2022-09-30 140 浏览
好耐之前喺其他分店飲過兩次都冇乜記憶點,我見屋企附近開咗就走去試多次啦雖然話係附近但其實都要行十分鐘有啲遠,嗰日仲要落雨去到門口見唔到有店員,行去收銀先見到原來暱埋喺櫃檯下面😂不過明白嘅所以唔緊要但拎到杯奶茶嗰刻真係呆咗我唔記得之前飲嘅有幾多珍珠,都唔知呢個係咪正常份量(睇返其他分店啲相係有三四層的)但嗰日嗰杯得一層多少少,係好飲啊,但特登去買又咁少珍珠真係好失望喺社交平台同佢地講都係睇完冇回應的心情好嘅話會去其他分店再試吓嘅......
雖然話係附近但其實都要行十分鐘有啲遠,嗰日仲要落雨
但拎到杯奶茶嗰刻真係呆咗
喺社交平台同佢地講都係睇完冇回應的
心情好嘅話會去其他分店再試吓嘅......
2022-08-17
外卖自取
2022-09-02 155 浏览
♡ 花斑茶社 ♡-天氣咁熱~緊係要整番杯冰涼嘅飲品🤣-♡ 甘蔗四季春 $26 ♡ 這杯味道較清甜,四季春茶底清香,甘蔗有清熱功效,是消暑飲品的好選擇。- ♡ 白葡萄綠茶 ♡ $28呢杯飲品我特別加咗桃膠,桃膠有養顏嘅功效,好多女生都鍾意❤️。至於飲品飲落去味道酸酸甜甜的😍,非常很開胃。綠茶同葡萄嘅味道都好夾😚。- ❥ 呢間鋪性價比幾高~ 野飲質素亦唔錯❤️仲得閒會出下唔同既產品 😍希望黎緊會見到更加多特別野飲品😝😝
♡ 花斑茶社 ♡
天氣咁熱~緊係要整番杯冰涼嘅飲品🤣
♡ 甘蔗四季春 $26 ♡

- ♡ 白葡萄綠茶 ♡ $28

呢間鋪性價比幾高~ 野飲質素亦唔錯❤️
仲得閒會出下唔同既產品 😍
希望黎緊會見到更加多特別野飲品😝😝
2022-07-04 194 浏览
如果喜歡我的posts, 請 follow IG  @sipina.hk 😳。💥入面有好多玩樂情報💥 夏天熱辣辣,出街真係溶。行去將軍澳海旁的途中,見到新商場。我們買了新推出兩款消暑之選 。 甘蔗四季春   $ 26+5 甘蔗汁清甜, 配合回甘的四季春,清涼解渴。桃膠細細粒,口感滑溜。健康解渴飲品。 白葡萄綠茶  $ 28 酸甜的葡萄配上清香的綠茶,味道突出。飲完真係非常涼快。.....花斑茶社 (海天晉滙)將軍澳唐俊街28號海天晉滙地下G16-G17號舖
💥入面有好多玩樂情報💥

甘蔗四季春   $ 26+5

白葡萄綠茶  $ 28
酸甜的葡萄配上清香的綠茶,味道突出。飲完真係非常涼快。
花斑茶社 (海天晉滙)
將軍澳唐俊街28號海天晉滙地下G16-G17號舖
2022-06-08 181 浏览
近年 croffle 大熱,花斑茶社都有得食,揀咗將軍澳店幫襯,因為呢度地方寬敞,坐得較舒服。幾款 croffle 當中我揀咗珍珠格格,配料就係簡簡單單嘅黑糖珍珠同埋忌廉,原來呢度嘅黑糖珍珠都幾好食,黑糖味濃得嚟又唔會死甜,珍珠口感亦夠 Q 彈,唔錯;反而忌廉我就略嫌太多,感覺食完就會肥死😂。至於 croffle 本身就感覺硬咗少少,唔夠酥脆。聽過唔少人講花斑茶社嘅白桃烏龍好好飲,第一次試,果然唔錯,茶味同桃味都幾濃,兩者味道平衡,我叫咗少甜,茶味更加突出更加好飲。

2022-04-14 257 浏览
花斑茶社位於ocean Popwalk 入面,如果唔係住係個邊,或者假日行去海邊既話,都好少會過去,因為比較隔涉咁岩商場入面開咗間新嘅韓國超市,所以為食貓今日就去咗嗰邊,又咁啱見到佢有芋圓賣,諗都唔諗就即刻買咗碗嚟食為食貓買咗碗黃金底嘅,佢既材料有芋圓、紅豆、珍珠、仙草、紅豆、芋頭、寒天,呢啲材料夾埋一齊好有口感,份量非常足,而個烏龍奶茶唔算太甜,又有茶味,非常好食作為飲品黎講,佢似糖水多過野飲,當下午茶或者宵野食就更似如果堂食嘅話會更好,因為佢嘅環境都好舒服,仲可以同朋友一齊坐喺度食tim

作為飲品黎講,佢似糖水多過野飲,當下午茶或者宵野食就更似

外卖自取
2022-01-07 422 浏览
花斑茶社係將軍澳海天晉開咗分店嚕新店都幾大間仲有10個左右座位除左平時既飲品仲有隆重登場既格格窩夫Croffle以酥皮製成口感比較特別香蕉朱古力格格($38) 今期仲要做優惠$31忌廉唔會死甜值得讚但可能發打忌廉時間唔夠好快就溶哂呢點要改善一下朱古力同香蕉最佳配搭呢個價錢真係好抵食期待更多口味既推出下次會試吓新味道
花斑茶社係將軍澳海天晉開咗分店嚕
新店都幾大間
仲有10個左右座位
除左平時既飲品
仲有隆重登場既格格窩夫Croffle
以酥皮製成
口感比較特別
香蕉朱古力格格($38)
今期仲要做優惠$31
期待更多口味既推出
下次會試吓新味道
1K
2021-12-28 213 浏览
花斑茶社終於喺將軍澳開分店啦🥳🥳一直覺得佢地既野飲都好好飲!而家仲要開喺屋企附近,之後想飲就更加方便~~-🍹白桃烏龍 $28✨呢款係我至愛!我仲加($8)加左芝士奶蓋😆😆烏龍茶茶底夠香夠濃,每啖都飲到白桃既清香🍑,整體好fresh~~面頭既奶蓋質地較稀,但都充滿芝士既鹹香!底部就飲到粒粒果肉,口感豐富❤️❤️-小店仲有提供熱飲俾客人選擇,啱哂鍾意飲熱野既朋友~~下次會想試埋佢地既招牌黑糖珍珠呢😍😍
花斑茶社終於喺將軍澳開分店啦🥳🥳
🍹白桃烏龍 $28✨
呢款係我至愛!我仲加($8)加左芝士奶蓋😆😆
小店仲有提供熱飲俾客人選擇,啱哂鍾意飲熱野既朋友~~
下次會想試埋佢地既招牌黑糖珍珠呢😍😍
2021-12-21 194 浏览
上一次我介紹過將軍澳有個新開嘅商場《海天晉匯》🎊除咗我上次介紹嘅《形》,日式串燒酒吧🍻之外,當然唔少得好受歡迎嘅台式手搖飲品店《花斑茶社》啦🤤🤩當日我同朋友就試咗三款唔同既台式手搖飲品🍵宇治抹茶鮮奶$32身為一個綠茶控,我無理由唔飲宇治抹茶😆抹茶味好香濃,我無叫到少甜,但甜度都啱啱好,奶味又唔會蓋過抹茶味😋🧋焙茶の豆飲$36朋友叫咗焙茶豆飲,外表是黑白漸層,非常「IG-able」❤️原來焙茶の豆飲是用上日本直送焙茶粉、豆漿及豆腐花製作而成,焙茶獨特的香味配合香滑的豆漿豆花簡直係完美結合😍建議大家飲之前一定要影相打卡先呀😆🍑白桃烏龍 $26白桃味好香好突出,茶味都好香濃,但烏龍茶味就唔太突出,可能因為比桃嘅香味蓋過咗少少。但最驚喜係有白桃🍑果肉,有得飲仲有得食。

🤩當日我同朋友就試咗三款唔同既台式手搖飲品

🍵宇治抹茶鮮奶$32
身為一個綠茶控,我無理由唔飲宇治抹茶😆

🧋焙茶の豆飲$36

🍑白桃烏龍 $26
2021-10-05 353 浏览
話說中學畢業之後好少坐低食甜品😝估唔到偶爾試一試,搵到驚喜之作😄花斑係一間我好鍾意嘅手搖飲品店,呢間分店有位坐💁‍♀️文青打卡風格,chill🤓花豹芋圓(黃金底:烏龍奶茶)$38想食芋圓好耐,加落肥仔水度呢個配搭一流。個奶茶底真係好正,奶同茶都香但好夾😝芋圓好大粒好飽滿,好有咬口,超滿足。另有寒天、仙草、紅豆(紅豆好似浸太多糖水)。珍珠煙韌,適合我但可以再淋啲啲💁‍♀️整體好豐富,正。

花豹芋圓(黃金底:烏龍奶茶)$38
2021-09-19 328 浏览
好耐無嚟將軍澳呢邊! 本身淨係諗住行下將軍澳嘅Donki 點知行完之後朋友就話想飲下嘢 於是就係OpenRice度search下附近有咩台式飲品店 就見到係海天晉匯度有開嘅花斑茶社🧋黃店梗係要去支持下啦~💛係Donki行過去都唔洗好耐時間 去到就吓咗一吓😧第一次見到花斑茶社係有位坐㗎🤩佢嘅裝修都好靚✨環境又好舒服 好啱朋友可以坐係度飲下嘢傾下偈✌🏻 入面有啲書係度 可以扮下文青打卡🤪見到烏龍鮮奶茶係佢哋嘅推薦menu就一於試下呢個 另外亦都加咗嗰芝士奶蓋 烏龍鮮奶茶🧋好好飲 不愧係佢哋嘅推薦之一 烏龍底嗰味好出 好適合一啲中意飲茶味濃少少嘅人 芝士奶蓋好creamy 打得好滑 又重芝士味嘅咸香味 份量都俾得好大方另外想讚下呢間店嘅員工都好nice~會根據我哋嗌嘅嘢飲suggest我哋可以加咩配料 令杯嘢飲更加好飲🤣

2021-09-18
2021-09-05 292 浏览
係將軍澳放完狗狗,經過花斑茶社,見天氣熱就坐低飲杯野。第一次試花斑茶社, 環境闊落舒服,位置都多同大,裝修靚👍🏻👍🏻👍🏻抱住狗狗坐低都唔怕,仲可以比狗狗涼下冷氣。員工服務態度好好 好nice! 叫左杯鳳梨冰茶(少糖)。飲左一啖即刻涼番哂,好清新好味,好適合夏天飲番杯,入面有鳳梨果肉,果肉份量好多,飲到最尾都仲有,同紅茶好夾🥳🥳最岩就係天氣熱果陣坐低飲番杯。朋友叫左白桃烏龍加奶蓋,佢覺得奶蓋好好味同白桃烏龍都好夾。下次再經過會再黎試下其他飲品💙

鳳梨紅茶

鳳梨紅茶
2021-09-05 166 浏览
好耐冇黎將軍澳,發現原來開個新嘅商場,今日天氣好熱就想入商場涼下冷氣,行下發現有間嘢飲店,就入去坐低買杯嘢飲吹下水。花斑茶社鋪面幾闊落,加上入流唔算多,裝修好靚好多綠植,好適合同朋友買杯嘢飲,坐低慢慢飲吹下水打下卡。我就叫左杯白桃烏龍加芝士奶蓋,因為唔鍾意多糖太甜所以叫左少甜,一啖飲落去幾fresh,真係有驚喜,芝士奶蓋嘅鹹香同桃肉嘅清甜好match,因為我好鍾意芝士所以見到杯嘢飲嘅芝士奶蓋份量好surprise,真係好大方差不多有三分一嘅份量,飲落好有滿足感。今次白桃烏龍冇失望,下次有機會會試下佢個桂花烏龍,聽聞係招牌款式。

白桃烏龍加奶蓋
2021-09-05
白桃烏龍加奶蓋
2021-08-12 196 浏览
之前都好中意杯這間飲品店-花斑茶社,最近係將軍澳新開左間,襯著放假相約朋友去打卡影相📸️嘆番杯relax一下🥰新店裝修光亮,以木系的風格讓人感到好舒服😌而且飲品的款式很多,讓我都花多眼亂;最後選擇了以下這幾杯飲品😋桂花烏龍季節限定桂花烏龍好岩夏天飲清新香氣的桂花配烏龍,入口清新而不會太濃味,夏天飲十分解渴🥰荔枝綠茶這杯荔枝綠茶也是期間限定,荔枝都是夏天熱門的水果,荔枝香甜配上清清的綠茶,味道清新怡人🤗鳳梨冰茶+芝士奶蓋菠蘿香口配綠茶,同樣是充滿果香味和綠茶的味道很夾清新可口😋再配上芝士奶蓋,先飲左上面的奶蓋細滑香濃芝士味,再嚐一啖茶,滋味滿分

桂花烏龍

荔枝綠茶

鳳梨冰茶+芝士奶蓋
2021-08-07
下午茶
2021-08-12 123 浏览
🌕Hello我係Moon🌕台灣最出名嘅除咗係夜市之外當然就係手搖飲品,😛喺越來越多商店競爭之下每一間店舖都出盡奇招務求做到最好。🥰除咗味道之外更重要當然係賣相,😚喺花般茶社呢一度亦都唔難發現每一杯都充滿着心意🥰花豹芋圓-薰花底: 🤤既係飲品亦都係甜品,清新嘅綠茶🍵裏面蘊藏住一大堆手搖常見配料,😳例如有仙草、紅豆、寒天,珍珠…🧋當然最欣賞就係香糯軟熟嘅芋圓,🥳煙韌之餘入面仲包住少少顆粒,😉即使係標準甜度但整體亦唔覺特別甜,😎睇嚟調製得非常好🤩大甲芋頭鮮奶+珍珠+奶蓋: 😜鼎鼎大名嘅大甲芋頭除咗香之外仲有顆粒咁分明嘅特點,😌配合鮮奶絕對係最佳配搭,😤但如果想再更有層次同埋濃郁的話選擇珍珠同埋奶蓋都係個非常好嘅選擇。 😙奶蓋令到芋頭鮮奶多一重幼滑感。😳可可鮮奶: 😉呢度用嘅可可係純正嘅可可粉,加埋鮮奶一齊飲真係夠晒濃郁,🥳呢一杯唔建議走甜呀,😳如果走甜就會令到可可偏苦,冇咗嗰種濃郁香滑嘅感覺啦!🤣🌕最後MoonMoon真係好滿意依度,店內空間感十足,喺度同朋友一齊傾吓計放鬆一下都好適合🌕
🌕Hello我係Moon🌕

花豹芋圓-薰花底:

大甲芋頭鮮奶+珍珠+奶蓋:
😜鼎鼎大名嘅大甲芋頭除咗香之外仲有顆粒咁分明嘅特點,
😌配合鮮奶絕對係最佳配搭,
😙奶蓋令到芋頭鮮奶多一重幼滑感。😳

可可鮮奶:

2021-08-09 100 浏览
前排去左將軍澳海天晉匯探朋友,發展個度開左個新商場,大部分都pet friendly,所以朋友好開心,可以帶埋狗狗周圍走。跟住行行下見到間好靚靚嘅cafe,細心一望原來係花斑茶社黎😍整間分店好大,有多處打卡位,有別於一般台式飲品,你可以買完野食慢慢係度影相打卡,又可以休息一下,成件事好舒服。今次我點了黑糖珍珠厚鮮奶同白桃烏龍!除了黑糖珍珠鮮奶,每杯飲品都可以選冰度同甜度,非常細心。黑糖珍珠鮮奶雖然是固定甜度,但比我想像中又不算太甜,而白桃烏龍更令我覺得我不是在飲緊烏龍茶,非常特別。而且包裝精美,在店內打卡一流☺️下次經過都要再買返杯🤭

今次我點了黑糖珍珠厚鮮奶同白桃烏龍!
除了黑糖珍珠鮮奶,每杯飲品都可以選冰度同甜度,非常細心。

而且包裝精美,在店內打卡一流☺️

下次經過都要再買返杯🤭