2005-04-08 12 浏览
今天到葵芳新都會聚豪閣酒樓吃午飯, 點了一味'潮陽鵝絲煨麵線' (HK$58.-). 上檯後, 看見窩中很多黑色幼絲物體, 心想是鵝絲吧. 入口後,發覺衹是鵝皮. 再吃下去, 仍是鵝皮! 於是將窩中所有的黑色幼絲物體抽上來查看, 找到有五條極幼的鵝肉. 我即時想找部長問問是否菜牌上的'鵝'與'絲'之間印少了個'皮'字?此味應是'潮陽鵝皮絲煨麵線'! 但因要趕時間出外辦事, 又怕他們回答些甚麼令到自己難堪.所以放棄投訴. 反正他們大把客人等候光顧.你不滿, 即離開. 有人如獲至寶地衝進來!投訴衹會落得被人心裡責罵: 無謂搏大暮,阻住地球轉!各位若到此酒樓吃午飯, 切勿點這一味'潮陽鵝絲煨麵線'了. 咁樣一窩麵線賣58大元,真無良!
今天到葵芳新都會聚豪閣酒樓吃午飯, 點了一味
'潮陽鵝絲煨麵線' (HK$58.-). 上檯後, 看見
窩中很多黑色幼絲物體, 心想是鵝絲吧. 入口後,
發覺衹是鵝皮. 再吃下去, 仍是鵝皮! 於是將
窩中所有的黑色幼絲物體抽上來查看, 找到有
你不滿, 即離開. 有人如獲至寶地衝進來!
投訴衹會落得被人心裡責罵: 無謂搏大暮,阻住地球轉!
真無良!
2005-03-05 13 浏览
welcome新teammate join我o地team,又有飯食lu~ 都話Arrow有食神,hehe~: )聚豪閣o既點心幾好食架,我o地都係叫點心為主,都有試個黑椒牛柳炒米反而麻麻~ 想講講係佢o既叉燒包,係叫皇潮叉燒包,特別白特別滑,o岩哂我呢個叉燒包fans~ 食到差唔多,大家一齊點糖水。我心儀最好味、最有名o既楊枝甘露,但同時又心思思想試鴛鴦紫米露... 最後同事好好人咁分一碗仔紫米露俾我,唔,兩隻都真係好好味啊!!埋單好似$700 幾,又係公司數,thanks again~ : )
2005-03-05 2 浏览
食飯食左個點心拼盤(白菜餃,燒賣,糯米卷,芋角)粟米魚肚羮,肉碎蒸豆腐,上湯灼時菜,沙薑雞,玉蘭炒絲苗,芋茸西米露同馬豆糕白菜餃~好多菜做餡,ok啦燒賣~好大粒,冇乜肥肉,幾好糯米卷~冇乜特別,唔食都算芋角~炸得好香脆,但唔油,而餡有芋蓉加少少好似糯米雞既餡,最好食呢樣粟米魚肚羮~足料又多一粒粒完整粟米,唔係罐頭開成肉碎蒸豆腐~用百福豆腐整,肉碎唔多肥肉,好健康,味道一般啦,冇乜特別上湯灼時菜~有少少瑤柱舖面,味道清淡,不過都幾油沙薑雞~好滑但冇乜雞味,好似係冰鮮雞玉蘭炒絲苗~一般啦,唔油,有新鮮蝦仁芋茸西米露~唔太甜,但唔特別馬豆糕~唔太甜同多馬豆ok啦,好彩唔駛俾錢
食飯食左個點心拼盤(白菜餃,燒賣,糯米卷,芋角)

白菜餃~好多菜做餡,ok啦
燒賣~好大粒,冇乜肥肉,幾好
糯米卷~冇乜特別,唔食都算
粟米魚肚羮~足料又多一粒粒完整粟米,唔係罐頭開成
上湯灼時菜~有少少瑤柱舖面,味道清淡,不過都幾油
沙薑雞~好滑但冇乜雞味,好似係冰鮮雞
玉蘭炒絲苗~一般啦,唔油,有新鮮蝦仁
芋茸西米露~唔太甜,但唔特別
馬豆糕~唔太甜同多馬豆
ok啦,好彩唔駛俾錢
2004-10-03 2 浏览
9月初時因工作需要黎食過一餐,點知大失所望,當日有一個點心拼盤d點心真係一般無乜特別係最尾上既合桃酥同黑糯米好味d好彩唔駛自己俾錢唔係就一定呻笨了
9月初時因工作需要黎食過一餐,
係最尾上既合桃酥同黑糯米好味d
好彩唔駛自己俾錢
唔係就一定呻笨了
2004-07-31 13 浏览
又係同同事去飲午茶,都好多人好嘈o下~~我o地8個人左右,都唔係叫左好多野,十幾個點心左右啦(冇叫魚翅灌湯餃之類o既名貴點心,不過最後一人要左一個糖水),大家都唔係太飽,但都要$80 per head 喎,比同區有d貴~~~
2004-04-15 8 浏览
現時聚豪閣的價錢可以比美心大酒樓更便宜,即使茶錢亦只是$6,小點中午$13,下午茶更大中小一律$9.8,真係世界難熬了。「湘西霞映炒麵皇」係2003年度香港旅遊協會美食之最的金獎,墨魚汁意粉做炒麵好好食。
2003-07-26 8 浏览
呢間同屬美心集圑,但食物味道同選擇都比隔離美心好,所以雖然價錢較貴都經常大排長龍,等枱等個幾鐘都係等閒事其實佢既點心唔係好出色,只不過葵芳選擇太少,對手水準太弱,所以先成日咁墟冚我就鍾意食佢地既腸粉,尤其係羅漢齋腸,另外銀針粉都好好味,而家好似好少酒樓有得食咯
2002-10-08 12 浏览
聚豪閣屬潮式酒家, 無論午市同晚飯o既食物做得幾好, 服務都好殷勤。有次我地一家人去食晚飯, 由非吸煙區轉去吸煙區, 又嫌冷氣太大要再轉位, 個部長都好好笑容幫忙, 一D 都無唔耐煩。<br>個酥炸Q 版蘿蔔仔好得意o架, 入面其實係奶皇, 外面係類似咸水角o既皮, 不過包裝到成隻紅蘿蔔咁, 好抵死。
2002-09-16 2 浏览
我去過食晚飯, 水準絕對稱得上中上以上, 食物水準一流, 服務亦唔錯, 冇發覺上一位讀者所講咁劣0既服務, 個人意見覺得各方面都好過同集團附近0既美心酒樓, 絕對值得推介
2002-08-02 11 浏览
原本叫o左個螺頭湯,點知個侍應上o左個例湯,諗住算數,費事換;反而個傳菜阿姐重好「寸」,問我係咪唔要個湯,之後每上一碟菜就問我有無叫。同個部長投訴,佢重話︰「阿姐係咁。」既然知道個阿姐係咁有性格,都任佢講,莫非係呢間酒家o既特色?