2023-09-01 45 浏览
粉紅浪漫手掌size的蛋糕蛋糕面上有一朵用朱古力製的玫瑰花,外圍舖上銀色糖珠仔,令整個蛋糕顏值提升令少女心爆發的蛋糕內含草莓醬搭配鬆軟細膩的蛋糕淡淡的清爽酸甜令鬆軟的蛋糕更加輕盈
粉紅浪漫
手掌size的蛋糕
蛋糕面上有一朵用朱古力製的玫瑰花,
外圍舖上銀色糖珠仔,令整個蛋糕顏值提升
令少女心爆發的蛋糕

內含草莓醬搭配鬆軟細膩的蛋糕
淡淡的清爽酸甜令鬆軟的蛋糕更加輕盈
2023-05-23 34 浏览
因為一心意住買個細蛋糕,人少少可以一次過食晒唔洗隔夜,但蛋糕嘅部份好少,有7成係cream嚟,仲要勁甜,甜到根本食唔到,一家人有老有嫩都一致認為個cream真係甜得太過份,下次唔敢再買。
2020-05-19 390 浏览
自從整左聖安娜會員卡之後,年年生日都會去呢間鋪買生日蛋糕🤣以前放學經過都會買$10三件西餅,還好😂生日蛋糕選擇都幾多嘅,以前鍾意公仔蛋糕,依家鍾意栗子蛋糕🤣都幾好味😋
2020-05-07 236 浏览
今日屋企人生日,係聖安娜訂咗個留心朱古力蛋糕,因為個廣告好吸引- 55%比利時朱古力+流心醬。齋睇個蛋糕外型都幾吸引好朱古力,輕輕切咗一刀,𥚃面嘅朱古力醬已經流出嚟,食落朱古力味真係好濃,都幾好食。由於齋朱古力,食咗大半件已經好漏聖安娜可以考慮加啲車厘子果肉🍒入去,咁就very good 啦

2019-09-02 317 浏览
今日經過到有間聖安娜餅屋,這間餅店的麵包都不錯,又有時有新款,就想買個早餐回公司吃,入到去見到收阿華田新出的阿華田忌廉棒,價錢$11.5,價錢有少少貴,但見到相片十分吸引,而且仲要是新貨未食過就照買了,回到公司一打開忌廉的份量比我心目中少,麵包都叫大條而食落去口感都幾軟熟,但食完不太飽,忌廉食不夠滑身,而且阿華田味又少,只可以講甜度不太甜可以,但因為阿華田味又少而份量又少就有失望,這價錢不抵食,一試就夠。

2019-06-23 210 浏览
20190620 今朝遲咗起身,老婆無煮早餐,唯有落去安娜餅店買個麵包食,買咗個肉鬆火腿包,加一支500 mL飲品都係$5 其實識開麵包都會揀聖安娜而唔會買美心,咬落去個麵包就實淨啲唔會空心
20190620

2019-05-30 178 浏览
Bb聚會諗住買個靚靚蛋糕慶祝影相留念其實要求唔高淨係想個蛋糕靚冇諗過個蛋糕係出奇地好食除咗外觀相當靚之外 味道亦非常驚喜外邊系Cream 入邊系海棉蛋糕Cream吾會有太肥膩既感覺 亦吾會太甜海棉蛋糕好軟熟 甜度適中 連小朋友都鐘意食下次會再惠顧
Bb聚會諗住買個靚靚蛋糕慶祝影相留念
Cream吾會有太肥膩既感覺 亦吾會太甜
海棉蛋糕好軟熟 甜度適中 連小朋友都鐘意食
下次會再惠顧

2019-01-28 179 浏览
聖安娜QQ波的質素比以往提升了不少,味道比以往濃郁,口感和質感都比以往出色3款口味中,最喜歡的是芝麻味,味道極濃郁,性價比極高芝士味($10.5@3)好味指數:⭐️⭐️⭐️⭐️煙韌指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️芝麻味($10.5@3)好味指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️煙韌指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️朱古力味($10.5@3)好味指數:⭐️⭐️⭐️⭐️煙韌指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
3款口味中,最喜歡的是芝麻味,味道極濃郁,性價比極高

芝士味($10.5@3)
好味指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

芝麻味($10.5@3)
好味指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

朱古力味($10.5@3)
好味指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
2019-01-01 144 浏览
下午茶時間, 除了到門市食個tea, 仲有買cake返公司食呢個選擇。 呢間連鎖式餅店, 一向畀人嘅印像都係售賣價錢低廉嘅西餅, 但其實呢幾年佢積極 製作咗唔同花款嘅凍餅, 當中唔少質素都唔錯。今次就同同事買咗成打餅, 全部都係畀西餅高價小小嘅凍餅, 大約十至二十蚊一件左右。 大部分凍餅質素都好好, 同事們都一致好評 ,話佢性價比夠高。我就講下當中比較驚喜嘅凍餅款式, 首先是綠茶凍餅, 表面綠茶cream 有濃濃綠茶香味, 而又不會太過creamy, 出來的感覺很設合綠茶本身的清新。另一個是栗子撻, 表面上都係好似一般栗子撻咁外層鋪咗一層栗子蓉, 但食到裏面先會發現驚喜, 喺佢嘅核心裏面竟然有一層梳乎厘, 味道好唔在講, 最重要係我感受到餅店嘅心思。 為咗呢嚿撻, 我決定會一直支持的一間連鎖式餅店。

2018-12-31
  • 栗子撻
2018-03-05 158 浏览
早前舅父生日上左黎食飯慶祝,所以放工就買左個蛋糕,等大家食完飯可以切下蛋糕高興下經過見到聖安娜既呢款蛋糕好似都幾吸引咁,加上知道舅父偏好栗子口味既蛋糕,所以就決定買呢款蛋糕返歸呢款蛋糕除左有栗子蓉同栗子忌廉之外,表層仲有一層紫薯蓉,味道唔會太甜但栗子蓉同紫薯蓉都唔夠香濃,所以味道唔太突出..........而蛋糕就用上朱古力味既海綿蛋糕夾上栗子口味既忌廉,其中一層既忌廉仲混合左脆脆,豐富左蛋糕既層次感!然而海綿蛋糕未夠香軟,仍有不少改進空間呢

然而海綿蛋糕未夠香軟,仍有不少改進空間呢
用餐时段
宵夜
2017-12-28 142 浏览
2017年12月24日 (星期日) 4:00pm 家人於平安夜生日,故此購買一磅重的蛋糕。除慶祝生日之外,也慶祝聖誕節。提供多款蛋糕西餅和麵包等。 店員十分貼心,主動提供膠刀子及爉燭。 人數:2人 HK$176.80 (原價:HK$208) 燈光明亮,環境整潔乾淨,各款蛋糕賣相精緻,擺放齊整,一目了然。不用排隊 情迷聖誕夜 - 重量是一磅,以朱古力為主。用比利時入口的朱古力製作,味道甜而不苦,恰到好處。外層以香濃的朱古力慕絲,整整包圍著蛋糕,口感幼滑美味。【推介之選】❤❤❤朱古力薄脆脆卜卜,而朱古力口味的海綿蛋糕,質感鬆軟綿細,奶油吃起來滑順卻不油膩,入口微甜,香氣散發,且當中更夾雜著細細塊的朱古力。整體來說,蛋糕軟、脆、滑和綿,共冶一爐,極富層次感。【溫馨提示】:❶ 匯豐及恆生信用卡享有 85 折優惠❷ 沒有提供膠叉子❸ 免費提供祝福語牌❹ 自行到指定分店拿取❺ 送貨另加 HK$70

2017年12月24日 (星期日) 4:00pm

提供多款蛋糕西餅和麵包等。

店員十分貼心,主動提供膠刀子及爉燭。

人數:2人 HK$176.80 (原價:HK$208)

不用排隊

2017-12-24
用餐优惠
信用卡優惠
情迷聖誕夜
2017年8月11日 (星期五) 4:00pm 提供多款蛋糕西餅和麵包等。 店員十分貼心,主動提供膠刀子及爉燭。 人數:2人 HK$162 (原價:HK$180) 燈光明亮,環境整潔乾淨,各款蛋糕賣相精緻,擺放齊整,一目了然。 不用排隊 奇趣農場 - 重量是一磅,蛋糕顏色豐富,香濃的朱古力碎片及朱古力口味的海綿蛋糕,奶油吃起來滑順卻不油膩,入口微甜香氣散發,鬆軟綿細的蛋糕體,入口化開,非常好吃的蛋糕本體也是成功的要素。朱古力的味道我覺得適中,奶油跟朱古力都不會互相搶味道,不會偏向只有朱古力或者奶油的味道,吃起來令人滿意。【推介之選】❤❤❤ 士多啤梨、蜜桃和蜜瓜都非常新鮮,味道甜美多汁,只是奇異果比較酸和硬。在切開之後,發現海綿蛋糕內層還夾雜著啫喱粒,軟軟綿綿,淡淡提子味。同時,還有薄脆,吃起來更具咬口。整體來說,蛋糕味道比我想像中的好,甜而不膩,造型可愛,色彩繽紛。《 影 片 》:【溫馨提示】:❶ 網上購買享有 9 折優惠❷ 沒有提供膠叉子❸ 免費提供祝福語牌❹ 自行到指定分店拿取❺ 送貨另加 HK$70

2017年8月11日 (星期五) 4:00pm

提供多款蛋糕西餅和麵包等。

店員十分貼心,主動提供膠刀子及爉燭。

人數:2人 HK$162 (原價:HK$180)

不用排隊

自行到指定分店拿取

送貨另加 HK$70
2017-08-11
2017-02-22 348 浏览
學業繁忙到自己生日也快忘記,幸好還有家人記得。世上只有媽媽好,特地為了我的生日購買了鬆弛熊造型的蛋糕。向來家人的生日也會特地從聖安娜訂購蛋糕,因為位置離家較近,拎取方便。是次的蛋糕比以往所吃的較普通,但水果方面還是很鮮甜的。但是價錢與質素不成比例,原因是熊熊的造型方面佔據了很大面積。生日蛋糕上的巧克力,我向來不不怎喜歡,因為熱量很高而且不太美味。蛋糕方面比起東海堂的遜色,不太夠水份。就這樣我又老了一歲。

就這樣我又老了一歲。
2016-07-13
2016-01-15 243 浏览
有朋友話佢生日,打算買個粟子蛋糕~ 由觀塘行到九龍灣,一共10幾家餅店,先得一間有粟子蛋糕喎...😂😂 白痴仔~這個粟子蛋糕,就是在聖安娜買的^^ 為何觀塘到九龍灣都無聖安娜呢😂😂😂 呢個蛋糕2磅,200蚊都有找,好抵啊^^ 賣相非常好,一層一層,做得挺好,面頭的粟子絲更係非常吸引❤❤💋💋 味道方面係超級好味的!! 絕對唔會覺得甜到膩~~ Cream又唔多,唔會咁易肥~ 粟子很健康,生日要快樂也要健康~~ 這個蛋糕很不錯!! 周邊的朱古力邊框就味道不錯,但很難切~( ̄∇ ̄) 整體最好味既都係面頭既粟子絲><底層既蛋糕焗得好好,軟度適中,味道不會過重,配搭到粟子既味道,又不會蓋過粟子的香味😁😁😁 聖安娜~~ my birthday cake choice^^
  • 粟子蛋糕
2012-12-26 40 浏览
媽說家中的餅卷快過期了, 要換餅吃. 其實是恰好是小妹牛一..媽就此用了餅卷加錢換了生日蛋糕.媽不愛朱古加口味, 但也問了售服員那款最可口的才買. 我一打開蛋糕盒真感動. 是我最最最想吃的比利時55°朱古力朱古力Truffle車厘子薄脆 蛋糕加了薄脆, 所吃起來脆脆的, 蛋糕不太甜, 濃濃的朱古加味, 有點微苦, 但每口也甜在心頭 !!! 今天是母難日...媽..我愛你!!

是我最最最想吃的比利時55°朱古力
[夾心]朱古力Truffle車厘子薄脆
!!! 今天是母難日...媽..我愛你!!
2012-12-26