2023-12-10
近期興起一啲牛舌專門店👅呢間位於觀塘嘅一開張嘅時候已經比我bookmark咗,呢日終於有機會過食吓,餐廳都幾爆場,平日夜晚都坐滿晒😆仲要全日都免收加一👏🏻牛舌芯拼牛舌尖拼大虎蝦 $98(升級套餐 - 迷你紅酒汁燴牛舌根飯 +$33)嚟到當然要叫佢最signature嘅牛舌芯系列😝牛舌芯有幾款配搭,每款都跟兩款其他嘅肉類或海鮮,加$28仲可以升級做套餐,會有白飯、沙律同餐湯🍚今次我哋就揀咗再將個白飯升級做紅酒汁燴牛舌飯,個汁出奇地食到幾重酒香🍷好啱撈飯食,牛舌芯有兩件,一長一短,肉質爽口😋牛舌尖就有四件,已經炆到非常軟腍,上下兩面再輕輕煎過,唔洗點汁都好夠味😎食肉食到膩就可以食下酸蘿蔔同沙律清下個口🥬每份鐵板都有另配一款醬汁,揀咗和風牛排汁,甜甜地都幾夾😙牛舌芯拼牛板腱拼帆立貝 $98 (升級套餐 - 迷你紅酒汁燴牛舌根飯 +$33)另一款鐵板就揀咗配牛板腱同帆立貝嘅🐮牛板腱都食得出牛味,唔怕韌,帆立貝都幾大隻,同樣都煎得幾香😌呢個set就揀咗和風鹽蔥汁,呢個汁就有啲似蔥油豬扒飯嘅蔥油,所以都啱送飯嘅😂雞皮餃子(2件)$18呢度都有啲小食可以追加🐔雞皮餃子炸到好脆,一咬落去仲有少少爆汁😆
雞皮餃子(2件)$18
吉列蠔(2件)$18
吉列蠔就炸得鬆脆,同平時食到嘅差唔多🦪