2016-06-15 1537 浏览
聽同事講呢間茶餐廳雖然細細間,但食品質素真係唔差。見鋪入面好多人都係叫即炒既粉面飯,應該唔差但今日天氣熱 我叫左個火退通粉配熱香餅!又幾好食喎,熱香餅牛奶同雞蛋味都好濃,真係好食過m字個間好多 熱辣辣!下次一定會再黎試其他嘢!
聽同事講呢間茶餐廳雖然細細間,但食品質素真係唔差。
見鋪入面好多人都係叫即炒既粉面飯,應該唔差
但今日天氣熱 我叫左個火退通粉配熱香餅!
下次一定會再黎試其他嘢!
2016-06-14
2016-05-05 1092 浏览
今日放假,遲咗起身。一起身已經下午茶時段,新蒲崗區下午茶可以話係好多選擇,我貪方便就入咗呢間茶餐廳。其實我都好鍾意食茶餐廳架!0係我心目中茶餐廳都有水準高低之分。我揀左個好簡單嘅麵餐,係沙嗲牛肉煎蛋通粉。沙嗲牛肉好有牛味,而且好大份好足料,牛肉鋪滿晒成個通粉嘅表面。牛肉煮得好軟無筋,而且入味。煎蛋係我最鍾意嘅半熟荷包蛋,兩邊表面都熟曬,但篤開中間,仲有蛋黃流出來。簡簡單單嘅沙嗲牛肉煎蛋通粉,要煮得好食都唔容易架!呢餐十分滿足,而且埋單只係廿幾蚊送嘢飲添!

2011-02-01 979 浏览
好日唔到新浦崗,唔係工作關係都唔會到..做完D job,剛剛兩點鐘.又係會和自己個口開工喇..食飯喇 !!地方唔熟,不過這處也算多食市,見你用自己做埋招牌就黎間..睇下你掂唔掂先?門 面 ___ 生 招 牌鋪 內 ___ 牆紙般的餐牌重點推介,招牌 XO醬豬扒飯,跟餐飲...佢做的豬扒好特別,外面是趣皮,內裹的肉是軟林多汁..好正 !!加埋黎個醬,,的確野味 最後肥仔老細,介紹小弟試試個雞翼..口感同剛剛食完的一樣..我同樣加上個餘下的XO醬,一樣美味. 好奇怪唔知點解有感多隻架?
好日唔到新浦崗,唔係工作關係都唔會到..

門 面 ___ 生 招 牌鋪 內 ___ 牆紙般的餐牌
好Q多餐,花了些時間上一上課呢!
好 !! 就叫左黎個. OX醬豬扒飯,,
加埋黎個醬,,的確野味
肥仔老細.話佢地秘製XO醬,用料特別多..
老細十分健談.推介小弟試試鮮炸雞翅...唔知點解有感多..haha
2011-01-29
好Q多餐,花了些時間上一上課呢!
好 !! 就叫左黎個. OX醬豬扒飯,,
肥仔老細.話佢地秘製XO醬,用料特別多..
  • 招牌 XO醬豬扒飯
(非会员)
2008-05-07 677 浏览
午飯時間, 都幾多人, 地方唔係好大, 裝修亦唔算靚. 個人幾鐘意食個度d 炸豬排, 有少少咖哩味, 好鬆軟, 價錢好似係$7定$8, 唔係好記得, 回鍋肉餐肉炒飯都唔錯, 出面唔多見有得食, 但係即炒既野食等得比較耐, 其他野冇乜點試過, 都係同一般餐廳差唔多, 價錢都算平.
2007-11-25 492 浏览
D野食唔掂...之前創意好好多
D野食唔掂...
之前創意好好多