2007-09-26 11 浏览
一心去食鵝片,不過唔記得左近日大陸有禽流感,所以冇得食,有少少失望!叫左鹵水豬大腸加豬頸肉- 豬大腸幾好食(冇怪味),豬頸肉都唔錯,豆腐就略淡...四寶炆魚標- 魚標好似有大地魚味既棉花雞入面既魚肚,草菰味道麻麻地,魷魚冇咩味,雞同魚片就ok...金華大芥菜煲- 金華火腿幾鹹,不過芥菜就唔苦同幾好食... 炸油粿(甜) - 有花生涵,好好食(比預期中好食)... 另有糖水送,都好好味!

金華大芥菜煲- 金華火腿幾鹹,不過芥菜就唔苦同幾好食...

2007-09-10 17 浏览
令願付多些少錢,都要吃高質數點心,聚豪閣的點心確實不錯。星期日兩口子去下午茶,3點去到仍然要等位,有趣!點了爽口的蝦餃、足料的雞扎、香口的沙律明蝦角及皮薄函靚的义燒包,果然無失望。可惜當日义燒售馨,該店的义燒飯最美味,而且只售$28一碗,相對點心價錢相當合理。小點$16中點$21大點$25正!
令願付多些少錢,都要吃高質數點心,聚豪閣的點心確實不錯。

星期日兩口子去下午茶,3點去到仍然要等位,有趣!

小點$16
中點$21
大點$25

正!
2007-05-22 3 浏览
食物算係ok好食,但d 服務員當d客透明...十叫十唔理,要一個辣椒醬點蝦餃,叫左四次,蝦餃都唔熱先有...第四次仲要等個服務員轉一大圈唔知去做吔先係我唔夠5米的方拿來....
食物算係ok好食,
但d 服務員當d客透明...十叫十唔理,
要一個辣椒醬點蝦餃,叫左四次,蝦餃都唔熱先有...
2007-05-18 1 浏览
母親節是重要的一天,但這不知所謂的聚豪閣,可叫你十分懢介。早一星期訂位,六時半點菜,四餸一湯,不可想像聚豪閣可以如此的差勁!十分鐘來了湯,又十分鐘後來第一道鹵水併盆。全家五個人之後便坐著等,又十五分鐘後追了一次,來了三個飯?!又十分鐘便來了海斑,全家五個人之後便又坐著等,又追了一次,投訴了,又十分鐘後便來了西芹黃螺片(小得可憐),全家五個人之後便又坐著等,最後的煲仔菜去了哪裡?這時已經是點菜後的一小時了,其他家庭已開始離坐,無奈的又追了一次,那部長於是真的認真去追了,好,這次回來告訴我單漏了?!這就是我的母親節了,一家五口吃了三餸一湯加一肚氣,在這裡只好跟母親說聲對不起,令你受氣又吃不飽。還有,各位朋友,還是不要再去葵芳的聚豪閣,特別是快到的父親節。如果你要他受點苦則例外。
母親節是重要的一天,但這不知所謂的聚豪閣,可叫你十分懢介。

2007-04-06 6 浏览
跟家人星期日午餐飲茶,等了一陣位,坐下5大1細叫了幾款點心,油菜,腸粉和久違了的蛋散,食物有質素,部份點心款式也算是特別,但在我和女朋友都只是半飽的情況,居然每人平均要成70多元,我和女朋友異口同聲的說,如此消費,為何不去隔離的relaxing tea house 開開心心食餐飽?
2007-01-02 9 浏览
約了老豆媽媽一齊食07年第一餐晚飯,唔想去遠,而且在附近住了咁多年都未食過,所以決定o黎食。鹵水三併-揀了鵝肉、豬腳仔及掌翼,鵝肉不夠入味、豬腳仔算爽口,咬下去有口感、而掌翼我就無食,肉眼看感覺偏乾。素豆腐-話說是幾年前的得奬菜,似是賽磅蟹,旁邊有薄薄的豆腐伴碟,其實只買弄花巧,味道不是十分出色。瑤柱雜菜煲-味道較淡,但清清地都唔錯的。家鄉炒麵線-其實是炆麵線,雖然煮得腍腍的,但味道尚可,老豆幾欣賞。咕嚕肉-真係不知所謂,買相已唔多掂,螢光橙色而且件件肉韌到咬不開,部長解釋因為是炸過所以乾身,呢個藉口竟然講得出,講到咕嚕肉真係唔好呃我啦! 後來部長都肯換過一碟什麼什麼的香酥骨,炸得不夠均勻,有d炸得過火,有d又炸得不夠透徹,內質又偏韌了點,不過起碼咬得開。飯後送糖水,有三四款選擇,我食的紅豆沙味道不錯,又豆亦有沙,味道不算太甜。呢區食潮州菜,我會選擇樓下潮館,一來較平,二來又好食。這是第一次來食,亦是最後一次了。
瑤柱雜菜煲-味道較淡,但清清地都唔錯的。
呢區食潮州菜,我會選擇樓下潮館,一來較平,二來又好食。
這是第一次來食,亦是最後一次了。
2006-12-25 7 浏览
總會久不久一次腸胃不適,對愛吃又怕肥的我算不算是好事呢? 與同事來做冬。開懷應該大嚼,因此粉果、腸粉、魷魚、春卷、奶黃包等點心,以及每次必點的蠔仔粥,都掉在我的胃內。 問題是,這整飯是在Sheraton X'mas Party (buffet dinner)的後一天,兩餐前後不夠20小時。結果,不但點心的美味被褫奪,而且還與前一晚的壽司、沙律、羊架、蛋糕、曲奇,在我胃裡打架... 好慘,我知我又食滯了。還是在聖誕之前... Positive thinking - 今個聖誕不會肥了!然而,世事多變...聖誕倒數4天,07倒數11天
總會久不久一次腸胃不適,對愛吃又怕肥的我算不算是好事呢?

然而,世事多變...

聖誕倒數4天,07倒數11天
2006-09-17 9 浏览
聽辣椒女說,來這裡午飯,食物都算幾好,早前在家晚飯飲酒,就來這裡買外買燒味回家食。食物包括有豉油雞、叉燒和鹵水鵝片。豉油雞- 份量幾多,唔算太肥,但沒有雞味,肉質又唔夠嫩滑,非常普通。叉燒- 瘦得很過份,差咬都咬唔開,食了幾舊便放棄了。鹵水鵝片- 叫鵝片但唔知點解會有骨的,看來是給錯了;皮厚肉少,又唔入味,可以不要。實在唔明,點解外買與堂食會相差這麼遠。
食物包括有豉油雞、叉燒和鹵水鵝片。
叉燒- 瘦得很過份,差咬都咬唔開,食了幾舊便放棄了。

實在唔明,點解外買與堂食會相差這麼遠。
2006-09-03 5 浏览
與同事食生日飯,地點揀在聚豪閣飲茶。食潮州菜,對於晚晚食西餐的我真是好事!  個人覺得,葵芳幾間酒樓中還是聚豪閣最好味,價錢當然會貴少少,但以質素計仍然抵食:無論是點心的蝦餃、蘿白糕、腸粉都精緻美味,小菜的燒腩仔、椒鹽九肚魚,還有潮州菜式蠔仔粥等,都有水準。 還有氣氛很正:一滿檯的點心,有十個開心!!而今年還有同事同日生日,超級巧合,大家一起吃飯,更是加倍開心。希望我們都生日快樂、工作快樂、日日快樂!!

2006-07-18 15 浏览
前日表姨甥滿月去飲ge都係個d例牌菜色啦唔知係因為遲開席定點d菜一係上得好急,a道未食完b道又上有幾次我地食都未食完就比d staff law走埋一係就等左成10分鐘先有菜上食物水準就一般啦,但用料有d那過wod翅幼到睇唔到金華火腿扒菜膽所謂ge金華火腿竟然只係面上灑個幾條火腿絲....反而最後ge蒸飯,紅豆沙同煎堆仔比到驚喜我價錢我係唔清楚啦但同潮江春美心同一個集團ge話應該平極有限但翅同所謂ge"金華火腿"竟然咁強差人意li點要扣分可以再好d唔係人請客ge話應該唔會再去
前日表姨甥滿月
去飲ge都係個d例牌菜色啦

唔知係因為遲開席定點
d菜一係上得好急,a道未食完b道又上
有幾次我地食都未食完就比d staff law走埋
一係就等左成10分鐘先有菜上

食物水準就一般啦,但用料有d那過wo
d翅幼到睇唔到

反而最後ge蒸飯,紅豆沙同煎堆仔比到驚喜我

價錢我係唔清楚啦
但同潮江春美心同一個集團ge話應該平極有限
但翅同所謂ge"金華火腿"竟然咁強差人意
li點要扣分

可以再好d
唔係人請客ge話應該唔會再去
(非会员)
今日去聚豪閣食飯, 咁o岩撞正青衣警察宿舍搞function, 佢地唱卡啦ok好大聲, 成間酒樓都聽到, 絕對係騷擾其他食客。叫左個冬瓜盅, 得六碗, 之後成個冬瓜盅拿走了, 少得可憐。碗碗都唔滿, 又少冬瓜, 完全唔值$128。正常一個冬瓜盅唔只六碗, 亦都唔會即時拿走個冬瓜盅, 點都唔會問都唔問就拿走。咁即服務, 好唔滿意。

2006-05-04 1 浏览
Yesterday 同同事go to 聚豪閣酒樓吃午飯, the <Cold Crab> is so delicious and fresh, 魚翅好好食,蝦餃燒賣& 雞also好正, 楊枝甘露真係好好味啊!!

(非会员)
一年一度舊同學春節飯,原本揀食上海,但其中一位指明要呢間,點知佢當日重唔到。我們一行四人坐低打開份菜譜後,就後悔點解唔轉去第二間食呢!個個都六、七十元起,重係普通,特別D重要九十或過佰元,唔怪得有咁多空檯。我們翻了很久才決定叫三個+四個白飯:雙菇時蔬:都幾大碟,東菇好大隻,草菇+白菜仔,味道一般千杯雞煲:細細煲,好香,雞就好少喇,每人食兩件後,就剩番半煲蒜之類的配料豉汁帶子蒸豆腐:圓形豆腐(唔係玉子豆腐)釀了少少蝦膠,才舖帶子幾大粒,共有六件,西蘭花圍邊,豉汁幾濃但唔鹹,好好味,個汁撈飯又得,真係正。甜品:紫米露(問佢先話有得送),幾多料,唔係水汪汪的糖水,都唔錯。埋單連小費$295,沒有信用咭優惠。
我們翻了很久才決定叫三個+四個白飯:
雙菇時蔬:都幾大碟,東菇好大隻,草菇+白菜仔,味道一般
豉汁帶子蒸豆腐:[差唔多食哂碗飯先上檯]圓形豆腐(唔係玉子豆腐)釀了少少蝦膠,才舖帶子幾大粒,共有六件,西蘭花圍邊,豉汁幾濃但唔鹹,好好味,個汁撈飯又得,真係正。
埋單連小費$295,沒有信用咭優惠。
2006-01-27 1 浏览
1月25日公司去果度食午飯,叫左個價值1988的套餐, 有雞有魚有鮑有翅,都OK好食WOW.魚翅~好好食都唔差炸子雞~好正,好好味.魚~這個太熟好UN糖水~紅豆沙湯丸,好好吃一定推介個人可能食得太淡,覺得有小小咸,不過D同事都話OK.SO都可以呀.

魚翅~好好食都唔差
炸子雞~好正,好好味.
魚~這個太熟好UN
糖水~紅豆沙湯丸,好好吃一定推介

2005-11-09 3 浏览
聚豪閣最近於星期六下午都有下午茶, 時間2:00-5:00點, 都叫做ok啦, 蝦餃, 燉湯, 灼菜, 大,中, 小點同价, 這樣比較平, 如果唔系都幾貴, 我平時去食三碟野(無特价)都要成100蚊嫁喎, 食物都算ok啦!