2021-02-21
因為公司係尖沙咀,一直想試呢間出名食芝士嘅美國餐廳,咁啱同事生日,於是一試究竟😍星期三嘅平日食晏時間,我哋五個人照樣book位,雖然疫情嘅關係但係都幾多人食,可能係因為附近有好多寫字樓,我哋叫咗下面五樣嘢:🫕Four cheese pasta 🧀 芝士四重奏長通粉 $168呢個長通粉係王牌必食嘅嘢,份量好大碟,芝士味勁濃郁,但入口一啲都唔覺得肥膩,仲有淡淡嘢蕃茄香慢慢滲出嚟Da Vinci penne pasta 🍝 達文西雞肉長通粉 $188 通粉好煙韌,冇比啲汁浸到林晒,個馬德拉酒個質地係傑傑地同甜甜地,配埋啲燒雞肉食好夾同好入味,分量就正常一個人食晒啱啱好Caesar salad 🥗 凱撒沙律 $158沙律菜好新鮮,而菜嘅品種都算多。個汁好似係自家製,酸酸地好開胃,個汁如果唔夠問職員拎佢哋都好好Pepperoni pizza 🍕 辣肉腸薄餅 $172個Pizza餅皮烤得好脆,都係必叫嘅嘢,辣肉腸啲料好足,仲有好多嘅芝士,整體來講味道同賣相都唔錯Shrimp with angel hair 🍤 蝦肉天使麵 $218蝦肉混入天使麵入面,口感嘅層次豐富,蝦肉都算新鮮同大隻,好明顯唔係啲
🫕Four cheese pasta 🧀
Pepperoni pizza 🍕
辣肉腸薄餅 $172
Shrimp with angel hair 🍤
蝦肉天使麵 $218
蝦肉混入天使麵入面,口感嘅層次豐富,蝦肉都算新鮮同大隻,好明顯唔係啲雪藏嘅蝦😍
最後實在太飽,所以冇叫到佢嘅招牌芝士蛋糕🍰😢,下次一定要再試去所有嘅招牌甜品