2019-05-28 45 浏览
火鍋最近吃不少,但是因為budget所限,有時候未必食得過癮。所以這次是去一個火鍋放題。餐廳裝修很特別,地方乾淨,地板不會油油的。職員相當親切,而且人數充足。我一有需要,職員就會馬上過來,回應積極。而且桌上的垃圾之類,職員也會馬上過來收拾。用餐感覺不錯。「鴛鴦鍋」我們點的是麻辣鴨血和藥膳排骨。職員有提醒我們,如果喜歡食麻辣,但又不吃鴨血,可以跟職員反映,就會提供沒有鴨血的麻辣湯底。兩種湯底都相當不錯。麻辣不會太辣十分合適我。但如果你覺得不夠辣,可以叫職員加。另外,藥膳湯底的藥材味道不會太重之餘,又會為菜和菇類增添特別的鮮味。「安格斯雪花牛頸脊」牛頸脊的牛味相當不錯,相比起普通的肥牛更加易入口,也不顯得過油過肥。吸收了麻辣湯底的味道之後,十分好吃。但一份的數量不多,可以多點幾份。
[環境]
餐廳裝修很特別,地方乾淨,地板不會油油的。

[服務]

「鴛鴦鍋」

「安格斯雪花牛頸脊」

2019-05-28 35 浏览
打邊爐係唔會分季節架, 一年365日都好適合打邊爐今日係銅鑼灣行完街, 就決定係返銅鑼灣搵野食今次就搵到老沸爺火鍋, 個名好有氣勢!!上到去餐廳, 個裝修都幾靚, 似古代既茶樓磚牆加木製餐桌同凳, 仲有埋蓮花燈, 加埋印左龍圖案既餐具我地真係好似返左古代咁老沸爺提供既係火鍋放題, 有$288同$188既套餐分別在於$288可以揀老火湯底以及多左海鮮拼盤同埋幾種唔同既食材仲可以免費轉鴛鴦湯底餐廳設有自助調味區, 餐前小食區, 蔬果區及飲品區小食有涼伴既青瓜, 木耳, 炸黃豆, 炸薯角, 竟然有炸芋條炸芋條真係要試下, 將芋頭切成絲拎去炸, 甜甜地口感好似食緊薯條咁調好哂醬料同攞完野飲之後, 個鍋底就到啦麻辣鴨血鍋拼海底椰百合響螺頭龍骨湯, 個海底椰湯係原盅燉完拎出黎架真係足料燉湯黎, 個湯好甜好好飲首先黎既食物係海鮮拼盤同埋$288套餐先有既食材拼盤用黎裝拼盤果個碟有好奢華既感覺食物既選擇都幾多, 連蟲草花都有, 仲有花雕雞子呀, 雞子大大粒比較特別既食材有鴨腸同埋川式臘腸, 2款係出面都好少見, 味道唔錯, 值得一試老沸爺既手打墨魚丸都幾好食, 又係必試食物食完就緊係要食返個甜品, 甜
打邊爐係唔會分季節架, 一年365日都好適合打邊爐
今日係銅鑼灣行完街, 就決定係返銅鑼灣搵野食
今次就搵到老沸爺火鍋, 個名好有氣勢!!

上到去餐廳, 個裝修都幾靚, 似古代既茶樓
磚牆加木製餐桌同凳, 仲有埋蓮花燈, 加埋印左龍圖案既餐具
我地真係好似返左古代咁

老沸爺提供既係火鍋放題, 有$288同$188既套餐
仲可以免費轉鴛鴦湯底

餐廳設有自助調味區, 餐前小食區, 蔬果區及飲品區
調味區

小食區

調好哂醬料同攞完野飲之後, 個鍋底就到啦
真係足料燉湯黎, 個湯好甜好好飲

首先黎既食物係海鮮拼盤同埋$288套餐先有既食材拼盤
用黎裝拼盤果個碟有好奢華既感覺

老沸爺既手打墨魚丸都幾好食, 又係必試食物

食完就緊係要食返個甜品, 甜品有紅糖糍杷同埋冰粉
我地叫左冰粉,  加入左提子乾, 西瓜粒, 涼浸浸幾好味
降火冰粉

老沸爺用料都好新鮮, 選擇又多, 物有所值呀!
$288套餐海鮮拼盤
川式臘腸
2019-05-26
2019-05-28 147 浏览
朋友話想試試呢間老沸爺,見佢個名幾得意,加上裝修好有中國feel,就嚟試試,講真係香港要做火鍋做得住,一定要多花臣又好食先留住啲食。呢間老沸爺都係走任飲任食路線,分別係188同288兩個價錢。我地當然揀左288啦,因為堅想試下佢個湯底有幾得,一上枱就覺得揀啱左啦,因為個鍋超大,店員仲推介鴛鴦湯底,等你試盡兩款燉湯。先講花膠蟲草鍋,湯底係好黃,睇到都知足料,飲落仲好滋潤膠質重花膠又多,好正,女士要飲多幾碗。另一款我地揀左燉烏雞湯,見佢用好多豬骨肴製,好潤又滋補,補氣又唔燥,飲完想再飲。288仲包海鮮如鮑魚扇貝大蝦及生蠔,雖然無得任嗌 佢只供應一次,但用料超新鮮又大隻,好鮮甜美味,反正都任食有太多選擇,啤酒汽水五花茶任飲,話明川菜火鍋,餐前小吃有麻辣拍黃瓜,黑木耳,脆黃豆同埋香辣烤豆皮,幾特別,唔太辣好惹味。火鍋料選擇都有大約四十款左右,雪花牛肩肉值得讚,叫左10碟,碟碟質素都一樣,無話越來越差。另外佢點餐方式用we chat 直接落單,方便又環保。

• 雪燕桃膠皂角米膠原三寶養顏烏雞參湯
2019-05-28 1003 浏览
自從天氣開始熱之後都好似冇打過邊爐, 難得今日放假就去滾滾佢前幾日見朋友食過老沸爺食火鍋好似幾間, 問過下朋友都話幾好食, 叫我黎試下咁我就約埋幾個朋友黎試下入到餐廳見到好古式既裝修, 枱凳都係以紅木為主, 加埋天花老式既燈籠吊燈成個環境都好古色古香, 餐具係黃色同都印左龍既圖案, 連坐墊都有龍既刺繡今日去左宮廷食火鍋呀有2種套餐可以選擇, 價錢分別係$288同$188, 究竟有咩唔同?首先就係湯底, $288既套餐可以揀燉湯, 燉足4個鐘仲可以免費轉做鴛鴦湯底, 再有海鮮拼盤同其他$188套餐冇既食材有靚湯底喎, 所以我地最後揀左$288套餐要左海底椰百合響螺頭龍骨湯鍋, 清熱除燥呀, 打邊爐最岩係等緊湯底加熱期間, 緊係要去混個醬先, 有自助調味區個人覺得一定要試個秘製油碟, 個油好香, 再加少少豉油同指天椒已經好好味仲有自助小食區, 蔬果區同飲品區, 飲品既選擇都幾多至於落單方法, 唔係寫紙咁out架啦, 落左湯底之後店員會比張印左QR Code既單比我地Wechat掃碼落單, 方便又環保陸陸續續開始上菜,  個4層碟好靚, 真係好有宮廷既感覺, 點可以唔打卡海鮮拼盤有元貝, 鮑
咁我就約埋幾個朋友黎試下

今日去左宮廷食火鍋

首先就係湯底, $288既套餐可以揀燉湯, 燉足4個鐘

有靚湯底喎, 所以我地最後揀左$288套餐
要左海底椰百合響螺頭龍骨湯鍋, 清熱除燥呀, 打邊爐最岩
海底椰百合響螺頭龍骨湯鍋/ 麻辣鴨血鍋

係等緊湯底加熱期間, 緊係要去混個醬先, 有自助調味區
自助調味區

仲有自助小食區, 蔬果區同飲品區, 飲品既選擇都幾多
Wechat掃碼落單, 方便又環保
餐前小食
自助飲品區

海鮮拼盤有元貝, 鮑魚, 生蠔同蝦, 全部好大隻好新鮮
海鮮拼盤

係開始打邊爐之前就緊係試左個湯先
個燉湯超足料, 好甜, 我地差唔多飲哂成個湯先打邊爐
真係老火湯, 燉湯既排骨都已經燉到好腍, 點少少豉油都好好食
好味到湯渣都食埋

個麻辣鍋都做得幾好, 夠麻, 越食越好食, 都唔使點豉油呀
鴨血又係煲到入哂味, 好滿足呀

任食既牛肉有2款可以選擇, 2款既質素都唔錯
最估唔到既係有牛舌, 薄切牛舌加入麻辣湯食, 正丫
美國雪花肥牛/ 牛舌/ 美國雪花小肩胛

我地仲叫左好多款食物, 全部細細碟, 份量唔會太多
可以試多幾款又唔使驚食唔哂
蓮藕/ 鯇魚片/ 水魷

最後就係甜品啦, 好想食紅糍粑, 可惜到我想食既時候已經賣哂, 好可惜呀
所以想食既朋友記得早D落單呀!
最後叫左冰粉, 好滑, 甜甜地仲有西瓜粒, 好解辣
食完大家都好滿足呀
2019-05-26
海底椰百合響螺頭龍骨湯鍋/ 麻辣鴨血鍋
海鮮拼盤
美國雪花肥牛/ 牛舌/ 美國雪花小肩胛
2019-05-28 23 浏览
難得嚟到銅鑼灣當然去搵好嘢食🤭經過附近見到有間新開張任食火鍋,所以決定一試😄$288就可以任食兩個鐘,本身期望不大😂但竟然喜出望外,估五到任食都咁高水準👍因為我哋叫咗$288可以免費鴛鴦湯底😆湯底揀咗足料卜卜花甲龍蝦濃湯鍋同麻辣鴨血,好建議鍾意食海鮮嘅朋友揀,蝦同花甲大隻新鮮😋湯底愈滾愈鮮甜,麻辣鍋又香又麻五會好辣😄附送特別食材有海鮮拼盤,台灣水蓮菜,鵝腸,黃喉,安格斯肥牛牛頸脊等等😆只可惜冇得在叫😭🌟雪花肥牛🌟雪花牛肩胛,任食黎講我覺得十分不錯👍牛肉都幾新鮮冇雪味,見我食咁多就知啦😂記得食得晒先好嗌,唔好浪費食物呀🤣最特別係老油條😋吸晒啲湯汁真係好好食推介👍
難得嚟到銅鑼灣當然去搵好嘢食🤭
因為我哋叫咗$288可以免費鴛鴦湯底😆
湯底揀咗足料卜卜花甲龍蝦濃湯鍋同麻辣鴨血,
最特別係老油條😋吸晒啲湯汁真係好好食推介👍

2019-05-23 35 浏览
一入到覺得環境好好,啲位夠闊,裝飾、燈光都好洽到好處。侍應態度都好好!湯底叫左麻辣鴨血、藥饍排骨。(288一位,+30鴛鴦鍋)麻辣係小辣程度,好岩我口味,鐘意辣啲既人可以叫佢加辣。藥饍都幾濃味,絕對唔係苦果隻藥味,係好食岩打邊爐既!個人認為湯底兩隻味好過大家好鐘意既一鍋堂😂。 佢仲有啲木耳青瓜呢啲飯前小食俾人拎。呢個火鍋係會送埋海鮮拼盤果啲~肉類最推介係美國雪花牛肩胛,口感係當中最好~飲品都係一般放題有既飲品~另外一提佢既點餐系統係手機掃碼點,可以避免漏單情況!

呢個火鍋係會送埋海鮮拼盤果啲~

肉類最推介係美國雪花牛肩胛,口感係當中最好~

2019-05-22 25 浏览
今日同女朋友第一次黎呢度食,喺位於鵝頸橋底既一棟大廈1/F,離時代廣場2分鐘路程,好易搵。黎到之後睇下餐牌,係有2種放題選擇,$188和$288,小弟同女朋友出街食飯,當然要食好啲啦,揀咗$288,入座後,上餐牌, 鴛鴦鍋任選兩款,選咗海底耶豬骨湯,湯好足料,味道清甜濃郁,睇得出係真材實料,侍應先幫我地一人一碗湯,再放入火鍋做邊爐湯底。而另一邊選了麻辣鴨血,味道好夠而辣度啱啱好,完美。等緊火鍋滾時,侍應先送上一個套餐,如圖,有鮑魚,蝦,蠔,靚肥牛,帶子等各樣海鮮,當中牛肉同鮑魚尤其新鮮。另外如果想再點菜會用wechat scan barcode 落單,非常方便,而且餐廳無漏單情況,上得唔慢,好抵讚。總體黎講,價錢適中,食材又新鮮,加埋行完街過黎好方便,以後一定會再黎!
2019-05-21 609 浏览
有次經過鵝頸橋,見到宣傳牌,任飲任食四川火鍋,本身同朋友都未想到吃什麼,$288+1任食價錢絕對合理!這間老沸爺裝潢裝好有霸氣!好似去了古代一樣!主要用QR code來點餐!因為湯底製作需時,所以一坐低先點湯底!湯底的種類有好多款,特別之處是這裏有各款養生燉湯,可以選鴛鴦湯底!我們選了海底椰百合響螺頭龍骨燉湯底原盅燉湯和黃金蟲草花花膠雞煲翅湯鍋!兩款湯都超級足料,海底椰百合響螺頭龍骨燉湯清甜到不得了!先喝湯後打邊爐!黃金蟲草花花膠雞煲翅湯有厚厚的花膠,很養顏!這個湯比較濃郁!外面有自助區,頭盤有香辣烤豆皮,脆黃豆等,很有特色,平時的廣東火鍋很少見!另外有雪櫃有不同的蔬菜,生菜,油麥菜,皇帝菜,金菇等等,都很新鮮!飲品款式非常多,還有很多未見過的種類,熱情果汽水幾清新!任食套餐有一次性海鮮拼盤,鮮蝦、鮑魚和蠔,生蠔都幾大隻,蠔味濃郁,蝦很新鮮!這個層架放着不同種類又有特色的火鍋配料,黑毛肚,千層肚,黃喉,鵝腸等。還有雲南高原雪花繡球菌,感覺有點像雪耳!安格斯雪花牛頸脊好嫩滑,肥瘦適中,潮汕手打牛肉丸彈牙!另外也點了一些任叫的火鍋配料,好處是每一款都是細細碟,可以試多一些種類!在銅鑼灣區來
這間老沸爺裝潢裝好有霸氣!好似去了古代一樣!

主要用QR code來點餐!
因為湯底製作需時,所以一坐低先點湯底!

飲品款式非常多,還有很多未見過的種類,熱情果汽水幾清新!

還有雲南高原雪花繡球菌,感覺有點像雪耳!
安格斯雪花牛頸脊好嫩滑,肥瘦適中,潮汕手打牛肉丸彈牙!

在銅鑼灣區來說,這間火鍋店的性價比確實不錯!適合大夥兒來烚下烚下!
2019-05-16
2019-05-21 75 浏览
近來經常心心念念吃辣,經過這間出名麻辣鍋的餐廳,就當然很想試一試。叫了它的台式養生川派麻辣鍋($288),可以免費改成鴛鴦鍋,我們點了海底椰百合響螺頭能骨湯鍋拼麻辣鴨血。海底椰湯的配料很充足!店員還很貼心地準備了兩碗頭啖湯讓我們品嚐。哇!真的非常清甜,我們都可以把整碗湯都喝光麻辣鴨血湯底一開始並不算很辣,誰知後來越煮越久後麻辣程度也不斷升級,我想辣椒是越煮越出味,愛吃辣的人必點這個湯底,真的是越吃越爽,尤其後來我們下了薯粉,薯粉吸了麻辣湯底真的很惹味。有海鮮拼盤、雪花牛頸脊、牛肉和牛肉丸等,還有少有的雲南高原雪花繍球菌、水蓮葉其他配料都是任點的,很多選擇。我們用app下單,幾分鐘後店員就把食物送到。個人推介牛肉、羊肉和魚皮餃。還有小食、醬料桌、飲品櫃和蔬菜庫,全部選擇都很多呢。

還有小食、醬料桌、飲品櫃和蔬菜庫,全部選擇都很多呢。
2019-05-21 345 浏览
趁呢排落雨,天氣涼返啲啲,又有藉口叫男朋友陪我打邊爐🙆🏻今次呢間火鍋放題係我揀嘅✌🏻講到食🙆🏻真係不得不讚自己😂好識揀💪🏻當初係俾呢到嘅湯底吸引,因為小妹本身係一個非常鐘意飲湯嘅人,上至燉湯下至例湯閒閒地都飲幾碗😋我地揀咗個$288/位嘅高質台式養生火鍋放題,可以先飲湯後打邊爐,養生湯底有五款,包括兩款燉湯,兩款老火湯同一款海鮮生滾湯。除養生湯之外,我見有唔少人都係黎食麻辣湯底🌶⭐️黃金蟲草花花膠雞煲翅湯鍋(4小時老火湯底)真係實實在在有層膠質喺湯面,湯料好足,湯底濃郁但唔咸👍🏻我地兩個飲哂成個湯先再加湯打邊爐。⭐️足料卜卜花甲龍蝦濃湯鍋(即叫即做生滾湯底)好足料嘅海鮮生滾湯,花甲大大隻冇沙鮮甜,蝦肉鮮味爽口彈牙。呢到嘅調味料亦都有多款選擇,而且環境企理乾淨。仲有小食前菜,一邊食一邊打邊爐👍🏻蔬菜,菇類,飲品都係自助形式,多款選擇,大量供應。按人頭上嘅海鮮拼盤,有鮑魚,鮮帶子,廣島蠔,蝦,款款新鮮。同樣係按人頭上嘅火鍋拼盤,有爽口嘅雲南高雪花繡球菌,嫩滑嘅精選肉類同內臟。呢到嘅食物種類好多,免費追加嘅食物超過80款,有海鮮/粉麵/蔬菜/肉類/丸類/餃子,仲有甜品!鐘意呢到以wechat方式
除養生湯之外,我見有唔少人都係黎食麻辣湯底🌶
⭐️黃金蟲草花花膠雞煲翅湯鍋(4小時老火湯底)
⭐️足料卜卜花甲龍蝦濃湯鍋(即叫即做生滾湯底)
好足料嘅海鮮生滾湯,花甲大大隻冇沙鮮甜,蝦肉鮮味爽口彈牙。
呢到嘅調味料亦都有多款選擇,而且環境企理乾淨。
仲有小食前菜,一邊食一邊打邊爐👍🏻
蔬菜,菇類,飲品都係自助形式,多款選擇,大量供應。
按人頭上嘅海鮮拼盤,有鮑魚,鮮帶子,廣島蠔,蝦,款款新鮮。
鐘意呢到以wechat方式落單,環保得嚟又方便。
當晚絕對係坐無虛席,埋單每人三百零蚊,有湯飲又咁多嘢食,我都已經有再訪嘅打算🤤
2019-05-20 40 浏览
銅鑼灣開左好多火鍋店☺️有次經過見到有間叫老沸爺,叫個名幾得意,於是就上去試下😍啲碗碟都幾有特色㗎☺️都算幾多野食喎!另外,可以用wechat落單的,簡單又快捷✌🏻雪櫃入面都有幾多菜選擇,岩曬鍾意食菜嘅我🤤小食都好吸引😆湯底到了,叫左黃金蟲草花花膠雞翅湯拼麻辣鴨血🤤湯底啲鴨血好好味蟲草花膠湯都好足料!送嘅拼盤都好吸引,水蓮幾特別!鴨腸好新鮮!牛肉好好食😍😍😍😍😍encore左N次
銅鑼灣開左好多火鍋店☺️有次經過見到有間叫老
沸爺,叫個名幾得意,於是就上去試下😍

啲碗碟都幾有特色㗎☺️
雪櫃入面都有幾多菜選擇,岩曬鍾意食菜嘅我🤤
小食都好吸引😆

蟲草花膠湯都好足料!

送嘅拼盤都好吸引,水蓮幾特別!鴨腸好新鮮!

牛肉好好食😍😍😍😍😍encore左N次
2019-05-19 37 浏览
CP值超高的一間火鍋店😽放題價錢,有散叫的質素😄值得一試😌😌😌2小時任飲任食只需$188起😄餐廳有分$188和$288Plan😆👧🏻當然食$188先啦😆😆😆主要分別在於$288有燉湯湯底選擇🔸有海鮮🦞拼盤和精選配料
CP值超高的一間火鍋
😽放題價錢,有散叫的質素
😄值得一試😌😌😌
2小時任飲任食只需$188起😄
餐廳有分$188和$288Plan😆
👧🏻當然食$188先啦😆😆😆
主要分別在於$288有燉湯湯底選擇
🔸有海鮮🦞拼盤和精選配料
2019-05-12 65 浏览
今日朋友帶我黎呢間老沸爺打邊爐, 個名都幾搞笑, 門口既裝修都好有中國風, 連入面既檯同椅都好似以前既古代既茶樓😝咁有中國風特色但係食台式火鍋, 呢個配搭好新奇~我地叫左$288套餐, 除左可以飲完湯再打邊爐外, 仲會送幾款配料先, 跟著仲可以任食其他配料架出面就可以自己調醬料先~仲可以食小食去先, 我最鐘意就係食青瓜, 整得好入味~另外一邊就有得拎野飲, 種類有超多, 實有一款岩你飲~另外個雪櫃就係放蔬菜類, 種類一樣都有好多~我地叫左個卜卜蜆龍蝦湯拼酸菜白肉鍋, 但可惜龍蝦賣哂就轉左大蝦, 但估唔到有咁多隻大蝦, 連d蜆都大大隻, 一煲好左個湯真係好香勁鮮甜, 忍唔住飲左幾碗😋另外仲有一個海鮮拼盤, 有蝦帶子鮑魚同埋蠔, 放係海鮮湯個邊煮仲更加突顯個鮮味架唔只海鮮拼盤, 仲包埋幾款精選配料~除左有繡球菌,水蓮菜平時打邊爐都少見既配料, 仲有鵝鵝,牛柏葉,黃喉,毛肚,手打牛丸,牛頸脊架~真係食呢d都好快飽唔夠既話仲可以點其他任食既配料, 呢度係用電話落單, 真係好方便架

另外一邊就有得拎野飲, 種類有超多, 實有一款岩你飲~

另外個雪櫃就係放蔬菜類, 種類一樣都有好多~

唔只海鮮拼盤, 仲包埋幾款精選配料~
真係食呢d都好快飽

2019-05-11 544 浏览
近期,我在打邊爐所追求的是足料美味,能讓我多喝幾碗的養生湯底。今晚,我和友人來到銅鑼灣的老沸爺,就是看中他們有特製4小時的老火湯/燉湯湯底!一入門口,就感受到宮廷式的豪華格局,坐紅椅,用金碗~我的目的就是這個套餐!每日都有五款特別湯底和其他,還有八料精選配料和一系列的火鍋料任食,性價比真的很高。這裡是可微信點菜的,而汽水和蔬菜類不用點,可直接到雪櫃取。連小食的種類也不少,想吃多少就取多少,我喜歡好香口的脆黃豆呢!我根據功效選了黃金蟲草花花膠雞煲翅湯鍋,和店員大推的麻辣鴨血鍋,紅白分明。白湯那邊一滾起,我倆都急不及待連喝兩碗,味道清甜,感覺滋潤,蟲草花、翅和雞的份量都好多呢!而麻辣那邊既麻又香,又有大量滑溜鴨血,滿足!添湯後先吃海鮮拼盤,有齊鮮蝦、元貝、鮑魚和廣島蠔,尤其蠔最新鮮,又甜又creamy很高質!另外一架子的特式配料一次過奉上。頂層雪花繡球菌有點像雪耳但更滑,還有來自台灣的清新水蓮菜,兩者都是第一次吃。筷子牛肉、手打牛丸都各有特色,都充滿肉汁。鵝腸、千層肚、黑毛肚和黃喉超夾麻辣湯,口感是不同程度的爽脆,吃得過癮。我至愛當然是安格斯雪花牛頸脊,分佈平均,輕輕涮就熟了,入口嫩滑,牛

一入門口,就感受到宮廷式的豪華格局,坐紅椅,用金碗~

我至愛當然是安格斯雪花牛頸脊,分佈平均,輕輕涮就熟了,入口嫩滑,牛味慢慢溶化的感覺很好

之後就到任食的火鍋料,不忘點牛舌、牛肩胛、羊肉等等薄切易熟的肉類,那牛肉油條頗特別呢。

在雪櫃也取了好幾款蔬菜,要平衝一下嘛!

鴨舌是非常適合放到麻辣鍋的,軟嫩的感覺讓我們追加了一碟。菠菜、紫薯麵的味道不算突出,但勝在麵餅小,不會一下子就飽了。

吃過麻辣鍋,當然要點解辣救星來救救火。冰粉就如無味的啫喱,但加了水果、果乾、山楂和黑糖等配料後,淡淡甜味頓時讓口腔清涼起來。除了辣,好像連重口味都解除了。

加一後每人三百多元,能喝到四小時老火湯,感覺值得呢!
2019-05-06
2019-05-09 77 浏览
我比呢間好宮廷既火鍋店吸引左,好有返左古代,又有返左北京既感覺。但佢既主打係四川菜,有D SPICY FOOD,手拍青瓜。SPICY得黎有解SPICY之方,就係食冰粉。我叫左個288既餐,因個湯底好豪華咁,有幾款老火湯可以選擇,我選了花膠雞湯同花甲蝦湯。未放食物入去前可先飲花膠雞湯,好濃,好滋補,好飲。之後就有一份海鮮拼盤,食到我想食既野--帶子。有大部份食物都係任點,我叫左好多。另外佢仲有飲品櫃,又係任飲。好抵食。288呢個餐可以食3小時,我同朋友可以慢慢食。最後我聽到經理同其他客講飽到上心厚都要食個甜品,於是我點了個黑糖「米慈」「米巴」,好得意既味道,好好食,真係未食過。經理態度幾好呀,間中行過來同我加湯。
2019-05-09