2023-04-21 2358 浏览
若果喜歡熱食,這兒的自助餐是一個唔錯的選擇。這兒大致可分為戶外的BBQ食物和戶內的食物。由於戶外BBQ全部都是即燒的,所以全部都味道唔錯,最出色的當然是人手用火碳即燒的乳豬,每一件都是香脆和有肉汁,所以我食了很多件。另外,燒羊架也是出色之作。至於室內,有多款印度咖哩,由印度廚師主理,配上鬆軟的印度薄餅真的很美味。此外,喇沙湯底粉麵也值得推介。甜品與其他酒店自助餐水準差不多,雪糕是M字出品,此外,飲品有罐裝汽水和啤酒任飲,沒有限制。不過這兒沒有生蠔,凍海鮮也只有3款,喜歡飲凍海鮮的人就都必合適來這兒。至於環境,個人覺得舒適,枱與枱之間有一定距離,不過人手比較緊,但服務水準ok。

2023-04-16
庆祝纪念
生日
2023-04-20 2093 浏览
第一間係黃金海岸既聆渢咖啡廳只要免費做個信和會員生日月份就會送係自助餐買一送一既coupon日頭夜晚都用得仲會送半磅生日蛋糕不過今年好似改左免費會員唔會送蛋糕大堂落一層樓梯就係cafe lagoon聆渢咖啡廳暑假最後一日既自助午餐都幾多人仲好L多細路又倒瀉野又盛周地都係好L污糟咁我地坐窗邊檯都大張夠位可以擺到第三張檯放野不過可能早餐執得唔乾淨張凳都仲有d碎既黃金海岸自助餐最大特色係有室內同室外但試想像八月三十幾度中午要坐出面係咩感覺今日就不至於人多到要坐外面但夜晚或者星期六日就真係只可以book到出面坐真心狗都唔hi有部吹風機係出面都係咁話佢其實都仲有樓梯底既位呢邊有水池睇另一邊樓梯就已經係中菜廳係估唔到呢一間粵竟然係米芝蓮推介餐廳黎自助區就係出面一張長檯一路延伸去到樓梯底另外門口近接侍處就係刺身區吞拿魚係仲衰過放題級然後由最近樓梯位就由前菜開始望落去都係狗流流咁款四星同五星真係有差別海鮮有五款可能呢度好多食物都狗流流有留意到我地後面有檯客全程時間都淨係專食長腳蟹好L顛芝士反而上海小食好似雞絲粉皮我覺得唔錯連蝦條都可以算係一道菜就知餐廳幾西利點心都幾難食下真心四星酒店同五星酒店最大分別
第一間係黃金海岸既聆渢咖啡廳

係估唔到呢一間粵竟然係米芝蓮推介餐廳黎

自助區就係出面一張長檯一路延伸去到樓梯底
另外門口近接侍處就係刺身
吞拿魚係仲衰過放題
三文魚, 吞拿魚, 鯛魚, 希靈魚
然後由最近樓梯位就由前菜開始

有留意到我地後面有檯客全程時間都淨係專食長腳蟹
好L顛

芝士
反而上海小食好似雞絲粉皮我覺得唔錯
雪花蟹腳, 翡翠螺, 雞絲粉皮, 蒜泥白肉
連蝦條都可以算係一道菜就知餐廳幾西利

春卷又係
呢度d炸物真係唔知擺左幾耐

車仔麵
試左豬骨同叻沙
龍蝦丸, 墨魚丸, 貢丸, 生菜, 油麵
但豬骨係完全無味既

燒牛肉配芥末及紅椒粒
而且牛肉都係麻麻地

尾段係咖哩同其他多國熱食
得塊豬頸肉係唔錯
咖哩牛肉, 印式咖哩雞, 印式芝士瑪撤拉咖哩, 印式孜然飯, 泰式春卷, 冬菇雞肉燒賣, 蝦餃
有張自助bar檯可以斟檸菜
另外應該係生日仲送左杯紅白酒
甜品
賣相味道都係一般
白朱古力士多啤梨慕絲蛋糕, 酥吉杏仁蛋糕, 和果子, 士多啤梨芝士餅, 港式瑞士卷, 班蘭戚風蛋糕, 雜果大菜糕, 焦糖燉蛋
格離有窩夫同pancake

環境又嘈又污糟
仲要野都唔好食
再請一次我都唔會黎
2022-08-31
$218.9 (午餐)
庆祝纪念
生日
2023-04-17 1280 浏览
#20230330 🤍 📍 聆渢咖啡廳 @cafelagoon 屯門香港青山公路1號香港黃金海岸酒店低層地下➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#自助午餐 #成人 #戶外用餐 $438/2位🥢 #冷盤 💭 #Kkday @kkdayhk 做緊買一送一優惠,仲要呢個價已經包埋加一,見到menu有#蟹腳 食已經吸引左🐷山長水又遠咁去食🦀好彩都無令🐷失望,唔太咸可以食好多條都唔會口渴,#蝦 都鮮味既🦐#青口 同#螺 都彈牙但略嫌無咩味🐚刺身大致正常,係#吞拿魚 差左啲,食落似急凍完再解凍咁,啲肉已經削晒,🐷食左一塊已經無再食😅.🥢 #熱食 💭 唔多選擇,其實就算每盤夾一舊應該兩碟都搞得掂😅最有印象係#豬頸肉 ,十分彈牙兼爽口,三盤#咖哩 都幾特別🍛除左個主菜唔同之外,係連陣味都唔同,有#蕃茄咖哩 🍅#印式咖哩 🇮🇳之類,不過無#NaanBread 有啲失望,其他都合格水準但無咩特別.🥢 #甜品 💭 甜品數落好似同熱食差唔多數量咁😅雖然算多款但佢大部份食落都係同一隻奶味🥛鐘意佢有即場整既waffle同crêpe🧇熱辣辣再撞啲凍冰冰既mövenpick雪糕🍨再加啲生果已經好滿足🍉.🥢 #飲品💭
#20230330 🤍
🥢 #冷盤

🥢 #熱食

🥢 #甜品

🥢 #飲品
💭 有個水吧可以自製檸檬茶加左分🍋唔使成餐淨係飲水咁dry😂overall尼講,🐷食當日秋凉天坐戶外舒服過坐室內🍂起碼無室內局住啲聲咁嘈,做優惠$2xx一個人係抵食既,但如果原價咁計🐷就唔會揀佢😜

#屯門美食 #🐷在屯門 #🐷_食
2023-04-08 1083 浏览
平日吃自助餐大都數會選擇晚餐時段,但今次卻選了午餐😉聆渢咖啡廳位於屯門黃金海岸酒店內,環境不錯👍🏻我們被安排坐到窗邊,可看到外面的泳池,只可惜天氣不太好😅可能今天是兒童節及復活節假期的開始,特別多小朋友👨‍👩‍👧‍👧自助餐:海鮮:雪花蟹腳有點咸😅沙律:烤南瓜沙律👌🏻熱燻:薑蔥霸王雞,肉質嫩滑😊、香草燒牛柳,非常鬆軟、泰式豬頸肉,正😄、喇沙湯底,香😘甜品:即做可麗餅、比利時窩夫🧇,香脆好味😋環境及服務也不錯👍🏻
平日吃自助餐大都數會選擇晚餐時段,但今次卻選了午餐😉

聆渢咖啡廳位於屯門黃金海岸酒店內,環境不錯👍🏻

自助餐
海鮮:雪花蟹腳有點咸😅
沙律:烤南瓜沙律👌🏻

甜品:即做可麗餅、比利時窩夫🧇,香脆好味😋

環境及服務也不錯👍🏻

2023-04-04
2023-04-03 912 浏览
星期五晚一行四十幾人,包了大部份樓梯底的位置,老闆請客。由於上一次疫情時也幫襯過,覺得質素不錯,所以再次來臨。但今次我覺得水準稍為遜色了。沙律吧質素普通,沒有凱撒沙律,想食自己回位撈,沒有了上次的牛油果芒果沙律。海鮮只有凍長腳蟹腳,青口普通款式,沒有龍蝦。刺身款式也普通,三文魚,綢魚,吞拿魚巴是最好。燒烤區仍然有羊架,牛仔骨兩款最暢銷最回本,燒蝦只是普通海蝦,不是大頭蝦,燒菠蘿也好味,最遺憾沒有鵝(鴨)肝,連塗麵包的鴨肝醬也沒有。另外芝士款式也無驚喜,連藍芝士也沒有。甜品最回味係即製抹茶鬆餅配紅豆,可以自己再加忌廉或雪糕,今次款式又少了我最愛的朱古力班尼及馬卡隆。整體來說好像遜色了許多,希望水準或款式也回到番較早前水準。

整體來說好像遜色了許多,希望水準或款式也回到番較早前水準。
2023-03-27 874 浏览
在香港和吃下午茶的地方比比皆是!但有山有海還有園林實景的真少之又少,如果想在有渡假感覺的餐廳享受下午茶,我推介大家可選香港黃金海岸酒店,品嚐和風滋味的Tea Set。和風盛饟下午茶由即日起至4月16日3~5pm供應收費為$628/2位(另加一收費)

2023-03-18 1270 浏览
位於黃金海岸酒店地庫的聆渢咖啡廳,環境優美,食物豐富,戶外的燒烤只在晚餐供應,有燒大蝦,大大隻好彈牙,燒牛仔骨,串燒,燒蔬菜。戶外仲有炸天婦羅,焗帆立貝。我很期待的部份,因為有抹茶疏乎厘班戟配大大粒包滿的紅豆,仲有即制可麗餅配上奶油同糖漿,十分美味。仲有西班牙海鮮湯,湯裡有蝦,蜆,青口,魷魚等海鮮,非常鮮味。飲品方面有罐裝汽水同可以自制鮮檸檬茶或水,仲有藍妹啤酒,由職員斟。杯上有新鮮的泡沫,好適合配搭海鮮同串燒。
班戟
2023-03-14
班戟
  • 燒大蝦
2023-02-01 3041 浏览
收到信和訊息,生日去黃金海岸食自助餐,有買一送一優惠,仲送一個半磅蛋糕同酒,又幾抵喎,就book咗晚餐去食,可能因為買一送一關係,都有啲難book,最後,我哋只book到喺戶外位置,戶外有遮蓋位置,落雨都唔駛驚🤣。嘢食種類都多,有BBQ區、咖哩區、點心區、刺身區、甜品區等等……❤️定時有即燒乳豬可取,每次有3件,香脆可口。❤️三文魚刺身新鮮👍💛羊架味道一般💛長腳蟹食落唔太新鮮💛巴馬火腿只是較咸,不太香💛其餘熟食的味道真係好麻麻😵‍💫即煮海鮮湯好難飲,超淡又有點腥服務:有待改進排隊取乳豬時,只有我一個,唔知道後面已經有人排隊,問佢可唔可以比多碟,佢一句講,「無,好多人排隊」,五星級酒店,咁樣講嘢又唔係好合適。攞三文魚,問有冇三文魚腩,佢話,「呢個咪係囉」,呢啲服務質素真係接受唔到。CP值:⭐️自助晚餐成人:HK$768 +10%服務費

❤️定時有即燒乳豬可取,每次有3件,香脆可口。
❤️三文魚刺身新鮮👍
💛羊架味道一般
💛長腳蟹食落唔太新鮮
💛巴馬火腿只是較咸,不太香
💛其餘熟食的味道真係好麻麻
😵‍💫即煮海鮮湯好難飲,超淡又有點腥

服務:有待改進

CP值:⭐️

自助晚餐
成人:HK$768 +10%服務費
2023-01-15 2198 浏览
黃金海岸酒店自助早餐🥣絕對令人好有驚喜😍粉麵、點心、沙律、包點通通都有,熱食選擇好多❤️由中式至西式都有👍🏻食過一次就好想食第二次🙈*提外話:海景露台房真係好正😍🤤😚
*提外話:海景露台房真係好正😍🤤😚
2023-01-07 1950 浏览
聆渢咖啡廳Buffet一直以來都保持水準,但是否因為疫情關係要減低成本,食物種類選擇不多,而且食物質素卻比以前遜色。希望聆渢咖啡廳可以認真檢討食物質素,繼續Keep住以往嘅認真和熱誠,不要令抱着期待到來享用buffet嘅食客失望而回🙂
2023-01-06
  • dinner buffet
Ok
2022-09-25 5441 浏览
如果冇咩期望嘅話,呢餐buffet都會OK嘅海鮮刺身嗰啲可以唔食都得,因為水準一般比較值得食嘅會係燒烤,因為唔係好多酒店喺戶外即刻燒俾你食嘢,都算係比較有特色,但係味道亦都係屬於一般水準,但係食個風味都可以嘅今次嚟呢度,估唔到有傳統嘅糖蔥餅,雖然唔係好多椰絲,但係真係好耐冇食過,值得打卡🤩今次嚟食係movenpick 雪糕,任食嘅,都算唔錯最重要係有埋餐飲,佢啲可樂同埋7up,唔知點解要倒落個jar 到,再倒比客人
如果冇咩期望嘅話,呢餐buffet都會OK嘅

海鮮刺身嗰啲可以唔食都得,因為水準一般

今次嚟食係movenpick 雪糕,任食嘅,都算唔錯

2022-09-17 4446 浏览
晚市自助餐有分室內及室外區,室內區嘅嘢冇一樣嘢好食除咗甜品(薄餅同雞蛋仔)。尤其是海鮮刺身唔新鮮,蟹腳超鹹,室內嘅燒烤區就唔錯嘅但係回本嘅嘢食得羊架,成七百幾蚊一位真係唔值
2022-09-17 4334 浏览
信和會員有生日優惠,當月生日者免費原價七百幾一位 如果比原價真係好唔抵~自助餐分咗室內同室外區室內區就大路自助餐嘢 比較貴價嘅有蟹腳但係全部個樣都勁差 食落剩係得個咸字 一啲鮮甜都冇 一路食就覺得一路食緊鹽 仲有燒牛肉都係非常之韌 好似咬緊香口膠咁出面嘅自助區就係燒烤 有燒羊架、燒雞翼、燒粟米、燒菠蘿、牛仔骨等等 本來睇到其他人食有鵝肝 問佢佢話呢期都冇 失望。 牛仔骨就好似大排檔咁冇咩特別 但都唔算差。成餐最好食就係燒羊架。同埋甜品區有即整嘅crepe、雞蛋仔、火焰雪山都唔錯。Overall食得過嘅得燒烤區嘅嘢同甜品。性價比低。
信和會員有生日優惠,當月生日者免費
原價七百幾一位 如果比原價真係好唔抵

自助餐分咗室內同室外區
室內區就大路自助餐嘢 比較貴價嘅有蟹腳

仲有燒牛肉都係非常之韌 好似咬緊香口膠咁
2022-09-08 3840 浏览
今年我結婚八週年及生日,因信x之友生日人免費午餐/晚餐自助餐,又送紅酒二杯,又送生日蛋糕,所以來吃午餐自助餐及早自助餐,早上自助餐,女服務員還記得自己前一日下午有來吃,還好有禮親切和我聊天,使我和先生心情大好,食物質素不錯😆,午餐有長腳蟹腳、蝦、牛扒、豬頸肉,.魚生,蛋糕,不同款的點心,雞扒,環境幽美,望出窗見到鳥兒及樹木,好舒服服務員態度和藹親切,雖然沒有生蠔食,但已很滿足🎂👍,所以我有機會一定再來吃午飯
2022-09-03 2745 浏览
唔知係咪因為放暑假嘅關係好多小朋友喺度自助餐食物嘅口味都迎合番小朋友例如炸雞呀爆谷好多小朋友嘅甜品類啲糖果全場第一兩日飲多飲緊檸檬茶另外有啲冷盤泰式生菜肉包牛肉都有少少㗎嘛佢啦咁嘅價錢如果唔是生日優惠都唔去食