2021-08-03 708 浏览
樂富真係太多食店,周圍食,已相隔一段時間無嚟,昨日(1/8/2021)有人提議這食店,又嚟。點了2個晚餐黑松露野菌天使麵,唔錯,醬汁足,望落好似好少,原本隻碟好深。燒雞肉卡邦尼意粉,好食,好多雞肉,肉質尚算軟滑,芝士味濃加配經典紐約芝士蛋糕,都唔錯,$27,抵食,好足料,唔太甜,味道好啱口味。用咗(泊食易)個APPS,免費換咗個黑松露薯條,上枱時剛炸起,好脆口飲品選了橙汁及菠蘿椰子沙冰,埋單$210,三人平均$70,抵。
點了2個晚餐
黑松露野菌天使麵

燒雞肉卡邦尼意粉,好食,好多雞肉,肉質尚算軟滑,芝士味濃
雞肉卡邦尼意粉

經典紐約芝士蛋糕

黑松露薯條

飲品選了橙汁及菠蘿椰子沙冰,

橙汁

菠蘿椰子沙冰

埋單$210,三人平均$70,抵。

2021-08-01
用餐优惠
優惠券
2021-06-01 742 浏览
今日休休閑閑落街食個早餐,見到樂富地鐵站隔離有間西餐廳,價錢不貴,就入去試下😆😆😆😆叫左個漢堡扒併火腿蛋米粉,飲品叫了橙汁漢堡扒都厚,味道尚可無特別,蛋係煎蛋,米粉份量都接受,唯獨個湯底略嫌較清淡。😅😅橙汁都唔會有期望,係一般嘅果汁先生😆😆總括,價錢合理,味道都不太差,其他餐廳都係咁上下。但因為地點方便,環境舒服,坐得唔迫,唔使同人搭枱,所以都會選擇再揀呢間食。回頭率⭐️⭐️⭐️/5

叫左個漢堡扒併火腿蛋米粉,飲品叫了橙汁

橙汁都唔會有期望,係一般嘅果汁先生😆😆

回頭率⭐️⭐️⭐️/5
2021-04-07 869 浏览
其實我呢D麻甩女都真係幾鍾意食茶餐廳😂因為好鍾意食沙嗲牛,簡直想試晒所有茶餐廳嘅沙嗲牛😍今次係因為經過屋企附近嘅餐廳,見佢西式餐廳竟然有咁地道嘅港式早餐!咁梗係入執試試啦😍叫咗個雙拼粉麵,沙嗲牛肉一定係膽嚟🤣配埋佢個friend煎雙蛋真係無敵😋😋😋好有驚喜地,沙嗲牛好出色!好有傳統茶餐廳食嗰種味!同埋會食到有花生香!好好食🥰因為自覺公仔麵真係太肥搞唔掂,所以配米粉😂沙底撈埋一齊真心正👍🏻👍🏻👍🏻
2021-04-02 605 浏览
第一次幫襯, 中伏,餐牌唔乾淨,食物質素麻麻,牛扒勁硬,飲品唔好飲....不過唔貴lor,同員工面口ok嘅.當佢係一間貴d嘅茶餐廳, 不過非常唔好食咁啫, 食完幾後悔, 完
不過唔貴lor,同員工面口ok嘅.
2021-03-11 772 浏览
同一位朋友辦完事情來到樂富,見到這間餐廳都好多人,睇左下餐牌以西式早餐為主,都幾多選擇就決定入去試下。餐廳都算幾寬敞,裝修風格為簡約西式設計,以單車為主題,都幾特別。我點左羅宋湯煙斗粉套餐,講真份量真的太多,以我一個女仔的食量實在食唔曬羅宋湯煙斗粉賣相一般,但食落湯底夠濃味,夠酸夠辣,好開胃。煙斗粉唔會太淋,總體來講是好味的。多士表面脆脆地都算合格,炒蛋好滑,鹹淡適中。因為是同一位特別的朋友一起用餐,心情不錯,所以算是一個開心的早餐。會再次幫襯。

多士表面脆脆地都算合格,炒蛋好滑,鹹淡適中。
會再次幫襯。
2021-02-28
2021-02-05 738 浏览
好伏,叫左一個泰式酸辣汁燒牛肉沙拉,計埋+1,買單80幾,而成份野得四片牛肉,牛肉冇味之餘仲要望落去顏色就知唔新鮮,好難想象一份80几ge野,質素係可以去到咁差,menue上ge圖片就好靚,牛肉分量很多,大概6,7塊,並且是長方形,一塊塊咁樣,話就話圖片只供參考用姐,咁你都唔洗直情牛肉塊變牛肉片啊嘛?成件事覺得好搵笨,而泰式汁只食到辣味而冇酸味,不論食物ge份量同食物ge味道,我覺得都係我食過最差ge。
2021-02-05
2020-11-20 1078 浏览
今日中午吃濟左,決定一個tea當晚餐,於是選擇到樂富茜廊,相比九龍灣分店,這間較平民,人手欠缺,入座時多張枱面仍未清理。食物方面,茶餐都有四頁選擇,甚至有扒餐,當然不是一般三十塊元價錢。掙扎良久,二人決定叫西多士及巴馬臣火腿雜菇薄pizza, 最後加$12添加炸蝦沙律。西多士上枱有蛋香,內有花生醬,可惜花生醬較乾,如混合煉奶才塗上,會增加軟滑度。接住上了炸🦐沙律炸蝦較乾,沒有用太多炸粉,沙律菜則尚算新鮮!Pizza等候時間較長,份量十足,雜菇混入麵團中,pizza面塗上茄醬,加上芝士再焗,最後放上幾片巴馬臣火腿,味道較重,火腿尚算有咸香。整個茶餐配上多首精選英文歌,作為一星期辛苦工作之終極,真係不錯!

羊架配薯菜,羊架有三件,唔算大件,適中啦,薯菜份量一般,可能偏少,不過因為套餐有蒜蓉包同湯,餐飲另上,食灑其實都夠飽。上菜時唔知係咪漏左單,催完五分鐘後就有,不過同朋友傾偈,耐啲都冇所謂。坐近窗望街景,雖然樂富街景唔係特别靚,但卡位坐舒服,開掦都係唔錯。可惜啲薯條太油唔乾身,但因為有三種醬汁配羊架同薯條,而蒜蓉醬同香草醬都好夾,羊架味道適中,唔會太重羊味,而且肉面煎得夠脆,就補加番分喇!最後,去過兩次同朋友聚餐,九點半就會催埋單,算唔算早呢,我就唔評論味喇,不過整體表現唔錯,侍應比較存禮貌。

2020-11-06
  • 羊架配薯菜
2020-10-26 722 浏览
我自己近排就keep緊fit,盡量避免食澱粉質,所以午餐響街食都有啲頭痕😅😅😅我近排多數都會樂富嗰頭食,見到sidewalk 個午餐Menu,有幾款都啱keep緊fit嘅我!😃😃可以入去試一試😉第一次我就食呢個西冷牛扒配沙律(泰式柚子汁)呢個酸酸辣辣幾開胃,其實個餐仲跟一個湯同蒜蓉包丶飲品(凍飲唔使加錢)我就冇食個包嘅!但都夠飽😌😌😌味道方面當然係唔錯啦!西冷牛扒好淋!好香牛味😋😋😋第二次我就食呢個三文魚蝦薏米湯!😋😋呢個係意外地好食,三文魚剪得好趣好香,有夠大舊,不過蝦就一般(因為係雪藏蝦),但個薏米湯係幾好食,飽肚過牛扒沙律嗰度🤪🤪🤪大家如果keep緊fit,戒緊澱粉質,不妨考慮吓sidewalk 嘅set lunch 丫
我近排多數都會樂富嗰頭食,見到sidewalk
個午餐Menu,有幾款都啱keep緊fit嘅我!😃😃
可以入去試一試😉

第一次我就食呢個西冷牛扒配沙律(泰式柚子汁)
我就冇食個包嘅!

第二次我就食呢個三文魚蝦薏米湯!😋😋

2020-06-02 1859 浏览
今日lunch就嚟咗呢度食飯,叫咗焗白汁雞皇意粉、意式茄子吞拿魚燴意粉。價錢一啲都唔貴,每個意粉只係$45😀,仲有嘢飲,真係算幾抵食。而意粉嘅味道都唔錯,焗白汁雞皇意粉黎都熱辣辣,雞既份量都幾多,而且意粉幾入味,另外意式茄子吞拿魚意粉,朋友就嫌佢有少少淡,不過落咗芝士粉味道都OK。😊😊見佢咁平,性價比絕對高!下次可以再試!

見佢咁平,性價比絕對高!下次可以再試!
2020-04-27 1665 浏览
今日天氣唔錯,去樂富買野,地鐵站一出轉左就見到間餐廳! 肚餓入去試下,估唔到其貌不揚既西餐廳,入到去環境都不俗! 枱相隔站適宜,坐得都幾舒服! 同老公入去一陣有人招呼,lunch 午餐牌都有4頁,好多種類!老公選左卡邦尼流心蛋意粉,我選左牛魔王雞扒焗飯,餐湯紅白二選一,估唔到送既唔係餐包係蒜蓉牛油多士😋😋😋卡邦尼意粉汁濃料多,而且係熱呼呼上枱,牛魔王原來係指牛肝菌汁,牛肝菌汁香濃惹味,送飯好夾! 平民cafe, 埋單都係150,可以再食
2020-03-28 1507 浏览
樂富地鐵站附近要食得平,呢間餐廳係平民價嘅選擇,嘢飲夠大杯之餘,同埋係坐得舒服,裝修Morden. 今次同班學生食咗意式茄子吞拿魚燴意粉🍝都幾好食!以價錢來講,佢性價比算好高😂 相比起個白汁雞皇意粉,呢個算係食得舒服,唔會太細,唔會太膩, 同埋嗰醬真係好食另外,仲試食咗香烤原隻燒春雞,雖然話就話係春雞,但其實份量都好足夠!一個人應該食半隻都足夠當lunch, 但係肉質就比較乾身,烤雞佢多數會係㗎所以算係正常。佢又跟埋一個醬汁,但係其實唔太好食你可能會寧願食肉。所以,如果你唔係好急想食雞,未必推介你order.

意式茄子吞拿魚燴意粉
香烤原隻燒春雞
焗白汁雞皇飯
意式茄子吞拿魚燴意粉
2020-03-26 937 浏览
當日肚子餓,便隨意走到樂富的一間舖面光善的餐廳享用下午茶,店內裝修頗有格調,牆身以白灰色為主調,再襯上單車、餐具及滑板等裝飾型格十足。而最感驚喜的是雖然店舖有裝修,但下午茶的價錢卻非常平民化,炸雞中翼薯條配水耕菜沙律只售$35,雞翼絕對能入口,薯條有板有眼脆卜卜。而吉列魚柳拼炸蝦餅售$36,但魚柳卻較難入口,炸粉太厚魚肉太薄,蝦餅則正正常常,朋友都難以完成整份餐。下次可再試一次晚餐,看看扒餐及中餐炒飯等會否較出色。店舖裝修靚總是較多福利的。
2020-03-25
2020-03-11 749 浏览
樂富廣場有唔少餐廳,茜廊開係地鐵站出口附近,都幾方便。餐廳裝潢設計十分高級,但價錢非常合理,下午茶更加係好平添!一個餐食到雞肉煙斗粉,牛角包,仲有沙律,凍飲唔洗加錢添。真係好平好飽肚呀。
2020-02-28 646 浏览
Home Office 左成個月,日日因為口罩唔夠而唔想出街😷😷😷,己經好耐無係外面食飯🥺🥺,今日難得要過九龍灣整嘢,整到差唔多Lunch Time, 即刻打俾我同樣Hime Office 既家姐食個抖氣Lunch~😂😂😂家姐提議來食Side Walk ,之前佢己經話帶我來食嘅啦,不過次次都好多人!今次終於都試到啦!Yeah!🤣🤣🤣🤣✌🏻✌🏻✌🏻來到餐廳,無人等位,直入,咁我都唔意外既,近排啲餐廳都係比較靜!🥺🥺 去到想坐卡位,waitress 姐姐剎停左我地,貼心咁提我地原先想坐嗰個位比較近廚房,仲帶我地去第二個位,好貼心呀!❤️❤️❤️一坐低我掛住消毒,餐牌都係我家姐睇!(強迫症發作🤣🤣🤣)我地叫左隻春雞,同忌廉蘑菇煙斗粉,2個都係餐來嘅,跟餐配左紅湯同法包!👍🏻👍🏻 個湯好好飲,酸度啱啱好,又多料(雖然我不吃牛)😂😂法包又脆口,好好食! 忌廉蘑菇煙斗粉個汁好香,唔係有好多汁浸住個粉,食起上來個粉仲可以keep 住個咬口,好食囉!同我第一次食煙斗粉,佢又唔會食到成口都係粉咁,雖然都小粒! 至於似春雞,都幾大隻,燒完啲肉仲好嫩,好Juicy, 幾好!唯一我麻麻地個燒汁同我覺得薯條少左啲!其

一坐低我掛住消毒,餐牌都係我家姐睇!(強迫症發作🤣🤣🤣)我地叫左隻春雞,同忌廉蘑菇煙斗粉,2個都係餐來嘅,跟餐配左紅湯同法包!👍🏻👍🏻 個湯好好飲,酸度啱啱好,又多料(雖然我不吃牛)😂😂法包又脆口,好好食! 忌廉蘑菇煙斗粉個汁好香,唔係有好多汁浸住個粉,食起上來個粉仲可以keep 住個咬口,好食囉!同我第一次食煙斗粉,佢又唔會食到成口都係粉咁,雖然都小粒! 至於似春雞,都幾大隻,燒完啲肉仲好嫩,好Juicy, 幾好!唯一我麻麻地個燒汁同我覺得薯條少左啲!其實都唔錯!😂😂😂下次再來試下其他先。🤣🤣