2021-08-04 68 浏览
呢間餐廳真係超級隱蔽,小編都係係個頭返開工先知呢間野嘅存在😂估唔到食物同裝飾都好有驚喜,大家快啲拉去最尾個兩幅圖🤩.🌸明太子蝦仁沙律 $68Follow開小編都知我好健康,見到沙律一定會叫😗痴線個沙律有好多隻蝦,大大隻,又甜又彈牙🤪.🌸香蒜鹿兒島和牛粒 $88炒得好香口惹味,牛肉重肉味,咬一啖咇曬汁😎仲有好多洋蔥墊底,又甜又多汁🥳.🌸吉列黑豚滑蛋丼 $98千其唔好睇少個丼飯,個份量多到傻咗,會叫小食的話,兩個人share一個都夠飽😳吉列豬扒好甜,唔會太厚炸粉,如果個飯底可以乾身返少少會更加岀色😋😆.🌸滑蛋鰻魚丼 $78性價比會唔會太高,個大碗鰻魚丼都係八十蚊🥺鰻魚一啲都唔鬆散,口感上唔似係啲cheap cheap 鰻魚😆兩碗丼飯嘅滑蛋都好甜好好送飯🥰.🌸可樂餅 (南瓜/芝士) $28全餐炸得最靚就係呢兩舊可樂餅😆最好係有得比你揀要咩餡,有甜有咸🤪.💰人均消費: ~$200.🍽味道: 3/5🏙環境: 3/5👨🏼‍🍳服務: 3/5💧衛生: 3/5💰價錢: 3/5
🌸明太子蝦仁沙律 $68
🏙環境: 3/5
👨🏼‍🍳服務: 3/5
💧衛生: 3/5
💰價錢: 3/5
有日晏晝同男朋友行過佢中學嘅地頭🏫,夜晚就去咗紅磡舊區入面嘅一個新商場,位置比較隱世,入面竟然有一間日本嘢食🏯。店面走木質設計,有唔少日式裝飾🎏,仲有唔少店家收藏嘅玩具,都幾有feel。當晚十分肚餓,最後叫咗超多嘢食,整體日式食物嘅質素都唔錯。🍲至尊牛肉鍋 $98呢到嘅鍋物有好多湯底選擇,包括豬骨、鰹魚、番茄、麵豉、辛辣同壽喜燒。鍾意壽喜燒嘅我當然毫不猶豫揀好湯底,再加咗$28升級做定食。呢個牛肉鍋材料豐富,除咗有唔少美國嫩滑牛肩胛🐄之外,仲有娃娃菜、金菇、冬菇、蘿蔔、芋絲、豆腐等,湯底鹹淡適中,都算幾抵食。定食方面加多咗個🐈貓飯、麵豉湯、中華沙律同田園沙律,其他配菜都味道不錯。今次先知道原來貓飯係一種日式傳統料理,將牛油、柴魚片同醬油拌勻喺白飯入面。牛油味🧈特別突出,但稍微有少少過鹹,配搭壽喜燒湯汁一齊食會更好。👅評分:9/10🐙白爪魚燒餅 $58柴魚片+紫菜碎+蛋黃醬完全係日式風味嘅精髓🎌,呢個白爪魚燒餅估唔到咁大份,食到勁飽。口感同味道都同大阪燒好似,入面有啲白爪魚粒粒,口感幾爽脆。👅評分:8/10🦀芝士通粉釀蟹蓋 $38呢個蟹蓋送上檯時傳來一陣焦香味,雖然份量比想像中細,但入面

🍲至尊牛肉鍋 $98
👅評分:9/10

🐙白爪魚燒餅 $58
👅評分:8/10

🦀芝士通粉釀蟹蓋 $38
呢個蟹蓋送上檯時傳來一陣焦香味,雖然份量比想像中細,但入面啲料塞得密密麻麻。面頭鋪咗一層芝士🧀,入面係平時食開嘅芝士通粉,中間夾雜些少蟹肉,味道幾特別。
👅評分:7.5/10

🥠可樂餅 $28 for 2
成晚最有驚喜竟然係呢個可樂餅,味道有洋蔥、紫芋甘粟、南瓜、芝士同牛肉,我哋就揀咗南瓜🎃同芝士🧀。可樂餅即叫即炸,外皮薄得嚟又超級酥脆,兩款餡料都係十分軟糯,芝士餡更加滑順,南瓜餡就有更香濃嘅香甜味。熱辣辣嘅可樂餅真係超好味,兩款都咁高質,搞到我哋都好想試埋其他口味😋。
👅評分:9.5/10
呢間日本菜位於紅磡土瓜灣Soda Mall,有好多和風小食丼飯料理,而且份量幾多,幾抵食🥳.🍡 芝士年糕 🧀 · $34@2.即叫即整熱辣辣,外皮夠薄脆,但想再煙韌啲🤏🏻 入面芝士餡都幾多,一咬就爆曬出嚟,鹹香亦好正🤤..🥠 可樂餅 🍘 · $16@1 |$28@2.有好多口味:洋蔥、紫芋甘栗、南瓜、芝士同牛肉🌰🍠🎃 揀咗芝士同牛肉味各一件🐂 上嗰陣已經切成一半,炸到金黃色,炸粉唔厚,咬落外層卜卜脆,內餡嘅薯泥質感軟綿🥔 比較鍾意牛肉嗰款,雖然無咩牛肉味,但甜甜鹹鹹嘅味道好惹味👻 相對上芝士就會膩少少🤏🏻但呢個價幾抵🤩.🐟 和風滑蛋鰻魚丼 🍱 · $78.份量好多,好多飯🍙 配料有鰻魚、洋蔥、滑蛋、蔥花、紫菜、菇等🙈 鰻魚汁好惹味,但鰻魚唔算厚🐟 蛋都幾滑,夾埋洋蔥一齊食,吊晒啲鮮味出嚟🥳.🍢 日本芝士魚餅 🧀 · $48@2.賣相四四方方幾得意,但入面嘅芝士餡比起芝士年糕同可樂餅嘅餡會較少🧀 同埋覺得咬落有少少硬🤏🏻呢個價錢來講比較普通🥺.📍花火和食 土瓜灣📍
🍡 芝士年糕 🧀 · $34@2

🥠 可樂餅 🍘 · $16@1 |$28@2

🐟 和風滑蛋鰻魚丼 🍱 · $78

🍢 日本芝士魚餅 🧀 · $48@2

📍花火和食 土瓜灣📍
2021-07-28 79 浏览
今日去咗~屯~馬~線~嘅土瓜灣站喺D出口大約行5分鐘就到「花火和食」係日本料理/居酒屋/拉麵/烏冬lunvh time去記得早小小呀因為真係好full好多人嚟食當然!我哋都唔執輸,一早留booking嚟到等一陣就可以迅速入座快d嗌嘢食喇!!!偏向想食大大份嘅飯⋯落完單,waitress超有禮貌會溫柔咁覆核有咩需要一嗌就嚟,問乜都答,充滿日本情懷嘅尊重同禮貌呀!周圍裝修仲佈滿漫畫⋯咦~ 好快就上嘢食喇!啖啖肉㗎⋯食到捧住個肚走 xdxdxd
今日去咗~屯~馬~線~嘅土瓜灣站

lunvh time去記得早小小呀
因為真係好full好多人嚟食

快d嗌嘢食喇!!!

偏向想食大大份嘅飯⋯
落完單,waitress超有禮貌會溫柔咁覆核
有咩需要一嗌就嚟,問乜都答,充滿日本情懷嘅尊重同禮貌呀!
周圍裝修仲佈滿漫畫⋯
咦~ 好快就上嘢食喇!
黑豚肉豬扒飯連飲品

啖啖肉㗎⋯
鰻魚丼飯+$12升級連麵豉湯加汽水

食到捧住個肚走
xdxdxd
黑豚肉豬扒飯連飲品
鰻魚丼飯+$12升級連麵豉湯加汽水
2021-07-27 67 浏览
今次嚟左紅磡搵食搵有間特色小店 日式料理價錢合理唔費佢地既滑蛋饅魚丼飯量好足 饅魚大大條 配料洋蔥都好多味道唔錯 飯汁都夠 唔會太濃太鹹另外可樂餅有驚喜 芝士味同紫薯都好夠餡 一個甜一個咸食完咸野食翻個紫薯可樂餅埋尾 夠晒滿足吉列炸蠔大大隻蠔 炸得啱啱好炸粉一啲都唔厚性價比高又好食~章魚燒不過不失 唔會好粉但章魚存在較少朋友試左鍋物好似都不錯整體黎講食物 性價比高 質素唔錯小食好抵仲幾出色而且選擇多 推薦比想食哂唔同日式野既人
今次嚟左紅磡搵食

一個甜一個咸
食完咸野食翻個紫薯可樂餅埋尾 夠晒滿足

大大隻蠔 炸得啱啱好
炸粉一啲都唔厚
性價比高又好食~

章魚燒不過不失
唔會好粉但章魚存在較少

朋友試左鍋物好似都不錯

整體黎講食物 性價比高 質素唔錯
小食好抵仲幾出色
而且選擇多 推薦比想食哂唔同日式野既人
2021-07-26 67 浏览
自從有咗屯馬線,去土瓜灣真係方便咗好多,終於可以好好了解下嗰度有乜好嘢食好嘢玩🤣前幾日食咗一間舊式嘅茶記,今日就食咗一間日式料理,花火和食。估唔到都幾多嘢食喎,原本諗住求其一人一個飯食飽就算,點知見到好多日式小食,忍唔住叫咗幾款嚟試吓😍主角係吉列黑豚滑蛋丼,$98,送湯同嘢飲。個飯份量好足呀,每次見到滿滿嘅滑蛋,就好開心,兩個人share食好正。厚厚嘅豬扒炸得好香好脆,一啲都唔會乾,好好味。加上厚厚嘅滑蛋、洋蔥同菇,好好味呀。重點推介--可樂餅,$28 兩件。嗰度有好多款口味可以揀,我哋揀咗兩款口味,因為兩件平啲🤣一款南瓜,一款紫薯栗子,兩款都好好味呀。我哋最後先食但係都好脆好香好好味,甜甜地好正呀😍另外仲叫咗一個下午茶餐,包兩款小食同嘢飲,$38我哋叫咗名古屋雞翼同埋海膽黃金燒蟹蓋,雞翼好好味,個汁甜甜地,燒得啱啱好。蟹蓋雖然細分少少,但係入邊都好足料,不過海膽嘅汁鹹咗少少,我用嚟送飯食就啱啱好😊

主角係吉列黑豚滑蛋丼,$98,送湯同嘢飲。

重點推介--可樂餅,$28 兩件。

另外仲叫咗一個下午茶餐,包兩款小食同嘢飲,$38
2021-07-25 72 浏览
估唔到都幾多人食 店內有好多模型😍 仲有炎柱打卡位and 12動漫角色背景布簾 聽說每個動漫背後擔當的意義都不同 不過我淨係認到幾個😶.▫️可樂餅 $28/2pcs 香港好似好少地方有得食 所以就叫黎試下😚 我就揀佐芝士🧀同紫芋甘栗🌰~~ 芝士勁邪惡!! 依件都係cheese多到可以拉絲🤤 食落外脆內軟咁 好足料😍 後者食落好特別 一次滿足兩個願望 一開頭咬到紫芋既甜 慢慢再食到甘栗粒 甜甜der😚 口感都幾豐富 仲有沙律醬可以點 另有南瓜🎃牛肉🐗洋蔥🧅味~.▫️蟹蓋海膽黃金燒 $38可愛既蟹蓋造型🙈 釀佐蟹肉絲 薯蓉同洋葱粒落去 再加啲海膽醬係面頭 食落口感順滑 配搭都幾得意~.▫️至尊牛肉鍋 $98有無人同我一樣食日本野鐘意叫鍋物😚 選擇都有幾款 有7款湯底可以揀 我地簡佐壽喜燒 唔會太甜調味剛好~ 牛牛肉質唔錯 唔會話好肥 仲有例牌既鍋物伙伴們:花形蘿蔔 娃娃菜 豆腐 冬菇 ~.▫️轉貓飯定食 +$28見貓飯幾特別咁就嗌佐黎試下 原來係加佐好多木魚碎紫菜同牛油🧈既飯 食落都幾特別 好邪惡🙈 定食仲會包埋麵豉湯 海蜇同沙律🥗.總結,環境都坐得幾舒服 服務態度都幾好 個可樂餅幾好食好足料😚

▫️可樂餅 $28/2pcs

蟹蓋海膽黃金燒

▫️蟹蓋海膽黃金燒 $38
蟹蓋海膽黃金燒

▫️至尊牛肉鍋 $98

▫️轉貓飯定食 +$28
轉貓飯定食

總結,
環境都坐得幾舒服 服務態度都幾好 個可樂餅幾好食好足料😚 貓飯都幾得意!! 除佐鍋物同小食 小店仲有滑蛋丼 各款定食同拉麵~
2021-07-22 81 浏览
🇭🇰💛花火和食🍱良心日式定食🥢👩🏻👧🏻黎到紅土區搵食 舖頭都唔易搵見到soda mall再上就岩店舖裝修幾靚 木系同動漫為主menu 選擇都幾多 有定食🍱拉麵🍜鍋物🍲等等🍘可樂餅(💰$28/2pcs)黎到必試佢地既招牌可樂餅今次揀左紫薯🍠同芝士🧀味真係冇失望 炸得好脆身 唔油膩外脆內軟 仲爆多餡 餡料滑身而且好夠味😍😍芝士🧀鹹味 紫薯🍠味係甜入邊有栗子粒👩🏻鐘意紫薯味多啲👧🏻都話用黎當甜品幾好👍🏻🐙章魚小丸子(💰$48/4pcs)章魚燒漲卜卜 仲有唔少木魚紫菜入邊餡料正正常常 過口癮都可以👌🏻🦪吉列炸蠔(💰$48/4pcs)幾有驚喜🤭🤭蠔size 正常炸衣好輕薄 冇粉感 唔硬 味道不錯😆🍲極尚牛肉鍋(💰$166)+18 珍珠飯🍚沙律🥗味噌湯🍲有好多湯底可以揀 豬骨 鰹魚 番茄 辛辣 麵豉 壽喜燒湯今次又揀左👩🏻最愛既壽喜燒🤭主要係豉油味濃一點不過👩🏻👧🏻就鐘意味醂甜味重啲配料都幾多 除左有牛 仲有好多菜豆腐 金菇 芋絲 大蔥配大大碗白飯🍚 上邊有埋飯素份量好多 食完超飽🤣🍱滑蛋饅魚丼(💰$78)鰻魚飯好大碗 饅魚都夠份量有滑蛋🍳洋蔥🧅同菇🍄滑蛋唔乾身 多汁 加一齊食味道同配料都好豐富👧
🇭🇰💛花火和食🍱良心日式定食🥢
👩🏻👧🏻黎到紅土區搵食 舖頭都唔易搵
見到soda mall再上就岩
店舖裝修幾靚 木系同動漫為主
menu 選擇都幾多 有定食🍱拉麵🍜鍋物🍲等等

可樂餅

🍘可樂餅(💰$28/2pcs)
黎到必試佢地既招牌可樂餅
今次揀左紫薯🍠同芝士🧀味
真係冇失望 炸得好脆身 唔油膩
外脆內軟 仲爆多餡 餡料滑身而且好夠味😍😍
芝士🧀鹹味 紫薯🍠味係甜入邊有栗子粒
👩🏻鐘意紫薯味多啲
👧🏻都話用黎當甜品幾好👍🏻
章魚小丸子

🐙章魚小丸子(💰$48/4pcs)
章魚燒漲卜卜 仲有唔少木魚紫菜
入邊餡料正正常常 過口癮都可以👌🏻
吉列炸蠔

🦪吉列炸蠔(💰$48/4pcs)
幾有驚喜🤭🤭蠔size 正常
炸衣好輕薄 冇粉感 唔硬 味道不錯😆

🍲極尚牛肉鍋(💰$166)
+18 珍珠飯🍚沙律🥗味噌湯🍲
豆腐 金菇 芋絲 大蔥
配大大碗白飯🍚 上邊有埋飯素
份量好多 食完超飽🤣
滑蛋饅魚丼

🍱滑蛋饅魚丼(💰$78)
鰻魚飯好大碗 饅魚都夠份量
細心 仲會主動加茶加水
整體感覺不錯
章魚小丸子
2021-07-20 77 浏览
同囝囝過咗嚟呢邊行街,見到呢度有個新商場,入到去見呢間日本嘢好似唔錯咁餐廳環境乾淨企理,內裏仲有好多日本動漫figure 擺設,好有日本和風feel🎏囝囝叫咗個學生餐 $49炭燒雞扒手打烏冬配鰹魚湯底初頭以為叫學生餐份量會小啲,原來唔會😜雞扒煎得幾香,唔會好乾好柴,手打烏冬夠晒彈牙,好有咬口!我就緊係冇得叫學生餐啦!👻叫返個美國特級牛肩胛手打烏冬配豚骨湯底 $78豚骨湯好濃郁,牛肩胛有好多塊,牛味濃,味道唔錯,仲有糖心蛋,正😋另外仲叫咗個小食名古屋雞翼 $48雞翼新鮮炸起,炸得非常香脆,唔會覺得油同dry跟餐飲品雀巢檸檬茶 +$6波子汽水+$12店員服務好nice 💕,食物質素唔錯,👦🏻話下次都要再嚟食過

囝囝叫咗個學生餐 $49
炭燒雞扒手打烏冬配鰹魚湯底

我就緊係冇得叫學生餐啦!👻
叫返個美國特級牛肩胛手打烏冬配豚骨湯底 $78

另外仲叫咗個小食
名古屋雞翼 $48
雞翼新鮮炸起,炸得非常香脆,唔會覺得油同dry

跟餐飲品
雀巢檸檬茶 +$6
波子汽水+$12

• 名古屋雞翼
-{黃店💛土瓜灣日式料理🍱}自從搬左去住宿舍之後 一直bookmark左依間想試😉今次黎食晚飯叫左一個飯同兩款小食😚🤤京都風蒲燒鰻魚箱飯🤤 ($98)鰻魚瘦左啲同埋有啲骨👀不過味道正常~反而啲珍珠米煮得幾好😘好有飯香🥳👖褲評: 7/10🤤芝士年糕🤤 ($34)個年糕好煙韌😍😍外皮好夠脆而且唔油 入面啲芝士係熱熱地好正😙👖褲評: 7.8/10🤤蟹肉海膽醬黃金燒🤤 ($38)一上碟比想像中細好多🥺入面有啲薯蓉同蟹肉 上面有啲海膽醬亦唔係好夠味👀👖褲評: 5.8/10所有價錢另收加一嘅 位置有啲偏僻但算係幾好味嘅日式野😆性價比: 8/10服務: 8.3/10環境: 8/10🚩花火和食🚩地址: 紅磡崇安街23號環海東岸商場1樓17號舖
{黃店💛土瓜灣日式料理🍱}

🤤京都風蒲燒鰻魚箱飯🤤 ($98)

👖褲評: 7/10

🤤芝士年糕🤤 ($34)

👖褲評: 7.8/10

🤤蟹肉海膽醬黃金燒🤤 ($38)

👖褲評: 5.8/10

芝士年糕
蟹肉海膽醬黃金燒
京都風蒲燒鰻魚箱飯
芝士年糕
見網上留言依間餐廳好平甚多,即管試一試佢個招牌吉列黑豚滑蛋丼,$98有啲貴。味噌湯同玄米茶,夠熱。碗飯一上枱,分量足夠,大大碗。但賣相真係差少少,啲蛋唔知用咩煮,點樣製作?望落去黑黑地,比起快餐店啲賣相差咗啲喎!吉列豬扒切開有六件,合理。滑蛋入面有洋蔥、蘑菇,好夠味!到主角吉列豬扒出場,一咬落口,成口油味,用咗低溫油炸,啲油儲晒喺塊豬扒入邊,同食油冇分別,超級中伏!環境唔錯,開揚,服務態度好好。不過廚房啲油煙味出晒嚟,希望多多改善。

味噌湯同玄米茶,夠熱。

滑蛋入面有洋蔥、蘑菇,好夠味!

吉列黑豚滑蛋丼
2021-07-18
午餐
吉列黑豚滑蛋丼
2021-07-16 35 浏览
點樣食推介✨💛良心日本菜💛💛土瓜灣黃店💛🍖清酒煮蜆 $52 (7.5/10)佢地嘅清酒煮蜆同其他餐廳有少少唔同,見到係偏深色,我估係落左醬油去煮,湯底鮮甜又夠鹹,飲飲下覺得幾上癮🤣,蜆肉偏細粒但勝在夠肥美,口感都唔錯,一煲大概有20幾粒,仲有d大蔥拌碟,都幾夠食🤣🍖至尊牛肉鍋 定食配貓飯 $98 +$28 (7.2/10)見到貓飯覺得好特別就忍唔住嗌左🤣,上到黎先知原來係木魚碎、紫菜同埋牛油嘅混合體,真係好肥西🤪,碗飯就咁食都得,個定食仲包埋沙律、前菜同埋麵豉湯,依d基本野就正正常常,冇咩特別喇個鍋方面配料都唔少,有金菇、京蔥、蘿蔔、豆腐、娃娃菜同小棠菜,牛肉份量如果多少少就更加理想,湯底都係嗌左我最愛嘅壽喜燒,螞蟻人覺得可以再甜d🤣🍖海膽蟹蓋黃金燒 $38 (7/10)見幾得意就嗌左,原來係蟹蓋上放左d薯蓉同埋海膽醬,都係一款不過不失嘅前菜,海膽醬偏酸,溝埋薯蓉一齊食會好d回頭指數: 🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)好坐指數: 🧎🏻‍♀🧎🏻‍♀️️🧎🏻‍♀️(滿分:🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️)值得一讚嘅係依度店員服務態度好好,令你有賓至如歸嘅感覺😂,同埋openrice bk位

點樣食推介✨

💛良心日本菜💛
💛土瓜灣黃店💛

🍖清酒煮蜆 $52 (7.5/10)

🍖海膽蟹蓋黃金燒 $38 (7/10)

回頭指數: 🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)

值得一讚嘅係依度店員服務態度好好,令你有賓至如歸嘅感覺😂,同埋openrice bk位有88折,新開商場人流比較少,大家如果得閒經過可以多多支持下🙆🏻‍♀
2021-07-15 43 浏览
.📍花火和食 📍香港紅磡崇安街23號環海東岸商場1樓17號舖這裏的湯麵跟鍋物類超多湯底選擇,有醬油、鰹魚、麵豉等經典口味,我點了個黑豚肉眼壽喜燒鍋轉定食(88hkd+18hkd)和東京風炭燒雞扒豚骨拉麵(70hkd),豚肉鍋剛端上來超燙嘴,肉片很大塊,鍋裏有很多娃娃菜跟金針菇,它們吸飽湯汁好好吃😋拉麵湯不會過咸,麵的份量很多,吃到3/4已經有點飽😂雞扒有4大塊,肉質不會乾柴,調味是偏甜的照燒醬口味,個人很喜歡這個味道,下次來會想試試看辛辣口味的湯底配烏冬❣️而且店內的環境十分潔淨,店員服務態度很好,用餐體驗good🥰#foodiblum日式
📍花火和食
📍香港紅磡崇安街23號環海東岸商場1樓17號舖

黑豚肉眼壽喜燒鍋

炭燒雞扒豚骨湯拉麵

#foodiblum日式
2021-07-15
黑豚肉眼壽喜燒鍋
炭燒雞扒豚骨湯拉麵
屯馬開通真的很興奮~從土瓜灣站,便可到達商場。SODAMALL商場頗新,餐廳不多,想吃平價和式料理,必到花火和食。便當定食、拉麵烏冬、小食燒物、前茶沙律,應有盡有,價錢實惠,地區恩物。和式料理當然要吃烏冬,湯底可從六款中選一。東京風炭燒雞扒蕃茄烏冬炭燒雞扒,附上雞皮,淋上燒汁,味道可以。讚岐烏冬,口感軟軟,咬下煙韌,富有彈性。湯底略清淡,不算濃郁。鰻魚箱飯濃濃日本情懷的便當盒子,半條鰻魚蛋絲蓋飯。鰻魚份量足以吃畢整盒飯,小心有剌,鰻魚肥瘦中等。最愛的小吃~~可樂餅牛肉可樂餅,與,芝士可樂餅炸得金黃香脆,餡料滿滿。薯茸幼滑,牛肉調味得宜。芝士可樂餅,呈流心狀態,咬下的是啖啖滿足。
屯馬開通真的很興奮~
從土瓜灣站,便可到達商場。
SODAMALL商場頗新,餐廳不多,
想吃平價和式料理,必到花火和食。

便當定食、拉麵烏冬、小食燒物、前茶沙律,
應有盡有,價錢實惠,地區恩物。

和式料理當然要吃烏冬,
湯底可從六款中選一。

東京風炭燒雞扒蕃茄烏冬
炭燒雞扒,附上雞皮,
淋上燒汁,味道可以。
讚岐烏冬,口感軟軟,
咬下煙韌,富有彈性。
湯底略清淡,不算濃郁。

鰻魚箱飯
濃濃日本情懷的便當盒子,
半條鰻魚蛋絲蓋飯。

鰻魚份量足以吃畢整盒飯,
小心有剌,鰻魚肥瘦中等。

最愛的小吃~~可樂餅
牛肉可樂餅,與,芝士可樂餅

炸得金黃香脆,餡料滿滿。
薯茸幼滑,牛肉調味得宜。
芝士可樂餅,呈流心狀態,
咬下的是啖啖滿足。
2021-07-09 91 浏览
[ #caloriefoodie紅磡 ]• 花 火 和 食 •🦦-主打京都風小食🎐食物選擇好多 諗唔到食咩就揀蒲燒鰻魚就冇錯😙-🎏京都風蒲燒鰻魚 💰$88鰻魚好肥美好多汁 睇落唔係好大舊但個人覺得份量啱啱好ʕ•͡ω•ʔ另外啲飯既份量勁多 不過有飯素送飯都好快清晒🤤-🐟日本芝士魚餅 💰$68芝士魚餅口感軟林林~最鍾意佢入面嗰層芝士🥰-🐥名古屋雞翼 💰$48/2隻雞翼即叫即炸 外皮香脆擺左一陣先食隻雞翼都仲熱😋醬汁甜甜地唔會鹹 再加埋芝麻令到雞翼更香口😙-店員服務態度好好👍🏿不時都會過嚟問我地洗唔洗加水😆-📍紅磡崇安街23號環海東岸商場1樓17號舖-#caloriefoodie #caloriefoodie💛
[ #caloriefoodie紅磡 ]
另外啲飯既份量勁多
不過有飯素送飯都好快清晒🤤
京都風蒲燒鰻魚

🐟日本芝士魚餅 💰$68
芝士魚餅口感軟林林~
最鍾意佢入面嗰層芝士🥰
日本芝士魚餅