2022-09-14 707 浏览
第一次幫襯第一次買牛雜係無蘿蔔成碗滿滿ge 牛雜例牌唔要肺同膀淨要肚同腸都無另外加錢仲問我要唔要沙瓜我從來未食過呀姐竟然比舊我試咗先啱食佢先擺落去今時今日邊到搵呢d小店🥲味道正常但人情味好濃我後面果個都無買牛什都係無食過沙瓜呀姐又比舊佢試咗先我有幫手講兩句
第一次幫襯

我後面果個都無買牛什都係無食過沙瓜
呀姐又比舊佢試咗先
我有幫手講兩句
2022-08-19 570 浏览
第一次寫食評第二次幫襯,見到姨姨炒緊自家制辣醬,好有心機炒。今次幫襯細牛雜,好夠味,係姨姨自己一手一腳整,值得支持心機小店。同姨姨傾左陣,有時啲客等唔切就走,希望大家有耐性啲,耐心等候一下,支持手工小店。14蚊一碗細牛雜,好抵食,夠哂入味,仲要配姨姨自制辣醬勁好食😋大家都多支持下啦好值得好評,而家好難搵到好食既街頭小食,牛雜呢啲咁花心機處理既,難得呀!!仲有魚蛋燒賣都好好食😋下次有機會要試埋粢飯,又係手工做,真心難得呀!
第一次寫食評
第二次幫襯,見到姨姨炒緊自家制辣醬,好有心機炒。
大家都多支持下啦
仲有魚蛋燒賣都好好食😋
下次有機會要試埋粢飯,又係手工做,真心難得呀!
細牛雜
2022-08-19
2022-04-24 669 浏览
原先想試一試旁邊的豆漿店,但剛好豆漿店沒有開門,看着這兩間的小食價錢一樣,便試一試這店的魚蛋燒賣。餐牌上的魚蛋及燒賣用手改成了$10有10粒,問一問店舖的職員可否合併,姐姐也很好人,給我每樣五粒。👍🏻<<燒賣魚蛋$10/10粒 >>一打開蓋覺得有驚喜,因為要了有辣味,燒賣上面鋪滿了蒜蓉辣椒醬,未見過有小食店會以此方式加添辣味。燒賣點上蒜蓉辣椒醬後,每一口都充滿了蒜蓉香味,對於愛吃蒜蓉的人應該要試試。👍🏻👍🏻魚蛋十分實心的魚丸,有點像鯪魚肉餅那款魚肉,不是一般街邊的魚蛋,口味因人而異。

<<燒賣魚蛋$10/10粒 >>

• 燒賣
2022-01-01 568 浏览
以前裕民坊都有好多好嘢食!可以掃街!當然唔少得裕民坊麥當勞啦!重建裕民坊之後,依家起咗個商場,仲有全港第一個有冷氣巴士站!喺等車期間,我Miss左架16M!下一架車要等成20分鐘!咁去買串魚蛋食下先!價錢$10/10粒,都算合理啦!味道就比上不足 比下有餘!咖喱味就唔係太明顯啦!辣味都幾勁!食起嚟都好似激!如果太怕辣嘅話,可以選擇唔辣,或者要少少甜醬!魚蛋都算OK啦!有dd彈牙嘅!可以合格!嗰日天氣都有啲凍!食完都可以暖下個胃!店員服務態度都OK呀!行過可以試一試吖
2021-12-27
2021-11-20 478 浏览
等老婆收工冇野做去咗裕民坊, 呢度開咗好多兒時嘅街頭小食, 人大左關係其實我好少去街邊買嘢食, 主要係衛生問題, 而呢度啱啱新開亦都好衛生就買咗個牛雜嚟食(有分細同大, 我揀左大), 佢嘅份量好多, 汁味濃郁, 而且啲肉朔晒味😋, 不過叫左大分對我黎講我就多咗啲啦😅**老闆好好人, 因為我本身唔中意食牛蒡, 想要多啲牛肚佢就真係換左好多比我, 試問係街邊食點可以要求做呢樣野, 所以人情味加分👍🏾**建議必須要加佢嘅自制辣醬, 好嘢味!!

**建議必須要加佢嘅自制辣醬, 好嘢味!!
2021-09-12 495 浏览
今日去觀塘找婆婆,諗住撘巴士翻黃大仙,期間行過商場,見到一間有賣燒賣牛肉粉果,同埋牛雜,見到有兩個中年女人喺度,之後就過去幫襯,買咗$30牛雜,期間兩個女人態度好好,不停介紹我點樣食先最好食,之後我食完依碗牛雜之後,我同我老婆都覺得好食過旺角任何一間,牛雜多款之餘,份量都多,下次會再幫襯😎😎🙏🏿🙏🏿

外卖自取