2019-11-24 94 浏览
同朋友食飯,星期日比有FEEL,亦都傾得盡慶D順便飲埋酒,所以去左酒吧餐廳依間餐廳既裝修好有酒吧 Feel,而且食物選擇種類都有幾多,串燒為主,我地叫咗好多野食依度既沙冰啤酒好有啤酒味,沙冰都好正,入口好爽燒芝士龍蝦,龍蝦鬆軟得黎唔硬,配埋啤酒食一流 ,蝦肉燒到脆卜卜而且重幾大粒,惹味得黎啖啖肉 燒茄子: 餐廳既秘製醬汁幾特別,熱辣辣好夠味海鮮拼盤呢個真係超超超好食,真係無得輸,開頭諗燒完之後會唔會啲肉乾淨淨呢,但食咗啖之後真係返唔到轉頭 😍 勁香勁 Juicy,呢個真係超正 CP 值超高,落唔落醬都一樣咁好味。每樣串燒都好好食,價錢都唔算貴
同朋友食飯,星期日比有FEEL,亦都傾得盡慶D

順便飲埋酒,所以去左酒吧餐廳

依度既沙冰啤酒好有啤酒味,沙冰都好正,入口好爽

燒茄子: 餐廳既秘製醬汁幾特別,熱辣辣好夠味

每樣串燒都好好食,價錢都唔算貴
2019-11-02 90 浏览
黎到大埔搵朋友仔食晚餐,上網見到呢間芝加哥串燒酒場評價唔錯,今晚一於約朋友仔食下串燒傾下計!餐廳環境偏暗,頗有情調,有各式各樣既酒類,串燒即叫即燒,好有誠意!所點選既串燒全擺放於木板上,賣相超吸引,聞到香濃既孜然粉味。招牌茄子燒超長既茄子燒,面頭鋪滿香蔥,味道咸鮮,茄子肉烤至軟嫩,夠哂惹味,真係食到停唔到!鹽燒雞翼夠哂傳統經典,風味十足!韭菜燒鮮香爽口,充滿孜然粉香氣。鹽燒多春魚多春魚外表烤至酥脆,而內裡肉質依然滑嫩燒紫菜年糕串燒至外脆內軟的年糕串,內裡口感極煙韌,包上紫菜,口感層次提升~燒宮崎去骨雞腿雞腿燒至皮脆肉嫩又多汁雞皮十分香脆,好惹味~健力士黑啤豬肉腸肉汁豐富,加入健力士黑啤,出奇地夾~生燒鴨舌味道鮮美,口感柔嫩鳳梨燒經過燒烤既鳳梨更加香甜!最後點杯KIRIN ICHIBAN Frozen Beer,原味酒味唔會苦,好易入口~
黎到大埔搵朋友仔食晚餐,
上網見到呢間芝加哥串燒酒場評價唔錯,
今晚一於約朋友仔食下串燒傾下計!

餐廳環境偏暗,頗有情調,
有各式各樣既酒類,
串燒即叫即燒,好有誠意!

所點選既串燒全擺放於木板上,
賣相超吸引,聞到香濃既孜然粉味。

招牌茄子燒
超長既茄子燒,面頭鋪滿香蔥,
味道咸鮮,茄子肉烤至軟嫩,
夠哂惹味,真係食到停唔到!

鹽燒雞翼
夠哂傳統經典,風味十足!

韭菜燒
鮮香爽口,充滿孜然粉香氣。

鹽燒多春魚
多春魚外表烤至酥脆,
而內裡肉質依然滑嫩

燒紫菜年糕串
燒至外脆內軟的年糕串,
內裡口感極煙韌,
包上紫菜,口感層次提升~

燒宮崎去骨雞腿
雞腿燒至皮脆肉嫩又多汁
雞皮十分香脆,好惹味~

健力士黑啤豬肉腸
肉汁豐富,加入健力士黑啤,出奇地夾~

生燒鴨舌
味道鮮美,口感柔嫩

鳳梨燒
經過燒烤既鳳梨更加香甜!

原味酒味唔會苦,好易入口~
2019-10-20
2019-10-30 708 浏览
今日同女朋友做完野,約左大埔d fd聚聚呢間係太和個邊既串燒bar,星期一都幾多人在入面都已經係萬聖節既氣氛同裝飾~配置裝修都幾好,又有部5,60吋大電視,播住英超,岩哂鐘意睇波既我去bar點少得叫酒,佢呢間既選擇好多有d果味既酒對女仔黎講都好易入口,岩哂女仔飲亦都有d draft beer, red wine white wine 等,實岩每個人既口味,我和女朋友叫了一杯angry orchard 和 little creatures,angry 對女仔入口好舒服好純,果味佔得多d,可以一試!而佢既串燒總體黎講都幾高質素首先牛舌同肉腸肉厚惹味彈牙,羊架酥酥地,7成熟都好惹味!菠蘿亦都好清甜而我幾鐘意佢既蜜汁燒黑豚肉,好淋好juicy,加上蜜糖甜甜地,配搭一絕玉子燒 好香既蛋味 蛋面燒得金黃的而原條黃立䱽魚肉滑溜之餘,魚皮燒得好香脆,雙重享受,如果有埋筷子就perfect,最後好食到得返排骨😂如果大家一大班人想聚下睇下波,唔想咁普通淨係飲酒莫花生,呢個地方值得大家黎試下
今日同女朋友做完野,約左大埔d fd聚聚
呢間係太和個邊既串燒bar,星期一都幾多人在
入面都已經係萬聖節既氣氛同裝飾~

去bar點少得叫酒,佢呢間既選擇好多
有d果味既酒對女仔黎講都好易入口,岩哂女仔飲

而佢既串燒總體黎講都幾高質素
首先牛舌同肉腸肉厚惹味彈牙,羊架酥酥地,7成熟都好惹味!
菠蘿亦都好清甜

玉子燒 好香既蛋味 蛋面燒得金黃的

2019-10-21
2019-10-29 47 浏览
We booked a table for 2 pax at 8pm and was seated immediately. We placed our order within 10 minutes and have had two beers served. At 9pm, none of our food has arrived so we asked the waitress and she said she would check. Around 5-10 minutes later, she still hasn't been into the kitchen so we asked for her attention again and told her we would pay for the beers and leave as it has been an hour of waiting. The kitchen then told us they were working on our order and would take another 15 minutes only. I asked them to give us what they have prepared for us to take away and out of the 10+ items we ordered, they were only able to give us 3 items to take away.

The kitchen was quite busy the entire time we were sat there (we were seated right in front of the kitchen) so I wasn't sure why we weren't served any food after an hour of waiting. The table next to us placed their order later and had started eating at around 9pm. On the other hand, their table ordered lamb chops and were asked how well they would like it cooked, we ordered lamb chops (before they did) and no one asked us how it should be cooked.

It is a shame that we did not have a pleasant experience at this restaurant as we have heard that the food was great. It confuses me how yakitori food can take over an hour of preparation. We actually decided to go to another izakaya nearby and finished our dinner within 50 minutes.
2019-10-26
2019-10-27 60 浏览
依度從個名就知道係咪一樣,都有唔同嘅酒,啤酒清酒。咁賣得酒既,咁梗係要有啲小食送賣,而呢度主打嘅就係串燒。叫咗好多唔同嘅串燒,有秋葵、雞肉免治串、雞腎、蒲燒鰻魚、牛扒、味增甲羅燒、羊架、煙肉蘆筍串。全部都調味都好好,味道相當唔錯。最後不得不提嘅就係燒白鱔,真係好好好好好好好好好好食。燒個鱔既皮係脆博博。依度泊車又方便,選擇聚會絕對合適,揸車唔飲得酒都有其他不含酒精嘅飲品選擇,絕對可以作為最腳地首選。
依度從個名就知道係咪一樣,都有唔同嘅酒,啤酒清酒。

咁賣得酒既,咁梗係要有啲小食送賣,而呢度主打嘅就係串燒。

2019-10-24
2019-10-20 57 浏览
今晚放工經過間酒吧,見舖頭出面擺咗個幾得意嘅骷髏骨頭公仔💀坐喺張櫈上面就比佢吸引入咗佢,間吧好有萬聖節氣氛,原來就黎萬聖節🎃,所以佈置方面特別有心思,除咗特色嘅裝飾,仲有足球直播⚽,的確係chill嘅好地方。間吧最大賣點係佢嘅特色串燒,有好多選擇,主要分肉類同海鮮類,我同朋友就叫咗個芝士大虎蝦🦐、羊肉串、玉子燒、烤魷魚、廣島蠔,每一碟都好有心思、入味,之後當然吾少得再配多兩杯酒伴菜🍻。酒嘅menu有好多揀擇,除咗日本嘅大吟釀、紅酒、香檳,仲有各種口味嘅啤酒,如果驚吾夠飽,就可以點埋鰻魚丼、泡飯、黑松露飯等晚市菜式。下次一定會試埋其他小食!😋
2019-10-18 45 浏览
諗住忙裏偷閒,試試新開嘅串燒店, 格局開揚 全黑嘅橫裝帶點神秘。食物嘅質素一般,印象中較為好食的是燒肥牛金菇同埋蒜香燒廣島蠔,反而冇叫到推介嘅燒鯖魚,整體食物價錢偏貴,2人共食了400元左右。drink list選擇頗多,有隻帶熱情果味嘅啤酒都幾好飲,好啱女士。 純粹想吹下水,飲下酒的朋友可試下的, 但如果追求食物質素食的可能會較為失望。

2019-10-17 47 浏览
工作勞碌過後 總是想著揾間未食過的餐廳,試試新嘢, 抵消下一日的累氣。今次揾左間串燒店飲下啤酒食下燒物,盡興一下。萬聖節將至,全黑的裝修真添神秘感, 特別之處係喺吊燈上面掛咗啲人頭面具,週邊擺放咗啲架腳架手,佈局帶點血腥,多一番玩味 。去到飲酒嘅地方,我多數先睇睇drink list,或者極之熱情果,所以即刻睇中帶有熱情果味嘅啤酒,正!激讚! 再看看食物選擇,全部都係燒物,選擇種類都ok,order了燒茄子,香蒜燒廣島蠔, 雞泡魚乾,金菇肥牛串,燒西冷牛扒,孜然豬肉條, 蜜糖燒雞翼。真心推介,雞泡魚乾,好香口送啤酒一流;激讚個燒蠔,好新鮮冇腥味,大家可選擇芝士的,不過個人口味,較喜愛蒜蓉;另外金菇牛肉串都不差,有牛香,不會太俗。下次希望試試其他海鮮,尤其是魚,見隔離枱賣相都好好,飄來陣陣香氣😬😬😬。今晚大約食了$400,都好飽足😊😊😊🤤

今晚大約食了$400,都好飽足😊😊😊🤤
2019-10-15 95 浏览
難得今日入大埔,梗係要搵間好嘢食啦!碌一碌OpenRice見到咁多人推介就揀呢間試!我哋驚多人,就早早地6點幾去食!好彩今日星期一唔算多人,唔需要等位😗其實望落鋪面佢係一間酒吧,但完全唔會估到喺到可以食到咁高質嘅串燒!我哋兩個人叫咗兩杯KIRIN ICHIBAN Beer,一杯芒果味,一杯熱情果味!果味好香濃,酒味唔苦,易入口,唔太會飲酒嘅人都好啱飲。此外,當然唔少得試佢哋嘅串燒啦!先嚟香蔥燒半殼扇貝($39)好surprise,估唔到喺呢度都食到大大粒又新鮮嘅扇貝,燒到岩岩好,肉滑一啲都唔un !香蒜蔥花廣島蠔($25)好肥美嘅廣島蠔,滑嘟嘟又夠juicy,一客真係會唔夠食!招牌茄子燒($30)食串燒點可以唔叫燒茄子,軟淋淋嘅茄子滲滿醬汁好入味,加埋蔥花蒜粒一啖食落口,我同男友都食到停唔到口。燒雞翅包飯 ($18)雞翼啖啖肉,包住煙煙un un又帶點辣嘅糯米飯,一啖就食晒!燒牛油帆立貝($33)牛油好香,啖啖肉嘅帆立貝夾埋燒汁特別好味。孜然豬肉棒串($22)香噴噴嘅孜然粉肉串,夠晒風味。芝士雞脾肉串($20)、芝士和牛串($32)厚厚嘅芝士,好香,不過蓋過咗啲肉味!炭燒豬頸肉($19

此外,當然唔少得試佢哋嘅串燒啦!

芝士雞脾肉串($20)、芝士和牛串($32)厚厚嘅芝士,好香,不過蓋過咗啲肉味!炭燒豬頸肉($19)好香炭燒嘅味道,豬頸肉上面瀋左層厚厚嘅孜然粉,好味!

味增甲羅燒($42)呢個甲羅燒好高質,厚厚嘅蟹膏撈埋京蔥同鵪鶉蛋一齊食,一流,一定要試!

我哋坐咗好耐傾下計飲酒,好舒服!環境舒適,食物價錢OK又好食,好啱約埋三五知己喺度傾計食飯Hea一晚!☺️
2019-10-14
  • 招牌茄子燒
  • 芝士燒廣島蠔
2019-10-13 52 浏览
今日再去大埔一間串燒店芝加哥有得飲酒又有得睇波今日我都唔輸蝕湊仔都要beer beer佢同老公都要忙裡偷閒其實個女係隔離不停扭哈哈❤️❤️❤️❤️❤️介紹我飲新出既芒果味frozen beer飲落去好重芒果味我好鐘意呀感覺啤酒味無咁重岩晒我平時好少食野飲beer既我野食嗌左燒茄子碳燒牛扒,鹽燒牛舌雞肉軟骨棒 雞腎車厘茄雞脾肉 蟹蓋送啤酒真係一流全部都好食茄子表面燒得脆身茄肉仲好嫩加左少少蒜味正最值得講係佢個人氣雞肉軟骨棒多肉得黎口感一粒粒 好得意好鐘意食 上次食過覺得好食今次要再嗌另外 佢係有鵪鶉蛋液比你配埋食好match牛扒牛舌都好食呢間真係食唔厭下次飲酒傾計約會我地去呢間呀喂芝加哥串燒酒場大埔太和路24號太和中心地下37號舖
今日再去大埔一間串燒店

我地去呢間呀喂

芝加哥串燒酒場
大埔太和路24號太和中心地下37號舖
2019-10-09 30 浏览
很久沒見的朋友一個晚餐時間不夠我們長聊,唯有去酒吧喝一杯,找個地方再聊。這間應該是新店,本來大埔已有一間,就在附近開多間,應該是太好生意吧—芝加哥串燒酒場🍻店內坐位不多,晚上9點左右就在門口開枱櫈,食香煙的人都在外面吃,喝酒的當然要坐很舒服😌叫些串燒,邊吃邊喝。麒麟一番搾り👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻見到啤酒加上沙冰,令人蠢蠢欲動,結果點了熱情果味和芒果味,攪拌好,用粗飲管飲酒是沒試過,無了酒的苦澀味,適合不太飲酒的女孩子👧🏻招牌茄子燒🍆👍🏻👍🏻👍🏻茄子我是會連皮食的,最怕把皮燒得太黑的,今次的是辣粉多了些,但皮是能食的燒雞泡魚乾👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻先嗅到好香的燒魚乾,食落去唔會太硬,甜甜的最適合伴酒燒原隻魷魚串燒🦑👌🏻👌🏻好怕魷魚燒得太多乾,這次的魷魚是彈牙的健力士黑啤豬肉腸🍺啤酒的香氣令豬肉不會油膩。香蒜蔥花廣島蠔喜歡他用蒜頭和蔥花煮,一點腥味也沒有燒羊架🐐我點的是五成熟,上菜的時候已經是七成,脂肪比較少👍🏻香草芝士焗雜菌👍🏻👍🏻👍🏻雜菌上全部都是芝士😍邪惡的芝士,一定要趁熱食。韭菜燒👍🏻👍🏻不夠味,調味粉用小了,但還是不錯👌🏻還是保留到水份串燒娃娃菜不推介,因為得五片葉,有點過少量🙄總結:酒吧的

麒麟一番搾り👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

招牌茄子燒🍆👍🏻👍🏻👍🏻

燒雞泡魚乾👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
先嗅到好香的燒魚乾,食落去唔會太硬,甜甜的最適合伴酒

燒原隻魷魚串燒🦑👌🏻👌🏻
好怕魷魚燒得太多乾,這次的魷魚是彈牙的
健力士黑啤豬肉腸🍺
啤酒的香氣令豬肉不會油膩。

香蒜蔥花廣島蠔
喜歡他用蒜頭和蔥花煮,一點腥味也沒有

燒羊架🐐
我點的是五成熟,上菜的時候已經是七成,脂肪比較少👍🏻

香草芝士焗雜菌👍🏻👍🏻👍🏻
雜菌上全部都是芝士😍邪惡的芝士,一定要趁熱食。

韭菜燒👍🏻👍🏻
不夠味,調味粉用小了,但還是不錯👌🏻還是保留到水份

串燒娃娃菜
不推介,因為得五片葉,有點過少量🙄

總結:酒吧的氣氛不錯,又有球賽看,店內真的是不准吸煙的,想吸煙的客人都有出店門,不吸煙的人有福了🤘🏻但價錢有點貴還要加一,點餐後等了差不多一小時才到串燒😔
今日難得來到大埔,就緊係想周圍找下野食啦!問仔仔想食咩佢就話想食串燒好啦媽咪周圍睇下有咩正串燒先,之後就比我發現 《芝加哥串燒酒場》。仔仔二話不說就係咁睇有咩食,自己一路睇一路寫要食邊樣, 最後我們都叫左好幾款來食。鰻魚,帆立貝, 一隻魷魚, 蘆筍,韮菜, 鹽燒雞皮, 薄燒牛扒, 羊肉串 ,羊架。一杯7喜 , 一杯kirin mango 配串燒一流睇相就知佢地賣相好吸引,每樣都燒得剛好唔會過左火,食串燒最怕每樣都燒到乾哂,佢地就唔會仲保留到肉汁, 最後我問仔仔邊樣野最好食,佢答樣樣,睇來我地好快又會再來食過。
今日難得來到大埔,就緊係想周圍找下野食啦!

一杯7喜 , 一杯kirin mango 配串燒一流

2019-09-25 34 浏览
麒麟沙冰-飲落口後。有估不出的感覺。因為將啤酒的白泡變成沙冰。落喉暢快無比。有酒必要有肉,矶烧牛扒。蜜汁烧豚肉。招牌茄子烧。矶烧牛扒-入口嫩滑。不会烧得过火。尚存有牛扒肉汁。一流蜜汁烧豚肉-肉质嫩滑。豚肉配蜜汁直头绝配。入口清新嫩口。招牌茄子烧-蒜蓉与葱配合适宜.不多不少.入口蒜香浓厚。更合助酒食品

有酒必要有肉,矶烧牛扒。蜜汁烧豚肉。招牌茄子烧。
矶烧牛扒-入口嫩滑。不会烧得过火。尚存有牛扒肉汁。一流
蜜汁烧豚肉-肉质嫩滑。豚肉配蜜汁直头绝配。入口清新嫩口。
2019-09-24 50 浏览
早排同朋友去過,環境靜靜地,幾啱拍拖撐台腳, 鋪頭燒物選擇好多,除左肉仲有海鮮同素菜。試左燒黑豚肉肉汁夠又唔太鬆,魷魚夠香又唔韌,去骨雞腿啱晒懶人,羊肉唔會太重騷味, 牛舌心可以配檸檬汁又幾好食食串燒飲生啤緊係唔少得,我朋友唔太鍾意啤酒苦澀味,所以叫左杯熱情果味俾佢自己,我自己都試下,有酒味唔太苦澀又帶果香,唔太鍾意苦味嘅人可以試下。雖然鋪頭唔係好大,但係搵個食野又飲到酒可以吹下水嘅地方,依度都不失為一個好選擇
2019-09-24
2019-09-24 46 浏览
勞碌左成個星期終於到咗星期五喇,所以梗係要去鬆一鬆啦,想食啲惹味啲嘅嘢,所以就選擇咗食串燒。餐廳既裝修好有酒吧 Feel,而且餐牌選擇種類都有幾多,叫咗串燒鵪鶉蛋、雞肉軟骨棒、原隻魷魚、鹽燒牛舌心、燒羊架、鹽燒鯖魚、燒牛油帆立貝。串燒鵪鶉蛋 ($18) : 醬汁咸咸地,而且帶少少辣 ; 鹽燒牛舌心 ($29) : 大小厚薄適中,兩樣都好惹味。👍🏻雞肉軟骨棒 ($22) : 雞肉鬆軟得黎唔硬,配埋生雞蛋食一流 😍 燒牛油帆立貝 ($33) : 外皮燒到脆卜卜而且重幾大粒 🦑 原隻魷魚 ($28) : 原隻大魷魚燒完後灑上孜然粉,惹味得黎啖啖肉 🤤 燒羊架 ($33) : 餐廳既秘製醬汁幾特別,不過自己鍾意唔點醬汁食。鹽燒鯖魚 ($33) : 呢個真係超超超好食,自己本身唔太鐘意食魚,怕麻煩又怕腥,但呢條鹽燒鯖魚真係無得輸,開頭諗燒完之後會唔會啲肉乾淨淨呢,但食咗啖之後真係返唔到轉頭 😍 勁香勁 Juicy,呢個真係超正 CP 值超高,柚子醬又幾特別,落唔落醬都一樣咁好味。