2003-05-21 3 浏览
以前經常同男朋友去食, 但係非典嘛, 都唔敢去. 其實佢d野都好食架, 大件夾抵食. 女仔會食唔晒架. 不過佢d包包又係好吸引到我, 蒜蓉包好香, 好脆, 熱辣辣, 淨係食d包都飽晒. 因為佢都好重手, 2個人都比5個包包. 但係餐跟佢d甜品好削, 冇好過有. 環境唔錯, 卡位好舒服~~不過d服務唔係咁好, 你舉手佢地會扮睇唔到. 但係我見佢地d高層都成日同佢地傾偎. 希望佢地如果有近視就帶番眼鏡, 當幫下d客人嘛.
環境唔錯, 卡位好舒服~~
2003-05-01 34 浏览
The environmrnt is comfortable. The lighting is little bit dark. Each table places a candle. After having a dinner, you can talk with friends for a long time there, but no one disturbs you.
2002-12-09 7 浏览
比以前明顯求高格調, 以全新面貌示人果然不令人失望, 食物各方面都好平均. 價錢中規中矩, 不過會令客人有更多其他餐廳選擇. 老實說, 以前區內嚴重缺乏此類餐廳, 但時移勢逆, 如今這價錢便不用去這家了...服務態度堅持沿用舊班底, 有經驗且有親切感, 不錯, 不錯....
2002-10-23 10 浏览
我地兩個人,每人叫左個餐,主菜未黎前有籃麵包,籃麵包好多;仲係熱熱地既添!個餐有湯,我地選擇左酥皮海鮮湯,食左少少麵包再加埋個酥皮湯己經有飽飽地既感覺。我叫果個係乜乜牛柳配厘酒(咁上下名啦),幾好味,d汁唔會好濃。最後都係食唔晒個餐。有餐茶又送甜品,真係好抵食。服務唔錯,待應上菜時會叫你慢慢享用,有個經理見我地d野食仲未黎問我地叫左乜,幫我地催催個廚房添!環境幾好,只係嘈左少少!埋單二百蚊都唔駛。
無錯....裝修後整間餐廳好似格調高左, 食物的款式都加添左不少, 中/西/日/馬來等各式其式, 價錢合理....因為有D真係夠2個人食, 因為又包餐湯,餐飲,一籃麵包,加埋主菜,share 分就最好, 最多叫分小食就最fit, 一人一分, 我就覺得食唔晒有點浪費, 招呼和以前一樣甘親切....
招呼和以前一樣甘親切....
2002-09-27 76 浏览
新裝修後此店人流更勝從前,晚飯時間都有好多人排隊去食。食物味道比起以前好食,色香味都有所改進,侍應服務依然幾好!抵讚!菜色方面亦好多元化,各國特式食物如綠咖喱、燒羊架、日式鐵板燒等都有得食,其中以前Cellini 餐廳既菜式都變為茜廊既主菜(例如花紅粉大蝦),因為大家同是美心集團,Cellini 結業後,佢地既師傅都轉去茜廊。Cellini 既美味,我想眾食家都略知一二,如今於此店吃到(價錢比Cellini平),真係好驚喜。但此店在裝修後,環境依然很嘈,唔知點解,環境比其他餐廳吵耳,美中不足。
2002-09-04 17 浏览
星期日tea time去呢間食,都要登記ga,不果等左一陣,因為好耐無去,所以今次去環境好左,但無以前咁靜,幾糟lor,食物普通,價錢當然o吾平啦!!!仲有估o吾到西班牙凍湯好難飲,飲左兩o下說好辛苦,想嘔!!!
2002-01-26 19 浏览
我都有去過食幾多次早餐,下午茶和晚餐, 都唔錯, 特別係麵包和餐湯, 要數話唔滿意我覺得算係那兒位置坐得太密, 傾計唔方便, 招呼都算ok, 幾禮貌丫...無問題呀??我反而覺得((草草Darkness))寫近十幾個食評, 只係為增加食評數目而係甘寫, 都不算太寫事實, 好多都一連串寫德福和淘大.....so...我唔係甘同意呀XXX
2002-01-25 4 浏览
食物一般....而且幾貴一個set dinner 要$80-100通常有意粉,牛肉,羊或者雞..無咩特別....而且味道唔算好好服務仲幾差.....
食物一般....而且幾貴
一個set dinner 要$80-100
通常有意粉,牛肉,羊或者雞..
無咩特別....
而且味道唔算好好
服務仲幾差.....

2001-12-26 10 浏览
記得以前響o個邊出job,lunch都好鍾意黎呢度,因為唔熟路,又唔想去快餐店,好鍾意佢個雀肉牛油,尤其大蝦沙律,去親都係order呢個,不過係好嘈下,好難叫到侍應service,因為佢地永遠好忙咁,唔停腳...
2001-12-24 6 浏览
我對你既食評就唔多認同, 我雖然無寫到呢間食評但我覺得都唔係你講得甘差, 我通常星期四都會去那兒食晚飯, 覺得D services 都幾得呀, 套餐價錢唔算貴, 坐得都算舒適, 係D燈光黑D遮, 野食方面我就覺得它的芒果套餐和那兒既餐包好好味, D牛油最特別,好香口, 而且個羅宋湯酸味適中, 服務都叫幾好, 其實唔只我甘講, 我見在"開飯啦"網頁都好多人讚呢間餐廳呀, 可能你甘岩搭唔好彩遮......
2001-12-22 14 浏览
服務差成咁, 點忍, 叫又無人理, 更甚的係連收錢都唔多好聲氣, 俾錢仲要受氣, 我又唔係邀求多多, 連我同女友的遴台都話劣, 野都唔係好好食, bill都唔平呀,咁可以仲有的咁差的服務呀!!
2001-08-01 17 浏览
今日同朋友去食晏, 叫完o野食無耐, waitress 已捧上一大籃麵包, 共有兩件蒜蓉包, 兩件多士, 一個提子包, 嘩! 淨食包都夠飽, 其中最值得推介係蒜蓉包, 仲係鬆軟微脆, 好正o架, 但要同waitress 姐姐指定叫才有, 至於午餐價錢約$55 至$70 幾, 多款式又大碟, 餐飲更可轉鮮果汁, 而經裝修後, 環境更好, 值得一試, 註:夜晚會調暗燈, 幾有情調!
2001-07-09 7 浏览
環境仲衰過茶餐廳,又嘈又污糟!好明顯係唔夠人手,d侍應好躁lor!叫左個肉醬意粉,真係好難食......牛扒同蝦都好唔新鮮~好彩一早食包食飽!
環境仲衰過茶餐廳,又嘈又污糟!
好明顯係唔夠人手,d侍應好躁lor!
叫左個肉醬意粉,真係好難食......
牛扒同蝦都好唔新鮮~
好彩一早食包食飽!
2001-06-12 14 浏览
久不久總會幫襯一下呢度, 雖然佢已經唔多適合飲杯o野, 傾下偈, 懷緬過去…除非寫紙仔傾, 唔係要唱山歌至得囉!呢度價錢同客路越來越似花園餐廳, 口碑最好係牛油同麵包, 我都咁話, 其他o野都過得去, 份量好足添. 如果唔計感情因素, 佢都OK, 起碼好過Mecca.
如果唔計感情因素, 佢都OK, 起碼好過Mecca.