2021-05-28 178 浏览
疫情之下去唔到旅行,耐唔耐就會想去食居酒屋。有朋友推介我哋去荃灣呢一間居酒屋,位置有少少難搵。因為佢係兩間餐廳同一個入口。但係呢一個居酒屋,入到去又諗唔到咁大間!疫情之下我會有少少顧慮,因為枱同枱之間有啲太近,我哋隔離就係坐緊兩個人唔識嘅陌生人,但係中間冇隔板,我覺得呢樣需要注意一下😙但係都冇損我哋食嘢嘅心情~⭐️芝士日本香川縣玉子燒 $78玉子入邊夾住香濃嘅芝士😋⭐️牛油果軟殼蟹卷 $98一條有八粒,賣相好澎湃~仲有大大件軟殼蟹⭐️和風炒野菜 $58佢一餐我哋都會叫蔬菜嚟食,平衡返每一餐嘅食量,而呢一個炒野菜估唔到幾好食喎,都幾有心思入邊有好多款蔬菜仲有啲菌類添⭐️汁燒蘆筍牛肉串 $38⭐️炸雞軟骨$58瞓啦好大碟呀,而且啱啱炸好,好熱辣辣⭐️燒茄子 $18⭐️火炙帆立貝壽司 $38⭐️火炙三文魚腩壽司 $28⭐️鰻魚壽司 $26壽司幾新鮮,賣相亦唔錯特別鍾意佢嘅三文魚腩,好香油脂⭐️魷魚塘揚 $48
疫情之下去唔到旅行,
耐唔耐就會想去食居酒屋。
有朋友推介我哋去荃灣呢一間居酒屋,
位置有少少難搵。因為佢係兩間餐廳同一個入口。
但係呢一個居酒屋,入到去又諗唔到咁大間!

疫情之下我會有少少顧慮,
因為枱同枱之間有啲太近,
我哋隔離就係坐緊兩個人唔識嘅陌生人,
但係中間冇隔板,我覺得呢樣需要注意一下😙
但係都冇損我哋食嘢嘅心情~

⭐️芝士日本香川縣玉子燒 $78
玉子入邊夾住香濃嘅芝士😋

⭐️牛油果軟殼蟹卷 $98
一條有八粒,賣相好澎湃~
仲有大大件軟殼蟹

⭐️和風炒野菜 $58
佢一餐我哋都會叫蔬菜嚟食,
平衡返每一餐嘅食量,
而呢一個炒野菜估唔到幾好食喎,
都幾有心思入邊有好多款蔬菜仲有啲菌類添

⭐️汁燒蘆筍牛肉串 $38

⭐️炸雞軟骨$58
瞓啦好大碟呀,而且啱啱炸好,好熱辣辣

⭐️燒茄子 $18

⭐️火炙帆立貝壽司 $38
⭐️火炙三文魚腩壽司 $28
⭐️鰻魚壽司 $26
壽司幾新鮮,賣相亦唔錯
特別鍾意佢嘅三文魚腩,好香油脂

⭐️魷魚塘揚 $48
2021-05-26 3310 浏览
荃灣有好多小店, 今次揀左<花 居酒屋>, 用左Openrice訂位好方便, 去到直接入座唔洗再等! 餐廳做緊午市定食買一送一, 連星期日都有, 非常抵食海膽魚生丼魚生有好多款, 包括有三文魚、甜蝦、北寄貝、油甘魚、帶子、三文魚籽同埋海膽, 估唔到都有幾多款, 份量十足! 魚生食落都幾新鮮, 厚薄適中, 海膽完全冇腥味, 抵讚! 而碗飯入面仲有玉子+生薑片, 伴飯食唔錯! 另外定食仲跟埋麵豉湯, 茶碗蒸, 中華沙律同日式沙律!! 麵豉湯&中華沙律就正正常常, 而茶碗蒸d蛋好滑, 有蟹柳同菇! 日式沙律d菜都好新鮮, 配上芝麻醬! 好fresh☘️極上壽司定食壽司有10件+2個小卷物, 包括有:三文魚、油甘魚、北寄貝、帶子、赤蝦、鰻魚、蟹籽、海膽、吞拿魚蓉小卷物2件、玉子2件壽司整體都好新鮮, 魚生入口鮮甜, 個人覺得最好味係帶子, 厚切得黎又鮮甜! 回味無窮~~ 另外仲有一碗烏冬, 好好味好彈牙, 餐廳仲好細心有提供到七味粉, 令烏冬食落更加香口! ▪️整體呢間居酒屋性價比真係超高, 嘢食新鮮好味之餘, 價錢又平, 兩個人埋單$200有找, 真係超抵食!! 十分推薦~~

壽司有10件+2個小卷物, 包括有:
三文魚、油甘魚、北寄貝、帶子、
赤蝦、鰻魚、蟹籽、海膽、
吞拿魚蓉小卷物2件、玉子2件

2021-05-24 174 浏览
花居酒屋 位於荃灣,地方雖小,但裝修充滿日式嘅感覺!由於座位有限,建議預先訂座!當日係平日晚市,全場爆滿,食物等候時間會比較耐少少!七味燒魚翅 $68七味魚翅烤至微微香脆,食再加上少許沙律醬,更美味可口!黑松露刺身沙律 $88刺身有油甘魚、三文魚、帶子及甜蝦,加上黑松露醬及甜醋汁,香甜開胃,推介!鹽燒黑豚腩 (兩串)$48燒至金黃色,油香四溢,好惹味!火灸三文魚腩壽司 (2本)$28三文魚腩壽司 (2本)$26三文魚壽司 (2本)$22鰈魚邊壽司 (2本)$38碎蔥吞拿魚腩軍艦 (2本)$38所有壽司都鮮甜美味,壽司飯嘅份量亦多,好味又飽肚!海膽松葉蟹黑松露蒜汁炒飯 $138帶有獨特香味,炒飯如果炒得較乾身會更好!Asahi (細)$48

七味燒魚翅 $68

七味魚翅烤至微微香脆,食再加上少許沙律醬,更美味可口!

黑松露刺身沙律 $88

鹽燒黑豚腩 (兩串)$48

燒至金黃色,油香四溢,好惹味!

火灸三文魚腩壽司 (2本)$28

三文魚腩壽司 (2本)$26

三文魚壽司 (2本)$22

鰈魚邊壽司 (2本)$38

碎蔥吞拿魚腩軍艦 (2本)$38
所有壽司都鮮甜美味,壽司飯嘅份量亦多,好味又飽肚!

海膽松葉蟹黑松露蒜汁炒飯 $138

帶有獨特香味,炒飯如果炒得較乾身會更好!

Asahi (細)$48
2021-05-23 133 浏览
人大了要一家人吃一頓飯都不易適逢全家夾到時間,就想找好一點的餐廳吃飯剛好見這餐廳午市做買一送一推廣,實在是不二之選結果選了刺身定食x2北海道丼海膽丼其中一個轉配烏冬由好吃的開始評論吧!烏冬🍜:令人難忘的煙韌彈牙,湯夠熱,普通醬油味,正中本人口味(不喜歡豬骨湯)。它令我記起自己有多喜歡烏冬,只是平時戒澱粉,不敢多吃。加20元是有點小貴,但試一次都值得。不過原來會連麵豉湯都被省掉,建議店員先提醒食客。北寄貝🍣:比出面一般日本店有鮮味,不錯(我估)鯛魚:其實沒甚麼魚味,不過口感很好,爽口帶子:鮮甜,一個定食有兩件,有少少漏,可能我本身也不太喜愛吃牡丹蝦🍤:正常發揮,鮮甜彈牙茶碗蒸🥚:不過不失,夠滑,但如果有粒白果、多點香菇增加口感會加分。有少少不解為何不跟匙羹,定只有我才會用匙羹吃?🧐油甘魚:平時好喜歡吃的其中一款刺身,喜歡那陣油甘香,覺得這裡的油甘魚不夠肥美或是新鮮海膽:一般,不怎麼鮮甜白飯🍚:正常,雖然店家聲稱使用日本米,但沒什麼米香。有少少偏乾,但我不介意,反而怕過濕的飯。沙律🥗:正常,不新鮮的🙈順帶一提,這邊的壽司飯偏甜,本人不太好。總結:店員有禮,服務算是正常水準。背景音樂太大聲。
人大了要一家人吃一頓飯都不易

適逢全家夾到時間,就想找好一點的餐廳吃飯

剛好見這餐廳午市做買一送一推廣,實在是不二之選

結果選了
刺身定食x2
北海道丼
海膽丼
其中一個轉配烏冬

由好吃的開始評論吧!

北寄貝🍣:比出面一般日本店有鮮味,不錯

(我估)鯛魚:其實沒甚麼魚味,不過口感很好,爽口

牡丹蝦🍤:正常發揮,鮮甜彈牙

海膽:一般,不怎麼鮮甜

沙律🥗:正常,不新鮮的🙈

順帶一提,這邊的壽司飯偏甜,本人不太好。

總結:
店員有禮,服務算是正常水準。

背景音樂太大聲。

買一送一大力提升其性價比。如果正價就只會很偶然光顧一次,因為市面上太多選擇了。

刺身定食轉配烏冬
刺身定食轉配烏冬
2021-05-23 124 浏览
而家做緊午市套餐買一送一,見幾抵去試下先🍣極上壽司定食定食包沙律、漬物、茶碗蒸、麵豉湯同御飯,呢款定食係跟烏冬嘅,麵食就唔會另外跟麵豉湯。🥗沙律幾新鮮,沙律用上我愛嘅芝麻醬無得輸,漬物係中華沙律。我地等左一段時間食物先上枱,壽司相信係即叫即整,有8件壽司三文魚、吞拿魚、北寄貝、帶子、甜蝦、鰻魚、蟹籽、海膽,2件吞拿魚蓉卷同2件玉子燒。壽司質素唔錯,海膽無腥味,飯唔容易散😛烏冬滑身配清淡湯底,食落啱啱好唔會好鹹好舒服;茶碗蒸好嫩滑,入面有菇、蟹柳、鳴門卷。呢個定食有麵又有飯真係幾飽肚,一個餐有咁多野食好滿足,餐廳另設加一。
而家做緊午市套餐買一送一,見幾抵去試下先
🍣極上壽司定食

🥗沙律幾新鮮,沙律用上我愛嘅芝麻醬無得輸,漬物係中華沙律。

2021-05-21 90 浏览
今日朋友話想食居酒屋,咁我地又去開荃灣,就上openrice搵下附近有咩居酒屋,見呢間居酒屋佈置得好有日本feel,仲有櫻花🌸,感覺幾chill, 就諗住一齊去試一試啦。呢間居酒屋價錢都幾親民,我地兩個人食加埋都係600蚊左右,但食左超多野🤪🤪。由壽司到熟食,到串燒,我地都試左好多款😍 等我為大家推薦下必試嘅野食。首先想一讚佢嘅壽司,魚生食落好新鮮,同埋最重要係舊飯唔會太大,魚生同飯係岩岩好嘅比例。特別想推薦火灸帶子同三文魚壽司,呢兩款佢都燒得好香😜。我地仲試左卷物,質素都唔錯。😊然後就係小食,我地試左燒玉子,食得出佢嘅玉子係好比心機燒,上到枱係熱辣辣☺️,口感軟軟地,味道好有蛋香味🤪。至於串燒正,價錢都係十幾蚊至三十幾蚊不等,我地咁多串入面最鍾意係佢嘅燒牛舌,肉質鬆軟,好有牛香味。仲有燒大啡菇,真係好juicy好多汁嫁😜😜。最後我朋友話驚唔夠飽,所以試埋佢個黑松露炒飯,點知原來佢係超大碟🤪🤪,真係好抵食。佢嘅黑松露味好香,飯粒炒得粒粒分明,口感好好😊總嘅黎講,呢間居酒屋幾有feel😍,價錢親民,食物高質,值得一試再試🥰🥰

2021-05-20 1018 浏览
曾經在這裏吃個晚飯,今晚突然想起這裏,見專程坐車來到了。汁煮油甘魚頭$168,平常吃鹽燒油甘魚頭,都只吃鮮味,不過這個汁煮就和平常的有點不同。油甘魚魚肉的鮮味,被帶甜的醬汁提升了更加豐富的層次感。其實很多人都以為魚頭沒有肉,其實魚頭非常之多肉,還可以吃到魚鮫的部份,而且骨膠原非常豐富,非常適合女士享用。碎蔥吞拿魚腩和牛海膽卷$168,吞拿魚腩、和牛和海膽,是世上三大美食,當三樣鮮味的東西會聚在一起的時候,當今之世還有什麼可以媲美得到,只能用四個字來形容:好好味呀😍😍😍😍😍石垨鍋$108,除了三文魚頭之外,還有金菇菜、秋葵、大蔥、豆腐和娃娃菜。三文魚頭的油脂非常豐富,魚肉鮮甜可口,有非常豐富的奧米加3。鹽燒黑豚腩$48,脂肪豐富,鹹香味道令到腩肉更加香美味。紫蘇黑豚腩$28,腩肉包裹着紫蘇葉,令到黑豚肉的味道更加鮮甜。雞翼$22,雞翼是熱騰騰的,香味四溢,外脆內軟,肉質豐富。由於雞翼和腩肉的燒烤時間不同,所以廚師先將腩肉送上,稍後才送上雞翼,不是很多餐廳可以做到這一天,因為將所有食物送上,有些已經凍了,所以這個安排非常窩心。
曾經在這裏吃個晚飯,今晚突然想起這裏,見專程坐車來到了。

鹽燒黑豚腩$48,脂肪豐富,鹹香味道令到腩肉更加香美味。

雞翼$22,雞翼是熱騰騰的,香味四溢,外脆內軟,肉質豐富。

之前見到荃灣友去完已經好想去食🙆‍♀️五月中朋友生日🎂知佢鐘意食日本菜😬所以選了呢間居酒屋同佢慶祝🎊🎊居酒屋唔算大🙌大概10張枱左右🙆‍♀️唔怪之得長期都full,好彩預好早book定先有位😄入到來餐廳已經比店內裝修佈置吸引住😍好有日本風格🏮究竟我係米係去咗日本🎎🧐碎葱吞拿魚腩和牛海膽卷$168卷上有嫩滑和牛🐮 海膽 又夠creamy配搭碎葱吞拿魚腩,吞拿魚腩入口即溶🤪好喜歡這個配搭👍超正蒲燒鳗魚 $108鳗魚燒到塊皮好香脆口🤗鳗魚肉質夠厚食落啖啖肉又冇魚骨🙌爽口🤤甲羅燒 $108呢個甲羅燒 好驚喜😍店員好有心機將蛋同蟹膏在烤爐上攪拌燒💕滿滿🦀膏🤤🤤塗上多士一起吃🤤🤤滿足秋葵海膽天婦羅 $88新鲜炸起秋葵好鬆脆😋入口唔油膩👍夾著海膽一齊食好甘香🤪原燒牛舌 $48牛舌一d都唔硬,夠厚好好咬口😋

碎葱吞拿魚腩和牛海膽卷$168

蒲燒鳗魚 $108

甲羅燒 $108

秋葵海膽天婦羅 $88
新鲜炸起秋葵好鬆脆😋入口唔油膩👍夾著海膽一齊食好甘香🤪

原燒牛舌 $48
牛舌一d都唔硬,夠厚好好咬口😋

2021-05-18 78 浏览
對於我黎講好遠既荃灣,經朋友介紹,話呢間好食又抵食,果然!!最抵食係壽司,油甘魚係我最愛,大大舊油甘魚,都好新鮮!鰻魚係朋友最愛!!件件壽司都俾足料,又新鮮!必試牛油果海鰻卷牛油果同鰻魚都係我同朋友鐘意嘅食材,呢個combination一定得啦!!大大條,好食又滿足又抵食必試仲有玉子燒,拉絲芝士,配埋甜甜嘅玉子,真係好夾。如果叫佢就要一坐底就叫,因為要等比較耐架!!另外又有炸一口芝士,芝士味冇玉子個個咁香,但勝在咁多,粉皮薄!

必試牛油果海鰻卷

2021-05-17 87 浏览
為解思鄉之愁,大家揀左間日食餐廳黎食~一入去就覺得好靚,有棵櫻花樹可以打卡,另外中牆身有好多日本嘅酒,好有日本feel🥰🥰疫情下去唔到旅行就係度當自己去左日本😢今次叫左好多嘢食😍印象最深刻係甲羅燒, 店員會拎個爐即席打鶉春蛋入去,同海膽同蟹膏撈埋加熱,另外仲叫左海膽松葉蟹黑松露蒜汁炒飯,可以將甲羅燒既膏,撈落個飯度食🤤 果炒飯原本就已經有黑松露同蒜汁,就算唔攞個蟹膏同海膽都已經好好味, 加埋簡直一流呀🥰芝士玉子燒熱騰騰上台,好重芝士味,中間仲有少少蛋漿流心,好嫩滑跟住啲壽司都好好食,我哋分別叫咗火炙三文魚腩壽司同埋火炙帆立貝壽司🤤🤤入口即溶,如果唔係太飽都想叫多碟。安格斯牛肉烏冬都好好食, 啲牛肉好有牛肉味🤤🤤食左咁多肉,平衡下叫咗和風炒椰菜,估唔到大大碟主要係椰菜,竟然仲有秋葵同海帶😍😍😍另外要讚下店員都好有禮貌同熱心幫忙👍🏻

海膽炒飯
甲羅燒

芝士玉子燒
火炙帆立貝,三文魚腩
牡丹蝦
蘆筍肥牛,燒牛舌

肥牛烏冬

安格斯牛肉烏冬都好好食, 啲牛肉好有牛肉味🤤🤤
炒雜菜

另外要讚下店員都好有禮貌同熱心幫忙👍🏻
燒雞腎
Encore 燒牛舌
2021-05-16 93 浏览
個日同男友係附近搵嘢食,見到呢間舖,真係有少少隱蔽,差DD miss左。🤣.🌸三文魚 刺身 4切 $45無論去到邊,食親日本嘢都必須食三文魚。❤️呢度價錢好抵,三文魚都幾厚切下~新鮮美味~.🌸竹壽司盛合 $198有十件壽司,玉子 三文魚籽 鰻魚 帶子 熟蝦 三文魚⋯深海池魚好肥美~吞拿魚壽司顏色好鮮豔好正。仲有吞拿魚蓉小捲~.🌸玉子海饅手卷 $28鰻魚有三四塊 份量好足。仲加左玉子,食落甜甜地~上到來 要快d食,耐左紫菜會冇咁脆。.🌸原味日本香川縣玉子燒 $68最愛嘅玉子燒,原汁原味,蛋味超濃郁。❤️.🌸碎蔥吞拿魚腩和牛海膽卷 $168呢個真係要大力推薦,係必食必食必食!最上層係幼薑絲,中間係海膽 吞拿魚,仲有和牛,飯卷入面有青瓜蟹柳,口感極之豐富。最重要係 份量超足,足足八塊!.🌸三文魚茶漬飯 $48清香的味道,配搭油潤的三文魚,美味飽肚又健康!
🌸三文魚 刺身 4切 $45
無論去到邊,食親日本嘢都必須食三文魚。❤️
呢度價錢好抵,三文魚都幾厚切下~
新鮮美味~

🌸竹壽司盛合 $198
有十件壽司
玉子 三文魚籽 鰻魚 帶子 熟蝦 三文魚⋯
深海池魚好肥美~
吞拿魚壽司顏色好鮮豔好正。
仲有吞拿魚蓉小捲~

🌸玉子海饅手卷 $28
鰻魚有三四塊 份量好足。
仲加左玉子,食落甜甜地~
上到來 要快d食,耐左紫菜會冇咁脆。

🌸原味日本香川縣玉子燒 $68
最愛嘅玉子燒,原汁原味,蛋味超濃郁。❤️

🌸碎蔥吞拿魚腩和牛海膽卷 $168
呢個真係要大力推薦,係必食必食必食!
最重要係 份量超足,足足八塊!

🌸三文魚茶漬飯 $48
清香的味道,配搭油潤的三文魚,美味飽肚又健康!

2021-05-06
  • 蒲燒鰻魚
  • 竹壽司盛合
  • 碎蔥吞拿魚腩和牛海膽卷
2021-05-16 152 浏览
今天晚上來到荃灣覓食,朋友突然想吃日本菜,所以在網上查找下見到這間日式居酒屋,居酒屋跟另一間麻辣餐廳屬同一個舖頭門口,唔小心真係會miss了餐廳入口!餐廳座位不算很多,大概只有10枱客人左右!餐牌上有多日式串燒、刺身、壽司、天婦羅等選擇!七味燒魚翅,這裡的燒魚翅燒到脆口,而且還有肉地,咬落鮮甜!帆立貝、三文魚、三文魚籽壽司,壽司都幾新鮮,即叫即做,帆立貝鮮甜,三文魚籽粒粒都脹卜卜,口感十足!皇帝蟹肉蟹籽沙律,沙律份量都幾多,蟹籽和蟹肉份量都幾多,青瓜絲爽身,口感豐富!秋葵海膽天婦羅,秋葵入面釀有海膽,海膽味道都幾甜,秋葵外層有天婦羅粉漿,令秋葵外層脆身!碎蔥吞拿魚腩和牛海膽卷,這個卷物一份都有很多,卷內是青瓜絲、蟹柳和玉子,用上和牛片包著卷物,上面再加上吞拿魚腩蓉和海膽!吞拿魚腩蓉的魚香最出,然後便是鮮甜的海膽味,口腔內充斥著魚的油香,味道非常豐富!明太子日本香川縣玉子燒,這款玉子燒跟出面吃到的有少少不同,就是內裡是流心嫩滑蛋,不是整件全熟,嫩滑蛋汁再加上明太子,咸香又甜甜的,味道特別!
餐廳座位不算很多,大概只有10枱客人左右!
餐牌上有多日式串燒、刺身壽司、天婦羅等選擇!
七味燒魚翅,這裡的燒魚翅燒到脆口,而且還有肉地,咬落鮮甜!
帆立貝、三文魚、三文魚籽壽司壽司都幾新鮮,即叫即做,帆立貝鮮甜,三文魚籽粒粒都脹卜卜,口感十足!
2021-05-12
1K
2021-05-15 3089 浏览
高闊的樓底,掛滿粉嫰櫻花,燈光影照下,特別色彩斑斕。環境以木製傢俬為主,牆上擺滿日本酒樽做裝飾,安坐於榻榻米位置,在舒服軟墊上品嚐美食,充滿居酒屋風情。火炙三文魚腩壽司(2本) $28最愛吃火炙壽司,三文魚腩油光亮澤,魚鮨被迫出,入口綿化、嫩滑。三文魚油花滿佈,卻不油膩,壽司吸收了魚油,每口都是鮮香,津津回味。火炙帆立貝壽司 $38帆立貝肥美、圓厚,有微微火炙焦香,半熟質感,入口仍然綿潤。特別惹味,入口鮮甜,加上甜醬汁,真是鮮味無窮。軟殼蟹牛油果卷 $98薄脆的粉漿包裹著厚身蟹腳,香脆可口。飯卷表面鋪滿蟹籽和軟熟牛油果,內裡包著脆卜卜的軟殼蟹,口感飽滿,混合沙律醬,十分清新滋味。天婦羅盛合 $108盛盒以木籃盛上,有炸蝦、茄子、南瓜、蕃薯、秋葵和冬菇,十分豐富。新鮮炸起,入口熱燙、香噴噴。炸蝦天婦羅外層酥脆,肉質彈牙,蕃薯和冬菇入口綿密,內裡仍濕潤多汁。茄子、南瓜清甜粉糯,脆卜卜的感覺,令人意猶未盡。安格斯牛肉烏冬 $88安格斯牛肉份量多,佔滿碟面,肉質嫰紅,入口軟腍,牛味濃郁。濃湯的肉香撲鼻而來,烏冬粗身彈牙,吸收了牛肉甜湯,更顯滑溜,暖意窩心。吉烈西京銀雪魚 $178銀雪魚炸至金黃

火炙三文魚腩壽司(2本) $28

火炙帆立貝壽司 $38

軟殼蟹牛油果卷 $98

天婦羅盛合 $108

安格斯牛肉烏冬 $88
吉烈西京銀雪魚 $178
銀雪魚炸至金黃色,炸漿薄脆,咬下時咔嚓聲響,魚皮焦脆,內裡魚肉滑溜,配上西京燒法,充滿和風特式。咬一口,熱燙肉汁在口中散發,沾上蛋黃醬更提鮮,滋味誘人。
2021-05-14 102 浏览
埋單時是有點驚訝,無咩點睇價錢叫,叫左8份串燒,2份主食,n款小食同壽司,埋單連加一每人都唔駛$250。朋友食完都讚口不絕,首先講環境,櫻花樹下居酒屋影相打卡已是一流位置寬躺好坐,每樣食物水準都非常高,最好食推薦:甲羅燒($108)店員即場用明火加熱,鵪鶉蛋配上蟹膏,仲有兩小片面包配搭勁度邪惡又好好食,好有滿足感串燒係瘋狂encore之選!燒牛舌$48 同汁燒蘆筍牛肉串$36不能錯過!即燒juicy多汁,好好食芝士日本玉子燒$78成尺咁厚!蛋味濃,內有芝士拉絲,不得了咁好食!和風炒野菜($58)是估唔到咁大碟,抵食又爽脆甜!成餐飯都好滿意,朋友食完都話下次要再黎食過
埋單時是有點驚訝,無咩點睇價錢叫,
叫左8份串燒,2份主食,n款小食同壽司
埋單連加一每人都唔駛$250。

朋友食完都讚口不絕,
首先講環境,櫻花樹下居酒屋影相打卡已是一流

位置寬躺好坐,

每樣食物水準都非常高,

最好食推薦:
甲羅燒($108)

店員即場用明火加熱,
鵪鶉蛋配上蟹膏,仲有兩小片面包配搭
勁度邪惡又好好食,好有滿足感

串燒係瘋狂encore之選!
燒牛舌$48 同汁燒蘆筍牛肉串$36
不能錯過!即燒juicy多汁,好好食

芝士日本玉子燒$78
成尺咁厚!蛋味濃,內有芝士拉絲,不得了咁好食!

和風炒野菜($58)是估唔到咁大碟,抵食又爽脆甜!

成餐飯都好滿意,
朋友食完都話下次要再黎食過

• 串燒
  • 燒牛舌
  • 芝士玉子燒
2021-05-13 1848 浏览
約咗好耐無見嘅朋友,搵咗間坐得舒服😌,多選擇嘅人氣日本🇯🇵餐廳,一邊食仲可以一邊飲番杯🍶餐廳門口唔多明顯,入面別有洞天,日式嘅裝潢,配合櫻花🌸嘅裝飾,猶如置身日本🇯🇵😍油甘魚($78)甜蝦 ($78)帆立貝($48)三款刺身,份量都唔少, 油甘魚厚切味道鮮甜,滿有魚油香😌。 帆立貝「花」上面有山葵味魚籽,賣相搶眼🤩 肉嫩爽口😋明太子日本🇯🇵香川縣玉子燒($88)竹盤上放了整幅玉子燒,明太子醬味道調得剛好,蛋上面及入面都有。 玉子燒亦好滑溜又香蛋味天婦羅盛合($108)炸粉好薄,夠香脆又唔太油膩。有三隻天婦羅蝦及唔同蔬果。雞泡魚干($68)燒得乾身香脆,伴酒一流甲羅燒($108)蟹蓋上滿滿的蟹膏,及海膽,店主係我哋面前將蟹膏加熱,放入鵪鶉蛋拌勻,蟹膏及海膽加熱後味道更濃郁鮮香,伴著蛋汁,夠香滑。單食得,配合香脆厚多士食亦得😋兵庫縣蠔(@$58)時令生蠔🦪,每隻都好肥美多汁,幾爽口。配合醬汁、蘿蔔蓉及香蔥,更加鮮甜

油甘魚($78)
甜蝦 ($78)
帆立貝($48)

明太子日本🇯🇵香川縣玉子燒($88)

天婦羅盛合($108)
炸粉好薄,夠香脆又唔太油膩。有三隻天婦羅蝦及唔同蔬果。

雞泡魚干($68)
燒得乾身香脆,伴酒一流

甲羅燒($108)
單食得,配合香脆厚多士食亦得😋

兵庫縣蠔(@$58)

• 明太子玉子燒
  • 天婦羅盛合