2018-10-25 141 浏览
行過路德圍見到好多健排隊,倖存者決定要符合港情- 姐係人排我又排!睇下好唔好飲,費事走寶~一睇menu, 價錢合理,但每杯份量略嫌少,而且等候需時,見到其他人等得有啲唔耐煩,不過menu 上飲嗰名別出心裁,今人過目難忘,到而家都記得!愛情重作草莓牛奶 $32倖存者叫咗杯草莓牛奶,賣相好靚,淡粉紅色加上幾片草莓作點綴,今倖存者少女心大爆發!!可惜可能冰太多,飲落味道淡,與期望有少許落差。大家下之經過可以試試!

愛情重作草莓牛奶 $32

大家下之經過可以試試!
2018-10-24 104 浏览
This the somehow kind of a new trend in Hong Kong about the Brown Sugar Milk drink from Taiwan. Nearly every Taiwanese drinking shop has started to offer such kind of drinks, while their quality varies greatly. Normally this drink is priced at around HKD30. However, it charges HKD36 here, which is the most expensive I have seen. But is can also worth it if it is really in good quality. The drink looks very nice and good for instagram or Snapchat. It is one-size and the cup is not very big. After my first taste, it really surprises me because of the natural brown sugar taste. It may be too sweet for many people in HK but I do love this level of sweetness!
8 分钟 (外卖自取)
2018-10-13 127 浏览
久仰大名今日終於有機會試試試左推介嘅宇治抺茶玉露鮮奶無得揀甜度冰度🤷🏻‍♀️賣相好靚由綠轉淡試飲味道不錯,綠茶味濃,奶香豐富珍珠都夠彈牙,但無特別用糖漿浸過價錢不算太貴,除了啵爆黑糖厚鮮奶特別貴外,其他都可負擔幾喜歡呢家店的季節特推-符水不過無特別試,因為不太好黑芝麻但好喜歡佢個idea👍👍👍
久仰大名
今日終於有機會試試

試左推介嘅宇治抺茶玉露鮮奶
無得揀甜度冰度🤷🏻‍♀️

賣相好靚
由綠轉淡

試飲味道不錯,綠茶味濃,奶香豐富
珍珠都夠彈牙,但無特別用糖漿浸過

價錢不算太貴,除了啵爆黑糖厚鮮奶特別貴外,其他都可負擔

幾喜歡呢家店的季節特推-符水
不過無特別試,因為不太好黑芝麻
但好喜歡佢個idea👍👍👍
2018-10-06
5 分钟 (外卖自取)
2018-10-11 109 浏览
現在是黑糖珍珠奶茶熱潮當道而且同事介紹這間有黑糖珍珠奶茶,那我就相約朋友晚上去試一試。一去到,人超多。連購買&取奶茶需要排大約30分鐘,雖然時間長,滿心期待。終於取到飲品,但發覺珍珠太多,份量多到佔3份1。我攪拌後一喝,滿口已是珍珠...奶茶所用鮮奶太少,珍珠也太黏牙。如果是箍牙人士就麻煩了。因為我是箍牙,可以貼在牙齒扮脫牙了,哈哈這樣一喝,只是喝到超甜味,就算攪拌後也超甜...建議珍珠可以再少一點(因為我不是只購買珍珠,也想喝到奶茶)全脂鮮奶不知可不可以換脫脂呢?因為喝完就太胖了,哈哈。而我最後也喝不完整杯珍珠...(浪費$啦)味道整體其實OK。
現在是黑糖珍珠奶茶熱潮當道

終於取到飲品,但發覺珍珠太多,份量多到佔3份1。
我攪拌後一喝,滿口已是珍珠...
奶茶所用鮮奶太少,珍珠也太黏牙。

這樣一喝,只是喝到超甜味,就算攪拌後也超甜...
建議珍珠可以再少一點(因為我不是只購買珍珠,也想喝到奶茶)
全脂鮮奶不知可不可以換脫脂呢?因為喝完就太胖了,哈哈。

而我最後也喝不完整杯珍珠...(浪費$啦)
味道整體其實OK。
2018-06-29
30 分钟 (外卖自取)
  • 黑糖珍珠奶茶
2018-10-06 141 浏览
見咁出名 諗住經過試下揀左個宇治抹茶鮮奶茶☕️一拎到杯野第一個反應係 勁熱熱到拎唔到上手!竟然可以連調校飲品溫度都唔合格!諗住試下飲落口未必咁熱掛,點知一飲,條痢都覺得辣損!好離譜除左太熱之外,味道更係失望。無錯,佢係超濃抹茶味,但完全飲唔到鮮奶茶嘅味道,飲第一啖已經覺得條痢好唔舒服,好似成個口都係乾粉咁翻到屋企加左d鮮奶落去好左d,但d粉仲係漿住晒好失望入面d員工亦全程又講又笑,連俾飲品叫號碼時都仲係傾住計唯一好嘅只有個包裝好靚,但真係唔會再試,非常難忘,極奇難飲!😪
見咁出名 諗住經過試下

揀左個宇治抹茶鮮奶茶☕️一拎到杯野第一個反應係 勁熱
翻到屋企加左d鮮奶落去好左d,但d粉仲係漿住晒
好失望

入面d員工亦全程又講又笑,連俾飲品叫號碼時都仲係傾住計

2018-10-05 78 浏览
With widespread promotion, there was a super long queue when this bubble tea shop opened. After a month, the queue is much shorter now so as a bubble tea lover, I gave it a try.However, it disappointed me! The brown sugar bubble tea, signature drink of this shop, is the worst! I can taste nth but sweet sweet sweet, not even the flavour of tea!Queue and expensive! Won’t visit anymore!

之前去荃灣幫人補習,補習完之後經過路德圍,發覺好多茶舖開咗,求其揀左一間比較多人既鋪頭🤣 Menu太多選擇,所以最後都係揀咗人氣之選,啵爆黑糖珍珠厚鮮奶🤣 Order就唔算等得耐,但係拎飲品就比較耐,等咗大概15分鐘左右就有得飲!拎上手珍珠比較暖,上面鮮奶部份就好凍,我就習慣將佢搖勻先飲,飲落去奶味好重,黑糖味唔係咁多,珍珠都算彈牙,但係就冇乜驚喜~ 我就比較鍾意上面嘅奶蓋,其實飲少少奶蓋,再飲鮮奶,再飲黑糖珍珠,多飲到有口感🤣👍🏻 不過我就覺得整體味道一般🙈 係珍珠多有加分✌🏻

對於最近熱爆既黑糖Bubble Tea 我確實冇太大興趣 因為我最怕排隊 10mins maximum 而且黑糖多數配牛奶 唔...Anyway 同朋友經過荃灣既良辰吉時 唔太多人 即管一試揀左髒髒茶 $30(?)滿滿既波霸 再配上甜滑誘人既奶蓋🥛 再灑滿美國百年品牌HERSHEY可可粉 再灑上PATISSIER可可豆 非常誘人既外表 波霸夠彈牙有咬口 有濃濃既黑糖味 要讚一下可能太豐富 沒有留意/感受到有奶蓋既存在面頭滿滿既HERSHEY可可粉 又加1分PATISSIER可可豆 可以更好Mix埋一齊飲 味道岩岩好 絕對唔會出現似飲奶既情況出現如果下次都係唔需要排太耐隊 我會再試
對於最近熱爆既黑糖Bubble Tea 我確實冇太大興趣
Anyway 同朋友經過荃灣既良辰吉時 唔太多人 即管一試

揀左髒髒茶 $30(?)
滿滿既波霸 再配上甜滑誘人既奶蓋🥛

PATISSIER可可豆 可以更好

Mix埋一齊飲 味道岩岩好 絕對唔會出現似飲奶既情況出現
如果下次都係唔需要排太耐隊 我會再試
2018-09-26 174 浏览
一直都好想試由台灣綜藝節目主持納豆開設的台式飲品專門店,今日早放工又好好彩無咩人排隊(平時多人到見到都唔想排🙈),所以就趁呢個大好機會試下佢個 其實呢間除咗黑糖珍珠厚鮮奶出名,仲特別主打自選4色珍珠,包括白玉原味、抹茶、火龍果同芝麻,話全部都自家制同無人工色素。下次要試試佢講番個先個質地都算濃厚,帶微微焦糖香喺厚鮮奶上面。黑糖珍珠係新鮮整暖笠笠咁,尚算煙韌但偏林。不過整體既味道稍為甜咗小小,可能因為黑糖同厚鮮奶既比例未係最好。$36既呢杯飲品性價比不過不失啦
一直都好想試由台灣綜藝節目主持納豆開設的台式飲品專門店,今日早放工又好好彩無咩人排隊(平時多人到見到都唔想排🙈),所以就趁呢個大好機會試下佢個[啵爆黑糖厚鮮奶]

講番個[啵爆黑糖厚鮮奶 $36]先
啵爆黑糖厚鮮奶

個質地都算濃厚,帶微微焦糖香喺厚鮮奶上面。
黑糖珍珠係新鮮整暖笠笠咁,尚算煙韌但偏林。
2018-09-23 102 浏览
嘻嘻,又係黑糖珍珠啦,今日去左荃灣既良辰吉時,佢都算係黑糖珍奶必飲既鋪頭之一。-大約4點去到唔算太多人,買加拎到手都係15分鐘左右,佢既黑糖珍奶都幾貴,要$36,而家真係飲杯飲品得於食個譚仔咁貴🙈🙈-都係一如既往咁冇得揀甜度,佢用既係明治鮮奶,所以奶味係有既,但唔知係未因為佢黑糖太熱,冰好快溶哂,我直頭要問店員加冰,所以好快就冇咩味,好似飲緊稀奶咁🙈🙈-珍珠方面我覺得share tea既珍珠係更重黑糖味,佢由奶味至珍珠都仲有好大進步空間,而且36蚊杯就真係有d太貴,試一次就夠。-P.S.見到老虎糖即將係荃灣開,好開心😃
P.S.見到老虎糖即將係荃灣開,好開心😃
2018-09-21 68 浏览
今日專登走入荃灣,搵台灣藝人納豆開的
今日專登走入荃灣,搵台灣藝人納豆開的[良辰吉時],試左個啵爆黑糖厚鮮奶珍珠奶茶$36,先唔計排隊時間,杯奶茶好細杯呀!價錢唔平,貴過長龍店老虎堂。味道偏甜但杯奶茶又要甜度預設,唔比改。佢嘅甜味應該來自黑糖,黑糖太濃,落得太重手啦。用100%明治鮮奶打成cream,所以好重奶味,加分。如果可以自選甜度就好啦。
2018-09-19 153 浏览
難得嚟到荃灣區接阿肥收工食晚飯,專登留番小小位俾自己冇食到十成飽然後打開open rice搵呢間良辰美景嘅地址出嚟叫佢帶我行過嚟,佢仲問我:「閂咗門未㗎?」我話:「未呀!open rice寫住佢收十一點!」嘩......喺荃灣住就好啦,出面普遍嘅台式飲品店都冇收咁夜。因為之前喺IG見到好多人都介紹呢間台式飲品店,我都要試吓佢哋嘅黑糖珍珠奶茶究竟係咩料子先~估唔到咁夜過到嚟都仍然有小小人堆喺度買緊,人氣果然高企呢度啲嘢飲名寧舍趣怪我嘅目標就係呢杯叫做「啵爆黑糖厚鮮奶」,究竟點解叫啵爆呢?哈哈......買完飛等咗幾分鐘就有得飲喇第一下拎上手覺得底部好熱,証明真係百分百現煮嘅黑糖珍珠,珍珠嘅份量超多,幾乎佔咗半個杯咁嘅高度,啖啖啜入口都一定會有食到,珍珠嘅質感煙韌之餘亦都夠腍,另外裡面嘅黑糖味重得有啲過份,甜度猶如焦糖一樣咁,不過飲得出入面真係有一啲粒粒粉狀嘅糖粒,就算已經完全攪勻都一樣可以飲到,我覺得呢個亦都係呢間店嘅特色之一,鍾唔鍾意就真係個人喜好嘅問題喇。除此之外店舖亦都係用日本明治鮮牛奶沖製厚鮮奶,所以奶味定必香濃,厚鮮奶打到起泡咁入口增添層次,呢一方面值得讚賞唯一挑剔嘅就係$36
估唔到咁夜過到嚟都仍然有小小人堆喺度買緊,人氣果然高企
呢度啲嘢飲名寧舍趣怪
買完飛等咗幾分鐘就有得飲喇

唯一挑剔嘅就係$36蚊一杯好似偏貴咗小小咯
2018-09-18
5 分钟 (外卖自取)
$36 (宵夜)
2018-09-18 65 浏览
多年前已經從綜藝節目上認識台灣藝人納豆,近排知佢係香港開左間飲台式飲料店,又見唔多人排隊。自己本身想試一次,但上次排隊是晚飯時間,條龍勁長!所以今次就去左試啦!當是係中午時間,佢menu上有好多好特別既飲料,但由於知名既黑糖鮮奶每日限量,我就點左仲未售罄既黑糖鮮奶了!賣相好可愛,有納豆既卡通嘜頭而飲落去,黑糖係暖既,配上冰冷既鮮奶,搖完之後配飲,十分香甜!$36一杯,不算太大杯,但也不錯,當試試明星效座

賣相好可愛,有納豆既卡通嘜頭
2018-09-08
  • 啵爆黑糖厚鮮奶
2018-09-17 86 浏览
香港的台式飲料店已經多不勝數,今次同朋友試的是由台灣明星開的良辰吉時。星期日的中牛時間,人流不多,大約只需要5分鐘便能拿到飲品,這次點的是店中招牌飲料—黑糖珍珠鮮奶。黑糖珍珠鮮奶已經是各家店的熱賣品,所以近式最熱賣品,我飲了一口,黑糖味最先搶出,很濃很濃,甚至搶過了應有的鮮奶味,只有小小的鮮甜味,結果我飲了一半也只是飲得出黑糖味,至於珍珠是應有的軟軟,而且是十分入味,所以仍是黑糖味,黑糖味,結果整杯上下也是黑糖味,我認為整身只能算是不過不失。
2018-09-17 103 浏览
之前網上好流行講到要排好長龍!今次下午茶時間,又係平日見到冇乜人排隊!就試下買杯普通珍珠奶茶飲啦!真係令我好失望!雖然我都係等咗十分鐘就有嘢飲!但係完全係唔好飲嘅!我係叫全正常!但係冇味架! 再加上服務態度好差! 我第一次買問多兩個問題,佢就好唔耐煩咁答我,好似唔想答咁!如此的服務態度!再加上飲品真係一啲都唔好飲!真係非常失望!我絕對唔會再去試第二杯!簡直係浪費時間浪費金錢!仲未講佢個珍珠!佢嘅珍珠係偏琳嘅!咬口一般!仲要加錢唔係平播!所以劣劣劣!
之前網上好流行講到要排好長龍!

真係令我好失望!雖然我都係等咗十分鐘就有嘢飲!
但係完全係唔好飲嘅!我係叫全正常!

如此的服務態度!再加上飲品真係一啲都唔好飲!
真係非常失望!我絕對唔會再去試第二杯!

簡直係浪費時間浪費金錢!仲未講佢個珍珠!
佢嘅珍珠係偏琳嘅!咬口一般!
仲要加錢唔係平播!

所以劣劣劣!