肉多多火鍋

2025-01-23 485 浏览
台灣過江龍超人氣的十大連鎖爆炒火鍋冠軍「肉多多火鍋」終於到香港開店了!在台灣已有50間直營店,將60-70年代最地道的台式爆炒石頭鍋發揚光大而爆紅🔸招牌爆炒海味石頭湯($128)🔸頂級牛肉瀑布($328)🔸鹽酥雞($38)🔸手打丸拼盤($88)🔸海中蝦($98/8隻)🔸醬料吧($18)湯底賣點必定是招牌爆炒海味石頭湯,店員會即場落入醬料爆炒培根豬肉片、乾魷魚、蕃茄、洋蔥.再把海鮮湯底加入,既濃郁又帶鹹香.另外頂級牛肉瀑布也是重點之一!把頂級低脂牛及頂級霜降牛,由上而下逐層的整齊排列,再加上店員隨即放入乾冰,猶如仙境瀑布.而其餘的火鍋配料亦新鮮在水準.鹽酥雞份量多,則炸得比較乾身一點~火鍋後可到自助吧甜品,任食雪糕、古早味冬瓜糖水配仙草/ 芋圓/愛玉.而店內設有一部夾零食機,食客消費滿$100便可得到1個歡樂代幣.飯後還能來一點歡樂感~

台灣過江龍超人氣的十大連鎖爆炒火鍋冠軍

🔸招牌爆炒海味石頭湯($128)
🔸頂級牛肉瀑布($328)
🔸鹽酥雞($38)
🔸手打丸拼盤($88)
🔸海中蝦($98/8隻)
🔸醬料吧($18)

另外頂級牛肉瀑布也是重點之一!

2025-01-22 464 浏览
今次同朋友黎到銅鑼灣新開嘅台灣過江龍爆炒火鍋冠軍店~ 可以望住個維園景食飯。抵食好開心~ 最正就係食完飯仲可以去門口試一試大家「夾娃娃」技術~🥩就愛牛大胃王(三層架)一次過食晒3款最頂級牛肉,一次過體驗幾款牛肉嘅獨特風味~ 頂級低脂牛+頂級霜降牛+澳洲和牛~ 上枱時候發現超大碟。真係食到full晒。低脂牛肉口感雖然冇乜油脂,但肉味相當濃。霜降牛就當然油花分布均勻,入口即化,而澳洲和牛最好食,啖啖豐富肉香🥣爆炒蒜頭蛤蜊雞湯首先用蒜頭爆炒蛤蜊,再加入雞湯、中藥、麻油、米酒。開餐前飲左個湯先。淨係呢度已經夠晒和味~ 超好飲,我同朋友都非常鍾意~ 之後打邊爐時唔使多沾汁醬已經好夠味~🥢扇貝 + 虎蝦海鮮點了新鮮的扇貝同虎蝦。扇貝大大隻,肉質鮮嫩。而虎蝦除左大隻之外,肉質緊實彈牙,蝦頭仲有濃味蝦膏~ 🥢半份夜市炸物拼盤+炸花枝丸拼盤包含了各式夜市人氣炸物,如花枝丸、炸豆腐、甜不辣等等。新鮮炸出黎好脆口好正~ 一定要試!🍭甜品/小食芋圓、仙草、愛玉,仲有小食都係放題任食! 好完滿

🥩就愛牛大胃王(三層架)

🥣爆炒蒜頭蛤蜊雞湯

🥢扇貝 + 虎蝦

🥢半份夜市炸物拼盤+炸花枝丸

🍭甜品/小食
芋圓、仙草、愛玉,仲有小食都係放題任食! 好完滿
2025-01-15
2025-01-22 486 浏览
喺網上見到呢間餐廳啲肉肉擺盤好靚,評價又高,所以今個月都同朋友過嚟食🥳因為生日嗰個月過嚟食,仲送一個肉蛋糕😂唔可以放過呢個優惠今次只係得我同朋友兩個人,所以先叫咗一份牛肉+豚肉嘅肉瀑布,再加餐廳送嘅肉蛋糕就已經有兩大盤肉啦🤭肉蛋糕上枱時,店員仲會問我哋使唔使唱生日歌慶祝🤭好貼心呀。肉瀑布(牛+豬):真係好吸睛呀👍🏻打卡一流。除左打卡之餘,唔係講笑,D肉片仲全部都大大片🤭好好吃🤤介紹埋個湯底,係胡椒豬肚雞湯👍🏻好得呀!個湯好香濃胡椒味!香麻而不辣👍🏻底料亦都好多好足料👍🏻豬肚好爽,雞好滑。台式火鍋店就係特別貼心,出面醬料bar 旁邊,仲有好多醬料調製配方👍🏻台式糖水,仙草芋圓同雪糕都係任食。打完邊爐食返少少甜品岩曬🤩仲有好多桌面遊戲同埋食完飯有遊戲幣可以玩門口嘅夾公仔機🤭有得食又有得玩。真係性價比幾高👍🏻❤️

肉蛋糕

肉蛋糕上枱時,店員仲會問我哋使唔使唱生日歌慶祝🤭好貼心呀。

肉瀑布(牛肉+豬肉)

胡椒豬肚雞湯底

台式糖水,仙草芋圓同雪糕都係任食。
打完邊爐食返少少甜品岩曬🤩

真係性價比幾高👍🏻❤️

肉蛋糕
肉瀑布(牛肉+豬肉)
胡椒豬肚雞湯底
  • 胡椒豬肚雞湯
2025-01-22 327 浏览
最近,台灣大型連鎖火煱店《肉多多》喺銅鑼灣設左第一間海外分店。✨️我從 8選1 湯底選左〈招牌爆炒海味石頭湯〉店員會在桌前先把哂海味、蕃茄、洋蔥、麻油等放在鍋中,然後即場爆炒,爆出陣陣香氣,令人食慾大開。湯底有鹹香得來,不會太鹹,而蕃茄又能顯然帶出鮮味,果然不錯。主食方面,今次我嗌左兩款不同的牛肉✨️Wa! 好多多嘅肉放舖在一個微傾大架上!眼前呢個景象好震撼呀!「君不見黃江之水天上來」;君僅見瀑布之肉瀉下來,令人嘆為觀止。咁嘅壯觀嘅多多肉場景,啱哂生意人來豪情請客、閠蜜眾會瘋狂打咭 或 一家大小盡情享用。這是頂級美國霜降牛,肉質偏瘦,牛味濃鬱。✨️ 日本A4和牛有兩款切法 ~ ( 切粒 和 切片) 放在一個玻璃大碗上,精美可觀,靚到吾捨得食。其肉質爽嫩Q彈,紋理分明,油脂雪花均勻。✨️每人加$18,就可以享用醬料吧。呢個吧除了有十多款醬料外,還有甜品任食,正啊!📍銅鑼灣 糖街25-31号 Sugar+ 3樓

✨️[湯底]

主食方面,今次我嗌左兩款不同的牛肉

✨️[肉瀑布]

這是頂級美國霜降牛,肉質偏瘦,牛味濃鬱。

✨️ [手切和牛]

✨️[醬料吧]

📍銅鑼灣 糖街25-31号 Sugar+ 3樓

2025-01-22 229 浏览
今日同朋友嚟到銅鑼灣嘅肉多多火鍋 🍲,呢間係嚟自台灣嘅過江龍火鍋名店 🇹🇼,真係名不虛傳,食物質素高,服務又好 👍,真係好推介大家嚟試下! —————————————————🌊 招牌爆炒海味石頭湯 $128 我哋揀咗肉多多嘅招牌湯底,招牌爆炒海味石頭湯。呢個湯底係用幾種海鮮同蔬菜整嘅秘製石頭醬,再加上爆炒手法,將食材嘅鮮香完全爆發出嚟 🔥。最後加入特製湯底,嗰種鮮甜濃郁嘅口感真係一流!另外,呢個套餐仲包埋培根豬(150g),炒到出晒油,香氣撲鼻 🥓。🥩 就愛牛大胃王 $468 ✨ 頂級低脂牛+頂級霜降牛 + 澳洲和牛背肩 作為牛魔王,我哋當然唔可以錯過就愛牛大胃王三層大肉盤 🍖。牛肉包括頂級低脂牛、頂級霜降牛同埋澳洲和牛背肩,每款牛肉都好新鮮,口感一流,真係食到停唔到口 😋。🐄 手切日本A4和牛(L) $328 A4和牛真係冇得輸,肉質鮮嫩,油脂分佈勻巡,每一啖都係享受 😍。🍨 自助醬料吧同甜品 另外,加$18就可以任食自助醬料吧、牛奶公司雪糕同埋糖水,包括古早味冬瓜、仙草、芋圓同愛玉 🍧。甜品選擇多,真係好滿足 🎉。🍑 無糖蜜桃茶 解渴又唔會太甜,真係幾好飲 ☕️。🎉 消

—————————————————

🌊 招牌爆炒海味石頭湯 $128

🥩 就愛牛大胃王 $468
✨ 頂級低脂牛+頂級霜降牛 + 澳洲和牛背肩

🐄 手切日本A4和牛(L) $328

🍨 自助醬料吧同甜品

🍑 無糖蜜桃茶
解渴又唔會太甜,真係幾好飲 ☕️。

🎉 消費優惠
呢度仲有個好正嘅優惠,每消費滿$100就會送一個 coins 可以玩夾公仔機 🎁。如果生日嗰陣嚟食飯,只要每人低消過$200,就會送一個肉蛋糕 🍰,真係好啱同朋友一齊嚟慶祝 🎂。
2025-01-18
2025-01-21 343 浏览
台灣過江龍肉多多火鍋🍲喺銅鑼灣開咗首間海外分店 唔洗飛台灣都可以食到爆炒湯底啦 如果自問係食肉獸 一•定•要•嚟!🥢店舖位置喺糖街Sugar+ 坐窗邊位直接望到維園 採光好好 景色開揚🗾店內亦好舒適 裝修帶有日式感覺ꕥ 湯底有8款選擇 我哋呢款係爆炒蒜頭蛤蜊雞湯🐔會喺席上爆炒材料先 勁香🔥職員會提醒喺打邊爐之前可以飲咗湯先 諗住淺嚐一下 最後自己都飲咗3碗😅入口鮮甜 再加蒜頭嘅香 真心停唔到 蛤蜊好大隻 雞肉同湯底都好夾 職員見我飲咗咁多 都有即刻幫我加返啲湯再打邊爐ꕥ 大胃王肉拼盤我見最主要係有大胃王/肉瀑布同肉蛋糕 我哋揀全牛嘅🐂以三層架形式上枱 而3款牛都各有不同 最高層係澳洲和牛 肥瘦均勻 肉質有彈性 中間層係我至推嘅頂級霜降牛 入口有溶化感 鮮嫩👍🏻而尾層嘅頂級低脂牛 我本身以為會偏韌 估唔到肉質都好嫩 有驚喜✨ꕥ 手切牛美國牛小排🇺🇸上枱後職員加入乾冰 煙霧飄飄 好有儀式感💕無論肉質問你定雪花都好靚仔 而且牛味都好濃呢 下次嚟想再試下日本和牛 職員介紹油脂更重 更有溶化感除咗牛 另外仲點咗大白菜同台灣經典嘅王子麵 食完之後仲有免費雪糕或者自製仙草芋圓 超滿足~呢度嘅自助區都
ꕥ 湯底
ꕥ 大胃王
肉拼盤我見最主要係有大胃王/肉瀑布同肉蛋糕 我哋揀全牛嘅[就愛牛大胃王]🐂以三層架形式上枱 而3款牛都各有不同 最高層係澳洲和牛 肥瘦均勻 肉質有彈性 中間層係我至推嘅頂級霜降牛 入口有溶化感 鮮嫩👍🏻而尾層嘅頂級低脂牛 我本身以為會偏韌 估唔到肉質都好嫩 有驚喜✨
ꕥ 手切牛
除咗牛 另外仲點咗大白菜同台灣經典嘅王子麵 食完之後仲有免費雪糕或者自製仙草芋圓 超滿足~呢度嘅自助區都好乾淨企理 埋單之後仲有得玩爪娃娃機
最後 我覺得都幾優惠嘅 就係壽星生日月幫襯都會送一個豪華肉蛋糕🎂
大熱肉食打卡啱晒嘅手切和牛、大胃王、肉瀑布、生日肉蛋糕都好吸引,全部賣相一流夠壯觀🤩茶飲仲係🍑蜜桃茶,清淡香氣,解油膩好適合熱門湯底好多款式,每個口味都好吸引🍲我就揀咗招牌爆炒海味石頭湯,即席炒香乾魷魚、洋蔥、番茄、乾蔥,蔥段、豚肉,再加入麻油海鮮湯煲滾可先就咁飲啖湯,幾香,較喜歡乾蔥味,豚肉都好好食,不會太老🐄肉類實在花多眼亂,要咗美國牛肉瀑布,有頂級低脂牛、美國SRF和牛肩胛肉味香濃不肥膩,食多啲都唔怕🥬整份娃娃菜🥢半份枝竹🌽半份玉米🍄‍🟫半份香菇🥢半份金針菇最後要咗啲蔬菜類,超飽肚🚩肉多多火鍋 (銅鑼灣) @rododo.hk📍銅鑼灣糖街25-31號Sugar+ 3樓

茶飲仲係🍑蜜桃茶,清淡香氣,解油膩好適合

熱門湯底好多款式,每個口味都好吸引

可先就咁飲啖湯,幾香,較喜歡乾蔥味,豚肉都好好食,不會太老

肉味香濃不肥膩,食多啲都唔怕

🥬整份娃娃菜
🥢半份枝竹
🌽半份玉米
🍄‍🟫半份香菇
🥢半份金針菇
最後要咗啲蔬菜類,超飽肚

🚩肉多多火鍋 (銅鑼灣) @rododo.hk
📍銅鑼灣糖街25-31號Sugar+ 3樓
🌟肉多多火鍋🌟係來自🇹🇼台灣嘅火鍋品牌,以歡樂同埋澎拜嘅特色大肉盤🤩作主打!海外首店設於🇭🇰銅鑼灣Sugar+,想食高質火鍋♨️,又多一個好選擇喇🥳!🔥招牌爆炒海味石頭湯 $108由店員加入麻油,喺客人面前爆炒!魷魚爆炒出嚟嘅香氣真係不得了!最後落埋豬梅肉,為湯底增添肉甜!實在太正,忍唔住飲返兩碗先開始打邊爐!🤩就愛牛大胃王 $468超澎拜三層牛肉拼盤,加埋足900g!肉品係即叫即切,而且回好溫喺最佳狀態先上菜,輕輕一焯就食得!頂層係頂級霜降牛帶漂亮嘅油花,入口軟嫩多汁!中層係澳洲和牛,肉香及脂香亦重!下層係頂級低脂牛,牛味香郁!🎂生日肉蛋糕 Free當月壽星會員就會送豪華肉蛋糕,由優質豬梅花肉組裝而成!店員會一齊唱生日歌,勁歡樂!🕹️夾公仔機 Free消費滿$100即送代幣一個,多款精美小禮物免費奉送!🍨醬料吧 $18/位除咗醬料之外,仲有埋無限量嘅雪糕、冬瓜茶、芋圓、仙草、愛玉等供應,可以自組台式夜市甜品,爽!

🔥招牌爆炒海味石頭湯 $108

🤩就愛牛大胃王 $468

🎂生日肉蛋糕 Free

🕹️夾公仔機 Free

消費滿$100即送代幣一個,多款精美小禮物免費奉送!

🍨醬料吧 $18/位

Happy Birthday to you!終於都咇到時間出嚟食生日飯揀左台灣過江龍肉多多火鍋望住個維園景打邊爐疏乎呀湯底8選1最後揀左台式猴腮擂麻辣因為想食入面啲鴨血同豆腐😂鴨血同豆腐吸滿湯汁真係好好食豆腐會爆汁要小心而且呢兩樣係可以無限任加 抵食!雖然成鍋紅油但唔會好辣平時食開10小都覺得唔辣 仲越食越香叫得肉多多梗係要食肉啦同時佢地係浮誇系擺盤相機要準備好叫左個肉瀑布 仙氣上檯上兩層係美國頂級低脂牛下兩層就係澳洲和牛話係低脂但牛味濃郁油膩感較低鍾意打邊爐嘅較健康選擇和牛的確係比低脂牛肉質軟嫩充滿牛油香愛牛必選話明生日點少得生日蛋糕今次特別啲整個豚肉蛋糕慶生上檯店員會一齊唱生日歌 氣氛滿滿🥰呢個豚肉有驚喜肉質香軟而且帶甜味唔食牛建議必點 份量都好多兩個人食左兩盤肉都好飽衝任個氣氛下次慶生都會再次考慮😊—————————————————————》 美澳牛肉瀑布 $328》 豚肉蛋糕塔 $168》 猴腮擂台式麻辣湯 $168
Happy Birthday to you!
終於都咇到時間出嚟食生日飯
揀左台灣過江龍肉多多火鍋
望住個維園景打邊爐疏乎呀
湯底8選1最後揀左台式猴腮擂麻辣
因為想食入面啲鴨血同豆腐😂
鴨血同豆腐吸滿湯汁真係好好食
豆腐會爆汁要小心
而且呢兩樣係可以無限任加 抵食!
雖然成鍋紅油但唔會好辣
》 猴腮擂台式麻辣湯 $168
2025-01-13
  • 台式麻辣鍋
2025-01-15 7188 浏览
終於有機會來訪依間位於銅鑼灣,名字勁吸引嘅火鍋餐廳🤩 內部以木系裝橫為主,透過一整列玻璃窗採納自然光照明,感覺和諧又放鬆❤️ 餐桌以獨立卡位座為主,寬闊又舒適📍 今次㨂咗爆炒蒜頭蛤蜊雞湯底👍 湯底會由職員現場炒製,視覺嗅覺味覺三重享受😆 製成後職員會先讓客人品嘗一下濃湯嘅滋味,現加入清湯供打邊爐✅ 湯底用料好新鮮,雞肉濃香鮮嫩,蛤蜊隻隻飽滿,入口鮮美多汁,真係好正😚 肉類就㨂咗勁豪華嘅就愛牛大胃王😍 三層架分別放滿三種牛牛,包括頂級低脂牛、頂級霜降牛同埋澳洲和牛😋 全部牛牛都新鮮紅潤,油花均勻,入口即化,牛味濃香☺️ 真係唔食走寶🤤 另外再叫咗海鮮同埋地道台式小食,海鮮好新鮮飽滿,小食邪惡兼惹味😈 非常值得一試喲👍 餐廳自助區更設有醬油區,提供多款醬料供客人按喜好製作✅ 有興趣亦可參考一下旁邊嘅醬料製作指引🥴👍 自助區亦提供前菜小食,台式甜品同埋杯裝雪糕供客人任食唔嬲😘 超級有誠意喲❣️ 🐧❣️ 結帳時職員會附送少量夾公仔機硬幣,可以到lift 口處嘅夾公仔機玩一下喲😘

2025-01-14 367 浏览
聽台灣朋友說,⭐️肉多多火鍋⭐️ 在台灣本地人氣好高,有50家分店及多次成為台式火鍋冠軍!作為第一家香港海外店,我好期待去食😍 銅鑼灣店環境整潔、空間感十足,望住維園好舒服,好適合一堆朋友聚會!服務員的態度非常友好,留意到我電話電量不足🪫主動給我充電器!消費完仲可以夾公仔機玩🥰爆炒蒜頭蛤蜊雞湯 $108這家店的火鍋湯底種類非常獨特!有8款選擇全部都好豐富,我向服務員了解後決定選爆炒蒜頭蛤蜊雞湯(含中藥、麻油、米酒)她即席現場用麻油、把蛤蜊和無骨雞肉在鍋裏爆炒,香氣四溢,再倒入湯;先飲湯再開始火鍋,鮮味十足!美澳牛肉瀑布 $328必點之一!上枱充滿霸氣!我們選擇美國和澳洲牛肉,薄切一塊塊放在架上,太壯觀了😛 配火鍋肉肉獸食一流,油花分布平均!手切日本A4和牛 $328我個人更喜歡油脂含量較高的日本A4和牛,入口即化,軟腍嫩滑,超級滿足!另外很貼心的蔬菜🥬 小食都可以點半份,大家每樣野都可以試一點。台式糖水/雪糕自助吧可以自己配搭芋圓、仙草、愛玉,口味正宗!略嫌款式比較少~

爆炒蒜頭蛤蜊雞湯 $108

美澳牛肉瀑布 $328

手切日本A4和牛 $328

台式糖水/雪糕

2025-01-12 303 浏览
🔅🔅🔅之之好去處🔅🔅🔅台灣過江龍、超人氣台式火鍋肉多多火鍋 @rododo.hk 喺台灣擁有50家店🏘️號稱係台灣最歡樂既火鍋品牌 肉多多連續三年台灣網路聲量同好感度都稱霸熱搜全球海外首店 落戶香港啦🇭🇰鴛鴦鍋款式特別 唔係普通湯底🥘招牌爆炒海味石頭湯 有專人先爆炒多款材料 味道濃厚🥘胡椒豬肚雞湯 岩哂女士補身🥩必點既大肉盤多款選擇 成盤上又有 三層高又有 CP值超高可以嘆到頂級低脂牛/澳洲和牛背肩/手切頂級和牛/頂級霜降牛岩曬食肉獸🤭🥩我哋揀咗打卡必點嘅肉瀑布:頂級低脂牛+美國SRF和牛肩胛 🦪🍤海波浪:海鮮包羅萬有🥟餃類拼盤🍡同埋👧🏻最喜歡嘅花枝丸🎂如果生日黎慶祝 仲會送生日肉肉蛋糕 儀式感滿滿呢度最讚係佢嘅貼心服務💕提供圍裙、長頭髮有髮圈提供、孕婦有抱枕、入到洗手間仲有漱口水、芳香劑、牙線、連針線包都有🧵‼️‼️‼️🧸臨走個陣記得玩埋夾公仔/零食,消費滿$100就可以換到1枚代幣來肉多多銅鑼灣店仲有更多驚喜 中午都接受預約架🗓️🏘️肉多多火鍋 銅鑼灣店📍銅鑼灣糖街25-31號3樓#火鍋 #火鍋推薦 #銅鑼灣 火鍋#肉多多火鍋 #肉多多 #樂多多集團 #打邊爐 #hkk
🔅🔅🔅之之好去處🔅🔅🔅

台灣過江龍、超人氣台式火鍋
肉多多火鍋 @rododo.hk

呢度最讚係佢嘅貼心服務

來肉多多銅鑼灣店仲有更多驚喜 中午都接受預約架🗓️

🏘️肉多多火鍋 銅鑼灣店
📍銅鑼灣糖街25-31號3樓

#火鍋 #火鍋推薦 #銅鑼灣 火鍋#肉多多火鍋 #肉多多 #樂多多集團 #打邊爐 #hkkids #hkkidsmodel #parenting #babyblogger #香港bb #親子好去處 #育兒日記
2024-12-10
用餐优惠
試食活動
  • 招牌爆炒海味石頭湯
2025-01-11 436 浏览
店內環境開陽,望住維園,座位寬敞,非常舒適**********湯底爆炒川府和牛油麻辣湯($188)店員會係面前用和牛油🧈加多種辛辣香料🌶️同麻辣醬爆炒真係好香,再加特製湯底,味道香濃,仲可以無限加豆腐同鴨血;豆腐索哂湯汁,鴨血入味嫩滑-肉瀑布🐮美國頂級低脂牛及美國SRF和牛肩胛($328)上菜時好澎湃,店員再係乾冰上加水,牛肉好似置身仙境一樣牛肉肥瘦均勻,有嚼口,而且牛味重除咗牛肉拼牛肉外,仲可以選擇牛肉拼豚肉-鯛魚🐟($58/半份)擺盤好靚,成朵玫瑰花咁🌹,魚肉鮮甜-扇貝($28/隻)大大隻,厚肉-香酥炸魚皮🐟($29/半份)即叫即炸,要趁熱食,非常香脆-蔬菜🥬萵筍($19/半份)、唐生菜($12/半份)、白蘿蔔($13/半份)-甜品🍨有牛奶公司雪糕、仲有台式甜品,冬瓜茶做底,仙草、愛玉同芋圓地瓜圓自己加每食滿$100就會有一個coins喺出面嘅夾公仔機度夾零食,有得玩有得食
店內環境開陽,望住維園,座位寬敞,非常舒適

**********
湯底
爆炒川府和牛油麻辣湯($188)

肉瀑布🐮
美國頂級低脂牛及美國SRF和牛肩胛($328)

上菜時好澎湃,店員再係乾冰上加水,牛肉好似置身仙境一樣
牛肉肥瘦均勻,有嚼口,而且牛味重
除咗牛肉拼牛肉外,仲可以選擇牛肉拼豚肉
鯛魚🐟($58/半份)

擺盤好靚,成朵玫瑰花咁🌹,魚肉鮮甜

扇貝($28/隻)
大大隻,厚肉
香酥炸魚皮🐟($29/半份)
即叫即炸,要趁熱食,非常香脆
蔬菜🥬
甜品🍨

2024-12-30
午餐
在台灣開有多間直營店的人氣過江龍「肉多多火鍋」,原來在7月份時,於銅鑼灣開設全球海外首店!店內座位寬敞,坐得舒適,落地玻璃窗可望正銅鑼灣維多利亞公園景。 店入口設有一部夾零食機,每1回合用1個代幣。 食客消費滿 $100 ,可以得到1個歡樂代幣。自助吧甜品,有任食雀巢牛奶公司雪糕、古早味冬瓜糖水配仙草 / 芋圓 / 愛玉。🫙 醬料 $18 / 人🫖 招待茶 $0蜜桃茶🍲 胡椒豬肚雞湯 $118足料,香濃胡椒湯底,飲完感覺暖身🥩 手切日本A4和牛 $328佈滿雪花油脂,肉質入口軟腍🥩 就愛牛大胃王 $468有頂級低脂牛 + 澳洲和牛背肩 + 頂級霜降牛#肉肉控 一次過食晒成架咁多片牛肉會好滿足_______________肉多多火鍋 (銅鑼灣)銅鑼灣糖街25-31號Sugar+ 3樓_______________

🫙 醬料 $18 / 人

🫖 招待茶 $0
蜜桃茶

🍲 胡椒豬肚雞湯 $118
足料,香濃胡椒湯底,飲完感覺暖身

🥩 手切日本A4和牛 $328
佈滿雪花油脂,肉質入口軟腍

🥩 就愛牛大胃王 $468
有頂級低脂牛 + 澳洲和牛背肩 + 頂級霜降牛
#肉肉控 一次過食晒成架咁多片牛肉會好滿足

_______________

肉多多火鍋 (銅鑼灣)
銅鑼灣糖街25-31號Sugar+ 3樓

_______________
2025-01-03 639 浏览
聽朋友介紹銅鑼灣開咗呢間好受歡迎嘅台灣火鍋店 出名有大肉盤 當然要嚟試吓🤪 店員非常有禮貌又熱情 好主動介紹餐牌同清理碗碟等等 整體感覺非常良好☺️ 佢地門口仲有部夾公仔機 每消費$100就可以兌換一枚代幣 有唔同嘅零食可以夾 有得食又有得玩👏🏻✿ 招牌爆炒海味石頭湯($108)呢款係佢哋嘅招牌湯底💯職員即場爆炒食材 用上培根豬肉片 乾魷魚 蕃茄 洋蔥同埋秘製石頭醬調製 飲落鮮甜濃郁🍲✿ 美澳牛肉瀑布 ($328)一上枱好驚訝 超大盤牛肉 每一片都大大片😍我地揀咗美國頂級低脂牛+澳洲和牛背肩肉類品質好好 油花分布平均 肉味香濃 煮耐咗都唔會韌 超級滿足🤤✿ 半份蛤蜊 ($58)✿ 半份小卷 ($58)✿ 半份墨魚仔 ($58)✿ 整份扇貝 ($28)因為每款海鮮都想試吓 所以就叫咗幾樣半份🤣全部食落都好新鮮 除咗肉類都好推介試吓佢哋嘅海鮮!✿ 醬料吧 ($18)除咗醬料之外 仲可以任食甜品同雪糕🍨甜品有仙草芋圓同埋愛玉 配埋冬瓜茶一齊食好有台式風味🥰而雪糕就有四種口味嘅雀巢雪糕任揀🫶🏻

✿ 招牌爆炒海味石頭湯($108)
呢款係佢哋嘅招牌湯底💯

✿ 美澳牛肉瀑布 ($328)
一上枱好驚訝 超大盤牛肉 每一片都大大片😍
我地揀咗美國頂級低脂牛+澳洲和牛背肩

✿ 半份蛤蜊 ($58)

✿ 半份小卷 ($58)

✿ 半份墨魚仔 ($58)

✿ 整份扇貝 ($28)

因為每款海鮮都想試吓 所以就叫咗幾樣半份🤣
全部食落都好新鮮 除咗肉類都好推介試吓佢哋嘅海鮮!

✿ 醬料吧 ($18)
除咗醬料之外 仲可以任食甜品同雪糕🍨
甜品有仙草芋圓同埋愛玉 配埋冬瓜茶一齊食好有台式風味🥰