2015-04-26
臻味豬扒酸辣米線@牛頭角豬手腩仔酸辣米線(6/10)($38)今次已經係foodki第三次講臻味,因為foodki真係成日食。豬手只係普通貨色,無乜特別,感覺似就咁烚,係啲皮幾好食。下次可以叫番豬扒。腩肉就肥瘦適中,索曬啲湯既味好正。酸辣湯底依然係咁好味,酸菜真係超開胃。辣另上臻味有樣野好方便食客,就係可以叫辣另上,即係話,你可以自己選擇辣度,唔會出現太辣,大中小辣唔對辨,唔洗加錢。臻味既酸辣都係會麻,所以怕麻既人唔好落咁多,廢事個嘴麻到震曬。呢兜辣絕對係臻味既靈魂,酸菜真係好好食,咬落口係爽架,好開胃,加埋辣得好過癮,最正係落幾多都得,食到foodki流曬大汗,但係真係好爽。臻味豬扒酸辣米線@牛頭角手撕雞海哲(5/10)($38)好一般,手撕雞太少,食落去微微辣,酸菜花生好食,都幾開胃,但係下次可以唔洗叫,真係普通。
豬手
豬手腩肉米線(辣另上)
豬手腩仔酸辣米線(6/10)($38)
辣另上
手撕雞海哲
手撕雞海哲(5/10)($38)