2004-07-27 15 浏览
哇~好多員工係度呀~我係奧海做counter,之前做過廚房....原味雞係用氣壓炸爐炸出黎...因為爐裏的水蒸氣,使原味雞含有水分,所以食落去冇咁熱氣架~~薯蓉汁....邊位員工講架~冇腦......
哇~好多員工係度呀~
我係奧海做counter,之前做過廚房....

薯蓉汁....邊位員工講架~冇腦......
2004-06-28 15 浏览
u are right~i have do KFC before~what position were u be?I am a SUPERVISOR~!!
2004-06-15 6 浏览
lunch time日日食 = =v
lunch time日日食 = =v
2004-06-15 26 浏览
成日食炸雞略嫌熱氣, 你會唔會食番杯薯蓉平衡下呢? 但如果你知道薯蓉的美味gravy 係用炸完雞爐底的油渣煮的, 你會覺得點呢? (消息由一位任職KFC 廚房人士透露)你果個任職KFC廚房人士講大話啦!我自己都做了kfc二年啦~~炸雞爐底的油渣係日日清去捯的~!薯蓉的gravy係由三包調味料+熱水開出來~!至於薯蓉本身都係由一包薯蓉粉+熱水由機器打出來喔~!一包薯蓉粉可以做到150至170個薯蓉!
你果個任職KFC廚房人士講大話啦!
我自己都做了kfc二年啦~~
炸雞爐底的油渣係日日清去捯的~!
薯蓉的gravy係由三包調味料+熱水開出來~!
至於薯蓉本身都係由一包薯蓉粉+熱水由機器打出來喔~!
一包薯蓉粉可以做到150至170個薯蓉!
2004-04-07 7 浏览
其實:1)原味家鄉雞及辣雞都是炸的2)香港KFC的薯蓉汁是用一些'粉'加熱水打成的食物方面,我鐘意葡撻&雞卷
其實:
1)原味家鄉雞及辣雞都是炸的
2)香港KFC的薯蓉汁是用一些'粉'加熱水打成的
食物方面,我鐘意葡撻&雞卷
2004-04-06 4 浏览
對我講, 原味雞係好d.不過冇得恨啦, 呢度d雞細件好多, 仲冇咁好食.
對我講, 原味雞係好d.
不過冇得恨啦, 呢度d雞細件好多, 仲冇咁好食.
2004-04-06 3 浏览
我鐘意食原味雞多於辣雞..一來因為佢無辣既咁油,二來佢無咁熱氣(是關原味雞係焗~),三就係原味雞佢0個種味道係其他炸雞嘗唔到既~呢d 都係我愛原味雞既原因.今日lun+ tea 就黎左kfc,同女友要左兩件雞連磨菇飯餐再加水牛雞~原味雞仍然好得我心~因為我實在太耐冇吃kfc 喇..不過若然有雞胸就更加好喇~不過其實我今日黎kfc 既原因都不單因為佢地既雞..最大原因係因為我買左兩件sweet secret 既cake,搵唔到地方食呢~哈哈~食完雞再食cake,人生一大樂事也~
2003-11-13 18 浏览
一o的都唔出奇. 因為o係美國菜中, 傳統o既肉汁(gravy)係用番留o係鍋底o既煎炸肉類o既肉渣/油渣, 小小同鍋內o既煎炸油, 再加入大量清水用大火不停地攪煮, 直至混合物成為又濃又杰o係肉汁為止.所以KFC用o黎製肉汁o既料聽起o黎好似好核突, 但咁樣係正路o既做法.
2003-09-08 5 浏览
我都係搵唔到有芝士,不過芝士味都食到dd既......其實熱氣還熱氣,都幾脆幾好食既,但係9蚊一隻實在太貴了。銅鑼灣舊店衛生情況極度惡劣?梗係啦,我讀中學個陣間鋪頭已經試過有老鼠出沒,根住個幾年都無乜人敢去~
2003-09-07 5 浏览
芝士雞翼散叫要成九蚊隻, 唔抵! 叫套餐又太多, 爭D食唔晒!吃下雞翼唔覺得有芝士在內, 唔知係芝士已溶掉還是忘記了加上. 很熱氣, 吃完後出了暗瘡.
很熱氣, 吃完後出了暗瘡.
2002-03-16 5 浏览
本人也是KFC迷之一, 曾試過數度光顧該店(銅鑼灣舊店) 但是無論那次光顧也沒有覺得任何改善,<br>為何改善? 其一, 由於該店的衛生情況極度惡劣, 蚊蟲到處亂飛也沒人理會, 洗手間也污穢不堪. 其二讓店的食物令人難以嚥下, 燒雞汁包沒有汁, 沙律中的汁料稀如水等等. 實在不是一間國際性連鎖店應有的水準!
<br>
2000-07-24 16 浏览