4天前
第一次嚟到啟德體育園,都唔知呢度原來有個food court,朋友同我都想食花甲粉,所以就試吓呢間😎餐廳主打花甲粉同埋各色嘅煲仔飯,全部嘢都即叫即整,好似好正咁🔥🔥頭抽龍躉羊肚菌煲仔飯 🍚🍄🐟 用上高質頭抽醬油拌飯,香氣濃郁入味,煲仔飯底脆脆的,搭配嫩滑鮮甜嘅龍躉魚肉同珍貴羊肚菌,菌香同魚鮮完美融合,口感層次豐富,最難得嘅係魚肉完全冇骨,非常容易食🤩🤩鮮蟶子鮮魚湯酸辣花甲粉 🍜🐚🔥 湯底以鮮魚熬製,再加入酸辣調味,帶來刺激鮮美感。蟶子鮮嫩彈牙,花甲細滑爽口,酸辣味突出但唔過喉,可以揀粉絲米線或者白飯,我揀咗米線泡椒雞腳 🍗🌶️ 雞腳浸泡醃製入味,伴隨泡椒酸辣味,辣度夠勁刺激但唔會搶走雞腳本身嘅膠質香嫩。酸辣交織,非常開胃,而且只係加$29 ,份量都不少💪招牌焗蠔 🦪🔥 大隻蠔肉質肥美多汁,焗到表面微焦金黃,焗料濃郁帶鮮甜,香氣撲鼻。蠔味十足,而且上面嘅蒜蓉一啲都唔手軟,超香
頭抽龍躉羊肚菌煲仔飯 🍚🍄🐟
鮮蟶子鮮魚湯酸辣花甲粉 🍜🐚🔥