今日小妹去開旺角就梗系要去一轉旺中啦😆😆呢間之前未食過一於去試一試😝-☻︎ 兩件雞件 + 兩隻雞翼 $34雞件本身冇乜點調味有芫茜 避風塘 孜然 紫菜 芝士 香辣同麻辣多款味粉比你自己揀😆鐘意淡味啲就可以揀紫菜 惹味就揀避風塘😜咁小妹就揀咗紫菜味夠味得嚟又唔會太鹹😚外層應該唔系雞皮 似炸粉食落冇咁油膩😝炸到好脆 夠晒香口😳雞肉冇雪味 好嫩滑 有肉汁 都算juicy 正常質素🙌🏿雞翼小妹就冇試 母親大大話肉質嫩滑都系正正常常味道: 7/10性價比: 7/10-總括嚟講食物質素ok價錢亦合理一試無妨😙回頭率: 7/10-
今日小妹去開旺角
回頭率: 7/10
兩件雞件+兩隻雞翼
兩件雞件+兩隻雞翼
2023-03-07 185 浏览
去開旺角,見到旺中有間老表choc雞有極邪惡既炸雞皮仲有唔同調味粉任落🤣即刻叫個炸雞套餐試試先Order等佢炸好,熱辣辣到手即刻加左紫菜同芝士粉但我落得太多,原來都幾濃味架🤣聞都勁大陣芝士味🤣蓋好再chok下就食得食落都juicy😋😋雞皮就唔係熱既,但絕對係又脆又香口6件雞加雞皮$70抵食之選
去開旺角,見到旺中有間老表choc雞
有極邪惡既炸雞

仲有唔同調味粉任落🤣

即刻叫個炸雞套餐試試先
Order等佢炸好,熱辣辣到手
即刻加左紫菜同芝士粉
但我落得太多,原來都幾濃味架🤣
聞都勁大陣芝士味🤣
蓋好再chok下就食得
食落都juicy😋😋

雞皮就唔係熱既,但絕對係又脆又香口
6件雞加雞皮$70
抵食之選
2022-06-07 448 浏览
#黃店🇭🇰旺角-老表CHOK雞成日行旺中 都會有好多小食想食🙈今次就食咗我之前都食過既老表CHOK雞~~之前我係食有雞翼同埋雞鎚嗰個餐🥳超好食~~不過喺條街食呢啲會有少少麻煩 所以今次就試下雞件🤪⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗👅E餐 6件雞件(⭐️8/10) $40佢會有七隻味俾大家隨意加落去啲雞度CHOK:紫菜,麻辣,香辣,芝士,芫荽,孜然,避風塘😎而我就梗係唔執輸乜都落哂落去(除咗芫荽)🤣建議大家一開頭唔使加太多,可以少少少少咁再加,咁就唔會太重口味😆以佢嘅雞件炸得啱啱好,食落熱辣辣之餘入面仲要好滑嫩,又有爆肉汁嘅感覺👍🏻⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗🎏地址: 老表Chok雞 (旺角)旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓SA25A號舖#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #香港 #discoverhongkong #food #yummy#hkfood #hkfoodie #hkmarketi
#黃店
🇭🇰旺角-老表CHOK雞

👅E餐 6件雞件(⭐️8/10) $40

🎏地址: 老表Chok雞 (旺角)
旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓SA25A號舖

#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #香港 #discoverhongkong #food #yummy#hkfood #hkfoodie #hkmarketing #食好西 #吃貨 #likeforlikes #blogger #hkfollows #黃色經濟圈 #旺角 #旺角美食 #老表CHOK雞 @chokchickbro

按一按👇🏻可以看回我們所有的香港好西🤗
#lg_旺角
#艾粒黃店
2021-10-14 478 浏览
之前朋友介紹老表chok雞,試過佢啲雞件同雞皮都唔錯。今日又經過旺中,於是再去幫襯。價錢合理,買咗個E餐,六件雞件,方便唔使嘞骨。有7種調味料任你配搭,我揀咗芝士同埋紫菜味,每樣落咗兩大羹, 然後加蓋係咁chok。 Chok完發覺原來好多分粉喺個底度,有啲浪費咗添,其實加一羹都已經夠啦。其實都想試埋佢個雞皮,而家做緊優惠,好抵咁。不過我一個人食唔曬,所以下次再試啦。雞件炸得唔錯,外面脆裏面juicy,唔會乾爭爭。良心小店,下次可以再去幫襯。

價錢合理,買咗個E餐,六件雞件,方便唔使嘞骨。

雞件炸得唔錯,外面脆裏面juicy,唔會乾爭爭。

良心小店,下次可以再去幫襯。
2021-10-12
唔住好想即刻分享比大家♡去到旺中真係覺得自己都青春埋一份ଘ(੭ˊᵕˋ)੭今日食左 #老表chok雞🐣📍旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓SA25A號舖人少少 叫左個C餐包括有 2件雞件 2件雞鎚 4件雞翼💸 HKD 45 / 我覺得正常價錢 合理啊-雞 熱辣辣 好新鮮 // 雞件 絕對唔細舊!講返佢既特別之處 就係老闆整好拎出黎之後 你可以揀你想食既味道既粉 加落個雞度有少少貪心❤️‍🔥 我落左莞茜 / 避風塘 / 紫菜我最中意 避風塘 因為慢慢食下食下 都辣既莞茜粉入面有一條條既茜係到 但味道就無話好出咁😗紫菜 就好似shake shake 粉咁 正常發揮~-下一次 我要再食雞件 擔擔肉!💓價錢:💛💛💛💛🤍回頭嗎:👁👁👁👁🤍
唔住好想即刻分享比大家♡
去到旺中真係覺得自己都青春埋一份
ଘ(੭ˊᵕˋ)੭
今日食左 #老表chok雞🐣
📍旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓SA25A號舖
人少少 叫左個C餐
包括有 2件雞件 2件雞鎚 4件雞翼
💸 HKD 45 / 我覺得正常價錢 合理啊
雞 熱辣辣 好新鮮 // 雞件 絕對唔細舊!
有少少貪心❤️‍🔥 我落左莞茜 / 避風塘 / 紫菜
我最中意 避風塘 因為慢慢食下食下 都辣既
莞茜粉入面有一條條既茜係到 但味道就無話好出咁😗
紫菜 就好似shake shake 粉咁 正常發揮~
下一次 我要再食雞件 擔擔肉!💓
價錢:💛💛💛💛🤍
回頭嗎:👁👁👁👁🤍
2021-08-07
10 分钟 (外卖自取)
2021-08-19 265 浏览
今曰超想食韓國炸雞,偶然比我係旺中見到哩間炸雞店,仲要$36有6件,係韓國炸雞嘅1/3價錢啊!+$25仲有炸雞皮,咁抵食梗係要試試佢啦先講個雞件先,皮脆肉嫩多汁彈牙無諗過旺中都有咁出色嘅雞!至於個雞皮都好脆口而且份量都幾多!而最過癮係佢地會預備咗唔同嘅調味粉比你自己加落去,要多要少由你話事!今次我就加咗芝士同埋辣椒粉,下次都好想試吓佢個麻辣粉,男朋友就話想試佢個芫荽粉有機會出旺角記得上旺中二樓試吓啦

先講個雞件先,皮脆肉嫩多汁彈牙

有機會出旺角記得上旺中二樓試吓啦

炸雞皮
炸雞件
炸雞皮
炸雞件
2021-07-23 274 浏览
🐥旺中食咩好🐥推介指數❤️❤️❤️❤️❣️襯有少少時間去旺中行返轉,唔食都睇下🤣🤣買嘢講氣氛、四週圍香噴噴,個個買得開心又食到jap jap 聲,咁買少少啦~🛍小店主打炸雞,仲有脆雞軟骨、炸雞皮、香酥排骨、炸多春魚、午餐肉、洋蔥圈、薯條、薯角同爆脆燒賣😍有套餐又有散叫,由試食價HKD10到最貴個餐都係HKD142,價錢親民❣️💣爆脆炸燒賣HKD20✨即叫即炸,外層超脆,內層煙韌。最正係自己燒賣自己shack~ 有7款味粉任揀,我就加咗麻辣同紫菜🤞🏻麻辣夠麻夠香辣度容易入口,配紫菜仲香口~🐥串炸雞條HKD10(試食價)✨聞落好香脆又熱焫焫,食落外脆內juicy! 1串仲有2舊,好抵食~.··🏠老表Chok雞 (旺角)📍旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓SA25A號舖
🐥旺中食咩好🐥
推介指數❤️❤️❤️❤️❣️

爆脆炸燒賣

💣爆脆炸燒賣HKD20
串炸雞條

🐥串炸雞條HKD10(試食價)
🏠老表Chok雞 (旺角)
📍旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓SA25A號舖
  • 串炸雞條
  • 爆脆炸燒賣
2021-06-30 197 浏览
點樣食推介✨💛良心炸物店💛💛旺角黃店💛老表Chok雞 地址:旺角中心一期2樓SA25A號舖🍖秘制奇脆炸雞軟骨 $33 (7.5/10)黎得chok雞就當然要係咁chok d雞🤤,店家一早準備好一堆味粉比大家選擇,我就落左孜然、紫菜同麻辣,然後就合埋個蓋起勢咁chok就可以完美混合好d味粉雞軟骨控都想試曬唔同小店嘅雞軟骨🤤,chok雞嘅雞軟骨炸衣微厚但食落口係真係好脆!d味粉其實冇咩味,可落可唔落🤣,同埋整體偏油,如果店家有king下油就好🙈,不過大家唔好睇佢好似細細兜,其實係極度足料,食到最尾我已經飽左🤯回頭指數: 🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)整體都推薦大家黎試下,食過佢d雞件都幾滑同價錢合理,都係ard30蚊,但可能就係雞軟骨冇咁抵食🤣,如果佢出細size就好
點樣食推介✨

💛良心炸物店💛
💛旺角黃店💛

老表Chok雞
地址:旺角中心一期2樓SA25A號舖

🍖秘制奇脆炸雞軟骨 $33 (7.5/10)

回頭指數: 🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)

小編覺得炸雞粒肉質嫩滑😋😋咬落去香脆可口😝有啖啖肉汁流出嚟🤤🤤🤤幾juicy👅以佢嘅價錢嚟講CP值真係幾高😍😍係旺中都可以食到咁嫩滑嘅雞😚真係好有驚喜呀🤩🤩嚟旺中不妨試一試😙😙😙 不過小編見到廚師個口罩冇掩蓋口鼻😣而家疫情嚴重🧐可以稍為注意一下🤭🤭😋 好味:8.31/10🤑 價錢:8.11/10🤗 服務:7.05/10😚 衞生:6.50/10🤩 整體:8.07/10

😋 好味:8.31/10
🤑 價錢:8.11/10
🤗 服務:7.05/10
😚 衞生:6.50/10
🤩 整體:8.07/10
2021-01-16 195 浏览
見到老表chok雞有條小人龍 我地都買兜試下好唔好食 買左6件雞啲雞全部都係即叫即炸 所以係好夠熱 但係啲皮反而又唔算好脆 雞肉算滑既 應該係用左雞髀肉🍗🍗 但可惜啲雞本身調味唔夠 要靠啲粉先夠味調味粉既選擇有好多 可惜當日最想試既紫菜味無哂 店主一個人睇鋪 都唔好意思麻煩佢行出黎fill 所以就試左避風塘加少少香辣啲調味粉同麥當勞個啲shake shake粉其實差唔多味 如果雞既底味可以多啲會好食啲 落完粉chok返幾下 就食得 味道算係不過不失啦

2020-12-31 460 浏览
位於「旺角中心」一期二樓的港式小食店「老表Chok雞」售賣的食品,主要以炸雞為主,而且容許食客自行為「老表Chok雞」的炸雞食品加入調味粉,然後為炸雞封蓋再搖勻,讓調味料的味道自然進入炸雞裡面。下午我在「旺角港鐵站」購買「咖喱牛腩飯」之後,再在「老表Chok雞」購買了「老表Chok自私食套餐」,包括四隻雞翼、兩隻雞槌跟兩件雞件在內。「老表Chok雞」把製成品交給我,包括一個紙桶和一個膠蓋。我購買的港幣四十五元「老表Chok雞」套餐,套餐裡面的四隻「原味雞翼」、兩隻「敲炸雞槌」和兩件「爆脆雞件」,都被直接擺放在紙桶裡面。由於我始終都不知道怎樣調味,才能把雞肉調味至到最惹味狀態,結果我還是什麼紫菜、芝士粉、孜然粉都加進去,惟獨不敢加入辣椒粉而已。結果我發現我漫無目的,亂加調味料的結果,就是令「老表Chok雞」炸雞實際製成品的味道變得有點鹹,反而原本「芝士粉」裡面的甜味就完全食不到。「老表Chok雞」裡面的無骨「爆脆雞件」味道,雖然因為被我不斷加入「芝士粉」、「孜然粉」而導致變得有點鹹,但是炸雞本身的口感卻仍然能夠保持爽脆的感覺,畢竟還有長時間讓炸雞在沒有封蓋的情況下作長途運輸。至於「老表C

至於「老表Chok雞」「原味雞翼」肉質就相對比較瘦,真正食到的雞肉其實不算很多,至於「敲炸雞槌」製成品的肉質份量,則在「原味雞翼」和「爆脆雞件」兩者之間,吸收調味料的鹹味效果亦是三種炸雞之間的第二名。

所以我試食「老表Chok雞」之後,始終都認為光顧「老表Chok雞」,只是購買一款「爆脆雞件」已經是最好做法,因為「爆脆雞件」即使變涼,雞肉也未至於會嚴重收縮,口感也不會變硬,雞肉份量也是三者之中最豐富。

反而購買「老表Chok雞」的炸「原味雞翼」,如果食客不即場享用「原味雞翼」的話,「原味雞翼」經過長途運輸,雞肉無可避免地自然收縮,肉質也會變乾,加入調味料也是無補於事。

至於「敲炸雞槌」實際口感遇到的情況,大致上亦跟「原味雞翼」相似,所以我下次再光顧「老表Chok雞」,或者可能只會選擇購買「爆脆雞件」而已,至於調味料則只加辣椒粉就算數好了。

原味雞翼

敲炸雞槌

2020-12-12
6 分钟 (外卖自取)
原味雞翼
敲炸雞槌
2020-12-17 115 浏览
係旺中已經見過呢間野好多次,一直都冇特別去食,因為亦唔見有人排隊,今次就試番幾舊先。佢選擇都好多,細份大份都有,2人食又得買番屋企成家人食又得。店面有一排調味粉,大家自由係店入面倒落D雞度,都有6 7款調味粉我呢個就落左芝士粉,好勁芝士味呀,都幾滯一份都大約有4-5件,價錢唔算貴不過雞肉肉質一般,都幾大雪味而且咁岩食中既雞肉都比較多筋,有D可能半舊都係筋變左得番唔係好多肉食不過D炸雞熱辣辣亦炸得香脆,唔會硬倔倔
我呢個就落左芝士粉,好勁芝士味呀,都幾滯

一份都大約有4-5件,價錢唔算貴
不過雞肉肉質一般,都幾大雪味
而且咁岩食中既雞肉都比較多筋,有D可能半舊都係筋
變左得番唔係好多肉食
不過D炸雞熱辣辣亦炸得香脆,唔會硬倔倔

2020-11-14
2020-11-06 156 浏览
#ewhk葵廣掃黃指南💛 #ewhk旺中掃黃指南💛.食咩味任你揀!chok chok chok chok雞🐣💛呢間小店最正嘅係有6種味粉任君選擇~今次就試左避風塘x紫菜,超級惹味!炸物熱辣辣,皮脆肉嫩🤤失望嘅係餐牌明明話係4隻雞翼,但係最終只係4隻單骨感覺有少少被騙,同埋價格偏貴🤕.4隻雞翼 + 2隻雞槌 $36———不專業評分💯食物指數 🍴: 💛💛💛💛🤍環境指數 ⛱: 🚫抵食指數 🤑: 💛💛💛🤍🤍推薦指數 👾: 💛💛💛💛🤍———📍老表Chok雞旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓SA25A號舖📍Chok 雞葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T18號舖———👉🏼 #ewhk旺角 #ewhk葵芳 #ewhk掃街 #ewhk黃店#旺角美食 #旺角黃店 #葵芳美食 #葵芳黃店 #黃店 #黃色經濟圈 #黃店推介 #黃店地圖 #美食推介 #吃貨 #食好西 #相機食先 #香港美食 #美食日記 #一路食一路post #hkfood #foodhk #hkfoodie #foodiehk #hkfoodlover #hkfoodlover #hkig #foodstagram
#ewhk葵廣掃黃指南💛 #ewhk旺中掃黃指南💛
食咩味任你揀!chok chok chok chok雞🐣💛
呢間小店最正嘅係有6種味粉任君選擇~
今次就試左避風塘x紫菜,超級惹味!
炸物熱辣辣,皮脆肉嫩🤤
失望嘅係餐牌明明話係4隻雞翼,但係最終只係4隻單骨
感覺有少少被騙,同埋價格偏貴🤕
4隻雞翼 + 2隻雞槌 $36
旺角彌敦道688號旺角中心一期2樓SA25A號舖
📍Chok 雞
葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T18號舖

2020-09-25 345 浏览
Chok 雞,呢個名都幾好笑,仲要係旺中入面,真係每次行過都覺得親切。有一次行過,見到佢門口隻小白,真係好可愛。我就係咁扭我個fd去問老闆要用幾多個印仔換。點知老闆同老闆娘聽到,即刻係廚房閃出黎,同我講話呢隻小白唔換得,得翻一隻,話已經跟左佢好耐,佢看門口先會好生意咁話。
有一次行過,見到佢門口隻小白,真係好可愛。我就係咁扭我個fd去問老闆要用幾多個印仔換。點知老闆同老闆娘聽到,即刻係廚房閃出黎,同我講話呢隻小白唔換得,得翻一隻,話已經跟左佢好耐,佢看門口先會好生意咁話。叫左一份雞粒,配左避風塘味、麻辣味,佢一共有五、六種味道,個味道好過癮,辣辣咸咸咁。加完料,其實要畀翻老闆娘撈。呢間店可能唔係最快手嘅快餐/小食店,但係一定係會令係留好耐、覺得好有趣嘅店!行過旺中,一定要大力懲罰佢!
2020-09-21 220 浏览
新竇,堪稱最強炸雞,受萬人景仰嘅 chok 雞終於搬竇去到旺中啦,希望大家多多去呢間幫襯啦,點解會咁好食?因為即叫即炸囉,新鮮出爐,再配埋獨家調配嘅 shake shake 粉,避風塘、咖喱、紫菜、孜然、香辣、麻辣,任你溝,幾重口味都得,重點推介例牌都係要叫個 A 餐 $45 乜都有,雞槌、雞翼、雞件齊哂,小食就必叫雞軟骨,未食嘅一定要去食下,包保食完返唔到轉頭 🤤🤤-老表 Chok 雞旺角旺角中心一期 2 樓 SA25A 號舖
老表 Chok 雞
旺角旺角中心一期 2 樓 SA25A 號舖