2021-06-10
哥哥今日放晏唔洗甘早接放學,一於帶琳琳見下朋友仔@littlepiggyfeet 行街食飯先,兩個一見面勁開心仲一齊去品嘗松茸宴🍄🥢尋菇記-松茸篇松茸系一種純天然珍稀名貴食材,營養價值十分豐富,有助增強免疫力🍄松茸小籠包 $50黃色既外皮夠晒吸睛 ,隻隻都漲卜卜非常飽滿, 一口咬開外皮啲汁爆出黎,松茸肉餡散發濃濃的菇菌味,正。吃貨琳食完一隻仲想食🍄松茸菠菜炒魚片 $108大大塊松茸片同嫩滑既魚片,每塊都沾有菠菜蓉芡汁,為清淡帶點味道。🍄松茸菌醬蝦仁拌麵 $88手製拉麵配上秘製松茸醬,再食埋爽口彈牙蝦仁,每口都有多重口感😋🍄松茸蝦仁炒飯 $108蝦仁同樣爽彈,飯粒之間充滿松茸,炒飯粒粒金黃分明,口感非常滿足。款款各有特色完全地衝擊我地既味蕾😋搵日帶埋爸爸同哥哥再黎食多次先👯♀️環境舒適松茸限定嚐味分店: 「翡翠拉麵小籠包」全線*(機場分店除外)*堅尼地城分店只提供松茸小籠包#CrystalJadeHK #翡翠 #翡翠拉麵小籠包 #知味成就滋味 #尋菇記 #松茸 #尋菇記松茸篇 #年度最佳小籠包 #小籠包 #Xiaolongbao #hkfoodie #foodieblogger #相
尋菇記-松茸篇
款款各有特色完全地衝擊我地既味蕾😋
搵日帶埋爸爸同哥哥再黎食多次先👯♀️
環境舒適
*堅尼地城分店只提供松茸小籠包
#CrystalJadeHK #翡翠 #翡翠拉麵小籠包 #知味成就滋味 #尋菇記 #松茸 #尋菇記松茸篇 #年度最佳小籠包 #小籠包 #Xiaolongbao #hkfoodie #foodieblogger #相機食先
#美食 #吃貨家食食食 #親子blogger #親子kol