芝加哥串燒酒場 (太和中心)

Chicago (Tai Wo Centre)
2023-03-06 33 浏览
春天就是看櫻花和小白鷺的季節, 嚟到大埔海濱公園, 真係好舒服, 慢慢散下步 ,不知不覺已經來到下午, 記得太和中心的串燒店, 晚上總是人頭湧湧的, 中午時段來輕輕鬆鬆, 品嚐 美酒享受假期。Kirin ichiban frozen beer黑加侖子味 淡淡的, 幼滑的雪花冰在頂層, 超冰涼透心, 啤酒醇滑。Godiva chocolate另外點了一杯cocktail, 超邪惡的濃濃朱古力, 還有甜美的棉花糖忌廉, 女孩子絕對會喜歡。 串燒很多選擇, 最喜歡就是吃海鮮類,香蒜燒鮮鮑魚+燒牛油半熟帶子+燒多春魚,燒得夠曬嘢未味, 又保持到海鮮的鮮嫩。肉類點了第幾款 ,燒羊架、燒安格斯牛肉蔥串、燒安格斯牛肉露筍串, 肉味好香濃, 配合咗黑椒同埋孜然粉 味道不錯仲有燒紫菜年糕, 鹹鹹的醬油味道,煙煙靭靭的年糕, 加埋紫菜 真係好鍾意。燒菠蘿、燒露筍、燒韮菜、燒尖椒, 蔬菜類都要很考師傅的功夫, 燒菠蘿很甜美, 而且蔬菜也燒得很爽口。

Kirin ichiban frozen beer

Godiva chocolate

串燒很多選擇, 最喜歡就是吃海鮮類,
香蒜燒鮮鮑魚+燒牛油半熟帶子+燒多春魚,
燒得夠曬嘢未味, 又保持到海鮮的鮮嫩。

2023-03-06 57 浏览
放假梗係要約埋三五知己去chill一chill。店內有英超足球直播,三五知己邊食邊看極有氣氛。今次我地揀左高枱,居高臨下,此外餐廳亦提供戶外座位,傾計吹水一流。冷盤日本磯燒鲍魚「磯煮」就是用日式醬油同和昆布慢火炆煮,除了可以保持鮑魚鮮嫩的肉質,而且醬汁鮮甜香濃,雪凍當前菜特別開胃。招牌燒原條石斑,香氣撲鼻,石班皮嫩肉香,肉相當厚實,味道鮮美。香蒜葱花廣島蠔廣島蠔上面鋪滿葱花,加上炸過的香脆蒜粒,令口感和味道都更加豐富,吃完蠔連蠔殼上的汁也不錯過,蒲燒原條鰻魚珍珠飯鰻魚鮮味十足,肉質香軟,夠肥厚,吃來會回味無窮真係好過癮,如果可以加上一碗味噌湯就絕配。燒紐西蘭羊架珍珠飯紐西蘭羊架採用最優質的小羊肉(lamb)(年齡不足一歲),所用羊隻都是自然生長,比較其他國家的羊架,肉的位置會較少,但肉質更鮮嫩,而且不會有羶味,是最頂級的羊架。脆炸加拿大黑毛豬鞍加拿大豬鞍不但口感較佳,而且肉質鬆化。脂肪紋路適中,肉質鬆軟而多汁,味道濃郁,用炸的烹調方式更能把肉汁鎖住,口感更佳。
放假梗係要約埋三五知己去chill一chill。

冷盤日本磯燒鲍魚

香蒜葱花廣島蠔

燒紐西蘭羊架珍珠飯

脆炸加拿大黑毛豬鞍
2023-03-04
2023-03-03 53 浏览
大埔呢間芝加哥酒場經過門口以為佢係酒吧飲酒睇波,點知細睇menu原來有串燒仲有主食,串燒種類多又可以揀辣度,我就揀咗小辣。門口仲有得泊車,真係適合同三五知己嚟吹吓水🐥花生($28)飲得啤酒點可以冇花生,點原餐店員就會上一杯花生🥜,花生香脆可口🐥Samuel Adams sam’s 76 draught $62有微微果香味,比較易入口🐥long lsland($99)🐥碳燒牛扒$49充滿炭燒味 ,熟度啱啱好🐥安格斯牛肉串$38肉質鮮嫩,🐥炭燒豬頸肉$22🐥雞肉 軟骨棒$56軟骨棒會配上一隻鵪鶉蛋俾你點蛋汁,食落更滑口🐥土匪雞翼$25雞皮燒到脆卜卜夠香口🐥燒雞翼包$38超級香口,雞翼包住肉去骨,食落啖啖肉,充滿肉汁🐥日本博多雞心$33 爽口有咬口🐥燒茄子$39燒茄子夠厚肉,面加上孜然粉,香蒜同辣椒粉,惹味,鍾意重口味嘅人一定食唔停🐥韭菜燒$16🐥燒大啡菇$33🐥鹽燒雞皮$32🐥鹽燒多春魚$32🐥酥炸雞軟骨$68雞軟骨大大兜好抵食,🐥羊肉串$50羊肉串有少少騷香,加埋辣粉幾好食🐥蒲燒鰻魚$29

門口仲有得泊車,真係適合同三五知己嚟吹吓水

🐥花生($28)

有微微果香味,比較易入口

🐥long lsland($99)

🐥碳燒牛扒$49
充滿炭燒味 ,熟度啱啱好

🐥安格斯牛肉串$38
肉質鮮嫩,

🐥炭燒豬頸肉$22

🐥雞肉 軟骨棒$56
軟骨棒會配上一隻鵪鶉蛋俾你點蛋汁,食落更滑口

🐥土匪雞翼$25
雞皮燒到脆卜卜夠香口

🐥燒雞翼包$38
超級香口,雞翼包住肉去骨,食落啖啖肉,充滿肉汁

🐥日本博多雞心$33
爽口有咬口

🐥燒茄子$39

🐥韭菜燒$16

🐥燒大啡菇$33

🐥鹽燒雞皮$32

🐥鹽燒多春魚$32

🐥酥炸雞軟骨$68
雞軟骨大大兜好抵食,

🐥羊肉串$50
羊肉串有少少騷香,加埋辣粉幾好食

🐥蒲燒鰻魚$29

2023-03-02 37 浏览
又嚟呢度食串燒飲啤酒🍻好鍾意呢度嘅串燒用巨型木板呈上感覺好壯觀 上枱嗰刻真係好開心🍢脆炸雞軟骨 雞軟骨香脆可口 份量都幾多一路飲啤酒一路食 好快清碟🐙炸大八爪魚足炸得好酥脆 完全唔厚粉 啖啖肉好惹味 仲配有甜酸醬▪️炸厚切薯片非常酥脆 厚切好有口感一人食一條都唔過份🍢串燒〰️香葱燒聖子王蒜味好重 再自己灑上辣粉 味道一流〰️芝士黑松露扇貝有松露同燒芝士鋪上面 食落好濃味〰️安格斯牛肉蘆筍串 牛肉卷住蘆筍 食落有口感蘆筍和牛肉味道匹配〰️鹽燒牛舌心 肉質爽口 加埋檸檬汁好開胃〰️鹽燒雞翼 雞皮燒到好乾身 脆卜卜口感唔錯〰️雞皮餃子 依個要趁熱食 雞皮好香脆 咬落好juicy 〰️炭燒豬頸肉 肉質口感很好 又夠彈牙〰️雞肉軟骨棒 調味唔錯 內有軟骨食落有口感〰️風味羊肉串 羊肉一啲都唔羶 🍆招牌茄子燒 茄子燒係必點 面頭鋪滿大量蔥花同味粉 超級惹味 爭住要食🥬韭菜燒 / 娃娃菜 / 翠玉瓜 / 冬菇蔬菜燒完都唔會話太乾身 🍺麒麟生啤 黑加侖子味 $92 味道香甜 真係飲到黑加侖子味沙冰賣相美觀 可以打卡
又嚟呢度食串燒飲啤酒🍻

🍺麒麟生啤 黑加侖子味 $92
味道香甜 真係飲到黑加侖子味
沙冰賣相美觀 可以打卡
2023-03-01 39 浏览
你都太和站踩單車 踩到好攰 就搵間嘢食飲杯嘢 同朋友傾下計。見到呢間串燒酒吧 好 新 穎 就入去坐下。坐低首先就嗌返杯透心涼的 凍飲。我嗌咗杯 blue Hawaii 朋友就嗌咗杯 cocktail。呢度 星期六日仲有足球賽事 播放 坐喺度睇英超就最啱。佢哋啲燒烤全部即叫即燒 我哋叫咗 帶子 。燒帶子好新鮮 好清甜。桂花蚌 仲有 扇貝 , 燒到 剛剛好 帶有海水味 清甜可口。之後就叫咗 照燒咖啡菇 肉地非常之厚。 一大咬落去美的和諧。仲有嗌咗 韭菜 清新可口。 當然唔少得芝士金菇 非常之野味。呢度服務員服務態度好好 值得推介。

見到呢間串燒酒吧 好 新 穎 就入去坐下。

坐低首先就嗌返杯透心涼的 凍飲。

呢度 星期六日仲有足球賽事 播放 坐喺度睇英超就最啱。

佢哋啲燒烤全部即叫即燒 我哋叫咗 帶子 。
燒帶子好新鮮 好清甜。

呢度服務員服務態度好好 值得推介。
2023-02-28 41 浏览
🏠 芝加哥串燒酒場 (太和中心) (大埔)大埔大埔太和路15號太和中心地下37號舖▶️芝士黑松露大啡菇45@1👅好好食真係,濃郁嘅芝士同黑松露味,再配搭埋大啡菇本身嘅汁,勁jucie▶️一口牛29@1👅牛肉鮮嫩,價錢適中,牛味濃郁,配搭埋獨特嘅醬汁,yummy▶️健力士黑啤酒腸26@1👅 外觀普通但內裡同其他腸嘅味道完全唔同,一咬爆汁,唔油膩,香味四溢芝士燒廣島蠔188半打👅 粒粒飽滿,配搭埋芝士食落十分滿足,蠔🦪新鮮無腥味水牛芝士條65一份呢一份要趁熱食,熱辣辣嘅水牛芝士條一咬拉絲,芝味濃郁🧀咖喱魷魚串26@1👅未上枱已經聞到好濃郁嘅咖喱香味,魷魚焦香惹味同時又唔蓋過魷魚本身嘅鮮味🦑茄子燒39 @1👅茄子大條,蒜香十足,配搭埋燒烤粉,好好食鳳梨燒26一份好甜好食😋雞心串33@1彈牙玉子燒38@1愛爾蘭蘋果酒58@1蘋果酒,清甜可口
🏠 芝加哥串燒酒場 (太和中心) (大埔)
大埔大埔太和路15號太和中心地下37號舖

▶️芝士黑松露大啡菇45@1

▶️一口牛29@1

▶️健力士黑啤酒腸26@1
芝士燒廣島蠔188半打
👅 粒粒飽滿,配搭埋芝士食落十分滿足,蠔🦪新鮮無腥味
水牛芝士條65一份
呢一份要趁熱食,熱辣辣嘅水牛芝士條一咬拉絲,芝味濃郁🧀
咖喱魷魚串26@1
茄子燒39 @1
👅茄子大條,蒜香十足,配搭埋燒烤粉,好好食
鳳梨燒26一份
好甜好食😋
雞心串33@1
彈牙
玉子燒38@1
愛爾蘭蘋果酒58@1
蘋果酒,清甜可口
2023-02-26 29 浏览
今天約了同事放工一聚,發現大埔有這間看似很舒適的餐廳,值得我們一起坐在餐廳內討論日常大小事!所以就決定了在這間餐廳進餐!這家串燒餐廳是一個極具特色的餐廳,提供了多種精緻、美味的串燒菜品。首先,這家餐廳使用了極高品質的和牛牛舌,其肉質鮮嫩,口感豐富。去骨雞腿也是非常受歡迎的菜品,其肉質柔嫩多汁,讓人一口接一口。茄子燒和雞肉串的口感也非常棒,茄子燒的茄子香味濃郁,口感脆嫩,而雞肉串則是口感鮮美,入口即化。此外,鹽燒雞翼和鹽燒雞軟骨也是非常受歡迎的菜品,其口感鮮嫩,味道鮮美,讓人回味無窮。最後,這家餐廳的Apple cider也非常值得一試,其酸甜度適中,口感清爽,非常適合搭配串燒菜品享用。除了食物,這家餐廳的服務也非常出色,服務員熱情周到,讓人感到非常舒適。餐廳的環境也非常舒適,氣氛輕鬆愉悅,讓人可以放鬆身心,享受美食和愉快的用餐體驗。餐廳的燈光和音樂也很有氛圍,讓人感到非常愜意。總體來說,這家串燒餐廳是一個非常值得光顧的餐廳,無論是食物的質量還是服務的態度都非常出色,是一個美食愛好者不容錯過的好去處。無論是跟朋友或家人一起品嘗美食,或是舉辦小型聚會,這裡都是一個理想的選擇。

2023-02-24 34 浏览
放工同朋友嚟依間好有氣氛嘅串燒店,是大埔太和街坊的必訪酒吧😆 餐廳燈光昏暗,播放廣東歌,座位寬敞舒適,適合約會或一班朋友飲酒🍻串燒種類十分豐富,各款肉類、海鮮、蔬菜類及酒類應有盡有,即叫即燒🔥 晚市二人消費:$788 🫧連加一服務費🫧💖💖💖食評💖💖💖香蔥燒蟶子皇 ($108/2隻)✨ 推薦!🍢招牌燒法國鵝肝 ($82)✨ 推薦!炸大八爪魚足 ($68/份)✨ 推薦!燒牛油半熟帶子 ($63/串)✨芝士牛肉漢堡 ($48/件)✨ 🍄芝士黑松露大啡菇 ($45/隻)✨ 推薦!🍳玉子燒 ($38/4件)✨ 燒蜜糖叉燒 ($28)✨串燒新鮮秋葵 ($24)✨炭燒豬頸肉 ($22)✨🍗燒雞翅包肉 ($19/隻)✨ 推薦!🍗燒雞翅包飯 ($19/隻)✨ 推薦!韭菜燒 ($19)✨全部都燒得好有水準,以下是特別推薦!蟶子皇鮮滑爽口,好夠味鵝肝入口即化,咬下滿口油脂甘香😍炸大八爪魚足好大份,外皮酥脆 肉質彈牙,配上甜酸醬好好味😍大啡菇軟腍多汁,濃郁黑松露味👍🏻👍🏻燒雞翅包飯每次必點😋 肉質嫩滑,好惹味🍹Cocktail ‧ Screw Driver ($78)✨🍺Magners Original Ap

晚市二人消費:$788 🫧連加一服務費🫧

💖💖💖食評💖💖💖

香蔥燒蟶子皇 ($108/2隻)✨ 推薦!
🍢招牌燒法國鵝肝 ($82)✨ 推薦!
炸大八爪魚足 ($68/份)✨ 推薦!
燒牛油半熟帶子 ($63/串)✨
芝士牛肉漢堡 ($48/件)✨
🍄芝士黑松露大啡菇 ($45/隻)✨ 推薦!
🍳玉子燒 ($38/4件)✨
燒蜜糖叉燒 ($28)✨
串燒新鮮秋葵 ($24)✨
炭燒豬頸肉 ($22)✨
🍗燒雞翅包肉 ($19/隻)✨ 推薦!
🍗燒雞翅包飯 ($19/隻)✨ 推薦!
韭菜燒 ($19)✨

全部都燒得好有水準,以下是特別推薦!
蟶子皇鮮滑爽口,好夠味
鵝肝入口即化,咬下滿口油脂甘香😍
炸大八爪魚足好大份,外皮酥脆 肉質彈牙,配上甜酸醬好好味😍
大啡菇軟腍多汁,濃郁黑松露味👍🏻👍🏻
燒雞翅包飯每次必點😋 肉質嫩滑,好惹味

🍺Magners Original Apple Cider ($58)✨
酒精味淡,易入口 適合女士飲☺️
芝加哥串燒酒場📍大埔太和路15號太和中心地下37號舖 ━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━串燒真係好耐冇食過 尤其係呢種選擇超級豐富嘅串燒店 入到去嗰氣氛好正 幾適合去放工chill吓🤣餐廳都係親民路線 有啲款平得不敢相信😲 今次實在嗌咗太多款 所以淨係會詳細介紹特別嘅款式🤩入座後會先送上花生🥜 $28 +10%竟然都幾好味 等串燒嘅時候食咗大半🤭另外餐廳提供多款酒類 選擇真係好多😎━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🐚 海鮮類香蔥燒半殼扇貝 2隻 $55▶︎ 扇貝表面會有少少脆脆 口感彈牙亦冇沙香蒜蔥花廣島蠔 $32燒原隻魷魚串燒 $28好味指數:●●●◯◯━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🐮 牛類🍢 和牛棒 $42 +10%👅 煙燻和牛牛舌 $38 +10%▶︎ 牛舌超級軟淋 淡淡油香🥓 安格斯牛肉蘆筍串 $38 +10%🦴 招牌燒牛骨髓 $29 +10%▶︎牛骨髓好少見 都幾特別好味指數:●●●●◯━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🐔 雞類🥚 芝士黑松露玉子燒 $58 +10%▶︎ 玉子燒甜甜地 再加上幾
芝加哥串燒酒場

🍆 茄子燒 $39 +10%
▶︎ 茄子多汁且調味適中 我幾鐘意🤤
🥬 韭菜燒 $16 +10%

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
到訪日期: 2月中 (夜晚)
快樂指數😋: ⑦②/①⓪⓪
性價比: 🌕🌕🌕🌕🌑
環境: 🟦🟦🟦🟦⬜️
服務分: 🔆🔆🔆🔆🔆
再訪意願: ❤️❤️❤️🤍🤍
  • 招牌茄子燒
🍽️🍷🍸返工壓力真係好大呀 放工真係好想有 飲番杯雞尾酒輕鬆一下 順便食下串燒咁 再唔係順便食埋個飯返屋企真係好減壓呀🍹🍻今日就同同事嚟到喺大埔近車站附近嘅 #芝加哥串燒酒場 外面有位可以泊車 有戶外位置可以呼吸新鮮空氣 🥃我就飲咗杯一夏威夷人 Royal Hawaiian又新鮮菠蘿 加上 gin酒真係好清新有不同嘅手工啤酒我就嗌咗little creature IPA 小清新花香味感覺入口fresh🥣先呢一份燒羊架之然粉好香 啖啖肉加上薄荷醬係我朋友favorite燒紫菜年糕串醬油 味好特別煙煙靭靭 好好味呢度嘅招牌 #炭燒法國鵝肝 四粒啱啱好 一口口 鵝肝 鵝油香口大爆發 好香口 燒牛油帆立貝好大粒牛油味 好彈牙香口香蒜芝士黑松露燒扇貝熱辣辣上好新鮮 連殼上真係好cute 黑松露量多感覺高級 第一次試雞子呀喺度有得食燒日本博多雞子 一吋有六粒第一次食感覺好特別 加上啲孜然粉味感覺好易入口🍚🥢另外見呢度啲珍珠飯都幾抵順便喺度食埋飯安格斯牛板腱珍珠飯牛肉量多燒到好香口熟飽肚之作 🍽️蒲燒原條鰻魚珍珠飯亦都係好味之選消到好香口好淋好易咬分量又好多番埋飯真係熱辣辣好暖胃

燒紫菜年糕串醬油 味好特別煙煙靭靭 好好味

芝士黑松露燒扇貝
燒日本博多雞子
  • 燒羊架
2023-02-20 22 浏览
今日嚟到位於大埔嘅芝加哥串燒酒場,依間餐廳喺區內一向都幾有名氣,餐廳主打各種串燒以及酒精飲品,啱曬同朋友一齊嚟食嘢。自家製和牛棒入口充滿肉汁,肉質柔軟,仲有肪脂嘅香味。碳燒牛排多左碳燒香味好突出,肉質入口唔會煮得過老。風味羊肉串入口唔會覺得膻,加上經調味之後帶少少辣味,非常之惹味。燒鵪鶉蛋帶有少少甜味,加上鵪鶉蛋本身嘅檀香,好好味呀。雞軟骨捧入口好有口感,配埋蛋漿一齊食,幾好味呀。玉子燒玉子燒充滿蛋香,份量都幾多,幾抵食。巨峰提子酒入口有提子香味,酒精濃度唔算太過高,啱晒一邊食串燒一邊飲。整體來講,串燒價錢好合理,質素又夠高,所以都幾抵食。📍大埔太和路15號太和中心地下37號舖

自家製和牛棒
入口充滿肉汁,肉質柔軟,仲有肪脂嘅香味。

碳燒牛排
多左碳燒香味好突出,肉質入口唔會煮得過老。

風味羊肉串
入口唔會覺得膻,加上經調味之後帶少少辣味,非常之惹味。

燒鵪鶉蛋
帶有少少甜味,加上鵪鶉蛋本身嘅檀香,好好味呀。

雞軟骨捧
入口好有口感,配埋蛋漿一齊食,幾好味呀。

玉子燒
玉子燒充滿蛋香,份量都幾多,幾抵食。

巨峰提子酒
入口有提子香味,酒精濃度唔算太過高,啱晒一邊食串燒一邊飲。

整體來講,串燒價錢好合理,質素又夠高,所以都幾抵食。

📍大埔太和路15號太和中心地下37號舖
🌟嚟到太和,行開見到呢間酒吧,餐牌酒類同埋串燒種類選擇多🌟酒吧氣氛好chill vibes, 亦都可以睇英超波⚽️⚽️🌟串燒價位定價唔高,20到$30有一串,CP值高👍🏻👍🏻🍹🍹嚟到酒吧又點可以唔點Cocktail 🍹🍹因為兩個女仔嚟,所以職員好友善咁介紹咗易入口嘅 Godiva chocolate 同埋Snow Ball🍹Godiva chocolate ($98) 😋用左 Godiva Chcolate Liqueur 同朱古力奶😋入口香濃,順滑朱古力😋後尾after taste 有濃濃嘅酒味😋配搭口感新奇,出色嘅雞尾酒🍹Snow Ball ($83)😋用左egg liqueur 同七喜😋飲落去似乳酸酒類飲品😋順滑,易入口😋適合淺酒量女仔點🌟串燒種類,起碼有超過100種🌟串燒會成個木板上,場面震撼🏮味噌甲羅燒 ($48)😋蟹蓋裡滿滿的蟹膏😋烤過後,香氣十足😋鹹甜適中、鮮味濃郁,超級好味👍🏻😋送酒一流🏮 XO醬燒廣島蠔 ($208/半打)😋燒蠔火候啱啱好😋燒出嚟嘅蠔,仍然大隻,差唔多成隻手掌咁大❤️😋廣島蠔新鮮,蠔汁飽滿😋 XO醬惹味,推薦推薦🏮原隻魷魚串($28)😋 CP值超高😋魷魚烤完
🌟嚟到太和,行開見到呢間酒吧,餐牌酒類同埋串燒種類選擇多

🌟串燒價位定價唔高,20到$30有一串,CP值高👍🏻👍🏻

🍹🍹嚟到酒吧又點可以唔點Cocktail

🍹Godiva chocolate ($98)
Godiva    Chocolate

😋入口香濃,順滑朱古力
😋後尾after taste 有濃濃嘅酒味
😋配搭口感新奇,出色嘅雞尾酒

🍹Snow Ball ($83)
Snow  Ball

😋用左egg liqueur 同七喜
😋飲落去似乳酸酒類飲品
😋順滑,易入口
😋適合淺酒量女仔點

🌟串燒種類,起碼有超過100種

🌟串燒會成個木板上,場面震撼

🏮味噌甲羅燒 ($48)
味噌甲羅燒

😋蟹蓋裡滿滿的蟹膏
😋烤過後,香氣十足
😋鹹甜適中、鮮味濃郁,超級好味👍🏻
😋送酒一流

🏮 XO醬燒廣島蠔 ($208/半打)
XO醬 燒廣島蠔

😋燒蠔火候啱啱好
😋燒出嚟嘅蠔,仍然大隻,差唔多成隻手掌咁大❤️
😋廣島蠔新鮮,蠔汁飽滿
😋 XO醬惹味,推薦推薦

🏮原隻魷魚串($28)

燒原隻魷魚串

😋 CP值超高
😋魷魚烤完都唔縮水,大隻
😋魷魚肉質鮮嫩

🏮鹽燒鮮白鱔串($58)
鹽燒鮮白鱔串

😋必點推介👍🏻👍🏻
😋新鮮白鱔肉質Q彈,厚肉
😋白鱔皮,燒到香脆
😋高質串燒之選

🏮招牌茄子燒($39)

😋原條茄子燒,用孜然辣粉調味
😋火候啱啱好,保留到茄子嘅水份
😋惹味,重口味👍🏻👍🏻

😋仲有叫咗牛油帆立貝,鹽燒雞皮,安格斯牛肉蘆筍串,一口和牛串,炭燒豬頸肉,大葱雞髀肉串,韭菜燒

😋不得不讚嘆燒烤嘅功力好好👍🏻👍🏻

😋蔬菜保留水份,肉串又有肉汁

😋燒烤味香濃,調味惹味,令人上癮

👍🏻👍🏻👍🏻下次一定會再嚟幫襯,氣氛一流,調酒出色,串燒高質素,餐牌選擇又多

Godiva    Chocolate
  • 燒牛油帆立貝
  • 大葱雞髀串
  • 安格斯牛蘆筍串
2023-02-20 52 浏览
📍太和站行過去大約10分鐘附近都有好多食肆餐廳環境有個大電視播跑馬/足球類型的賽事不過對於我來講食物質素都係最重點🤣餐牌都算多選擇串燒種類相當多除左串燒🍡🍢仲有定食🍛飲品類除了紅酒🍷,白酒🥂,手工啤酒🍺,仲有sake 🍶,cocktails 🍸,每一種都有好多款🍹我地試左好多唔同類的串燒基本上雞🐔牛🐃豬🐖,魚🐟蝦🦐蠔🐚乜都有啲講下有咩係推薦先🌟🐚 *香蒜蔥花廣島蠔*($32隻)肉身厚肉,好香蔥蒜味食落仲有海水的咸香👍🏻🐟 *鹽燒鮮白鱔串*($58)厚肉,魚身嫩滑,有魚的油香味😋🐃 *鹽燒牛舌心*($33)爽脆!好有牛的鮮味,食完想再食🤤🥔 *炸厚切薯片*($23)有驚喜!厚過平時出街食嗰啲食落更有口感,而且好香薯味🤩金菇肥牛卷🍢同埋炸雞軟骨都係必食🙌🏻另外有叫的包括燒茄子🍆,娃娃菜,玉子燒,雞脾肉,蟹柳等等,味道都屬中上👍🏻
📍太和站行過去大約10分鐘

串燒種類相當多
除左串燒🍡🍢
仲有定食🍛

我地試左好多唔同類的串燒
基本上雞🐔牛🐃豬🐖,魚🐟蝦🦐蠔🐚乜都有啲

講下有咩係推薦先🌟

🐚 *香蒜蔥花廣島蠔*($32隻)
肉身厚肉,好香蔥蒜味
食落仲有海水的咸香👍🏻

🐟 *鹽燒鮮白鱔串*($58)
厚肉,魚身嫩滑,有魚的油香味😋

🐃 *鹽燒牛舌心*($33)
爽脆!好有牛的鮮味,食完想再食🤤

🥔 *炸厚切薯片*($23)
有驚喜!厚過平時出街食嗰啲
食落更有口感,而且好香薯味🤩

金菇肥牛卷🍢同埋炸雞軟骨都係必食🙌🏻

• 鹽燒牛舌心
  • 鹽燒鮮白鱔串
  • 香蒜蔥花廣島蠔
  • 燒白鱔
2023-02-19 48 浏览
之前去太和中心搵食已經bookmarked左呢間趁放假去chill 下🍻餐廳偏暗,有歌聽又有足球睇🤩٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡ A5 極品和牛粒(串) 💗 和牛肉質好嫩,燒得夠juicy牛脂味香濃,入口即融,必叫👍٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡ 燒prime 牛小排 (份)💗用左蒜香牛油一齊燒燒到有脆邊,口感亦有咬口但又唔韌配上少少辣粉好惹味٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡ 蜜汁燒黑豚豬肉(份)💗黑豚豬肉燒得好juicy沾上蜜汁食更加滋味٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡ 燒土匪雞翼💗雞翼外脆內juicy加上孜然粉同辣粉好香口惹味٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡ 玉子燒💗正常發揮🤗٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡ 蘆筍燒💗一串甘好得意,好嫩口٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡ 招牌茄子燒💗果然係招牌菜茄子🍆燒完都仲係好多汁最鐘意勁重孜然味食左甘多燒物,解膩一流٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡ 燒大啡菇💗烤大啡菇配上煙肉鵪鶉蛋好多汁٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡ 香蒜燒鮮鮑魚💗鮑魚好新鮮而且燒得剛剛好香料亦無蓋過鮑魚嘅鮮甜味口感唔韌👍٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡ 香蔥燒蟶子王💗燒嘅時間控制好好蟶子都無縮水到好乾好細條
之前去太和中心搵食已經bookmarked左呢間
趁放假去chill 下🍻
餐廳偏暗,有歌聽又有足球睇🤩

和牛肉質好嫩,燒得夠juicy
牛脂味香濃,入口即融,必叫👍

用左蒜香牛油一齊燒
燒到有脆邊,口感亦有咬口但又唔韌
配上少少辣粉好惹味

加上孜然粉同辣粉好香口惹味

٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡ 玉子燒💗
正常發揮🤗

٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡ 蘆筍燒💗
一串甘好得意,好嫩口

٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡ 招牌茄子燒💗
果然係招牌菜
茄子🍆燒完都仲係好多汁
最鐘意勁重孜然味
食左甘多燒物,解膩一流

٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡ 燒大啡菇💗

蟹殼充滿住蟹膏
好香濃
加上鵪鶉蛋同少少辣粉好creamy

٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡ 烤魷魚💗
烤得勁香,少少脆口,佐酒一流👍

٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡ Little Creatures IPA💗
٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶ ♡♡♡ Little Creatures Pale Ale💗
叫左2款手工啤酒

個人鐘意Little Creature IPA
有d百香果,西柚香味,洋茴香味👍

餐廳真係有好多飲品同燒物選擇
叫左甘多野食
整體覺得餐廳質屬中上👍
2023-02-15 351 浏览
🔺芝加哥串燒酒場 (太和中心)入到去環境舒服,燈光氣氛唔錯,又有多款燒物同啤酒,適合食住野傾下計。😆海鮮類🦀🐟🔻XO醬燒廣島蠔(半打)($208)燒得岩岩好,入面唔會燒到好乾,配搭XO醬辣辣地,好惹味🔻巨型甲羅燒($99)蟹蓋入面滿佈蟹肉以及蟹膏,蟹味極濃郁🔻鹽燒鮮白鱔串($58)魚皮烤得好香,魚肉厚身鮮甜,唔會乾🔻燒牛油帆立貝(串)($38)有兩隻,都燒得幾juicy🔻蒲燒鰻魚串($29)入口即溶,好味牛類🐂🔻鹽燒牛舌心(串)($33)😋牛舌心燒得啱啱好,口感鮮嫩🔻一口和牛(串)($29)有濃郁嘅牛味同搭配嘅醬汁,好食鳥類🐓🔻燒日本博多雞心(串)($33)燒雞心爽口有口感,配酒好適合蔬菜類🥬🔻串燒娃娃菜(串)($17)娃娃菜唔會燒到太乾🔻茄子燒(原條)($39)茄子味道非常濃郁,而且調味好好,食左咁多肉類,食茄子燒正好中和肉既油膩感飲品就叫左「Long Island」($99) 同「Tokyo Iced Tea」($97),容易入口,打卡一流📍芝加哥串燒酒場 (大埔)️大埔大埔太和路15號太和中心地下37號舖
🔺芝加哥串燒酒場 (太和中心)

海鮮類🦀🐟
🔻XO醬燒廣島蠔(半打)($208)
燒得岩岩好,入面唔會燒到好乾,配搭XO醬辣辣地,好惹味
🔻巨型甲羅燒($99)
蟹蓋入面滿佈蟹肉以及蟹膏,蟹味極濃郁
🔻鹽燒鮮白鱔串($58)
魚皮烤得好香,魚肉厚身鮮甜,唔會乾
🔻燒牛油帆立貝(串)($38)
有兩隻,都燒得幾juicy
🔻蒲燒鰻魚串($29)
入口即溶,好味

牛類🐂
🔻鹽燒牛舌心(串)($33)😋
牛舌心燒得啱啱好,口感鮮嫩
🔻一口和牛(串)($29)
有濃郁嘅牛味同搭配嘅醬汁,好食

鳥類🐓
🔻燒日本博多雞心(串)($33)
燒雞心爽口有口感,配酒好適合

蔬菜類🥬
🔻串燒娃娃菜(串)($17)
娃娃菜唔會燒到太乾
🔻茄子燒(原條)($39)

📍芝加哥串燒酒場 (大埔)
️大埔大埔太和路15號太和中心地下37號舖
2023-02-08