2021-05-11
喺荃灣返工食lunch又多一個選擇,如果你都係掛住台灣嘢,咁就好應該黎呢一間老厝邊,樓高兩層, lunch時間好多人食,而且老闆娘感覺係台灣人,嘢食亦相當道地正宗😳Lunch set大概$50-60一個便當或者牛肉麵,當然要試吓佢個炸排骨便當,同埋嗌咗一個眷村紅燒牛三寶麵。加野飲可以折$10,再加多個想食好耐嘅甜不辣🤤排骨便當完全嚇親,冇諗過係咁大塊,完全大過晒我塊面,不過佢都有稍微展開,唔會話食得好論盡,非常香脆入味,少少油,食完都已經9成飽。至於牛肉麵亦都相當了得,牛三寶分別係牛筋、牛肉同牛肚,湯底係正宗紅燒味,識落嘅惹味而且好掛汁,餸亦都比得好足!全部都厚切又大嚿,如果要講唔好嘅話只能說麵質偏淋唔夠彈牙,但成個麵無論湯底定係三寶來講都係上乘之選。野飲酒正正常常,我叫左杯蜂蜜檸檬椰果,但係嚟到應該係蜂蜜檸檬愛玉😂可能係翻譯問題掛?但係好好飲好解暑,酸甜啱啱好☺️