2023-12-18 3 浏览
海鮮炒王子麵蛋餅比起蛋餅我覺得更加似蛋包麵🤣蛋餅皮包住海鮮王子麵,海鮮包括有蝦肉,蜆等等🦐王子麵加上醬汁炒也很棒。髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅我起初會覺得有少少奇怪,食食吓會覺得有點似甜品🍮芋泥和鹹蛋黃的組合是沒有問題的,加上蛋餅會口感更豐富,值得一試!胡麻涼拌苦瓜估唔到苦瓜加埋胡麻醬涼拌是合適的,朋友唔太鍾意食苦瓜都可以接受到,感覺可以返屋企試吓整😆肉鬆皮蛋蛋餅將肉鬆皮蛋豆腐變成左蛋餅🥞這是可行的,感覺是創新的但又是似曾相識的感覺。芭樂苦瓜汁芭樂加上苦瓜汁遇上不到是好飲的,有一點點微甜😚
海鮮炒王子麵蛋餅
髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅
胡麻涼拌苦瓜
肉鬆皮蛋蛋餅
芭樂苦瓜汁
芭樂加上苦瓜汁遇上不到是好飲的,有一點點微甜😚
2023-12-18 15 浏览
世貿翻新後進駐了不少新餐廳,Check in Tai Pei是其中之一。內裡裝修很寬敞,感覺很適合朋友聚會。最近很流行的香水檸檬,Check in Tai Pei也趕上了潮流,我點了富台灣特色的冬瓜檸檬茶。醇香的冬瓜茶加上香水檸檬,淡淡甘甜滲出檸檬的清爽,香水檸檬獨有的香氣為冬瓜茶生色不少。櫻花蝦烏醋茄子茄子吸滿醬料,吃起來濕潤入味,酸酸甜甜,非常清爽,櫻花蝦增添鮮香與口感。黑蒜牛肉麵湯頭濃厚得黑不見底,喝起來卻是相當清爽,蒜頭的融入湯中,嗆辣轉化成香氣,不覺辣反而帶甜。牛肉塊厚實入味。招牌魯肉飯肥瘦混合的豬肉與醬汁,豬肉燜煮過後,香嫩可口。三色鹽酥雞鹽酥雞趁熱吃,入口外表香脆,內裡肉汁滿滿。三色醬 分別是松露、冬蔭公及蜜糖芥末醬,個人最喜歡 松露口味。花生粒粒奶奶麻糬奶奶麻糬入口濕潤,不會黏牙且滑順,口感冰冰涼涼相當軟綿!花生香氣十足!整體員工親切,位置方便,食物品質不錯!
內裡裝修很寬敞,感覺很適合朋友聚會。
我點了富台灣特色的冬瓜檸檬茶。
醇香的冬瓜茶加上香水檸檬,淡淡甘甜滲出檸檬的清爽,
香水檸檬獨有的香氣為冬瓜茶生色不少。
櫻花蝦烏醋茄子
茄子吸滿醬料,吃起來濕潤入味,酸酸甜甜,非常清爽,
櫻花蝦增添鮮香與口感。
黑蒜牛肉麵
湯頭濃厚得黑不見底,喝起來卻是相當清爽,
蒜頭的融入湯中,嗆辣轉化成香氣,不覺辣反而帶甜。
牛肉塊厚實入味。
招牌魯肉飯
肥瘦混合的豬肉與醬汁,豬肉燜煮過後,香嫩可口。
三色鹽酥雞
鹽酥雞趁熱吃,入口外表香脆,內裡肉汁滿滿。
花生粒粒奶奶麻糬
奶奶麻糬入口濕潤,不會黏牙且滑順,口感冰冰涼涼相當軟綿!
花生香氣十足!
整體員工親切,位置方便,食物品質不錯!
2023-12-18 9 浏览
ᴄʜᴇᴄᴋ ɪɴ ᴛᴀɪᴘᴇɪ ♡裝修係以暖色tone為主,環境超舒適仲可以對著海景嘆美食,打卡啱哂啦💖麻辣牛肉麵🍜食落唔會太辣,個湯仲好濃郁嘅台式味( ´▽`)值得一試!牛𦟌都好腍身,超入味 招牌魯肉飯🍚主要以半肥瘦嘅魯肉為主,細細碗啱哂!髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅🧇超正嘅芋泥🤪🤪勁足料!鹹蛋黃主要鋪喺面頭,中間包住芋泥食落都甜甜地又鹹鹹地咁!奶奶麻糬Oreo🍼超正宗嘅台式麻糬!超淋又軟身連埋oreo碎食,口感超豐富🥰食到呢個已經飽到傻啦🤣最後剩左好多oreo 📍 臺北棧 (世貿中心) (銅鑼灣)銅鑼灣告士打道280號世貿中心4樓7號舖#銅鑼灣美食 #銅鑼灣台式 #台灣菜 #台式菜 #打卡 #台式飲品
ᴄʜᴇᴄᴋ ɪɴ ᴛᴀɪᴘᴇɪ ♡

裝修係以暖色tone為主,環境超舒適
仲可以對著海景嘆美食,打卡啱哂啦💖

麻辣牛肉麵🍜
食落唔會太辣,個湯仲好濃郁嘅台式味( ´▽`)
值得一試!牛𦟌都好腍身,超入味

招牌魯肉飯🍚
主要以半肥瘦嘅魯肉為主,細細碗啱哂!

髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅🧇
超正嘅芋泥🤪🤪勁足料!
鹹蛋黃主要鋪喺面頭,中間包住芋泥
食落都甜甜地又鹹鹹地咁!

奶奶麻糬Oreo🍼
超正宗嘅台式麻糬!超淋又軟身
連埋oreo碎食,口感超豐富🥰
食到呢個已經飽到傻啦🤣最後剩左好多oreo

📍 臺北棧 (世貿中心) (銅鑼灣)
銅鑼灣告士打道280號世貿中心4樓7號舖

2023-12-17 16 浏览
來到Check-in Taipei 最鍾意整麻糬,OREO奶奶麻糬的麻糬大大片夠哂Q彈,加上OREO碎碎,成為美味甜點。😋除了招牌麻精甜品外,Check-in Taipei 亦提供了多種道地的台灣美食。我哋還品嚐了黑蒜牛肉麵、招牌魯肉飯、原條鰻魚起司玉米蛋餅、蒜香三色台腸、珍珠奶茶、檸檬冬瓜茶、綠豆沙牛乳。🥰Check-in Taipei的黑蒜牛肉麵,牛肉燉得軟嫩多汁,搭配著濃郁的黑蒜湯頭,帶來了濃郁的風味。😋招牌魯肉飯是台灣家常菜的代表,而Check-in Taipei的招牌魯肉飯豬肉燉得軟爛,醬汁濃郁,淋在白飯上,令人回味無窮。小熊妹🐻差不多吃掉了一大半。😋這道原條鰻魚起司玉米蛋餅起有誠意,大大片鰻魚蓋面,啖啖鰻魚肉,配上芝士和玉米,美味又高質。😋蒜香三色台腸是一道獨特的台灣小吃,每一種香腸都有獨特的風味。😋珍珠奶茶是台灣最受歡迎的飲品之一,這一杯珍珠奶茶茶味香濃,珍珠Q彈有嚼勁。😋檸檬冬瓜茶帶有濃濃的檸檬香氣和冬瓜的甘甜味道,清爽怡人。😋綠豆沙牛乳融合了綠豆沙的香甜和牛乳的濃郁,初次品嚐,有驚喜。😋除食品外,裝修精緻,我們剛好被安排坐近窗旁的圓形卡位,非常幸運啊!🥰
檸檬冬瓜茶帶有濃濃的檸檬香氣和冬瓜的甘甜味道,清爽怡人。😋
2023-12-16 17 浏览
老婆話同朋友食過,要再食,果然性價比高得很👍🏻!櫻花蝦烏醋茄子嘩😳呢度菜真係好開胃,好好味,精粹在於嗰啲醋,令到茄子嘅味好出色,而櫻花蝦係畫龍點睛,好有咬口。海鮮炒王子麵蛋餅起初仲以為有些古怪,但係一望到已經好吸引,切開見到海鮮,海苔粒,加上海鮮醬,真係好味到不得了。酸辣雲耳蓮藕酸味辣味都好出,最喜歡佢嘅濃郁蒜蓉味,雲耳好大好爽,蓮藕好薄好入味。宇治抹茶牛乳好濃好濃,我簡直感覺有些苦味,但係真係好正!Oreo 麻糬奶奶麻糬好香奶味,質感好幼好滑,黏起Oreo來吃,脆脆的濃郁的Oreo味加上奶味😍😍😍😍😍😍。
老婆話同朋友食過,要再食,果然性價比高得很👍🏻!

櫻花蝦烏醋茄子

海鮮炒王子麵蛋餅

酸辣雲耳蓮藕

宇治抹茶牛乳
好濃好濃,我簡直感覺有些苦味,但係真係好正!

Oreo 麻糬奶奶
  • 宇治抹茶牛乳
  • 海鮮炒王子麵蛋餅
  • 酸辣雲耳蓮藕
2023-12-16 28 浏览
真係好鐘意check in taipei嘅牛肉麵,由之前中環店就開始成為佢哋牛肉麵嘅忠粉。依家佢哋在銅鑼灣世貿都開咗新分店,必須過嚟打卡。每間店嘅裝修都有台灣特色!而呢間店就以臺灣鐵路為藍本,加入原住民嘅色彩,卡位整成貴族花車風格,餐椅又仿製阿里山的樣貌。穿過不規則嘅㝫㝫牆,好似見到火車在漸變色嘅台灣山脈行駛,打卡打上癮,影極都唔想走。招牌牛肉麵X台灣寬粉絲之前一直都冇食過台灣寬粉絲,今日食咗真心大贊,寬粉絲晶螢剔透,賣相好靚仲要份量都好足夠,入口爽滑中帶有咬口,配上大大塊嘅牛展,真係超級滿足,好鐘意牛展夠入味,軟冧冇渣,肉質非常鮮甜。招牌牛肉麵X手工刀削麵同樣是牛肉麵,換一種麵底就食出不一樣嘅風格,系兩款完全不會食得厭嘅組合,台灣手打麵之前常常食,但每次必定都會再食,因為佢真係好正,手工麵比較闊,非常有咬工,麵質細膩Q彈,湯碗邊配有自製牛脂油,特別香口,可以跟據各人喜好加入到湯底。另外蛋餅都有幾款選擇,其實我最喜愛肉鬆皮蛋蛋餅,佢口感層次相當豐富,蛋餅皮包住煙韌嘅肉鬆再加上皮蛋軟嫩糖心嘅口感,勁好味。三種台式腸 ,包括原味、黑椒味及墨汁味,一次滿足三個口味。加上炸蒜片,更香更惹味。值
招牌牛肉麵X台灣寬粉絲
招牌牛肉麵X手工刀削麵
值得大推嘅系佢哋嘅手作芋泥控甜品:芋泥三Q拿破崙!
賣相勁吸引!層次非常豐富,有肉鬆,芋泥麻糬,面層用鹹蛋黃碎忌廉點綴,邪惡又吸引。入口非常酥脆充滿牛油香。芋泥仲要多到爆漿,勁好食。
2023-12-15 19 浏览
呢間台灣菜喺銅鑼灣區價錢唔算貴,而且又坐得舒服嘅台灣菜。我哋叫咗啲台式小食、牛肉麵同甜品。前菜揀咗麻醬涼拌秋葵,清爽又開胃。麻醬調製嘅涼拌秋葵,每一口都帶嚟豐富嘅口感同風味。小食首先係三色鹽酥雞有橘子、松露、水牛城3款醬汁,可以試到唔同嘅滋味。我個人鍾意橘子,酸酸地幾好味。另外黑松露醬夠濃郁,水牛城醬幾香辣。另一個小食叫咗麻婆臭豆腐,呢個聞落臭豆腐真係好臭😆麻婆臭豆腐結合咸辣麻辣嘅醬汁同臭豆腐,食落好香好味,絕對係一道讓你回味無窮嘅美食😋主食揀咗招牌牛肉麵加咗糖心蛋半隻。牛肉軟嫩,湯底濃郁。甜品試咗黑芝麻奶奶麻糬。呢款黑芝麻奶奶麻糬有香濃嘅黑芝麻味道,口感腍身,唔會太黏。

主食揀咗招牌牛肉麵加咗糖心蛋半隻。牛肉軟嫩,湯底濃郁。
之前食過幾次唔同分店,今次就嚟到銅鑼灣世貿分店🥰 餐廳主打新派台菜,裝潢設計時尚,設有多個設計卡位,窗邊座位更可以飽覽維港海景🌊❀ 鹹蛋黃芋泥球 🥢台灣最愛既小食之一😍 外層炸得酥脆,咬開入面係綿密既芋泥及鹹蛋黃餡,鹹甜惹味☺️❀ 黃金鹽水雞芭樂撈粉皮 🍝色彩繽紛既涼拌粉皮☺️ 將芭樂、鹽水雞、海蜇、泡菜及蘿蔔絲等配料與粉皮撈勻,配搭好夾,酸辣清爽好開胃呢🥰❀ 海鮮炒王子麵蛋餅 🍳好有創意既菜式✨ 結合蛋餅及大阪燒做法製成~蛋餅內入面有蝦、蟹柳及炒麵,味道香濃又飽肚,份量十足😚❀ 芋泥三Q拿破崙 🥧必試新甜品❤️ 每層拿破崙口感好香脆,夾住芋泥、肉鬆及麻糬,面層更鋪滿鹹蛋黃碎及忌廉,香甜又軟糯,味道好豐富😍❀ 木瓜牛乳 🥛❀ 綠豆沙牛乳 🥛口感香滑,木瓜及綠豆沙跟牛奶配合得唔錯,甜度啱啱好~

❀ 鹹蛋黃芋泥球 🥢

❀ 黃金鹽水雞芭樂撈粉皮 🍝

❀ 海鮮炒王子麵蛋餅 🍳

❀ 芋泥三Q拿破崙 🥧

❀ 木瓜牛乳 🥛
❀ 綠豆沙牛乳 🥛
口感香滑,木瓜及綠豆沙跟牛奶配合得唔錯,甜度啱啱好~
2023-12-13 15 浏览
這天我和媽咪一起去銅鑼灣逛街,路過一間裝修精美的餐廳,我們被它迷人的外觀吸引住了,更驚喜的是這裡還可以一邊欣賞海景一邊享受美食。🔸櫻花蝦麻辣魯肉飯🔸擺盤精緻,色彩鮮豔。麻辣魯肉飯中的肉片軟嫩多汁,搭配櫻花蝦的香脆口感👍🏻黃酸蘿蔔伴碟提供了一抹清新的口感,而半隻滷肉蛋的豐富滷汁更是增添了菜品的層次感。🔸芭樂苦瓜汁🔸清涼解渴,帶有芭樂的香甜和苦瓜的微苦👅口感十分獨特,絕對是一道健康又美味的選擇。🔸蒜泥台灣水蓮🔸水蓮的嫩脆與蒜泥的香辣相得益彰,給味蕾帶來了一種獨特的享受。我也是第一次吃水蓮,感覺很神奇💓🔸胡麻涼拌苦瓜🔸苦瓜的清爽加上胡麻的香濃,形成了一種完美的平衡。這道菜口感爽脆,清新宜人,非常適合夏天的消暑。🔸花菇雜菌魯肉飯🔸花菇和雜菌的組合為魯肉飯增添了豐富的口感,份量很多,配合上方☝🏻半隻滷肉蛋攪拌一起吃,用另一番風味💯🔸台南冬瓜茶🔸清香回甘令人陶醉,可以解除油膩,不錯嘅選擇❗️總括而言,每款食物都十分出色,擺盤亦很精美,餐廳位置闊落,最喜歡可以看海景💕

🔸櫻花蝦麻辣魯肉飯🔸
🔸芭樂苦瓜汁🔸
🔸蒜泥台灣水蓮🔸
🔸胡麻涼拌苦瓜🔸
🔸花菇雜菌魯肉飯🔸

🔸台南冬瓜茶🔸
清香回甘令人陶醉,可以解除油膩,不錯嘅選擇❗️

这家台北栈,我去过海港城店打卡,今天经过铜锣湾,朋友说也想吃这一家,所以这次又来了铜锣湾的新店。铜锣湾的新店好复古,好摩登时尚,整一个播放着周杰伦的还有一些台湾偶像剧的歌曲,氛围感真的满满的。 上次试了它家的牛肉面,一直念念不忘,这次一来到点了两碗牛肉面,一碗是原味的牛肉面,一碗是麻辣的牛肉面,我们都选了手工粗面,很有刀削面的感觉,牛肉好大好厚一块,真的很好吃。面里面除了肉,还有卤水豆腐,虫草花等等,很香。 另外点了一份台湾卤肉饭,因为一直好久没去台湾啦,所以想念这个卤肉饭。饭面上铺了卤肉,加上半流的鸡蛋,真的好怀念啊,很久都没吃到那么地道的卤肉饭了。甜品方面,我们点了芋泥椰酥麻薯。浓厚的芋泥酱配上麻薯,麻薯下面粘着椰丝,这么一口下去,味觉真的十分的有层次感,很饱满❗️先粘上芋泥,芋泥再粘上椰酥,太好吃啦。不得不夸一下他们家的麻薯,真的很有嚼劲。 饮品方面,点了珍珠奶茶,还有他家新推出的苦瓜汁,既降火又健康又解腻,很棒的一顿。

2023-12-13 50 浏览
位於銅鑼灣@checkintaipeihk主打新派創意台灣菜式嘅人氣台式餐廳,將台灣古早味,結合左新穎做法,推出左好多吾同既創意甜品同菜式,食物質素好,而且餐廳裝修雅致,坐得舒服髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅蛋餅外層有紫色粉粉+鹹蛋黃碎碎,而佢同一般台式早餐蛋餅吾同,蛋餅用咗鴨蛋整,所以蛋味會更加香,而裡面夾左芋泥,口感煙韌一夾滿滿餡料爆出吸,好足料,芋泥綿密,鹹鹹甜甜,味道層次豐富三色鹽酥雞三色即係配左三款醬汁,分別係黑松露,芝士醬同蜜糖芥末醬,三款醬分別有唔同風味,鹽酥雞外皮香脆,每一件都好大雞份量夠脆皮地瓜條香脆地瓜條配話梅酸甜酱,地瓜又綿又甜,外脆卜卜配話梅醬,真係停唔到口招牌魯肉飯豬肉燉得軟爛,醬汁濃郁,飯上面魯肉大大粒,一齊撈埋,令人回味無窮。OREO奶奶麻糬麻糬大大片夠哂Q彈,加上OREO碎碎,冬冰𣲙吃落口幸福感滿滿

髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅

三色鹽酥雞

脆皮地瓜條

OREO奶奶麻糬

2023-12-13 11 浏览
今次同閨蜜小聚一番,去左CHECK IN TAIPEI 品嚐台灣風味菜式!今次有地叫左以下台式菜,每一道菜式都非常之有台灣風味🥰💜三色鹽酥雞 非常酥脆 Yum! 💜鹹蛋黃芋泥球 鹹蛋同芋泥非常之夾😋💜松露玉米起司蛋餅 蛋餅有多款口味,鍾意食蛋餅嘅朋友仔唔好錯過呀!💜麻辣牛肉麵 麻辣味十足,麵條非常之彈牙,牛肉亦都非常鮮味😋💜宇治抹茶牛乳 抹茶味非常濃郁💓💜Earl Grey Martini 非常啱同閨蜜Cheers一番

今次有地叫左以下台式菜,每一道菜式都非常之有台灣風味🥰

💜三色鹽酥雞 非常酥脆 Yum!
💜鹹蛋黃芋泥球 鹹蛋同芋泥非常之夾😋
💜宇治抹茶牛乳 抹茶味非常濃郁💓

用餐优惠
試食活動
2023-12-12 8 浏览
💛三色鹽酥雞💛鹽酥雞炸到鬆脆香口♨️,炸完仲保持到雞入面嘅肉汁,熱辣辣♨️上枱,食嘅時候一定要小心‼️‼️啲肉汁真係會咇出嚟❕🤤 🤤🤤🤤tasty🤤🤤🤤🤤💜髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅💜呢個蛋餅應該叫💓靚靚💓鹹蛋黃芋泥蛋餅先啱靚靚嘅紫💜薯粉,上面鋪滿橙🧡黃💛色嘅鹹蛋黃碎,煙靭嘅蛋餅入面裝滿左滑滑嘅芋泥 🥰🥰🥰美味🥰🥰🥰🧡橘色海皇涮涮鍋粥❤️湯底用左昆布豬骨同蝦殼熬製而成,昆布帶出左海鮮嘅香味,餐牌仔細教咗點樣去煮,跟住指示,自己煮出香濃嘅海皇粥😋😋😋😋 yummy 😋😋😋😋❤️鹹蛋黃芋泥球❤️食完個鹹蛋芋泥蛋餅唔夠喉再叫咗個鹹蛋芋泥球呢個係炸到外脆內軟芋泥加鹹蛋。絕對係最佳拍檔。😍😍😍😍好食😍😍😍😍
💛三色鹽酥雞💛
😋😋😋😋 yummy 😋😋😋😋
❤️鹹蛋黃芋泥球❤️
食完個鹹蛋芋泥蛋餅唔夠喉再叫咗個鹹蛋芋泥球
呢個係炸到外脆內軟
芋泥加鹹蛋。絕對係最佳拍檔。
😍😍😍😍好食😍😍😍😍
2023-12-12 8 浏览
上個月同屋企人食過一次之後就覺得幾好食,前排同男朋友一齊行街,🥸行完街就帶佢嚟食。好彩唔算多人排隊 排左一陣就有位了😛;我們點了午餐, 我就選了招牌牛肉麵。🎀可選手工刀削麵或台灣寬粉絲,成碗真係好香氣四溢!每一口都讓我忍不住一食再食😋,完全停唔到口,爽!;午餐款式會有不同的配菜一同送上,🪩配料充足看上去一點都不單調,視覺上都已經很滿足。;午餐送蜂蜜綠茶,正合我心意!喝一口低糖蜂蜜綠茶,微甜中帶點清新。🪩綠茶茶香混和雅淡的蜜香,甘醇的茶味結合甘甜的蜂蜜。💌用餐後感想,舖頭格局睇上去都比較大!座位坐多10分舒適,適合小口子和一大班朋友嚟用餐。;環境上企企理理,係一間環境幾好既餐廳這家充滿視覺,味覺的餐廳真的讓人一試難忘🎈
好彩唔算多人排隊 排左一陣就有位了😛
;我們點了午餐, 我就選了招牌牛肉麵。
🎀可選手工刀削麵或台灣寬粉絲,
;午餐款式會有不同的配菜一同送上,
🪩配料充足看上去一點都不單調,視覺上都已經很滿足。
;午餐送蜂蜜綠茶,正合我心意!
喝一口低糖蜂蜜綠茶,微甜中帶點清新。
🪩綠茶茶香混和雅淡的蜜香,甘醇的茶味結合甘甜的蜂蜜。
;環境上企企理理,係一間環境幾好既餐廳
這家充滿視覺,味覺的餐廳真的讓人一試難忘🎈
只有check in taipei可以打贏check in taipei一排無黎,又高質同高級咗。未入門口已經feel到佢又正咗,裝修好靚。入到去仲wow!!大家都要黎食!又靚又好食,掂淨係睇menu已經每類都想要一份!樣樣都好正好吸引。比之前更有創意,更出奇,係香港精緻品味台灣菜天花板明太子甜不辣 $78好熱,即炸但完全唔油,咬落好煙韌,唔係平時食到街買嗰種。加上明太子醬點綴咗成個小食,完整咗佢嘅味道魯肉伴台灣A菜 $88好多魯肉!好夠熱,菜食落爽脆唔會太淋黑蒜牛肉麵 $128超級正!黑蒜湯底加上鮮蒜,湯底有些微藥材味,湯濃到爆,有點黑蒜嘅甜。麵可以揀台灣麵或寛粉,揀咗寛粉,似薯粉,殊一下就吸咗入口!5塊牛肉係厚切牛𦟌,入味到傻咗,肉嘅位置淋度剛剛好,少少牙力咬開,筋位比較高膠質,雙重口感!平時食到一係成個好淋或都唔夠淋,呢個麵我連湯都飲到最後一滴先放手招牌魯肉飯$68餐牌上有幾款唔同味道配搭嘅魯肉飯,都係揀返古早味嘅,其他味都唔知夾唔夾。份量都唔少,魯肉肥瘦比例適中,肥比較夠係好食d。加上半隻滷水糖心蛋嘅經典配搭,食得好開心芋泥三Q拿破崙 $108全晚我最期待嘅野,好好食,遠超我預
一排無黎,又高質同高級咗。

淨係睇menu已經每類都想要一份!

明太子甜不辣 $78
好熱,即炸但完全唔油,咬落好煙韌,唔係平時食到街買嗰種。
加上明太子醬點綴咗成個小食,完整咗佢嘅味道

魯肉伴台灣A菜 $88

好多魯肉!好夠熱,菜食落爽脆唔會太淋

黑蒜牛肉麵 $128

麵可以揀台灣麵或寛粉,揀咗寛粉,似薯粉,殊一下就吸咗入口!

招牌魯肉飯$68

芋泥三Q拿破崙 $108

全晚我最期待嘅野,好好食,遠超我預期 超級開心。頂層係咸蛋黃碎,下面有d cream cheese(?), 3層拿破崙酥皮,中間係肉鬆,芋泥同麻薯!所有野夾埋一齊由咸到甜再到酥脆,口感同味道香味都好豐富。食完唔會成口好甜或好油,所有野剛剛好!