2017-06-11 2770 浏览
今日下午五時三十分叫外賣,原本稱會一個鐘頭三個字送到,即六時四十五分,但等了三個鐘都沒有送到,途中我多次致電查詢,第一次約七時,職員表示正等候司機回來便送,第二次約七時三十分,表示送緊,第三次約七時四十五分,表示安排左職員搭的士嚟緊,第四次約八時十五分稱就到,到八時三十分,等咁耐,啲食物都唔會好食啦,我最終取消。
外卖送餐
2017-01-07 3416 浏览
要食外賣已經慘,點知買完之後食唔到就仲慘...個開心餐有件pizza,薯角,雞塊,炸雞,羅宋湯其實之前都有食過,覺得佢地啲雞整得幾好,好過某間k字頭連鎖雞店好啦,一開始飲湯先羅宋湯都叫ok既...其實都幾酸下之後薯角唔熱,已經淋咗!!唯一好食係件炸雞!之後pizze就最經典!!都已經得菠蘿,粟米,茄汁!但仲要焗到燶晒!!個邊好硬!硬得黎又唔脆!食落係好厚嘅餅咁!食完前面啲料就掉得!!食完個餐完全唔飽!
要食外賣已經慘,
點知買完之後食唔到就仲慘...
個開心餐有件pizza,薯角,雞塊,炸雞,羅宋湯
其實之前都有食過,
覺得佢地啲雞整得幾好,
好過某間k字頭連鎖雞店
好啦,一開始飲湯先
羅宋湯都叫ok既...
其實都幾酸下
之後薯角唔熱,
已經淋咗!!
唯一好食係件炸雞
之後pizze就最經典!!
都已經得菠蘿,粟米,茄汁!
但仲要焗到燶晒!!
個邊好硬!
硬得黎又唔脆!
食落係好厚嘅餅咁!
食完前面啲料就掉得!!
食完個餐完全唔飽!
2016-05-01 4892 浏览
一向都有食開呢間炸雞pizza,外賣堂食都試過,每一次都冇令我失望,幾年後返到香港再叫外賣,完完全全唔會再叫下一次,炸雞皮是脆的,但肉是鞋的,極度懷疑反炸再反炸,pizza一咬批邊已經知道放左唔知幾耐,個邊係淋到鞋的,焗飯唔洗講啦!焗到乾哂d汁又少。第2日起身超級喉嚨痛。真的,不會有下一次
2016-04-30
等候时间
60 分钟 (外卖送餐)
2015-06-05 4553 浏览
今日天氣有啲唔穩定,所以留左屋企附近hea。跟住下晝突然有啲肚餓就走左落街搵野食,行左一陣經過呢間野見到人地係度食啲好似好正嘅炸雞,於是我就即刻問店員,之後先知原來係招牌炸雞。我即刻就叫左幾隻黎食,等左十幾分鐘,招牌炸雞就上枱喇,原來呢個炸雞真係唔錯,外層嘅皮唔會太厚粉,內裡嘅雞肉好滑,而且即叫即炸,上菜熱辣辣咁,超級惹味。
2015-05-23
2015-03-08 3494 浏览
窮妹識食緊係5:55下午茶當夜晚飯食xdtea set是日精選+小食自選+湯$29菠菜龍利柳焗飯菠菜好似幾塊零落既菜葉 炒飯底唔錯什菌芝士忌廉意粉醬汁算ok濃但略偏小唔太多撈意粉 麵條再硬身些會更好肉醬烤腸原先以為係台式烤腸 原來係脆皮腸仔×6 不過肉醬幾好味 是日pizza:粟米煙肉千島醬pizza藕斷絲連既芝士 酸甜開胃既千島醬 超甜粟米 微脆既批邊... 其實好抵食 份量都唔小 兩個人食到飽曬 ps小食有11款揀 炸雞,窩夫,脆薯王... 認真以咁既價錢已心滿意足
窮妹識食緊係5:55下午茶當夜晚飯食xd

原先以為係台式烤腸 原來係脆皮腸仔×6 不過肉醬幾好味

是日pizza:粟米煙肉千島醬pizza

2015-03-06
2014-06-02 3913 浏览
想食炸雞又想食pizza,友人提意黎芝脆雞度食,上次叫過外賣都ok好食,今日一於就黎堂食先。叫左皇牌套餐同開心套餐,三十四蚊同三十三蚊,幾平喎。跟餐可以選汽水或餐湯,上次外賣個湯麻麻地,都係要汽水穩陣,揀左有靚仔球星嘅百氏。皇牌套餐,炸雞一件,配肉醬螺絲粉,賣相求奇啲,好明顯肉醬同螺絲粉都係一早煮好,要邊樣就筆比你,但味道唔錯嘅,肉醬鹹甜適中仲帶少少香草味,螺絲粉夠咬口不過淋,唔錯。炸雞剛出爐超熱,唔油好好食。開心套餐,炸雞一件,炸薯皇,麥樂雞,同pizza一塊,大堆頭啱哂啲三心兩意嘅人,哈。炒雞同上,剛炸起熱辣辣,又脆又嫩滑。薯皇同雞塊都係冰鮮貨式沒驚喜,唔難食,同屋企自己炸一樣味。pizza雖然細細塊,但厚身同勁多芝士,咬落去芝士絲可以拉到好長,上面有菠蘿同粟米,甜甜地無咁漏,好食。唔知點解間舖有陣漂白水味,但枱依然痴垃垃,衞生程度有侍改善!

叫左皇牌套餐同開心套餐,三十四蚊同三十三蚊,幾平喎。

2014-05-21
2014-04-26 2979 浏览
芝士蘑菇焗薯蓉啲薯蓉一上枱,,個錫紙兜係熱,,但啲薯蓉凍冰冰又無咩味,,好淡炸雞啲雞炸得好乾,,不過熱辣辣薄餅(櫻之花)切得唔深,,要自己再切,,而且切得唔平均不過芝士份量好夠,,啲千島醬可以再多啲
芝士蘑菇焗薯蓉
啲薯蓉一上枱,,個錫紙兜係熱,,但啲薯蓉凍冰冰
又無咩味,,好淡
炸雞
啲雞炸得好乾,,不過熱辣辣
薄餅(櫻之花)
切得唔深,,要自己再切,,而且切得唔平均
不過芝士份量好夠,,啲千島醬可以再多啲
2014-01-15 3169 浏览
之前在馬鞍山工作的時候,中午常常都會到「芝味鳥」解決,除了因為價錢便宜外,還因為那裡的炸雞非常美味。 偶然經過「芝脆雞」,發現這裡的餐牌和「芝味鳥」可算是同出一轍,應該是屬同一集團的吧。 本來打算吃午飯,誰知這裡原來兩點就已經有下午茶供應,而下午茶比午餐便宜,精打細算的我當然要下午茶。下午茶餐的選擇和午餐差不多,都是餐湯/汽水、是日意粉/飯及小食一客。 午餐的小食是炸雞或pizza,而下午茶的選擇就多很多,除了炸雞和pizza,還有春卷、雞翼和窩夫等。 不過既然我是衝著炸雞而來,其他小食就以後再試。忌廉湯的味道一般,裡面只有三數顆粟米,不過勝在夠熱,在這天寒地凍的日子來一碗熱騰騰的湯,不僅能暖胃,還可以增加食慾。炸雞和肉醬意粉一併送到,還附有幾條其貌不揚的蘿蔔條。 因為炸雞太熱,所以先嚐了肉醬意粉。 下午茶的份量比較少,對女生來說則剛剛好。 肉醬內沒有蕃茄的蹤影,應該都是用蕃茄醬煮出來的,一分價錢一分貨。 麵條和醬汁的比例不錯,每一口意粉都能分配到醬汁。 到了我最愛的炸雞,新鮮炸好的雞脾較kfc出品乾身,不會沾得滿嘴是油。 肉汁都鎖在裡面,外脆內軟,叫人吃得食指大動。 炸雞熱量高,閒來
炸雞和肉醬意粉一併送到,還附有幾條其貌不揚的蘿蔔條。 因為炸雞太熱,所以先嚐了肉醬意粉。 下午茶的份量比較少,對女生來說則剛剛好。 肉醬內沒有蕃茄的蹤影,應該都是用蕃茄醬煮出來的,一分價錢一分貨。 麵條和醬汁的比例不錯,每一口意粉都能分配到醬汁。 到了我最愛的炸雞,新鮮炸好的雞脾較kfc出品乾身,不會沾得滿嘴是油。 肉汁都鎖在裡面,外脆內軟,叫人吃得食指大動。 炸雞熱量高,閒來一件還不錯,要懂得點到即止呢。
2013-07-28 2221 浏览
很久沒有惠顧過芝脆雞, 是日卻突然想起了這個「非慣性」薄餅品牌。從網頁中發現士林炸雞這款新產品, 通常外賣速遞的質素會先扣至少兩三成, 這次的炸雞卻是熱辣辣, 好像剛剛炸起般, 已是一個大加分, 而且炸得乾身, 沒有多餘油份, 無論鹽酥效果還是微辣味, 均比香港的 x 大大好得多, 值得推介 (當然指剛炸好的質素)。薄餅選擇是星級夏威夷, 除了基本版本的菠蘿和火腿外, 更加入了蜜桃、煙肉和辣肉腸, 其中以蜜桃味的效果最為驚喜。
士林炸雞
星級夏威夷薄餅
外卖送餐
士林炸雞
星級夏威夷薄餅
2012-03-28 1538 浏览
由於我們下午去了看中醫,所以媽媽決定不煮飯,而我們都想吃Pizza,但必勝客卻唔知有沒有迷你Pizza,所以便來這兒吃。我們叫了一個二人套餐,這個二人套餐包括:六吋迷李Pizza十吋標準Pizza一個,焗意粉或焗飯一個,百里香燒排骨三件炸雞小食一款(三選一)餐湯和飲品。而我們揀了:六吋迷李Pizza一個(素Pizza),焗海鮮闊條麵,百里香燒排骨,一個餐湯及一罐健怡百事可樂。另加一件炸雞。講講食物:六吋迷李Pizza一個(素Pizza)-好正,因為好多芝士在那,好味!焗海鮮闊條麵-好好味,好多汁,不錯,但稍唯少芝士,多些更好!百里香燒排骨-不好味,但媽媽話好好吃!一個餐湯及一罐健怡百事可樂-個餐湯好甜!:另加一件炸雞-好滑,好多汁,正!服務不錯呀!下次有時間會再來!
我們叫了一個二人套餐,這個二人套餐包括:
六吋迷李Pizza十吋標準Pizza一個,
焗意粉或焗飯一個,
百里香燒排骨
三件炸雞
小食一款(三選一)
餐湯和飲品。

而我們揀了:
六吋迷李Pizza一個(素Pizza),
焗海鮮闊條麵,
百里香燒排骨,
一個餐湯及一罐健怡百事可樂。
另加一件炸雞

講講食物:
六吋迷李Pizza一個(素Pizza)-
好正,因為好多芝士在那,好味!
百里香燒排骨-不好味,但媽媽話好好吃!
一個餐湯及一罐健怡百事可樂-個餐湯好甜!
:另加一件炸雞
好滑,好多汁,正!

服務不錯呀!下次有時間會再來!
2012-03-28
2011-08-29 1024 浏览
我的處女作貢獻左俾le間芝脆雞 今日同屋企人試左芝脆雞的 $102 輕便套餐,由於天口熱, 唔想出街, 就叫外賣速遞...初初聽外賣call果個人態度都幾好, 好nice但系送外賣果個態度就極差: 我order果陣叫佢其停車場等, 到左call 我...佢到左果陣就系停車場口, 但我系停車場尾,咪叫佢揸架車去停車場尾囉...點知佢發脾氣話張單寫停車場口, 仲話:咁而加點丫, 即系要我兜左入黎, 又兜返出去呀 我心諗le D系咩態度, 完全唔識變通, 好差...但如果撇開佢D service, 將食物的話, 有真系唔錯喎佢啲炸雞真系好好味, 好大舊, 好脆, 好juicy 即使揸車到我家要20分鐘, D雞都仲好似岩岩炸起咁!!! 而Pizza就揀左'環遊世界', 好食!!!好足料, 個低同邊都好脆,真系食得過 但系果個湯就麻麻了,個味好假, 應該落左好多生粉黎整傑佢,相比起pizza 乞果D, 真系差得遠,但$8一碗, 算系咁Overall 黎講, le間野都唔錯,都幾抵食, $102 有兩個湯, 一個pizza, 同3隻炸雞 可以有下次,但可能堂食會唔洗受氣
我的處女作貢獻左俾le間芝脆雞

今日同屋企人試左芝脆雞的 $102 輕便套餐,
由於天口熱, 唔想出街, 就叫外賣速遞...
初初聽外賣call果個人態度都幾好, 好nice
但系送外賣果個態度就極差:
我order果陣叫佢其停車場等, 到左call 我...
佢到左果陣就系停車場口, 但我系停車場尾,
咪叫佢揸架車去停車場尾囉...
點知佢發脾氣話張單寫停車場口, 仲話:
咁而加點丫, 即系要我兜左入黎, 又兜返出去呀

我心諗le D系咩態度, 完全唔識變通, 好差...

佢啲炸雞真系好好味, 好大舊, 好脆, 好juicy

即使揸車到我家要20分鐘, D雞都仲好似岩岩炸起咁!!!

而Pizza就揀左'環遊世界', 好食!!!
好足料, 個低同邊都好脆,
真系食得過

但系果個湯就麻麻了,
個味好假, 應該落左好多生粉黎整傑佢,
相比起pizza 乞果D, 真系差得遠,
但$8一碗, 算系咁

Overall 黎講, le間野都唔錯,

可以有下次,
但可能堂食會唔洗受氣
2011-08-29
等候时间
50 分钟 (外卖送餐)
2011-08-10 804 浏览
今日突然有啲想食piazza我諗起學校附近有間piazza就同啲同學去食其實諗番)起好耐冇食過芝脆雞了!我地入到去,啲位有小小逼--跟住我叫左個什么什么辣雞piazza(五記得啦-.-等左成廿分鐘--的確幾耐下,不過勝在即叫即整我咬落去.發覺芝士味五系好夠,我落啲芝士粉,都系冇乜芝士味-.-而雞個啲又系今.冇乜味不過我同學個個派就幾好食,芝士味幾夠(可能mean話特濃芝士掛另外叫左一隻雞.ookk今拉;大大隻9$同kfc比大好多再要多個芝士赫容包.幾好吃拉整體而言;麻麻地啦piazza;不過勝在夠平28$細派;)
今日突然有啲想食piazza

我諗起學校附近有間piazza就同啲同學去食

其實諗番)起好耐冇食過芝脆雞了!

等左成廿分鐘--的確幾耐下,不過勝在即叫即整

而雞個啲又系今.冇乜味

另外叫左一隻雞.ookk今拉;大大隻9$同kfc比大好多

再要多個芝士赫容包.幾好吃拉

整體而言;麻麻地啦piazza;不過勝在夠平28$細派;)
等候时间
20 分钟 (堂食)
2011-07-27 660 浏览
今日去完明愛學電腦後,便準備到雍盛商場的大家樂吃,但忽然見到有小巴出粉嶺港鐵站,當小巴經過粉嶺中心時,突然想到這兒吃。所以,便在這兒吃吧。我叫了輕營套餐,有一件炸雞、一件pizza及一個海鮮焗飯跟湯,初初個侍應聽錯了肉醬意粉,不過她知道聽錯後立刻說對不起,所以值得一讚。件炸雞好滑及好嫩,好多汁。而焗飯亦好香及多汁,只是pizza不夠芝士,多些會更好!後來叫多一件炸雞。(忘記影這炸雞及湯)其實久不久吃吃這些是不錯的,但只要不吃皮就可以了!(我隔離枱都不吃皮的)!不過奇怪就是要十元或以上才可以使用八達通!有機會一定再來!
炸雞好滑及好嫩,好多汁。

而焗飯亦好香及多汁,只是pizza不夠芝士,
多些會更好!
後來叫多一件炸雞。(忘記影這炸雞及湯)
好好味的炸雞及pizza、焗飯
不過奇怪就是要十元或以上才可以使用八達通!

有機會一定再來!
2011-07-27
好好味的炸雞及pizza、焗飯
2011-06-02 373 浏览
因為慈媽唔起屋企,所以叫左外賣,星期一至五套餐:墨西哥香辣薄批、炸雞x2、芝士西蘭花,跟湯x2。我有打電話催佢(等左1小時),送到黎1小時20分鐘,打開個盒拎起個批就覺得不妙,薄批既話應該批底係脆,但今次拎起手軟啤啤,咬落口似麵粉未焗得透咁…而且個批d調味好唔均勻,一邊好鹹,另一邊o岩岩好…好彩d料熟,不過個批底真係好難食囉,以前都唔係咁。炸雞同以往一樣好食,但個芝士西蘭花一般,可能d西蘭花唔靚,食落口無味,剩係食到成口芝士(…但無芝士味)。今日係星期四,都唔知點解要等咁耐……耐都唔緊要,但唔好拎個未整好既批俾客人嘛,唉。

2011-06-02
等候时间
80 分钟 (外卖送餐)
2011-02-17 364 浏览
To celebrate my brother's birthday, we ordered two big pizzas. I called the branch at 5:20pm and said that I would like to have two take-way pizza at 7pm. she was quite busy with order calls. she took another call at the same time while she was taking my order. When my husband arrived the branch, there were quite a few customers. so he had to wait for some time. One thing I don't like is that the pizzas were not warm enough. I think they were made at around 6. I think they should only get them ready according to the customers' pick up time so as to serve them warm. I had one sukura and one Mexican Chillies. Both are thin. Since the pizzas are already cool at 8pm, we reheat them in a wok. Our family like them very much. I like the taste of the sukura though there was not much smoked salmon. The taste of seaweed was excellent. I wished there was more seaweed. I think the Mexican one is spicy but my familly said it was not too hot. Everyone of us had at least two pieces. We also had some salmon sashimi, chips and a home-made choco cheese cake. We were very full. Two pieces were left for our breakfast.
2011-02-16
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
庆祝纪念
生日