2022-08-02 53 浏览
早排bf提議就去左呢一間餐廳食嘢😋知道喺IG都有好多人都話呢一度好正,就一定要去慰勞自己!同大家分享下✨沙嗲牛肉麵呢個真係不得了,沙嗲嘅味道真係食極都唔厭,好juicy,好厚肉,真係好正👍🏻
✨沙嗲牛肉麵
2022-08-01 35 浏览
又有一個朋友要移民啦,於是一於要去食番一餐好嘅,順便可以俾我哋傾吓生活趣事🤩就特登搵咗呢間銅鑼灣嘅餐廳食嘢,就咁望落去呢度嘅環境氣氛都好啱feel,好舒適可以坐低慢慢咁傾偈都幾唔錯,💁🏻‍♀️星洲炒米意外地有啲驚喜,肉質香嫩,好juicy,非常惹味,簡直係完美❤️
💁🏻‍♀️星洲炒米
2022-08-01 40 浏览
又有一個閨蜜要移民啦,於是就梗係要食番一餐好嘅,順便可以比大家聚舊下都好🤩就特登搵咗呢間餐廳食嘢,一去到望到成間餐廳嘅裝修都好好,十分舒適可以好好咁休息吓真係好開心🤩🔸吉列魚柳薯條必叫之選, 一點也不靭,肉方面好juicy,咬下去好有滿足感,簡直係完美💯
🔸吉列魚柳薯條
2022-07-31 33 浏览
鹹牛肉叉燒炒蛋三文治早餐先有的皇牌三文治薄多士烘至金黃脆身超有份量的餡料多到滿瀉出來而且叉燒比鹹牛肉還要多🤩未免太抵食啦嘛叉燒微甜的蜜汁同鹹牛肉的鹹香加上重蛋香滑滑炒蛋真係好好食仲要包熱飲 熱奶茶厚滑香醇出色平靚正 絕對值得為佢早起排隊Corned beef char siu egg sandwichThe honey roasted char siu in the scrambled egg and corned beef filling is such a delicious addition. The filling is so generous that it literally oozes out when I bite into it. This is my favorite breakfast choice!
鹹牛肉叉燒炒蛋三文治
加上重蛋香滑滑炒蛋真係好好食
仲要包熱飲 熱奶茶厚滑香醇出色
平靚正 絕對值得為佢早起排隊
2022-07-27 167 浏览
🐣復活節假山長水又遠咁去左屯門食老虎冰室,本身想試佢個鰻魚滑蛋炸熱狗,點知太遲去賣晒🥲好彩都試到蝦多士同埋叫左每間茶餐廳必叫既常餐🖐🏻下次要早d去試鰻魚滑蛋炸熱狗🌭😭【芝心蝦多士 • $68】芝心蝦多士一客有6件,麵包好薄,炸到金黃,中間係蝦膠🍤同埋邪惡既流心芝士🧀老虎蟹都要叫📣🐯【常餐B | 厚切餐肉蕃茄濃湯通粉 • $63】一見到厚切餐肉就🐯衝,個餐有丹麥酥多士🍞同蔥花火腿炒蛋🍳唔想食蕃茄濃湯既我轉左出前一丁(+$6)🍜麵煮得啱啱好,唔會過淋。多士唔夠鬆軟,炒蛋滑得黎又夠料,本身expect餐肉會一粒粒炸到脆身,所以叫左另上,但一d都唔脆同好鹹(同期望有d落差🤏🏻🥲)【生炸雞髀薯條 • $42】雞髀🍗唔算大隻(有d茶記既雞髀大過塊面🤣),同埋過左火唔滑,薯條🍟唔脆。下次可以唔叫🥲

【芝心蝦多士 • $68】
芝心蝦多士

【常餐B | 厚切餐肉蕃茄濃湯通粉 • $63】
常餐B - 厚切餐肉蕃茄濃湯通粉

【生炸雞髀薯條 • $42】
生炸雞髀薯條
芝心蝦多士
2022-07-25 48 浏览
外賣自取落單時間10:51 ,已經一直有耐性地等待至少15分鐘有多,之後多番請餐廳職員追下,但係回應係「15分鐘最少㗎啦」態度愛理不理。在我後面也有好幾張order,最後差不多25分鐘開始啲人已經鼓燥,一齊嘈佢先至入去睇下張單。😡最後我係半個鐘先至攞到份餐,太耐太過分啦!最重要係職員態度勁差,唔好意思都冇講句。雖然知道你係茶記,但係服務態度未至於在此,啲嘢食好到曉飛都冇用,何況我只係經過順便買個早餐啫,一定冇下次囉!
一般外賣
2022-07-25
30 分钟 (外卖自取)
2022-07-23 65 浏览
今日午餐吃得有點少,一返到入屯門,立即先去食個下午茶餐新開的冰室老公點了涼瓜排骨飯($52)(不能理解下午茶食飯😂)味道不錯,苦瓜應該汆過水不苦,排骨好大塊,但只有極少肉,睇下下圖,d骨大到呢!顧客無肉食😂😂超邪惡西多($42,凍美綠+$6)雖然上面道涼瓜排骨飯無肉食,不過公道點來說,這道西多真係幾有邪惡的誠意,total有三片麵包夾住2層花生醬,花生醬亦搽足,多到一切開就會滲出來,連邊位都唔會唔夠花生醬,幾好食下午茶不用加一,兩個人埋單$100,除了排骨得骨,價錢尚算合理
今日午餐吃得有點少,一返到入屯門,立即先去食個下午茶餐

新開的冰室

老公點了涼瓜排骨飯($52)(不能理解下午茶食飯😂)

顧客無肉食😂😂

超邪惡西多($42,凍美綠+$6)

2022-07-23
2022-07-14 65 浏览
昨晚屋企人提議就去咗呢一間餐廳食嘢!知道社交平台有好多人話呢一間餐廳好有驚喜,於是就今日要去放肆下!另外地方好企理,感覺好好真係好喜歡雞翼沙律呢個真係不得了,肉質保持軟腍,肉方面好juicy,相當香嫩惹味,味道都幾好💯
2022-07-09 65 浏览
11:35分落單明白星期六會比較忙絕對體諒既但點解落左單25分鐘都冇人通知係冇沙嗲牛肉麵?要摧單咁耐冇嘢食先比餐牌話冇我又唔覺得真係忙到完全冇時間我都做過飲食唔會唔知忙定唔忙囉D野食難食到爆真係唔會再食我唔摧既話根本唔會有人話我知我想要嗰個餐冇要客人等咁耐仲要服務態度差嘢又唔好食比錢真係嬲左囉唔係比唔起,係覺得一D都唔值一個常餐60幾,仲要係難食仲要係受氣我當場冇發脾氣已經好好希望D侍應下次冇個樣食物即時通知客人
11:35分落單
明白星期六會比較忙
絕對體諒既
但點解落左單25分鐘都冇人通知係冇沙嗲牛肉麵?
要摧單咁耐冇嘢食先比餐牌話冇
我唔摧既話根本唔會有人話我知我想要嗰個餐冇
要客人等咁耐仲要服務態度差
嘢又唔好食
比錢真係嬲左囉
唔係比唔起,係覺得一D都唔值
一個常餐60幾,仲要係難食
仲要係受氣
我當場冇發脾氣已經好好
希望D侍應下次冇個樣食物即時通知客人
2022-07-09
2022-07-02 62 浏览
什小去到咁遠既小編~今日去V-City處理完小小野就去食d野~有d趕求其係商場食算👣都幾多選擇~試試依間味道先再同大家報告下🤩厚切午餐肉辛辣麵配蔥花火腿炒蛋個麵唔多介紹~相信唔小觀眾都食過~入口幾煙韌唔會太淋👍餐肉大細一粒粒可一口食哂~蔥花炒蛋整得唔錯~帶出蔥香味亦不失蛋香👍至於個丹麥酥好普通黑椒肥牛撈烏冬有d普通~肥牛偏瘦~味道方面一般般香蕉丹麥酥麵包唔熱麻麻地😮‍💨味道同兩者口感食落亦唔算好夾—————————————————☻非專業食評·純個人口味☻—————————————————📍總結:好小入到屯門~得知屯門美食多👍有機會慢慢建立返個屯門篇🤣唔熟路既小編~希望大家繼續介紹唔同餐廳俾小編試試🤭🤭係度再一次多謝大家😉

厚切午餐肉辛辣麵配蔥花火腿炒蛋

☻非專業食評·純個人口味☻
—————————————————

📍總結:
2022-06-29 49 浏览
今日去買嘢,行過Vcity,見到呢間老虎冰室,就入去醫下肚啦。我本人冇咩胃口,咁就隨便叫左個常餐試下。呢個通粉食落酸酸地幾開胃,本來冇咩胃口嘅我都食晒,午餐肉都大大粒奶茶夠滑,不過茶味淡左少少,但亦算不錯丹麥酥都夠鬆軟,不過只係微暖,如果可以再熱少少會更加好,炒蛋確係唔錯,對於鐘意食蔥嘅我覺得好香,又夠滑👍👍整睇味道唔錯,不過價錢比起其他餐廳略貴一點,環境亦算乾淨企理,下次會再黎試下佢嘅其他嘢食。

我本人冇咩胃口,咁就隨便叫左個常餐試下。

蕃茄濃湯午餐肉通粉

奶茶

奶茶夠滑,不過茶味淡左少少,但亦算不錯

丹麥酥配炒蛋

蕃茄濃湯午餐肉通粉
奶茶
丹麥酥配炒蛋
2022-06-13 56 浏览
因為都係冰室 但係呢一間用老虎做主題嘅冰室嘅食物就相當之特別🐯推介佢哋嘅洋蔥芝士滑蛋炸熱狗🌭️佢地係將個熱狗加麵包糠 再拎去炸 食落外脆內鬆軟 內餡仲有洋蔥🧅芝士同滑蛋 甜甜鹹鹹 真係幾好食😋
2022-06-11 92 浏览
經過咁多次終於有機會食到呢間「老虎冰室」。之前成日行過見到呢間個Menu見佢咁貴都唔敢食,今日有朋友嚟到一終試一試佢。叫咗個炸蝦多士,味道唔錯,炸得幾香脆。跟埋個酸沙律醬都幾夾,唔錯。$68/6件,都真係幾貴😅。跟住叫咗呢個招牌菜-鰻魚滑蛋炸熱狗賣相討好,份量都唔錯。同蝦多士一樣都係$68,咁呢個飽肚好多😂味道正常,滑蛋鰻魚無得輸,個炸飽都唔錯。$72焗豬扒飯,味道ok嘅。但性價比一定係大x樂果個會抵食好多。野飲好普通,無驚喜。正常每人一個主食野飲的話$100up,講真真係算貴,但係vcity 都要咁上下。
經過咁多次終於有機會食到呢間「老虎冰室」。

$68/6件,都真係幾貴😅。

跟住叫咗呢個招牌菜-鰻魚滑蛋炸熱狗
味道正常,滑蛋鰻魚無得輸,個炸飽都唔錯。

$72焗豬扒飯,味道ok嘅。
但性價比一定係大x樂果個會抵食好多。

野飲好普通,無驚喜。

2022-06-02 2089 浏览
【Background】位於屯門V city 嘅「老虎冰室」,以懷舊 x 創新為Gimmick ,以霓虹燈及迎合虎年為主題嘅裝修設計,提提不少打卡點,而食物以懷舊為主,其中更有不少菜式更加入創新元素架😍────────────────────.【餐牌】.【蟲草花雲耳蒸雞 $88】簡單又美味嘅主家小菜🥳蟲草花好足料,仲有吾少黑木耳,雞件嫩滑鮮香,入味之餘,擁有高度營養價值,送飯亦係一流😂★Remark: 跟老火湯,白飯各一碗.【蝦干啫啫芥蘭煲 $78】芥蘭加入蒜粒,紅椒,肉碎同蝦干炒香,芥蘭掛到醬汁,入口清脆又惹味,蝦干仲要大大條,好足料呀😍 無論佐飯或充當小菜都一樣得👍★Remark: 跟老火湯,白飯各一碗.【西冷牛扒餐配薯條 $128】巨型西冷扒,仲要好厚實🤣目測有成3cm厚呢🙊 牛扒肉味濃郁,油花分佈均勻,嫩滑中帶嚼勁,加上惹味黑椒汁嘅加持,完全突出牛肉嘅香氣🥳★Remark: 跟忌廉粟米湯.【老虎乸辣雞翼 $58】以香辣鹵水汁醃入味,雞翼肉質鮮嫩,更帶有鹵水鹹辣香,雞翼控必食😘.【香滑奶茶 。凍檸茶】茶餐廳水準嘅奶茶,入口香濃順滑,吾會好澀同時又好有茶香🥰.【Remark】✔️ 免
【Background】

★Remark: 跟老火湯,白飯各一碗

【西冷牛扒餐配薯條 $128】
★Remark: 跟忌廉粟米湯

【老虎乸辣雞翼 $58】

【香滑奶茶 。凍檸茶】
茶餐廳水準嘅奶茶,入口香濃順滑,吾會好澀同時又好有茶香🥰

【Remark】
✔️ 免加一服務費
2022-05-29 88 浏览
📍 老虎冰室屯門鄉事會路83號V-city1樓L11 🦔⸒⸒ 屯門呢一間冰室真係非一般😂 餐廳內嘅裝修幾有特色😛 環境好乾淨 食得舒服😌香燒羊架餐 $128羊架有三舊~ 配香濃嘅蒜蓉醬汁🤤羊架食落去一啲都唔韌😛 肥瘦適中 口感唔錯配菜就揀左薯條🍟 薯條食落去外脆內軟 個餐仲配粟米餐湯 飲落去好香甜😙鰻魚滑蛋炸熱狗 $68炸熱狗小編第一次食🤓 特別之餘又有驚喜🤭熱狗上面有一條好長嘅鰻魚 下面就有滑蛋墊住咬落去外面好脆 入邊好鬆軟😍 再配唔少鰻魚汁 鹹鹹甜甜咁 好味!妙齡乳鴿 $58有一小隻~乳鴿皮少脆 食落口唔算話太油🤓 仲有少少汁喺入邊蜂蜜紅豆西多 $42西多入面有唔少紅豆餡 入面嘅紅豆餡偏甜 螞蟻人啱晒🤭懷舊香蕉船 $38小編真係好耐冇食過香蕉船😂 香蕉船有三款唔同口味嘅雪糕🍦係飯後甜品嘅一個好選擇🤓
📍 老虎冰室
屯門鄉事會路83號V-city1樓L11 🦔⸒⸒