2020-02-26 1219 浏览
今晚冬窗街老婦顏老表魚肚花膠法國春雞鍋,晚上八點終於有早餐食,剛知道樓上有雅座,比地下更光猛乾淨寛敞。有趣的點餐紙,牛根丸?子孫根?牛筋丸嗎?竹遮茅根?竹蔗嗎?原來可以來料加工,可以訂生猛游水海鮮,想食咩都得,非常好﹗而且仲可以預訂羊腩煲或牛腩煲添喎。調味四寶,生蒜蓉、指天椒、蔥花及 XO 醬。雷式混醬,火鍋必備,沒有她不如不食。簡單的調配,指天椒、生蒜、蔥花、豉油,辛辣香甜兼備,配肉類海鮮蔬菜同樣百搭一流。法國春雞花膠魚肚鍋,其實真身為老婦顏老表魚肚花膠法國春雞鍋。我較喜歡白色爆肚,多過見前原本係一條條黃色的炸魚鰾。首次法國春雞打邊爐,雞肉堅嫩滑細膩,陣陣法國雞獨特甜味湧出,沾埋辣椒豉油絕配。爽爽的火鍋花膠桶,點綴一下添少少生氣。呷幾碗靚湯順順喉。沒有風生水起的濃咸濁,沒有她的重油潤唇,舒服和階的住家味道。雞味濃郁清爽,淡淡然的炸魚鰾香味。牛胸油,供應量極少,難得有緣遇上。完全係牛油的味道,脆彈爽爽。最盡灼 10 秒就要享用,否則牛脂溶掉變硬變淡。手切金錢腱,夾雜著膠質,有點脆有點嚥韌,很得意的口感,牛味一樣甜美濃郁。本地手切頂級肉眼邊少少油花最深色,頂級安格斯肥牛最多肥膏,本地手切

本地手切頂級肉眼邊少少油花最深色,頂級安格斯肥牛最多肥膏,本地手切頂級牛頸脊最瘦較淺色。肉眼邊牛味最濃最甜,安格斯最肥最油潤鬆軟,我最愛的牛頸脊反而較失色,瘦瘦淡淡表現平平。三色牛全部一齊入口,百般味道在舌頭,互補不足互相輝映。

西班牙伊比利亞黑毛豬梅頭肉,深紅肉網油平均,鬆化嚥韌,肉汁甜美豐盛。日本黑豚豬腩片,顏色白肉似煙肉,激甜的豬味,半爽半彈。脆肉鯇腩,爽卜卜的魚皮,夠晒肥美,魚脂充足,散發魚甜味,沒半點腥嗅或草青。魚肚,普通平凡的貨色,爽爽吸湯似豬皮,用魚唇會更美味更受歡迎。

炸魚皮,乾身卜卜脆,咸香飄送,無通風無油益。我喜歡浸湯變得半脆半腍,滑嘟嘟滴著湯更美味。阿嫲阿爺年代大埔獨有的美食,連骨連肉齊齊炸。有些朋友只見過薄薄淨魚皮,而重來未要見過依款呢。

自家製蝦膠滑,平平無其唔難食,實實微彈,鮮蝦味薄弱。皇帝菜,別樹一格的味道,鮮甜壯健,辛中帶清甜,爽嫩回味無投訴。西洋菜,爽甜翠嫩無比,爆汁水潤,湯底即時變成濃濃的西洋菜湯。雜菜籃,唐蒿、唐生菜、西洋菜、娃娃菜,番茄、粟米,全部鮮爽翠嫩,經過雞湯的洗禮,更多汁更香甜味美,沒有機會給我挑剔一下。

海鮮拼盤,游水海中蝦、蟶子皇、貴妃蚌,要早一日預訂呢 ﹗街市沒有花竹蝦,沒有加拿大紅虎蝦,無食神照料。游水海中蝦極度生猛腳踢踢,有如萬馬奔騰。睇準時機當蝦完全變紅就要即起即食﹗熱燙燙咬開,爆汁噴射,蝦汁蝦膏齊飛,甘甜爽彈到世界盡頭。蟶子皇,當湯底大滾時掉落,不到 10 秒已經殼肉分離,夾著涮兩下得左﹗彈彈蟶子肉甜味超特濃,回味無窮。貴妃蚌,新鮮剛剛劏開,閃令令的肉身,立即處理。肥美充滿彈性,海水咸味強烈,幸好還食得到一絲鮮甜。

白鱔片,油潤肥美,鱔脂油份立立令,灼兩灼微縮食得。皮膠肉彈非常彈,白鱔越肥就會越甜,幸福啊 ﹗野生竹笙,巨形大碌超值之選﹗浸得完整雪白堅廷屬上品,吸味索湯一流。浸埋雷式混醬蔥花辣椒蒜蓉豉油,爆出雞湯,質地爽爽可口。日本廣島蠔,尊登烚耐一點烚乾一點,再滾埋辣椒豉油都不能掩飾其腥味。不過份的,非常輕微,趙落都肥美多蠔汁的。

自家製鮮蝦韮菜餃,餡料包得滿滿實實,充漬著極爽甜韮菜,還有鮮爽蝦仁,真才實料超水準 ﹗必食推介。自家製鮮蝦雲吞,成隻中蝦塞入雲吞中,爽彈無比﹗還有靚豬肉甘甜助陣,結實不鬆散,皮滑滑汁滴滴。有驚喜的自包鮮蝦韮菜餃及鮮蝦雲吞,好食過翠屏花園城仔記,好味過太和中心深仔記啦﹗

汕頭牛筋丸,外層光滑細細粒,其貌不揚,就試試您什麼底蘊。爽彈高質多汁,甜而濃牛肉香。汕頭魚蛋,優質咸鮮,先彈後軟,非常舒服。自家製響鈴,即叫即炸有誠意,製作需時,最後終於抵達。我喜歡浸到半脆半腍滴住湯才享用,依個食法最最最好味﹗

烚菜烚肉一輪混戰後,湯底變得更濃郁更複雜更有內涵,魚肚白鱔片肉眼邊金錢腱法國春雞湯,湯底烚過西洋菜所有味道都完完全全被西洋菜淹沒,極甜的西洋菜味,好好好飲喎﹗大啖大啖地飲多幾碗,渾身發熱暖笠笠。

枝竹羊腩煲,濃郁羊肉湯撈飯撈麵同樣絕頂 ﹗食到停不了口。羊肉鬆軟綿綿,只甜不羶,滾埋腐乳醬拍爛手掌。個人覺得比雞煲更加出色,根本唔夠喉想要食多煲呢!枝竹、冬筍、冬菇、馬蒂,十分足料﹗全部食晒清得乾乾淨淨。游水瀨尿蝦,紮紮跳極度新鮮 ﹗啖啖肉彈牙結實,蝦汁澎湃飛射鮮甜至極,啜得狂野開心。豆苗,菜甜突出,翠綠幼嫩又可口。

清湯蘿蔔牛腩煲,預訂項目。等待清湯滾起便立即行動,忍無可忍喇 ﹗竟然老表清湯腩煲、枝竹羊腩煲比起花膠雞煲更出色,色香味都高幾個檔次﹗無可挑剔的優品。牛坑腩大大舊炆得鬆軟帶彈不散,每趙都溢出大量肉汁,牛甜味出眾不羶,要一件接一件地消滅,完全停不了﹗巨形蘿蔔浸得軟腍入味,每口爆汁,搭上辣椒豉油,美味。清湯鮮甜,充滿牛腩精華,還有蘿蔔的清甜,芹菜及蔥花的芳香,好好好飲﹗

本地石蠔,即叫即劏,新鮮上檯,所有蠔汁沒半點流失,原隻落湯。爽甜無得頂日本廣島蠔、美國桶蠔返家鄉罷啦!肥美渾圓脹卜卜,咬落爆汁極鮮甜,鮮蠔味霸道非凡,就連帶子位都爽爽無渣。

珍寶扇貝,洗得白雪雪乾乾淨淨,沒半點黑泥或污物,白裡透紅閃閃發光。巨形到 4 隻已塞滿個砂煲咯。極厚肉大粒的扇貝,甩殼後還要再灼多少少時間,免得中間不夠熱或不夠熟呢﹗橙色及奶白色的內臟,彈力十足,甘甜到世界盡頭﹗帶子厚厚實實而彈彈,帶子味濃到飛天,甜到入心入肺。

波士頓龍蝦,游水貨生猛紮紮跳,臨烹煮前一刻才宰殺斬件,新鮮度不容置疑。要用大火烹調快速煮熟,否則肉質會變霉變腍啊。龍蝦開邊一啖半邊,爽彈的口感,鮮甜的蝦味,使得我陶醉又感動﹗鬆軟綿綿蝦膏也不少,那種鮮甜甘香的味道使人念念不忘。兩雙大大的蝦拑,仍然保有蝦血蝦汁在內,比蝦身的海水味更濃,肉質更實更彈更鮮﹗
法國春雞花膠魚肚鍋
法國春雞花膠魚肚鍋
牛胸油 ( 限定 )
本地手切頂級肉眼邊、頂級安格斯肥牛、本地手切頂級牛頸脊
西班牙伊比利亞黑毛豬梅頭肉、日本黑豚豬腩片
本地手切頂級肉眼邊
手切金錢腱 ( 限定 )
海鮮拼盤:游水海中蝦、蟶子皇、貴妃蚌 ( 預訂 )
白鱔片
脆肉鯇腩
野生竹笙
汕頭牛筋丸
汕頭牛筋丸
自家製鮮蝦韮菜餃
自家製鮮蝦雲吞
西洋菜
枝竹羊腩煲 ( 預訂 )
游水瀨尿蝦 ( 預訂 )
豆苗 ( 限定 )
皇帝菜
炸魚皮
2020-02-24
本地手切頂級肉眼邊
手切金錢腱 ( 限定 )
海鮮拼盤:游水海中蝦、蟶子皇、貴妃蚌 ( 預訂 )
白鱔片
脆肉鯇腩
自家製鮮蝦韮菜餃
西洋菜
枝竹羊腩煲 ( 預訂 )
2019-11-17 1088 浏览
大埔有好多粉麵店臥虎藏龍,如果唔係朋友介紹都發掘唔到呢間位於內街嘅老虎岩🤓第一次試決定嗌牛腩河,返到屋企食一開蓋已經香氣撲鼻,個湯底好正啊😍 有油脂嘅香,但質地唔會太油膩,湯底味道夠濃郁而且帶點鮮甜,附送嘅配菜(生菜)吸到湯味,非常滋味👍🏽 河粉滑溜,同湯底都好夾,可惜係有點兒碎,就咁夾好難夾,要用匙羹幫手。而牛腩我留畀家人食,佢話都好好味,唔乾、有牛味、唔會痴晒牙👍🏽總結:湯底出色,下次再食想試佢嘅麵🤤

總結:湯底出色,下次再食想試佢嘅麵🤤
牛腩河
牛腩河
平常去茶餐廳食餐蛋或腿蛋治就吃得多,那牛腩蛋治你又吃過未?喜歡嘗新的我,知道在這身處於大埔的茶記內竟然有這一味供應,自然是興致勃勃馬上要衝過去試了....除了牛腩蛋治之外,這裏的自製燒賣亦是我專程坐車來光顧之其一原因。 試過之後果然沒有令人失望 --- 燒賣口感紮實用料足,入口滿嘴都是魚鮮甜味。 和平常吃到的"麵粉"燒賣簡直是有天淵之別,好吃極了....作為焦點的牛腩芝蛋治果然同樣沒有令我失望 --- 將淰糯入味之清湯腩切成幼片後再配上半溶芝士以及炒得極其軟滑的炒蛋, 三者融會其中夾入烘得金黃香脆的多士麵包内, 簡直是仙人的食物...就連普普通通的一碟灼菜心也弄得讓我稱心滿意。 原因在於他們將之處理得極淰,偏偏我是一個喜歡吃淰一點的菜蔬之人,這樣才能吃得出菜甜香來....若你問我最近有沒有吃過一間接近完美的茶記呢, 我這個老牧童就會搖指到這裏了....
平常去茶餐廳食餐蛋或腿蛋治就吃得多,那牛腩蛋治你又吃過未?

經外賣平台點餐,佢地做漏野,送少左個麵,於是我地打去同佢講(純粹講返件事,當然我地冇責怪成份!)其實佢補返俾我地件事已經解決到。但個腦高細一句唔好意思都冇,仲問我地想點?我地話想佢地補返個麵俾我地。佢話冇可能淨係為左一碗麵送返俾我地。我唔明白,佢地餐廳做漏野,已經冇講sry 都算,仲要完全覺得唔關自己事,冇諗方法補救。講真,就算餐廳冇人手送,都應該由佢地同外賣平台 協調幫返個客,而唔係一句「冇可能,你自己打去外賣平台 講啦」了事。我打去外賣平台做咩呢?你叫我cancel 張單,我都唔係志在果$40蚊!我叫得外賣係想食野,而唔係受氣。比佢好食/有心既食店大埔好多,經過呢次,我唔會再幫襯。我知道佢地都唔志在我地呢d 街坊仔既細單,但我認為做漏野去解決返件事,係天經地義,亦係不論大小食店最基本需要為客人做到既事。今次真係好差既一次經驗。

今次真係好差既一次經驗。

2019-10-07
30 分钟 (外卖送餐)
2019-09-27 722 浏览
有時行行下街總會突然間肚餓🤭上星期行行下大埔經過老虎岩潮式粉麵咖啡聞到一陣勁香既嘢食味,原來係佢地既皇牌小食 - 魚肉燒賣😍佢地既燒賣係全人手包,難怪咁彈牙,超有口感❤️而且魚肉味好重,超有鮮味如果大家平時嚟開大埔,記得一定要試啦💫
有時行行下街總會突然間肚餓🤭
原來係佢地既皇牌小食 - 魚肉燒賣😍
佢地既燒賣係全人手包,
難怪咁彈牙,超有口感❤️
而且魚肉味好重,超有鮮味
如果大家平時嚟開大埔,
記得一定要試啦💫
2019-08-22 690 浏览
終於試到啦!味道比想像中好有驚喜!食左爽腩河,味道唔錯,但係河粉就厚左少少。蕃茄蛋芝士牛腩三文治,好好味非常鍾意。牛丸好彈牙同有牛肉味,我鍾意。蒸燒賣普普通通啦!整體都好高分,味道好價錢合理。
終於試到啦!味道比想像中好
有驚喜!
食左爽腩河,味道唔錯,但係河粉就厚左少少。
蕃茄蛋芝士牛腩三文治,好好味
非常鍾意。
牛丸好彈牙同有牛肉味,我鍾意。
蒸燒賣普普通通啦!
整體都好高分,味道好價錢合理。
2019-08-16 917 浏览
今日約了去朋友家,朋友先約了在這午膳後,再去佢屋企。小店位置明顯是做街坊生意,因為唔太就腳。本身見到老虎岩呢個名,以為係仙跡岩既朋友,原來係食牛既小店。先點了一個牛饕米線,包括有牛丸、牛雜同牛雜,可以叫到全牛麵,牛腩炆得淋同入味,牛丸彈牙juicy!我點了牛雜河,牛雜非常好吃!充滿了滷水汁既味道!我加了黑柏葉,也有驚喜!牛雜既入味程度係我食過咁多間,呢間係最好食的鋪頭之一!河粉可值得一讚,老虎岩所用的河粉俾一般粉麵店粗,也比較煙靭,唔係間間鋪頭都會入呢隻粉!食粉麵一定配炸魚皮!見到相就已經好想叫,因為好少店會入有骨既魚皮!口感俾一般魚皮硬,但比較濃味!36蚊一份超值一試!總括黎講呢間小店真係喜出望外!完全有驚喜!食物十分有質素!

牛雜河

有骨炸魚皮

總括黎講呢間小店真係喜出望外!完全有驚喜!食物十分有質素!
手包魚肉燒賣
  牛雜河
有骨炸魚皮
手包魚肉燒賣
2019-08-12 442 浏览
阿媽好想揾一間好味牛雜,上網見到篇相關報導,於是決定一試。始終對牛及河粉都有特定的要求(全屬個人口味), 例如牛雜除有牛香味,亦要有花椒八角的味道, 軟淋得黎要有咬口。一上枱, 外貌上算吸引,但欠缺芬香撲鼻嘅刺激 ,佢地嘅牛雜只有單一的鹹味, 整體吸引度只屬普通。另外河粉太粗厚,質地較鞋,亦屬麻麻。或者下次試下其他種類食物,希望揾到驚喜吧!
阿媽好想揾一間好味牛雜,上網見到篇相關報導,於是決定一試
。始終對牛及河粉都有特定的要求(全屬個人口味
2019-06-23 726 浏览
大埔近年有好多小店都被人發掘出嚟,而今次就嚟到「老虎岩潮式粉麵咖啡」。牛腩芝士蛋治有食過出面其他店嘅蛋牛治,不過第一次食牛腩嘅蛋治所以就試一試。牛腩食落好淋身味道都好好,不過好似味道重咗d鹹咗小小,但喺夾咗方包所以可以中和小小味。整體食落味道好好。牛雜米粉牛雜味道好好不過份量小咗d,不過煮得好好,因為無異味。牛膀最入味,比起牛肚更加好食。個牛雜湯都好夠味,飲到好濃嘅八角味。牛丸米粉牛丸無雪藏味,應該喺自家製。食落好彈牙,仲非常有牛丸味,唔知喺咪自家手打牛丸。不過好食過近期大家好出名嘅牛肉邊爐店。沙茶牛肉河粉炸燒賣、蒸燒賣蒸燒賣比起炸燒賣好食十倍,可能我個人比較鍾意食蒸野多過炸野啦。呢道嘅燒賣喺用魚肉餡,所以蒸出嚟超鮮甜,如果鍾意食魚嘅朋友唔好錯過。

牛腩芝士蛋治

牛雜米粉

牛丸米粉

沙茶牛肉河粉

炸燒賣、蒸燒賣
2019-06-02
2019-06-13 1522 浏览
周日和老公逛大埔舊墟,補充完家中的糧食,找地方吃午飯。來到"陸鄉里" ,路旁有高高的大樹,附近有單車舖,欄杆邊放滿單車,份外有鄉郊味道。看到對面的老虎岩(第6座) 潮式粉麵咖啡,門外貼滿了招牌食品的海報,於是就進去吃午餐。點了幾款招牌食品!手工魚肉燒賣~ $10 /4 魚和肉的鮮味,做得不錯。牛饕河 (注音"滔"或嗜"好"的"好") ~$48 這是招牌菜第一號,十分美味! 材料有汕頭牛丸,牛腩和牛三寶(即牛、牛肚、牛膀)。據說是以牛骨清湯撞入滷汁,湯底味道香醇!汕頭牛丸彈牙,牛腩腍滑帶脂香,牛筋滑溜但仍有嚼勁,牛肚質軟有彈性,牛膀夠粉嫩,滷汁入味但又不太鹹。安格斯牛肉飯 ~ $ 48安格斯牛肉頗嫩滑,味道不錯!雲南西双版納頭遍黑糖仙草奶茶~ $28很長的名稱,平常少喝凍飲,要喝也會求少甜,為嚐味就試原味,奶茶配黑糖很不錯,不會太甜,伴大大粒的仙草,好味!結賬時,在收銀處見到"難得胡塗" 的格言、懷舊的吊燈和擺設,還有設計特別的名片。收錢的年青人原來是第三代孫,詢問店名的由來,舊店在樂富,正是以前的老虎岩第6座,爺爺60年代開業的潮式粉麵店,但後期沒有再營業,近年再在大埔開業。燈飾和一
牛饕河

點了幾款招牌食品!

手工魚肉燒賣~ $10 /4
魚和肉的鮮味,做得不錯。

牛饕河 (注音"滔"或嗜"好"的"好") ~$48

據說是以牛骨清湯撞入滷汁,湯底味道香醇!

安格斯牛肉飯 ~ $ 48
安格斯牛肉頗嫩滑,味道不錯!

雲南西双版納頭遍黑糖仙草奶茶
~ $28

收錢的年青人原來是第三代孫,詢問店名的由來,舊店在樂富,正是以前的老虎岩第6座,爺爺60年代開業的潮式粉麵店,但後期沒有再營業,近年再在大埔開業。燈飾和一些擺設曾是舊店用過的,而名片中的正是舊店所在地的照片。

街坊小店,價錢親民,最重要有美味的招牌食品。
看餐牌還有招牌菜炸魚皮未嚐,另外,牛腩芝士三文治、加拿大北極海参麵等。

當年受歡迎總有原因,難得的是承祖傳的品牌和烹調祕方再注入新元素。

老虎岩(第6座)潮式粉麵咖啡
地址: 大埔東昌街6-16號地下F舖
電話: 26389933

Yummy Kam 第58篇
午餐
2019-06-09 447 浏览
新派潮式粉麵老虎岩潮式粉麵咖啡🐯1.香煎芝士牛腩蛋多士 (午市 $43/ 送汽水)-超破格嘗試,加入大量半肥瘦潮州牛腩,牛腩入味又冇渣-多士參考西式三文治做法,兩邊麵包用牛油煎香,煎得夠脆又唔油膩,每一啖都有濃濃牛油香味,每一啖都帶強烈罪惡感-炒蛋芝士加埋perfect match , 令全份多士更juicy小結:呢個潮式粉麵曾經有新聞介紹過,佢既安格斯沙茶牛肉同樣係必食之選,可惜仲未有機會食到佢地既手制燒賣,唔知係咪更有驚喜呢?地址:大埔東昌街6-16號地下F舖口水指數🤤: 4.5/5

新派潮式粉麵
老虎岩潮式粉麵咖啡🐯

1.香煎芝士牛腩蛋多士 (午市 $43/ 送汽水)
-超破格嘗試,加入大量半肥瘦潮州牛腩,牛腩入味又冇渣

地址:大埔東昌街6-16號地下F舖

口水指數🤤: 4.5/5
2019-06-06 364 浏览
話說再入大埔見客 又再食老虎岩 order 我最愛ge港式奶茶,佢地的杯金茶王凍奶茶 ,比ㄧ般茶餐廳的大杯😏食粉麵加配的話加10元也超值 cp 值高,充滿茶香奶香,又冰凍入心 !正 !夏天飲 勁爽yy!!!再order 碗坑腩河,D腩肉 不但入味唔黐牙而且又肥瘦適中👍,用芫荽及葱兩樣香菜也是坊間少有 😏
話說再入大埔見客 又再食老虎岩
order 我最愛ge港式奶茶,
佢地的杯金茶王凍奶茶 ,
比ㄧ般茶餐廳的大杯😏
食粉麵加配的話加10元也超值 cp 值高,
充滿茶香奶香,又冰凍入心 !正 !夏天飲 勁爽yy!!!
再order 碗坑腩河,
D腩肉 不但入味唔黐牙而且又肥瘦適中👍,
用芫荽及葱兩樣香菜也是坊間少有 😏
2019-06-02 544 浏览
入大埔踩單車,好多人會順道食蔡潤記,但因為好多人,我就去咗食對面嘅老虎岩。座位方面,佢有上下層,平時唔知係咪好多人嘅呢?佢有好多唔同牛嘅部位,我地就叫咗個牛饗河(牛筋、牛腩、牛膀),同埋牛三寶米粉。湯底 - 好燶嘅牛湯味,唔錯。河粉 - 唔夠滑,偏向炒河粉質地。牛饗 (牛腩、牛丸、牛筋、牛肚、牛膀) - 牛丸好彈牙,牛腩無渣唔肥,牛筋牛肚牛膀都好入味,可惜每樣份量都得1-2件。順帶一提,佢d筷子全部都濕,感覺好核突。d侍應又好似樣樣好唔熟悉咁,好在出品尚算唔錯,唔係嘅話真係無下次。

牛三寶米
牛饗河
湯底 - 好燶嘅牛湯味,唔錯。

河粉 - 唔夠滑,偏向炒河粉質地。

牛三寶米
牛饗河
2019-05-30 532 浏览
最近見咁多報導講呢間大埔嘅老虎岩潮式粉麵,今日入開去開會見客就去試下, 叫咗份牛腩芝士蛋三文治,原來咁嘅配搭好唔錯, 最主要係即叫即做,熱辣辣香噴噴, 食完預咗晚飯都唔使食我朋友就叫咗牛饕河及手打燒賣, 牛腩、牛根好入味、牛丸又有爆汁嘅效果, 燒賣食得出真材實料好有鯪魚肉味,加$23元有杯黑糖仙草奶茶(冇影相(,飲落清甜潤喉👍 cp值算高, 以後約朋友開會入開大埔也會来翻啅
最近見咁多報導講呢間大埔嘅老虎岩潮式粉麵,
今日入開去開會見客就去試下,
叫咗份牛腩芝士蛋三文治,原來咁嘅配搭好唔錯,
最主要係即叫即做,熱辣辣香噴噴,
食完預咗晚飯都唔使食

第一次打食評!食完覺得實在太伏!.原本係Yahoo見到呢間歡迎毛孩既餐廳,本身好期待!蛋牛治既相十分吸引,而且表示上層可俾狗狗玩,所以今日特登去試!食完覺得真係好伏!.4個人,叫左3碗粉,1份芝士牛腩蛋治,1份炸燒賣,1份手打燒賣,1份炸魚皮,3杯飲品。.首先,餐單價格真係好混亂。3碗粉係套餐跟飲品,寫特飲+$5,我地叫左2杯燒仙草黑糖奶茶+1杯凍檸茶。埋單至發現,燒仙草黑糖奶茶並非特飲,跟餐加係要用原價$28,但會平$5。但餐單完全冇標明。.咁都算,錢好少事。但杯燒仙草黑糖奶茶真係好難飲,茶好苦,冇奶味,完全冇黑糖味,成杯野好苦,好似涼茶咁。.芝士牛腩蛋治$38,套餐$43本身最期待呢個!點知伏到我無言。首先,麵包係烘左底,但咸到傻!d牛腩完全冇味,單食都冇味。成個食得雞蛋同鹽味。芝士完全冇溶!.手打燒賣$10/4粒好咸,似食鹽。.炸燒賣$14/4粒呢個有甜醬沾黎食,相對味道正常d。.炸魚皮$36/1份不過不失。.講完野食,到服務。我帶毛小孩去,一去到待應叫我上上層,上到去發現完全無位,落去問就叫翻我地坐下層。毛孩係根本冇玩既機會。(上層既客人亦冇毛孩)導盲犬只係綁係餐廳。.另外,侍
第一次打食評!食完覺得實在太伏!

芝士牛腩蛋治$38,套餐$43

手打燒賣$10/4粒
好咸,似食鹽。

炸燒賣$14/4粒
呢個有甜醬沾黎食,相對味道正常d。
炸魚皮$36/1份
不過不失。
講完野食,到服務。
導盲犬只係綁係餐廳。
另外,侍應可能新手,甩漏都幾多。其中一個侍應,你叫佢又好,上菜又好,完全唔開口,十分無禮貌。

實在同期望差太遠,大家要諗清楚至去。
2019-05-26
  • 炸魚皮