呢間真係成日去食~~因為真係又好食 好唔貴~~其實呢間野唔知係易過手?定係轉名?因為以前好似都改過2次名?定係質素水平依然咁好!呢間野都幾年~~ 不過偏左0的 所以唔係咁多人見到~~但係d水準真係超好我住聯和墟都特登走過黎食...有時都會嗌外賣~~~0的pizza我覺得好食~~~ 而且 平pizzx hxt好多= =又好食過pizzx hXt所以超鍾意呢間野有1次都幾驚喜~~ 誼家好似無左架喇下午茶小食有個蝦春卷 咁我諗住應該行貨野黎架姐... 但又未試過所以嗌左黎食點知係春卷皮包住一隻蝦(成隻連蝦尾)雖然唔係話特別好食, 但係咁有誠意既我覺得真係值得推介0的意粉同焗飯都好好味~~~睇得出唔係粗製濫造~~連我最口刁既爸爸都讚好味我都估唔到~~~ 繼續做常客;)當然, 堂食好味0的;)
呢間真係成日去食~~
因為真係又好食 好唔貴~~

其實呢間野唔知係易過手?定係轉名?
因為以前好似都改過2次名?
定係質素水平依然咁好!
呢間野都幾年~~
不過偏左0的 所以唔係咁多人見到~~
但係d水準真係超好
我住聯和墟都特登走過黎食...
有時都會嗌外賣~~~

又好食過pizzx hXt
所以超鍾意呢間野

有1次都幾驚喜~~ 誼家好似無左架喇
下午茶小食有個蝦春卷 咁我諗住
應該行貨野黎架姐... 但又未試過所以嗌左黎食
點知係春卷皮包住一隻蝦(成隻連蝦尾)
雖然唔係話特別好食, 但係咁有誠意既我覺得真係值得推介

0的意粉同焗飯都好好味~~~
睇得出唔係粗製濫造~~
連我最口刁既爸爸都讚好味

我都估唔到~~~

繼續做常客;)

當然, 堂食好味0的;)
  • 薄餅
  • 炸雞
  • 意粉
  • 焗飯
(非会员)
我叫過四次未試過堂食,四次都咁正,我叫120個餐,D意粉0k,薄餅我叫過博同厚,我喜厚底好正好鬆軟(叫親都係環球)從末失水準,我最愛炸雞食親都有汁又熱LaLa,好過kXc,我叫過Kxx真係冇佢地做得咁好味,不過我未試過燒骨,下次試試先
2009-07-24
  • 炸雞
2009-07-12 5 浏览
叫了個二人套餐,$85 包1.自選6吋迷你薄餅一個 2.配二款以下食品焗飯/焗意粉一客 (chosen)百里香燒豬一客炸雞三件 (chosen)特式小食一客3餐湯/罐裝飲品二客order 了一客墨西哥辣肉腸pizza (皆因menu 注明這有加陪芝士),很香,有芝士味,但皮如一般面包質地,友人說pizza hxx 的pizza 較有口感,但本人認為這個價錢已算不錯了。另選海鮮闊條面,初時對這焗面有保留,認為這比不上pizza hxx, etc 的水準,點知,出乎意料地好,有濃郁芝士味,有很多配料: 蘑菇、蟹柳、蠔、魷魚, etc..至於炸雞方面,三件有兩件是雞胸,一件是雞搥,雞胸出奇地滑,有KxC 的水準,不俗。本人挺欣賞這裡的服務文化,一進入自己找空位子坐下,選好菜色後到收銀購票落單,然後到餐具櫃自取餐具、調味料....這樣可加快服務速度,客人能各取所需,不錯。
叫了個二人套餐,$85 包
1.自選6吋迷你薄餅一個
2.配二款以下食品
焗飯/焗意粉一客 (chosen)
百里香燒豬一客
炸雞三件 (chosen)
特式小食一客
3餐湯/罐裝飲品二客

海鮮闊條面
墨西哥辣肉腸pizza
滑雞胸
2009-06-06
$42.5 (晚餐)
海鮮闊條面
墨西哥辣肉腸pizza
滑雞胸
2009-06-13 2 浏览
佢有3種批底揀,薄批就好似必勝客個厚批咁厚,佢仲有個厚批揀(我諗都幾厚下…)下次有機會試下超薄奇脆叫左環遊世界薄批,料好夠,好食,好過必勝客炸雞一般啦,以前果間Rico's pizza既炸雞好食好多…呢間唔夠香
下次有機會試下超薄奇脆

叫左環遊世界薄批,料好夠,好食,好過必勝客

2009-05-18 10 浏览
今日又有朋友生日 昨日去又一城食,  今次就攪攪新意思響朋友屋企整返個 BIRTHDAY PARTY之前食親唔係PIZZA HUT 就係食下日本野, 一係就打邊爐其實有朋友suggest 食 PIZZA BOX, 但我覺得 CHEESE PIZZA 好食 D,所以今次我就提議大家叫CHEESE PIZZA o既外賣 !!其實呢間 CHEESE PIZZA我一直都覺得好好食佢上一手叫 RICO PIZZA 又係好好味 但呢間 CHEESE PIZZA 頂左黎做之後都可以保持水準令人不得不懷疑其實係同一班老闆伙計ANYWAY  事不宜遲  先介紹一下我地食咩今晚我地有5個人食  選左一個大胃C餐可以配一個大批, 飯,意粉,小食 可以選3款, 再加 飲料/湯/蒜蓉包大批:燒烤特色 PIZZA--- 有火腿,辣肉腸,豬肉, 芝士等等做配料芝士味夠濃, 個厚批夠鬆軟, 而且真係好有 BBQ 味其實呢度好多款 PIZZA 都好好食個人另外再推介香草烤雞PIZZA!飯/意粉/小食:白汁芝士龍利柳焗飯白汁雜菌露荀長通粉海鮮千層闊條麵叫果時都唔為意, 食果時先發現我地叫呢3個飯/意粉剛好全部都係白汁但3
今日又有朋友生日
昨日去又一城食,  今次就攪攪新意思
響朋友屋企整返個 BIRTHDAY PARTY

其實呢間 CHEESE PIZZA我一直都覺得好好食
佢上一手叫 RICO PIZZA 又係好好味
令人不得不懷疑其實係同一班老闆伙計
ANYWAY  事不宜遲  先介紹一下我地食咩

今晚我地有5個人食  選左一個大胃C餐

大批:
芝士味夠濃, 個厚批夠鬆軟, 而且真係好有 BBQ 味
其實呢度好多款 PIZZA 都好好食
個人另外再推介香草烤雞PIZZA!

飯/意粉/小食:

白汁芝士龍利柳焗飯
白汁雜菌露荀長通粉
海鮮千層闊條麵

但3個都好好食, 係白汁芝士龍利柳焗飯 & 白汁雜菌露荀長通粉 O既配料唔夠多(剛剛好啦)
但D意粉唔會煮得太稔, 好入味 !! 食完都唔會覺得好滯

飲料/湯/蒜蓉包:
店員主動提出話如果唔選以上3樣
可以改要 炸雞5件
呢個 SUGGESTION 唔錯喎 !
打開黎睇, D 炸雞件件都好大件
唔係炸粉過多, 而係好多雞肉食
都好食過 KFC 喎~~

5個人才吃了220
仲要有人送埋上黎你屋企   晚餐來說算很便宜!!
換轉去 PIZZA HUT 食, 4-5人餐, 加埋一冇$500都落唔到樓啊

2009-05-16
庆祝纪念
生日
2009-03-16 13 浏览
朋友星期6打黎,話搵到間好抵食既野~ 下次入去搵佢就可以食點知...傾下傾下,就話不如聽晚啦我話: 下!今晚你先食左JAR WOR!朋友話: 真係好想再去食咁我又未試過,你食左仲要去~ 一於試下啦打算6點幾入去,點知拖到7點先入到,一行4人去到7點4,岩岩有2張吉檯,以呢個時間都算好彩! 岩岩坐低就有6個人黎,好彩行快一步野食好多CHOICES, $185 4人餐~ 好抵食13吋PIZZA~ +$10可5050 (即2款薄餅~ 咁可以試多款喇)超好味!!! 餡多到去個邊位度!! 根本唔使再落辣椒仔同芝士粉!!個包邊好味! 個批底仲有D脆TIM炸雞 有5大件,好滑!! 唔同連鎖式炸雞,佢一D都唔乾燒骨好味 比露脾餐廳更多汁~ 唔乾!!拚盤小食OK食完之後,男朋友都有同感: 我好明白點解你今晚都可以再黎,真係掂WOR!!! XDDD餐廳光猛乾淨,即叫即整,時間都唔算耐!!!
朋友星期6打黎,話搵到間好抵食既野~ 下次入去搵佢就可以食
點知...傾下傾下,就話不如聽晚啦
我話: 下!今晚你先食左JAR WOR!
朋友話: 真係好想再去食

咁我又未試過,你食左仲要去~ 一於試下啦

野食好多CHOICES,
$185 4人餐~ 好抵食

炸雞
有5大件,好滑!! 唔同連鎖式炸雞,佢一D都唔乾

燒骨好味
比露脾餐廳更多汁~ 唔乾!!

拚盤小食
OK

餐廳光猛乾淨,即叫即整,時間都唔算耐!!!
野飲好多款俾你揀
13吋
2009-03-15
野飲好多款俾你揀
13吋
  • PIZZA
2009-02-16 13 浏览
和BF經常來幫襯只因為這兒的pizza又平又好味!雖然不是個個都好記得有個咩櫻之花pizza就真係唔好吃有加倍芝士的都GOOD!其中有個雞蛋+雞肉+芝士的pizza真的延不錯這兒的價錢有點怪我同BF計過散叫比叫餐更抵!XD叫一個細批好像要$52...有6件如果要5050(即有個2款mix埋)要再+5蚊但如果叫1個迷你批..有4塊.只係$25叫兩個唔同款、有成8件、只係$50>W<所以去這兒吃的人要是叫1個細批..不如叫2個迷你批!!!個人認為焗飯比焗意粉更好吃!!!總括來說我會成日黎幫襯*呢度好像無有待應似的?有都係間中有個人走出黎執台所我地成日自助=W=

和BF經常來幫襯
只因為這兒的pizza又平又好味!
雖然不是個個都好
記得有個咩櫻之花pizza就真係唔好吃
有加倍芝士的都GOOD!
其中有個雞蛋+雞肉+芝士的pizza

如果要5050(即有個2款mix埋)要再+5蚊
但如果叫1個迷你批..有4塊.只係$25
叫兩個唔同款、有成8件、只係$50>W<
所以去這兒吃的人
要是叫1個細批..不如叫2個迷你批!!!

個人認為焗飯比焗意粉更好吃!!!

總括來說
我會成日黎幫襯

*呢度好像無有待應似的?
有都係間中有個人走出黎執台
所我地成日自助=W=
  • Pizza
2009-01-30 2 浏览
年初三去朋友屋企拜年. 夜晚大家諗食咩好. 朋友話有人介紹佢食呢間PIZZA, 話又好味又抵食. 但係送外賣範圍只限粉嶺. 我朋友住上水, 於是決定外賣自取.朋友話0個度有堂食. 我就唔知環境如何, 所以下面評分用3代表叫左個餐, 好似話係四人餐($185). 等唔算太耐, 大概45mins, 都其他pizza外賣差不多有一個大批, 一客飯, 一客長通粉, 一客燒排骨, 四個湯雖然0個晚都幾凍,自取返我朋友屋企又有一段路程, 但D食物拎到返去都仲熱. 先黎飲個粟米湯. 個湯唔會好似必X客咁creamy, 咁"杰", 但係都唔會稀到好似水咁.幾香粟米味, 我地都覺得好飲.個批唔記叫乜名, 好似咩櫻之花咁上下. 有三文魚, 獅子狗等等, 配千島汁. 係厚批, 個批底同D料都好食, 不錯!個燒排骨勁抵! 超大舊! 似配埋薯角.個骨好入味喎, 又有肉, 唔會好似意X屋個D得塊皮無肉食.配骨個汁酸酸地, 醒胃好味!個長通粉好似係露荀牛柳長通粉. 都不錯. 牛肉切細粒, 好稔, 有牛肉味, 唔會醃到無晒牛味個飯我都唔知係咩飯, 因為唔係我揀. 淨係知有三文魚.大家一致認個飯D料同

有一個大批, 一客飯, 一客長通粉, 一客燒排骨, 四個湯
幾香粟米味, 我地都覺得好飲.
係厚批, 個批底同D料都好食, 不錯!
個燒排骨勁抵! 超大舊! 似配埋薯角.
個骨好入味喎, 又有肉, 唔會好似意X屋個D得塊皮無肉食.
配骨個汁酸酸地, 醒胃好味!
個飯我都唔知係咩飯, 因為唔係我揀. 淨係知有三文魚.
大家一致認個飯D料同味道都同個PIZZA好似, 普通, 有D飯焗得太乾, 好硬
真係足四個人份量(我同BF都好飽!)
  • 燒排骨
X Mas Day 幫襯,比平時多人。所以食物等咗好耐。但好好食,又低。三個人,要咗個Pizza 餐,有Pizza,意粉,薯角,餐湯,汽水,要多個豬骨,炸雞都只是百五蚊。炸雞d味好比KFC,Pizza則好味過Carlifornia Kitchen。唯豬骨不是太入味,及意粉略遜。外賣只送粉嶺中心。
豬骨