖接一啖咁"𠽌”入口😋 💡皇牌牛肉漢堡 配意式風乾火腿 凱撒沙律及薯條 ($168)🥩🍔🥗🍟漢堡肉質扎實咬口, 牛味出眾, 可惜肉汁唔太夠, 而且醬汁少會比較乾身, 不過整體上味道同賣相絕對係合格以上t既漢堡!  風乾火腿咸咸香香配上新鮮既無花果沙律岩岩好;  粗薯條炸得香脆, 外層酥脆內裡軟綿👍🏻 💕漢堡同手工意粉絕對係該店既賣點之一, 不過可惜我地無點到佢哋出名既茶類飲品, 下次一定要試!!!☺️☺️

💡香煎大蝦凱薩沙拉 ($98)🍤🥗

2023-06-05 87 浏览
What a surprisingly nice and worth-trying restaurant in MK which offers good food😍 I enjoy the dinner so much !!! We ate for 2 hrs… so jeng 😍 The wine so nice. Worth to give it a try. 👍🏻We found the restaurant is fabulous so we seat in and had super nice catch up . The decoration is nice !First comes to some snacks, they are crispy 👍🏻 nice !! Esp the French fries 🍟 The salad 🥗 is healthy ! I like the egg 🥚 Not to mention the burger 🍔 It is super good ! Juicy ! And the cheese taste very good 👍🏻

The second main is the lobster 🦞 spaghetti 🍝 。love the sauce so much. Taste good !The lobster 🦞 is fresh . Recommend.

Finally, for the drinks, we hv fruit iced drink !!! Love it 🥰 my favourite drink !

And the other one is iced mocha ☕️!! The bear ice is so cute 🥰
2023-06-05 110 浏览
約左閨密係旺角食飯 想搵間睇得又食得既餐廳 最後揀左呢間幾多好評既cafe 入到黎餐廳雖然唔算細但平日都坐滿晒好彩有預先book 位 叫左自家製炭燒西班牙豬頸肉先黎個前菜豬頸肉烤到好香脆 特別係個邊 食落好爽 沾埋個醬 酸酸辣辣 好開胃 王牌芝士牛肉漢堡配意式風乾火腿配左油醋沙律及薯條 黎到就覺得Cp 值好高大大個漢堡有十分juicy既安格斯牛肉配芝士,蕃茄,焦糖洋蔥 另外仲有風乾火腿 幾香油醋沙律又有芝士粒 同蕃茄食埋薯條 差唔多係兩人份量咁濟 慢煮西班牙八爪魚配墨魚汁意粉大大條八爪魚 原本驚會靭 好彩無 反而墨魚汁意粉就食到手工意粉既煙韌個sauce 都幾特別 唔heavy 都幾fresh 超級水果茶叫左少甜少冰 飲落好清爽 消暑解渴茶聊熊仔摩卡咖啡隻熊仔太可愛了 忍唔住叫黎打下卡 趣脆果仁朱古力牛油千層酥配雪糕朋友話叫埋個甜品試下 千層酥都食得多 配雪糕 同cream 都幾新鮮 最特別係千層酥入仲有榛子醬 成個甜品好有層次
約左閨密係旺角食飯

王牌芝士牛肉漢堡配意式風乾火腿
配左油醋沙律及薯條
黎到就覺得Cp 值好高
大大個漢堡有十分juicy既安格斯牛肉
配芝士,蕃茄,焦糖洋蔥
另外仲有風乾火腿 幾香

千層酥都食得多
配雪糕 同cream 都幾新鮮
最特別係千層酥入仲有榛子醬
成個甜品好有層次
上次黎旺角呢間 茶聊 係為咗佢嘅髒髒黑糖珍珠鮮奶 今次係為咗佢嘅熊仔咖啡而黎😍 上到一樓係熟悉嘅門口~ 入到去望一望餐牌 多咗唔少新菜式同埋飲品 好快諗好食咩就落單啦~~ 髒髒黑糖珍珠鮮奶 $44上次飲過都真係好飲同埋好好打卡🤣 隔咗一排冇黎 覺得佢仲好飲咗 珍珠量多有成三份一杯😍 煙靭得黎黑糖又唔會過甜 可可粉又香 加埋一齊好好味😋 TEARAPY ICE BEAR COFFEE $44主角出場啦🐻 原隻熊仔咖啡冰好可愛😍 咖啡香濃 奶亦都可以根據自己喜好而落 熊仔咖啡冰融咗都唔會溝淡啲咖啡 又可以打卡 好飲又好玩😬 慢煮西班牙八爪魚配墨魚汁意粉 $138好大隻八爪魚😋 煮得啱啱好 爽口彈牙又唔會咬唔開👍🏻 墨魚汁意粉好香 仲唔會食到成咀都係黑色😗 水牛芝士龍蝦蟹肉包配凱撒沙律薯條 $188蟹肉同芝士好豐富 大大嚿龍蝦🤩 麵包用牛油煎過勁香 加埋一齊好好食😋 粗薯條炸得香脆 凱撒沙律調味啱啱好 呢個set好好食真係大推👍🏻 宇治抹茶忌廉牛油酥配雪糕 $98 最後梗係食埋佢新出嘅甜品啦😬 牛油酥係一層層嘅麵包 好香牛油味 切開入面仲有抹茶醬🤩 唔會過甜仲有啲抹茶苦澀味 味道啱啱好~

髒髒黑糖珍珠鮮奶 $44

TEARAPY ICE BEAR COFFEE $44
TEARAPY ICE BEAR COFFEE

慢煮西班牙八爪魚配墨魚汁意粉 $138

水牛芝士龍蝦蟹肉包配凱撒沙律薯條 $188
水牛芝士龍蝦蟹肉包配凱撒沙律薯條

宇治抹茶忌廉牛油酥配雪糕 $98
最後梗係食埋佢新出嘅甜品啦😬 牛油酥係一層層嘅麵包 好香牛油味 切開入面仲有抹茶醬🤩 唔會過甜仲有啲抹茶苦澀味 味道啱啱好~ 配上綠茶蕨餅同埋雪糕 不錯😌
宇治抹茶忌廉牛油酥配雪糕

整體嚟講 呢間茶聊 環境舒適 食物質素幾好又好好打卡😬 好適合同姊妹嚟食野打卡傾偈😌
TEARAPY ICE BEAR COFFEE
水牛芝士龍蝦蟹肉包配凱撒沙律薯條
宇治抹茶忌廉牛油酥配雪糕
今日同朋友去咗旺角嘅茶聊食嘢,呢間餐廳打卡一流,食物種類非常多,而且店員服務態度都唔錯。牛油香煎虎蝦白汁意粉。虎蝦好新鮮,煮得剛好,唔會太硬或者太腍。意粉都好彈牙,加咗白汁之後更加香滑,真係好味!墨西哥玉米片。嗯,佢哋炸得好脆,啲玉米味道都好濃郁。配埋番茄醬同芝士,味道好豐富,而且仲配咗三款醬汁,我哋食得好開心!抹茶忌廉牛油酥配雪糕。呢個真係好好味!酥皮好鬆脆,牛油味道好濃郁,加埋啲抹茶忌廉好滑身,仲要配埋雪糕,真係好滿足!我哋一齊食完都話唔夠啦,一定要再黎試吓其他嘢!熊仔咖啡,你杯咖啡造型非常特別,熊仔係用咖啡做的,打卡一流!茶聊嘅食物真係好好味,加埋服務態度好好,價錢又唔貴,真係好值得推介!

金蒜牛油煎虎蝦鹹蛋黃忌廉汁手工意大利麵

Iced Bear Mocha
  • IcedBearMocha
  • IceBearCoffee
2023-05-30 101 浏览
今日去左一間bookmark左好耐既cafe-茶聊佢的飲品同甜品好吸引😍⭐️茶聊招牌漢堡好豐富嘅Burger🤩有安格斯牛肉、太陽蛋、煙肉、芝士等牛肉超Juicy🤤麵包烤到剛剛好 配凱撒沙律、薯條薯條脆卜卜好食😋⭐️香檳忌廉汁石斑海鮮燴飯海鮮好足料有青口、大蝦、魷魚同魚柳個飯有驚喜 係炒飯底👍🏻配埋香檳忌廉汁好夾😙⭐️脆脆果仁朱古力牛油千層酥配雪糕超期待嘅甜品真係好好食😋千層酥好鬆軟 熱辣辣配埋冰凍嘅朱古力雪糕個口感一流😊同埋有好多果仁脆脆再加分👏🏻⭐️超級水果茶(熱)有得揀熱飲 超窩心水果超豐富茶底好飲同水果好夾😃⭐️熊仔鮮奶咖啡(凍) 超驚喜嘅飲品佢有個熊仔頭🐻係上邊超啱打卡成件事好靚好治癒☺️咖啡味都唔錯推介👍🏻餐廳裝修都幾靚座位舒適好啱同朋友黎吹水打卡🥳
今日去左一間bookmark左好耐既cafe-茶聊
佢的飲品同甜品好吸引😍

⭐️茶聊招牌漢堡
好豐富嘅Burger🤩
有安格斯牛肉、太陽蛋、煙肉、芝士等
牛肉超Juicy🤤
麵包烤到剛剛好
配凱撒沙律、薯條
薯條脆卜卜
好食😋

⭐️香檳忌廉汁石斑海鮮燴飯
海鮮好足料
有青口、大蝦、魷魚同魚柳
個飯有驚喜 係炒飯底👍🏻

配埋冰凍嘅朱古力雪糕
個口感一流😊
同埋有好多果仁脆脆
再加分👏🏻

⭐️超級水果茶(熱)
有得揀熱飲 超窩心
水果超豐富
茶底好飲
同水果好夾😃

⭐️熊仔鮮奶咖啡(凍)
超驚喜嘅飲品

餐廳裝修都幾靚
座位舒適
好啱同朋友黎吹水打卡🥳
2023-05-24
💝龍蝦蟹肉包配凱薩沙律薯條 $188呢度嘅招牌龍蝦蟹肉包🔱龍蝦蟹肉份量非常豐富😍甚至令人不知該從何入手🤣醬汁味道剛好,不會蓋過食材本身的鮮甜😌咬到啖啖爽口彈牙的龍蝦肉🦞而且仲有滿滿的蟹肉沙律🦀牛油軟包香甜鬆軟🍞焗得外脆內軟,同龍蝦沙律好夾😋配菜雖然不是我最愛的粗薯條🍟但咬落依然十分香脆、新鮮熱辣🔥另外仲有一個貼心位就係可以揀開兩份😉方便各位同朋友開心 share 🥳••••••••••••••••••••••••••••••💝拿破崙羅勒茄蓉汁鮮蜆手工闊條麵 $88闊條麵口感煙韌有嚼勁🍝係我個人最愛的意粉質感🥰鮮茄醬鹹甜適中,十分開胃🍅蜆肉隻隻都大大粒、味道鮮甜🐡整體感覺十分健康,清新之選⚡️••••••••••••••••••••••••••••••💝大吉嶺芝士奶蓋(凍) +$11💝清香四季春(凍)如圖所見,芝士奶蓋係非常厚🤩而且口感又滑又濃🥰搭配淡味的大吉嶺茶,甜度平衡得剛好👌🏻個人認為呢杯飲品以$11來說十分高質😙強烈推薦大家加少少錢試下呢個特飲❣️••••••••••••••••••••••••••••••#medmad_forfood_mongkok #龍蝦 #蟹肉 #軟包 #凱撒
💝龍蝦蟹肉包配凱薩沙律薯條 $188
呢度嘅招牌龍蝦蟹肉包🔱
龍蝦蟹肉份量非常豐富😍
甚至令人不知該從何入手🤣
醬汁味道剛好,不會蓋過食材本身的鮮甜😌
咬到啖啖爽口彈牙的龍蝦肉🦞
而且仲有滿滿的蟹肉沙律🦀
牛油軟包香甜鬆軟🍞
焗得外脆內軟,同龍蝦沙律好夾😋
配菜雖然不是我最愛的粗薯條🍟
但咬落依然十分香脆、新鮮熱辣🔥
另外仲有一個貼心位就係可以揀開兩份😉
方便各位同朋友開心 share 🥳
💝拿破崙羅勒茄蓉汁鮮蜆手工闊條麵 $88
闊條麵口感煙韌有嚼勁🍝
係我個人最愛的意粉質感🥰
鮮茄醬鹹甜適中,十分開胃🍅
蜆肉隻隻都大大粒、味道鮮甜🐡
整體感覺十分健康,清新之選⚡️
💝大吉嶺芝士奶蓋(凍) +$11
💝清香四季春(凍)
如圖所見,芝士奶蓋係非常厚🤩
而且口感又滑又濃🥰
搭配淡味的大吉嶺茶,甜度平衡得剛好👌🏻
個人認為呢杯飲品以$11來說十分高質😙
強烈推薦大家加少少錢試下呢個特飲❣️
#medmad_forfood_mongkok
#龍蝦 #蟹肉 #軟包 #凱撒沙律 #薯條 #羅勒 #茄蓉 #蜆 #闊條麵 #茶聊 #西式料理 #lobster #crabmeat #bun #caesarsalad #fries #tomato #tomatosauce #clam #fettuccine #westernfood #eatwithfoodiez
#旺角美食 #香港美食
龍蝦蟹肉包配凱薩沙律薯條