2022-03-11 459 浏览
話說要買約六十杯飲品,已經預早打好訂單再提前一兩天去下單,職員當時承諾只要二十分鐘下單,雖然不太相信,但還是等了,到最後一個貌似senior在我面前突然說一句單打錯了,delete重來,就要junior重新打單,一些抱歉都沒有 要我重新再來付錢。打單途中,明明有其他職員,又要打單職員放下手頭工作先做walk in 跟 foodpanda 剛下的單!明明站在面前等候中,職員沒有update跟表示抱歉!付錢的時候再三問是否完了,職員信誓旦旦,說沒有!大約夜晚七點,突然打來說電子單沒有簽名,不斷催促要回來補簽,沒有半點不好意思!
2021-10-09 438 浏览
今日八號風球,困咗喺屋企成日,天文台係咁推遲都唔落波。但係夜晚屋企實在無嘢食,要出街搵嘢食 ,決定去朗豪坊。見到茶狼有開門,因為之前都試過一次茶狼嘅飲品,印象都幾好,於是今日想光顧一下。可能仲係八號波,都仲未落風球,間舖好似係啱啱先開門咁,店員都做緊準備,所以落單都等咗幾分鐘先有人理。因為最近減緊肥,所以決定嗌杯無糖飲品。於是嗌咗 四季春奶蓋茶,大杯裝加4元,共34元。四季春即係鐵觀音咁嘅味,味道好濃, 有啲澀,唔係我杯茶。平時去飲茶都鍾意飲普洱多啲,覺得易入口。 奶蓋唔算好咸,就咁飲都好順滑。 飲到最底啲奶蓋同啲茶融合為一,味道比較平順,其他舖頭啲奶蓋飲到最尾一定會覺得好鹹,呢間唔會,反而幾好飲。不過我覺得佢嘅價錢偏貴,其他台式飲品店,奶蓋茶都只係2x元,下次有得揀都未必會再揀呢款,可能其他飲品會特別啲。

四季春即係鐵觀音咁嘅味,味道好濃, 有啲澀

2021-10-09
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
2021-09-14 210 浏览
由買野飲嗰刻已經feel到bad bad service👻企係遠處諗飲咩店員個樣已經🌚(雖然前面係有一家人) 落單時輕輕地問句牛油果味好唔好味 個店員依然係好嚴肅好cool咁講 好多人買囉 唔講以為我殺咗佢全家 咁我7點幾去買都唔係阻佢收工呀🤔基本嘅greetings/多謝哂 乜都無 。。。🦔👉凍牛油果白露茉莉茶 $36見佢好似新品咁就try try🥑雖然佢沖出黎嘅綠色斷層無圖片咁多又無咁鮮豔🤠不過都算可接受範圍 茉莉茶味幾出 但牛油果味我又唔覺有幾重 可能因為我叫咗微糖(莫非係靠糖漿味🤔味道係fresh嘅 口感較濃稠 少似飲緊沙冰 加埋奶蓋唔會好膩。。。🦔👉珠珠鮮奶碳焙烏龍茶 $26+4朋友加咗4蚊加大後悔了🤣珍珠已經唔好食 咬落又唔滑又唔係特別軟糯 飲落嘅奶底又唔覺有幾鮮奶🤪
。。。🦔
凍牛油果白露茉莉茶

👉凍牛油果白露茉莉茶 $36
。。。🦔
👉珠珠鮮奶碳焙烏龍茶 $26+4
2021-08-13 172 浏览
趕時間買少少野食,只問職員一樣野都態度惡劣想像唔到比個職員更有禮貌都受無禮對待,俾錢買難受,食物又不是好食到只有天上有,有需要咁態度惡劣咩?有得選擇都不會想再幫襯佢
趕時間買少少野食,只問職員一樣野都態度惡劣
有得選擇都不會想再幫襯佢
【旺角】⭐楊枝甘露控、牛油果控夏天必飲⭐【茶狼CHA LONG】是香港本土品牌,主打水果茶及芝士奶蓋台式飲品🥤,但個人私心之選口味,一定是【楊枝甘露白露茉莉茶】及【牛油果白露茉莉茶】🥰。楊枝甘露甜品一直都深受港人歡迎😋,而它們配上白露茉莉茶變奏出來的楊枝甘露🥭,更有一種獨特味道。如果要飲得相對比較健康🤩,私心會選【牛油果白露茉莉茶】,印象中牛油果都好像比較膩口,但這杯融合白露茉莉茶後,會帶點淡淡清新茶香,可以說是【牛油果控🥑】必試之選。👉私心貼事:可能手搖飲品關係,每間分店…好味指數都略有不同。以下兩杯飲品為例: 九龍灣分店是最好飲,其次是旺角朗豪坊,而觀塘APM店的飲品味道卻不似預期。🥭【楊枝甘露白露茉莉茶】Mango Pomelo Jasmine(HK$38)(少甜少冰)每一口都有芒果香🥭,加入椰汁的白露茉莉茶,茶底入口味道雖然不算非常突出,但有微微茶香,粒粒芒果果肉加上柚子肉充斥在口腔內,柚子肉味道不會苦澀,喝起來更多了一種層次的口感,清爽解渴又能擁有芒果的香氣😍。楊枝甘露控可以說是多一個飲品好選擇~🥑【牛油果白露茉莉茶】Greenish Avocado Jasmine (HK$
【旺角】⭐楊枝甘露控、牛油果控夏天必飲⭐

🥑【牛油果白露茉莉茶】Greenish Avocado Jasmine (HK$36)(少冰)
用牛油果果肉配上白露茉莉茶攪拌,口感順滑,牛油果味道不重,相比下白露茉莉茶香味夠突出,入口啖啖牛油果蓉🥑,兩種味道融合起來,出奇地相配,口味清新帶有獨特牛油果香,建議不用少甜,因為完全沒有膩的感覺,少冰的情況下,不會越飲越淡,可以說是夏日健康之選☀️。

📌【茶狼Cha Long】
🇭🇰香港九龍旺角亞皆老街8號朗豪坊B2樓20號舖
Shop 20, B2/F, Langham Place, 8 Argyle Street, Mong Kok, Hong Kong
2021-07-27
等候时间
7 分钟 (外卖自取)
  • 楊枝甘露白露茉莉茶
  • 牛油果白露茉莉茶
2021-06-25 195 浏览
5.24大概5點系系朗豪坊見到呢間野,睇下餐牌吾太貴,又有杯叫三桔一檸檬甘蔗青茶嘅幾特別,所以買黎試下。首先俾我印象非常吾好嘅系店員態度,到今日5.26我仲記得,我落左單,距好快就整好俾我,十分鐘都吾使,我已經知道系中伏!距好無禮貌甘叫左號,放低杯野就反反收銀個邊玩手機,然後我過去想入袋,見到吾系啤口杯,我就話:吾該有無膠紙呀?(因為我未飲住要放入袋)距就好吾耐煩甘行過黎,無禮貌甘話:咩膠紙呀?呢到咪有膠袋羅!我用手勢話距知,膠紙,想痴痴個杯蓋!我想放入袋甘講!我未講完呢句,距態度極差話:我地無膠紙架窩,個蓋咪cup實左羅,吾會漏個窩!講完就即刻反收銀機個邊,繼續玩手機!隔住口罩都見到距個樣好x串同埋好吾耐煩!可能嫌我隔住距玩手機啦!但呢間店就系因為距呢個態度,我吾會再幫襯!好啦,條氣chok住甘走左,行左陣街羅杯野出黎飲!一飲已經想掉左距,完全無蔗味,無桔無檸檬味,只有茶味!!!我以後更加吾會幫襯!老實講,我使20幾30蚊,吾系要你當我上帝甘拜,而且我又吾系無禮貌甘問你,吾該你平等甘對反啲客羅,尊重下人尊重反自己啦!吾想對客嘅,甘服務業其實吾適合你做!辭職好過啦,吾好整衰間舖!因為我見其他食評都系好嘅!但就偏偏俾我遇到呢個人!
2021-05-24
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
2021-03-25 280 浏览
原本係太掛住你個威士忌燕麥朱古力先嚟買點知話咁快又冇咗今次又係飲牛油果白露茉莉茶, 雖然牛油果好肥但係牛油果對關節好好。另外買咗個紅柚白露茉莉茶,貪佢係原片成大塊勁多嘅紅柚感覺都幾健康 。今次買兩杯都走甜少冰,喺好有罪惡感嘅茶飲裏面 得到良心好過一點茶狼嘅嘢飲有一個好嚴重嘅弊病,就係佢個蓋 個係永遠都係冚唔實, 又畀個少闊身嘅袋你,結果呢永遠都係倒瀉,搞到個杯身黐立立。無論點樣同佢講話佢個杯蓋有問題,問題都係冇改善
原本係太掛住你個威士忌燕麥朱古力先嚟買點知話咁快又冇咗

無論點樣同佢講話佢個杯蓋有問題,問題都係冇改善
2021-03-25
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
2021-02-23 135 浏览
差唔多個個星期都會買一次, 基本上已經習慣咗啲店員係唔理人同埋黑面, 但係飲品好多用新鮮生果, 感覺係健康一啲唔係純粹糖漿沖出嚟 ,所以服務差都繼續幫襯今次買咗紅柚白露茉莉茶36蚊,但係其實佢係大杯裝,另外就用一塊塊原片嘅西柚飲,完如果再加啲茶落去,可以再沖多杯,所以好多時都叫呢個👍另外今次又試多一個紅柚白露四季春28蚊,但係細杯, 裏面少許果肉,冇紅柚白露茉莉茶咁好係原片西柚飲茶狼記得一定要少冰微甜, 因為甜起上嚟都真係好甜

紅柚白露茉莉茶

飲茶狼記得一定要少冰微甜, 因為甜起上嚟都真係好甜

2021-02-23
等候时间
10 分钟 (堂食)
2020-12-28 298 浏览
5:30食完晚飯,行左陣街,有少少口渴,用App7:00買飲品有8折,第一次飲呢間!試下佢d新野😉😉~~~開心果碳焙烏龍奶蓋茶~~~顏色綠白組合似乳牛嘅圖案,好得意呀😚😚!咁就飲筒插落底試試好唔好味先,好濃郁嘅開心果味,加埋碳焙烏龍茶味真係一絕!唔使加奶蓋都好好、好好、好好味😋😋加埋奶蓋上去就做到錦上添花效果😍😍~~~楊枝甘露白露茉莉茶~~~大大杯、白雪雪望落去已經好療癒,飲落酸酸may may,有楊枝甘露獨有嘅甜香味,溝落茉莉茶沒有嗰種酸酸嘅‘確’喉嚨感覺,配搭得非常之好😍😍!最後裏面真係有二、三舊芒果同西柚嘅果肉㗎🥰🥰
~~~開心果碳焙烏龍奶蓋茶~~~

加埋奶蓋上去就做到錦上添花效果😍😍
~~~楊枝甘露白露茉莉茶~~~
最後裏面真係有二、三舊芒果同西柚嘅果肉㗎🥰🥰

2020-12-26
$31 (其他)
用餐优惠
優惠券
話說早前喺旺角朗豪坊附近同朋友食完飯,見過肚未係好飽,行行下過見到茶狼好多人排隊,八掛的我當然會去睇下。見到而家出咗個日本靜岡蜜瓜花奶蓋茶,睇到張相好吸引,而且我又好鍾意食蜜瓜所以一定要試。杯嘢飲有好濃嘅蜜瓜味,而且飲嘅期間都會吸到啲木瓜肉入口,證明真材實料。由於密瓜太甜,搶去了茶的味度, 不過整體嚟講都算唔錯。 奶蓋鹹鹹地又有芝士味,都唔錯。呢間茶狼好近地鐵站,可以穿過marketplace,入地鐵站夠,曬方便。

2019-09-28 464 浏览
係桔梗食完飯~ 又未好飽,想飲杯野~ 就緊係去朗豪坊喇!話說一路都見中環有一間茶飲店成日都排隊~ 所以我就緊係唔會排喇!但係當知道朗豪坊開左之後,就令我成日都去!因為佢的野真係幾好飲!!飲左芒果白露茉莉茶!芒果味唔係假味..應該係真係用左新鮮芒果,因為知道有的茶飲店唔係用新鮮芒果而係用急凍芒果。所以會加分!最值得推介係因為佢地的茶飲茶味算好突出,其他茶飲鋪好多時都只係得其他所有材料的味而冇茶味。但係呢間就唔同,佢有生果味之外都有好重的茶味,鐘意飲茶的人黎講其實very good!
係桔梗食完飯~ 又未好飽,想飲杯野~ 就緊係去朗豪坊喇!
但係當知道朗豪坊開左之後,就令我成日都去!
因為佢的野真係幾好飲!!

2019-08-03
2019-09-19 268 浏览
之前都幾喜歡飲茶狼,而這店終於近我工作地方開了,現在可能都多地方有,已經不多人又不用排就可以買,今期有幾款飲品,而其中一款的桃都幾吸引,而且限定出七至八月,不過這款日本山梨鮮桃四季春奶蓋茶要四十五元,但見期間限定七八月就買了一杯,好快飲品就到,但顏色完全不同,不過沒有色素都可以還可接受,飲上面的奶蓋的奶味都幾重同滑身,幾杰身,而下面的桃味道比較淡,但都有桃味,味道不太假,底部得好少的桃碎見到,以這價錢就覺得貴了點,因始終味道太淡,桃又少,可以飲回其他會更好。
2019-09-15 206 浏览
第三次黎到茶狼,每次黎到都好多人排隊,記得第一次飲既好似係蜜桃冰茶,我覺得好好飲嫁,第二次飲菠蘿冰茶,反而呢杯就一般般,菠蘿味好淡口,味道吾特出...今次呢杯好似係限定,問有冇得少甜?店員話甜度定左,咁無辦法啦,照買啦,唯有同老細share一半囉,飲第一啖,嘩...甜到不得了,楊桃味好出好清新,花茶味完全飲唔到,而家睇返張單先知道有提子不過真係太甜,吾係我飛佛~如果楊桃糖漿少D,茶味重多D,我諗應該會好好飲

2019-09-13
2019-07-28 278 浏览
近排係桃桃嘅季節🤤無論大街小巷、水果檔、食肆同茶飲店,都會見到有好多桃同桃製品賣😍 有好多都想試,今次就試左飲品先🥤行街行到熱熱地,啜返啖冰凍嘅桃茶的確好爽‼️而且見到有少少桃肉絲係杯底,啜落去都有清甜嘅桃味😍四季春嘅味淡淡地好清新👍🏻唯獨價錢方面真係略貴🤣$43一杯,如果要埋奶蓋就$45(不過我唔鍾意奶蓋陣味,所以冇加到)如果平返啲我會飲多幾次,,因為味道算幾好,但呢個價錢就試一次圓左心願就算🤣

日本山梨縣鮮桃四季春

2019-07-14
等候时间
10 分钟 (堂食)
用餐时段
日本山梨縣鮮桃四季春
2019-07-19 142 浏览
好耐無去朗豪坊見到地庫開左新茶店就梗係試下啦早排好多黑糖奶茶之類炎炎夏日果茶更合我心意見佢有幾款限定鮮桃菠蘿西瓜荔枝有分奶蓋同唔奶蓋我就選左個鮮桃四季春蜜桃🍑控難忘之前係日本食過既蜜桃雪糕🍦有蜜桃茶我就梗係唔放過飲落都好濃既桃味仲有果肉鮮果味大過茶香幾消暑清新👍🏻有機會試埋其他味先👍🏻
好耐無去朗豪坊
見到地庫開左新茶店就梗係試下啦