2018-09-18
係芝加哥食過呢間 見香港又開左 就同朋友黎試下同美國有咩唔同 首先呢度野食最大特色就係份量好大所以平時香港普通餐廳我會每人叫一樣主餐再加甜品食 但係呢度以我食量只可以三個人share兩個主食一個甜品都好飽我地叫左個牛油果沙津,雞肉pasta,同埋檸檬紅桑子芝士蛋糕🍰,仲有杯熱朱我本身唔係好中意食沙津 但呢個沙津加左啲薯條脆脆 對於我唔係好食菜但中意食香口野都會食下 而雞肉pasta不過不失 味道啱啱好 雞肉唔會太’鞋’ 但凍左之後食感覺好油 所以唔好掛住傾計 快啲食左先而cheesecake好似係呢間野嘅招牌 我地揀左呢個都幾好食 因為有啲檸檬 所以令到個cheesecake冇咁漏 紅桑子又唔算太甜 好夾好fresh 我記得之前係美國係食朱古力蛋糕 比較漏同太甜 所以大家可以試下我食呢隻 最強烈推介係個熱朱 我係好中意熱朱加好多cream 佢足料到係漏出黎 cheesecake個cream我就覺得同cheesecake唔夾 但熱朱同cream係絕配 一冷一熱咁飲 真係好正 不過三個人叫咁少 都要二百一個人 可能多啲人食會再抵啲
不過三個人叫咁少 都要二百一個人 可能多啲人食會再抵啲