肉多多火鍋

肉多多黎自台灣既火鍋料理,肉類豐富選擇多,就好似佢地主打既三款精選牛肉,手切和牛/大胃王/肉瀑布,賣相精緻打卡一流,最緊要係份量夠多!🥩 就愛牛大胃王 $468我地今次黎到就揀左就愛牛大胃王!超大份既牛大胃王,價錢只係$468,兩人食用既話,你根本已經唔需要叫其他野咁濟大胃王上面有各種唔同部位既牛肉,分別有頂級低脂牛+頂級霜降牛+澳洲和牛淨係係當中試晒咁多款既味道,都用左唔少時間呀!🥩 爆炒蒜頭蛤蜊雞湯 $128雖然佢地既主角係肉,不過打邊爐都係要有好味既湯底台式火鍋湯底材料一向講究,佢地既湯底都一樣,而且款式數量可以揀既都好多我地就揀左爆炒蒜頭蛤蜊雞湯,蒜頭同蛤蜊,雞加埋一齊即時爆炒,香味直撲埋黎呀打邊爐前可以先品嘗一下佢地既湯底,濃郁鮮甜,再加湯開餐啦!✨ 調料甜品吧調料吧有幾款推薦既醬料調配方法推薦,大家可以參考下,亦可以自由發揮佢地仲有古早味冬瓜茶作為甜品,好甜好好味,仲可以加入其他配料添🥩 生日肉蛋糕生日既朋友就更有口福啦,有呢個食肉獸最愛既生日肉蛋榚,黎接受肉之祝福啦!另外,各位每消費100蚊, 就有一個coin玩夾零食機,走前記得去玩下啦!而且每次消費後記得keep單呀!

🥩 就愛牛大胃王 $468
淨係係當中試晒咁多款既味道,都用左唔少時間呀!

🥩 爆炒蒜頭蛤蜊雞湯 $128
雖然佢地既主角係肉,不過打邊爐都係要有好味既湯底
打邊爐前可以先品嘗一下佢地既湯底,濃郁鮮甜,再加湯開餐啦!

✨ 調料甜品

🥩 生日肉蛋糕

而且每次消費後記得keep單呀!因為憑單下次黎打邊爐,就贈送迎賓豚肉火山一份!
記得再黎呀
2025-02-28 309 浏览
台灣過江龍 🌟人氣火鍋🥢喺銅鑼灣去做分店📍雅致裝修,光猛整潔,座位闊落,環境好舒服店員服務好好,親切主動爆炒蒜頭蛤蜊雞湯試咗比較熱門嘅爆炒鍋湯底,職員會即場炒香底料,然後再加雞湯落去,淡湯都幾惹味今日嘅重點一定係牛肉🥩就愛牛大胃王有齊三種牛:頂級低脂牛+頂級霜降牛+澳洲和牛份量真係勁多,個碟超大視覺上超震撼❗️唔知可以打卡,牛嘅質素仲好唔錯~個人比較鍾意食霜降牛,比較嫩滑手切日本A4和牛(L)有手切牛肉粒同埋牛肉片,脂肪比例所以真係入口即溶!另外叫咗刀削麵,跟住建議食法調味真係好正肉多多火鍋 (銅鑼灣)銅鑼灣糖街25-31號Sugar+ 3樓
台灣過江龍 🌟人氣火鍋🥢
喺銅鑼灣去做分店📍

雅致裝修,光猛整潔,座位闊落,環境好舒服
店員服務好好,親切主動

今日嘅重點一定係牛肉🥩

有齊三種牛:頂級低脂牛+頂級霜降牛+澳洲和牛
份量真係勁多,個碟超大視覺上超震撼❗️

手切日本A4和牛(L)
有手切牛肉粒同埋牛肉片,脂肪比例所以真係入口即溶!

另外叫咗刀削麵,跟住建議食法調味真係好正

肉多多火鍋 (銅鑼灣)
銅鑼灣糖街25-31號Sugar+ 3樓
Melo身為邊爐達人兼食肉獸,今次終於嚟食呢間有超過50間分店嘅台灣過江龍爆炒火鍋「肉多多火鍋」!香港呢間係全球第一間海外分店,帶埋佢哋出名嘅歡樂台式服務比香港人,主打超高性價比特色大肉盤!嗰日我哋叫咗:🔹招牌爆炒海味石頭湯 先炒香魷魚,再落番茄洋蔥,之後將啲豬肉片逐片逐片咁放上去,個份量係勁多!🔹頂級牛肉肉瀑布超大超浮誇😂 冇諗過呢個價錢竟然有三四人份量。我哋兩個人叫呢盤差啲食唔晒!肉味都唔錯,岩曬食肉獸!🔹新鮮扇貝鮮甜好食!性價比高!🔹手打蝦丸鮮味彈牙!呢個可以叫!🔹甜不辣暫時人生食過最好食嘅甜不辣,炸到熱辣辣,咬落去口感好好!椒鹽味調味啱啱好!🔹任食甜品嗰度有得任食雪糕,同埋芋圓仙草愛玉冬瓜茶,芋圓仙草冇得輸!食完之後店員俾咗五個代幣我哋去玩夾零食,夾咗五次都乜都夾唔到😂食完嘢都仲有得夾零食,都幾得意!總括嚟講,呢間火鍋性價比都幾高,個肉瀑布份量真係好大!下次想試埋佢嗰個就愛牛大胃王,有成三層肉,有埋和牛都只係$468😱

嗰日我哋叫咗:

🔹招牌爆炒海味石頭湯

🔹頂級牛肉肉瀑布

🔹新鮮扇貝
鮮甜好食!性價比高!

🔹手打蝦丸
鮮味彈牙!呢個可以叫!

🔹甜不辣

🔹任食甜品
嗰度有得任食雪糕,同埋芋圓仙草愛玉冬瓜茶,芋圓仙草冇得輸!

2025-02-26 212 浏览
肉多多火鍋店係台灣人氣過江龍火鍋品牌,前排進駐銅鑼灣🔥主打豐富湯底同新鮮食材,其中最受歡迎嘅係招牌爆炒海味石頭湯,湯頭鮮甜濃郁🦐🍲除咗多達十幾種湯底選擇,肉多多仲以高品質肉類同新鮮海鮮聞名,分量十足🥩🦑啱晒鍾意食肉嘅朋友。店內環境舒適,服務貼心💯 食完大量嘅肉,仲可以食埋甜品雪糕中和返爆炒蒜頭蛤蜊雞湯鮮美豐富,雞即場經過爆炒後,散發濃郁香氣🧄帶住微微焦香,雞湯🍗嘅濃郁完美結合,蛤蜊🦪鮮甜味滲透喺湯中,令湯頭更加清爽又帶住海鮮味🌊雞肉軟嫩,吸收咗蒜香同蛤蜊嘅精華,每一啖充滿層次感。湯汁濃郁得嚟唔會過膩手切日本A4和牛肉質鮮嫩,油花分布均勻✨🥩搭配冰塊上呈現,保持了肉鮮度❄️🥢入口即化,口感柔軟得嚟又充滿層次。手切嘅方式可以保留和牛嘅纖維結構,令每一片肉保持完美厚度同形狀大胃王 🍽️頂級低脂牛 🥩✨少脂肪含量。保留牛肉鮮美口感頂級霜降牛 🥓💖脂肪分布均勻,白色脂肪紋路。濃郁香氣,口感非常嫩滑澳洲和牛 🇦🇺🐂肉質細膩、油花分布均勻肉多多火鍋📍糖街25-31號Sugar+ 3樓

手切日本A4和牛

大胃王 🍽️

頂級低脂牛 🥩✨
少脂肪含量。保留牛肉鮮美口感

頂級霜降牛 🥓💖
脂肪分布均勻,白色脂肪紋路。濃郁香氣,口感非常嫩滑

澳洲和牛 🇦🇺🐂
肉質細膩、油花分布均勻

📍糖街25-31號Sugar+ 3樓
2025-02-25 356 浏览
趁着週末,和朋友來到銅鑼灣品嚐台灣人氣過江龍「肉多多火鍋」🍲湯底選擇不少,而且極具特色~我就選擇了爆炒蒜頭蛤蜊雞湯🐔店員會在我們面前即場爆炒雞肉和蛤蜊🔥之後加入蒜頭🧄和上湯,香氣四溢🤤湯底極之鮮甜,喝了幾碗湯才開始吃火鍋😆吃火鍋當然少不了肉類🥩我們選了「就愛牛大胃王」和「手切頂級和牛」~就愛牛大胃王由三種牛肉組成,包括:頂級低脂牛、頂級霜降牛和澳洲和牛組成🙌🏻份量極多,牛味濃郁🐮手切頂級和牛油花均勻,口感柔軟👅自助區有醬料、冷菜、雪糕和甜品任君選擇。結帳後還會送代幣,可以到門口的夾娃娃機夾取零食~ 🔱 另收加一服務費

湯底選擇不少,而且極具特色~
我就選擇了爆炒蒜頭蛤蜊雞湯🐔
店員會在我們面前即場爆炒雞肉和蛤蜊🔥
之後加入蒜頭🧄和上湯,香氣四溢🤤
湯底極之鮮甜,喝了幾碗湯才開始吃火鍋😆

火鍋當然少不了肉類🥩
我們選了「就愛牛大胃王」和「手切頂級和牛」~

份量極多,牛味濃郁🐮
手切頂級和牛油花均勻,口感柔軟👅

自助區有醬料、冷菜、雪糕和甜品任君選擇。

結帳後還會送代幣,可以到門口的夾娃娃機夾取零食~

🔱 另收加一服務費
2025-02-24 405 浏览
⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧自取區有三款前菜,包括中華沙律、荀絲、甜蘿蔔,酸甜開胃。還有超過10款醬料,調配適合自己的口味(重口味人士表示可以任加蒜泥、芫荽、蔥🤤)1️⃣ 爆炒蒜頭蛤蜊雞湯餐廳提供多款台式特色湯底🤭我哋揀咗爆炒蒜頭蛤蜊雞湯😇餐廳選用最地道的台式爆炒石頭鍋☺️由店員即場示範爆炒湯底😍使用秘製的爆炒料理油😎 加入雞肉😊同蛤鯏😝配搭炸至金黃的蒜頭😉同米酒、紅棗、枸杞爆香😜未入口已經香氣撲鼻😎🤪店員建議我哋先嚐試湯底😗濃郁的藥膳香味以及蛤蜊的鮮甜味😝令湯底甘甜而不膩,暖心又暖胃😙2️⃣ 就愛牛大胃王肉類就揀咗就愛牛大胃王😝超澎湃嘅三層牛肉拼盤打卡一流☺️一眼望過去就係好多肉🤣名符其實肉多多☺️頂層為頂級霜降牛😊肉質軟嫩🥰中層係澳洲和牛背肩😛有嚼勁😇肉質紮實🤓底層為頂級低脂牛🤤可直接感受鮮甜肉汁😊牛味濃香😇3️⃣ 生日肉蛋糕當月壽星可免費兌換生日肉蛋糕一個🐷豚肉被巧妙地鋪陳成蛋糕的形狀😉賣相精美而且儀式感十足😋肉片都是偏薄切😙輕涮幾下便可入口🤭吃起來油脂比例剛剛好🤓肉味濃厚沒有腥味🤩另有雪糕和台式甜品任選。甜品為冬瓜茶,配以仙草、芋圓、地瓜圓、

1️⃣ 爆炒蒜頭蛤蜊雞湯

2️⃣ 就愛牛大胃王

3️⃣ 生日肉蛋糕

另有雪糕和台式甜品任選。甜品為冬瓜茶,配以仙草、芋圓、地瓜圓、愛玉,口感清爽不會過甜,水準絕不比台式甜品店遜色!

餐廳仲設有夾公仔機「歡樂夾夾樂」,消費滿$100就有代幣1枚,滿 $200 獲 2個,可以夾下零食😉

⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚
🌟想知道更多美食🤪記得follow@mochicouple_hk啦😍🎉📸

📍 銅鑼灣糖街25-31號Sugar+ 3樓
🚇 港鐵銅鑼灣站E出口,步行約4分鐘
✅爆炒蒜頭蛤蜊雞湯:店員即席喺面前起鍋,重點係個杯醬料~米酒,杞子同已爆香既蒜頭✅肉瀑布:有兩款牛牛組成~係低脂牛同霜降牛~店員教學四至五度火力,然後涮5-6秒,仲有少少粉紅色,再靜止10秒~放落口剛剛好juicy 又唔會太老太柴✅生日肉蛋糕:由梅花豬肉組成,大概15-16片,店員教學係放落鍋到輕輕淥到變白色就可以食~肉味偏淡香同好軟熟自助吧方面除左醬料方面,仲有維他雪糕杯放題同自選芋圓愛玉同仙草自由配搭🥰🥰店員除左服務同禮貌超好,主動教學點樣涮牛肉先係最適合,加湯後仲會主動幫忙調湯底既味道~~仲個個笑容滿分仲表示係inline book 位留言慶祝生日就會送生日肉蛋糕😍快d 去book 位啦🤭

2025-02-23 183 浏览
【銅鑼灣•肉多多火鍋】@ππππππππππππππππππππππππππππππ今日去咗肉多多台式火鍋店食嘢,真係好滿足!首先試咗個胡椒豬肚雞湯,湯底好濃郁,胡椒味好香,飲落去暖笠笠,豬肚同雞肉都好嫩滑,真係好正!跟住點咗個「就愛牛大胃王」,牛肉片切得好薄,一落鍋就熟,肉質好鮮嫩,入口即化,真係食到停唔到口!再嚟係石斑魚磚,魚肉好新鮮,煮完之後依然保持到魚嘅鮮味,肉質好滑,完全冇腥味,真係好抵讚!最後試咗麻辣鴨豆,麻辣味好夠勁,鴨肉好入味,豆角吸收晒啲麻辣湯汁,食落去好過癮,辣得嚟又唔會太嗆喉,真係好適合鍾意食辣嘅朋友!肉多多台式火鍋店嘅食物質素好高,湯底同食材都好新鮮,服務態度亦都好好,絕對係一個值得再嚟嘅地方!餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 900✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#銅鑼灣美食 #肉多多火鍋 #web3銅鑼灣肉多多火鍋糖街25-31號Sugar+ 3樓
【銅鑼灣•肉多多火鍋】@

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#銅鑼灣美食 #肉多多火鍋 #web3銅鑼灣
糖街25-31號Sugar+ 3樓

2025-02-22 392 浏览
今日同朋友黎到呢間台灣過江龍餐廳 — 肉多多🥩聽個名就知係食肉獸嘅天堂啦😍 呢度嘅肉份量多到爆,真係岩晒我🤤🌟 爆炒蒜頭蛤蜊雞湯一上枱店員就幫手將湯底嘅材料炒香,最後再加湯。蛤蜊大大隻,雞肉嫩滑,飲完一碗湯,就可以正式打邊爐!🌟 手切日本A4和牛 A4和牛視覺效果真係好正,有乾冰飄出陣陣仙氣,而且佢油花均勻,入口即化,肉質嫩滑🥩🌟就愛牛大胃王呢個set絕對啱晒食肉獸!份量超多,上面有3款高質牛肉,食完真係會覺得好滿足😛🌟自助區呢度有各款台式醬油、雪糕、DIY台式糖水無限任食!食完肉仲可以整返碗糖水,完美ending🍨原來消費滿$100仲可以兌換1個代幣夾零食,真係夠晒滿足同歡樂😍

🌟 爆炒蒜頭蛤蜊雞湯

🌟 手切日本A4和牛

🌟就愛牛大胃王

🌟自助區

2025-02-22 411 浏览
台灣過江龍超人氣十大連鎖爆炒火鍋冠軍登陸香港全球首間海外分店,主打性價比高的火鍋料理環境舒適,大玻璃對著維多利亞公園景色,感覺放鬆裝修走小清新日系風格,餐桌以獨立卡位座為主招牌爆炒海味石頭湯以秘製石頭醬搭配爆炒手法加入特製底湯,鮮甜濃郁就愛牛大胃王大肉盤有頂級低脂牛、頂級霜降牛」及澳洲和牛丸類拼盤有牛肉丸、魚蛋、芋圓貢丸等經典肉丸墨魚仔爽口彈牙,富蛋白質,脂肪甚少,還有維生素扇貝大大粒,厚實且呈圓,裙邊爽甜,完全沒有腥味
台灣過江龍超人氣十大連鎖爆炒火鍋冠軍登陸香港
全球首間海外分店,主打性價比高的火鍋料理
環境舒適,大玻璃對著維多利亞公園景色,感覺放鬆
裝修走小清新日系風格,餐桌以獨立卡位座為主
招牌爆炒海味石頭湯
就愛牛大胃王大肉盤有頂級低脂牛、頂級霜降牛」及澳洲和牛
就愛牛大胃王
丸類拼盤有牛肉丸、魚蛋、芋圓貢丸等經典肉丸
丸類拼盤
墨魚仔爽口彈牙,富蛋白質,脂肪甚少,還有維生素
墨魚仔
扇貝大大粒,厚實且呈圓,裙邊爽甜,完全沒有腥味
扇貝
2025-02-22
招牌爆炒海味石頭湯
丸類拼盤
墨魚仔
扇貝
今次嚟到肉多多,係台灣過江龍火鍋名店,位於銅鑼灣糖街店咁出名就試下佢啦呢間火鍋店真係名符其實肉多多,浮誇到嚇親老娘我,啱晒鍾意影相又鍾意打邊爐食勁多肉嘅朋友!📷✨🔥 爆炒蒜頭蛤蜊雞湯呢款湯底唔係普通清雞湯,專人即場爆炒蒜頭+蜆+雞件,炒到前後左右都聞到蒜香,之後再加湯煮滾,成個湯頭夠濃郁,飲落勁暖胃🐔🧄記得落食物前飲幾啖先!🥩 頂級牛肉瀑布 (低脂牛+霜降牛)一上枱就超吸睛!D牛肉long住喺一級級上,加埋乾冰喺上面,真係瀑布咁,打卡一流📸💯🔹 低脂牛:肉味較清,適合想輕盈少膩感嘅人🔹 霜降牛:油花均勻,入口嫩滑,係比較濃郁嘅選擇兩款牛其實都幾嫩,300幾蚊咁多又高質,個人覺得很不錯🦐 海鮮: 虎蝦/4隻、扇貝/2隻、鮑魚/2隻海鮮夠新鮮,特別係虎蝦夠大隻,肉質彈牙鮑魚鮮甜,煮嘅時間控制好大約5分鐘,就岩岩好爽口扇貝煮完吸晒湯底精華,入味得嚟仲保持嫩滑🥢 自助區 (醬料+小食)有台式冷盤 (荀絲、中華沙律、蘿蔔片),仲有芋圓甜品可以作為前菜,或者中場休息食返啲解膩📌 總結:✅ 打卡度超高:即炒湯底+牛肉瀑布勁吸睛📷🔥✅ 湯底夠香濃,蒜香滿分,仲可以飲✅ 牛肉 & 海鮮質素不錯,適合鍾意
今次嚟到肉多多,係台灣過江龍火鍋名店,位於銅鑼灣糖街店
咁出名就試下佢啦

🔥 爆炒蒜頭蛤蜊雞湯

🥩 頂級牛肉瀑布 (低脂牛+霜降牛)
🔹 低脂牛:肉味較清,適合想輕盈少膩感嘅人
🔹 霜降牛:油花均勻,入口嫩滑,係比較濃郁嘅選擇
兩款牛其實都幾嫩,300幾蚊咁多又高質,個人覺得很不錯

🦐 海鮮: 虎蝦/4隻、扇貝/2隻、鮑魚/2隻
海鮮夠新鮮,特別係虎蝦夠大隻,肉質彈牙
鮑魚鮮甜,煮嘅時間控制好大約5分鐘,就岩岩好爽口
扇貝煮完吸晒湯底精華,入味得嚟仲保持嫩滑

🥢 自助區 (醬料+小食)
有台式冷盤 (荀絲、中華沙律、蘿蔔片),仲有芋圓甜品
可以作為前菜,或者中場休息食返啲解膩

📌 總結:
✅ 打卡度超高:即炒湯底+牛肉瀑布勁吸睛📷🔥
✅ 湯底夠香濃,蒜香滿分,仲可以飲
✅ 牛肉 & 海鮮質素不錯,適合鍾意豐富配搭嘅人,對得住佢個價錢
2025-02-15
2025-02-20 261 浏览
去開銅鑼灣行街 好想食台式邊爐 一search就見到肉多多 呢間係來自台灣最歡樂的火鍋品牌 連續三年網路聲量跟好感度霸主 在台灣擁有50家店的台式火鍋冠軍 亦都係香港過江龍火鍋網絡聲量勇奪第一既然拎咁多獎咁就入去食啦 上到餐廳環境好開揚 亦都好舒服 係和式木系風格 落地大玻璃對住維園我地揀左既湯底係爆炒蛤蜊雞湯店員將食材係面前快速翻炒 然後加入湯底 令到個湯好新鮮好足味 亦都話比我地聽佢地既野食係真材實料牛肉瀑布 上台既時候仲整埋好有儀式感既乾冰 再將牛排到好似瀑布咁 打卡一流 同埋真係好大碟 最特色的大肉盤 性價比越超高 超大浮誇肉盤岩曬食肉獸! 而且大肉盤實物睇都真係好大一盤 滿滿既雪花竟然都唔係貴小食 - 脆口鵝腸鵝腸非常爽口 口感十足小食 - 甜不辣彈牙有嚼勁 帶有微微的甜味小食 - 手工老油條外脆內軟 好好食 小食 – 香酥炸魚皮非常脆同新鮮 小食 - 萵筍好清新出邊有自助醬料吧 有雪糕 仙草 同埋自助甜品 性價比極高 仲要當月壽星可以免費兌換生日肉蛋糕 下次會再黎食 @rododo.hk
去開銅鑼灣行街 好想食台式邊爐 一search就見到肉多多

非常脆同新鮮

小食 - 萵筍
好清新

@rododo.hk
生日送巨型肉蛋糕🥩🎂 !仲有肉瀑布,總之就係食肉獸天堂!係台灣超過50間,香港都食到😆環境 爆炒蒜頭蛤蜊雞湯 $128 有多款特色湯底,餐廳將60-70年代最地道嘅台式爆炒石頭鍋發揚光大而爆紅,我就揀咗爆炒蒜頭蛤蜊雞湯,店員會即場喺面前落醬爆炒,超香🤤 湯底使用特製爆炒油,搭配店家自製煸炸嘅蒜頭及薑片,之後加入雞肉、米酒爆香,最後加埋蛤蜊,配搭紅棗、枸杞、麻油、米酒,麻油簡直係畫龍點睛,成個湯底口味濃郁醇厚,最欣賞係每次加湯都係加返原本嘅奶白色濃湯,煮極都咁濃郁🫶🏻 頂級牛肉瀑布 $328 必點招牌牛肉瀑布🐂,頂級牛肉瀑布包兩款內,分別係頂級低脂牛+頂級霜降牛,低脂牛嘅脂肪位係側邊,整體食落較厚實,牛味都濃厚,而霜降牛就成塊脂肪分布平均,肉會鬆軟啲,兩款都吸湯~ 生日肉蛋糕 $0 另外生日🎂仲會送超打卡嘅生日肉蛋糕!係真係送$0,係豚肉,肉量都唔少,保守估計都有十塊,而且唔係肥豬肉,送得有誠意😂 就算唔係生日,呢個生日肉蛋糕其實都有得叫!餐牌有個浮誇豚肉蛋糕,仲包成4款豬肉咁多。醬料區仲有小菜任食,芋圓、仙草、愛玉及雪糕都係任食!食完仲送Coins係門口夾零食😆

爆炒蒜頭蛤蜊雞湯 $128

頂級牛肉瀑布 $328

生日肉蛋糕 $0
生日肉蛋糕

自助甜品
生日肉蛋糕
2025-02-19 274 浏览
台灣過江龍肉多多,終於嚟香港開分店,之前睇到台灣媒體介紹,見到肉嘅拼盤真係好震撼,一直都想試好耐,今日終於一嚐所願銅鑼灣分店嘅裝修好舒服,落地幾大玻璃可以望到維園嘅景色,有咁靚嘅風景食飯都開心啲佢哋嘅前菜同埋甜品都係免費任食,甜品有芋圓、愛玉、仙草配冬瓜茶,芋圓非常Q彈,有芋頭嘅香味,雪糕係雀巢牛奶公司,有好多款唔同味道✨爆炒蒜頭蛤蜊雞湯$128第一次見火鍋湯底加配料喺你面前爆炒,麻油香味四溢,加埋蒜頭一齊爆炒嘅蛤蜊相當鮮味,雞湯相當清甜,記得先飲啖湯再打邊爐✨ 就愛牛大胃王 $468有齊佢最招牌嘅三款牛,分別係頂級低脂牛,頂級霜降牛,澳洲和牛背肩✨低脂牛第一次食,油脂相對稀少,但可直接感受鮮甜肉質,相當稀少珍貴✨霜降牛色澤非常鮮紅,好新鮮,油花旺盛,肉質肥美,口感肥嫩而具彈性✨澳洲和牛背肩非常新鮮,牛味極濃,肥瘦適中,牛油脂超香✨炸花枝丸$42鮮嫩的花枝肉為主要原料,搭配調味料製成,具有彈牙的口感和豐富的鮮味✨扇貝 2隻$58扇貝大大粒,厚實且呈圓,裙邊爽甜✨蟶子 2隻$88蟶子好新鮮,洗得好乾淨,一啲沙都無,有大過隻手板咁長,超鮮甜✨脆口鵝腸$32鵝腸洗得好乾淨,一啲腥味都無,肥膏

✨爆炒蒜頭蛤蜊雞湯$128

✨ 就愛牛大胃王 $468

✨低脂牛
第一次食,油脂相對稀少,但可直接感受鮮甜肉質,相當稀少珍貴

✨霜降牛
色澤非常鮮紅,好新鮮,油花旺盛,肉質肥美,口感肥嫩而具彈性

✨澳洲和牛背肩
非常新鮮,牛味極濃,肥瘦適中,牛油脂超香

✨炸花枝丸$42

✨扇貝 2隻$58
扇貝大大粒,厚實且呈圓,裙邊爽甜

✨蟶子 2隻$88

✨脆口鵝腸$32
鵝腸洗得好乾淨,一啲腥味都無,肥膏唔會太多,煮完之後爽口彈牙

餐廳每惠顧滿$100就會送一個代幣俾你,玩佢門口嘅夾夾機,有好多唔同款式嘅零食,有得食之餘仲有得玩真係好滿足

2025-02-19 227 浏览
「肉多多」的胡椒豬肚雞湯火鍋真是讓人驚艷!湯底濃郁又香辣,喝一口就讓人暖和起來。搭配的虎蝦、扇貝和蟶子,每樣都超新鮮,海味十足!再加上頂級牛肉瀑布,肉質嫩滑,入口即溶😻簡直太享受了!仲有醬料吧,讓每一口都能調出不同的風味,仲有自助吧嘅甜品有愛玉、芋圓同仙草😻最後飲杯蜜桃茶,完美的結束!強烈推薦!😋@rododo.hk📍肉多多火鍋 Rododo Hongkong地址:香港銅鑼灣糖街31號 sugar+3樓🏆來自台灣最歡樂的火鍋品牌,連續三年網路聲量跟好感度霸主🏆以歡樂台式服務紅遍台灣,肉多多火鍋全球首店開幕🏆在台灣擁有50家店的台式火鍋冠軍,全球海外首店插旗香港😋最特色的大肉盤,性價比超高😋超大浮誇肉盤岩曬食肉獸!#Hannahbaby2021 #Haileybaby2022 #親子 #親子好去處 #親子活動 #好物分享 #香港bb #育兒日記 #育兒生活 #肉多多 #rododo #火鍋店 #打邊爐 #銅鑼灣

搭配的虎蝦、扇貝和蟶子,每樣都超新鮮,海味十足!

再加上頂級牛肉瀑布,肉質嫩滑,入口即溶😻簡直太享受了!

@rododo.hk

📍肉多多火鍋 Rododo Hongkong
地址:香港銅鑼灣糖街31號 sugar+3樓

🏆來自台灣最歡樂的火鍋品牌,連續三年網路聲量跟好感度霸主

🏆以歡樂台式服務紅遍台灣,肉多多火鍋全球首店開幕

🏆在台灣擁有50家店的台式火鍋冠軍,全球海外首店插旗香港

😋最特色的大肉盤,性價比超高
😋超大浮誇肉盤岩曬食肉獸!

#Hannahbaby2021
#Haileybaby2022