2014-11-19 529 浏览
星期一妹妹百日宴, 家姐係美心訂左一個兩磅的HELLO KITTY蛋糕, 個蛋糕好靚呀, 係果凍係上面果層, 下面果層係雜果蛋糕.仲有好多雜果係面. 有士多啤梨, 蜜瓜球, 奇異果, 仲有芒果鋪面, 好豐富, 還有一塊朱古力片及HELLO KITTY的蝴蝶結.味道當係係GOOD啦, 家姐個仔係度等食呢個蛋糕.蛋糕入面的雜果都好多,忌廉唔漏好味呀. 上面的果凍都好味, 唔甜, 唔漏, 呢個配撘又幾特別喎.

2014-11-17
2014-08-27 79 浏览
另一樣值得向大家大力推薦的,是美心新出的環保包裝月餅。中秋節雖然快樂,然而相信大家都知道及同意月餅的包裝對環境的損耗真的很大... 因此,今年美心月餅除繼續推出傳統口味月餅,更與地球之友合作推廣環保系列,推出全新「環保月餅禮盒 - 雙黃白蓮蓉月餅」。全新環保禮盒採單層設計,比傳統禮盒小巧多了,簡約的包裝透出綠意,與環保主題甚為吻合。同時配備手挽,十分輕巧方便携帶,也是鼓勵大家減用額外膠袋/紙袋。打開禮盒,一盒四個月餅整整齊齊放置盒內,由十字的間隔固定好,保護作用一點不差傳統禮盒。仔細再看,禮盒是以可循環再用及可降解的環保蔗渣物料去製作,貫徹了美心惜食、減廢的宗旨;而且禮盒也符合環保3R的原則:減少使用 – 盡量減低物料量,如盒身的尺寸剛好放滿四個月餅,並於盒內僅放置一個十字型的分隔器保護月餅,避免過多包裝循環再用 – 月餅盒設計簡約時尚,可作其他用途,例如存放飾物等循環再造 – 整個月餅盒均使用蔗渣物料製作,可循環再造及可降解,並擁有多項環保認證;此環保月餅盒亦可放在政府分布於各區的分類回收箱 (紙類),回收再造各位無論是送禮/收到月餅禮劵,都不妨選擇這款環保包裝的月餅,實行「以心 愛
各位無論是送禮/收到月餅禮劵,都不妨選擇這款環保包裝的月餅,實行「以心 愛環保」 ~
至於美心的雙黃白蓮蓉月餅,其實每年都在吃了;白蓮蓉清香甜美細滑,加上香濃的鹹蛋黃,從來都是水準之作。使用匯豐信用卡購買,還可享有折扣優惠,有興趣就看看匯豐的網址吧!

2014-08-21
1K
2014-03-07 82 浏览
限定的幸福滋味是什麼?美心西餅首次跟迪士尼經典米奇米妮系列推出了數款蛋糕甜品看到這次的造型很難不想尖叫吧,光是視覺就是一種享受囉 ❤老實說我從小就是個迪士尼粉絲,所以拿到蛋糕時非常的開心迷你情侶慕絲蛋糕 (HK$138/set)一套兩個用3D造型示人,一對大耳朵以朱古力製成, 份量比想像中要大呢Mickey是法國頂級Cocao Barry朱古力慕絲蛋糕甜度不算太高.非常的香濃配上海綿蛋糕口感扎實又濕潤.裡面的朱古力脆珠更為蛋糕增加了層次感Minnie則是清甜的士多啤梨慕絲蛋糕粉紅色慕絲,口味比較清新,口感軟滑又充滿士多啤梨清香整塊吃完也不膩 ,真的不錯吃呢FIND A MICKEY牛油蛋糕 (HK$118)朱古力蛋糕夾著香濃的牛油蛋糕口感超級扎實這個蛋糕相當耐吃呢!!上面更有Mickey & Minnie的Macaron蛋糕中間更有隱藏的米老鼠公仔,超可愛的兩款蛋糕的推廣日期均是2月17日 – 4月23日想吃的話要留意囉~
限定的幸福滋味是什麼?
美心西餅首次跟迪士尼經典米奇米妮系列推出了數款蛋糕甜品
看到這次的造型很難不想尖叫吧,光是視覺就是一種享受囉 ❤

老實說我從小就是個迪士尼粉絲,所以拿到蛋糕時非常的開心
迷你情侶慕絲蛋糕 (HK$138/set)
一套兩個
迷你情侶慕絲蛋糕
Mickey是法國頂級Cocao Barry朱古力慕絲蛋糕
甜度不算太高.非常的香濃
配上海綿蛋糕口感扎實又濕潤.
裡面的朱古力脆珠更為蛋糕增加了層次感

Minnie則是清甜的士多啤梨慕絲蛋糕
粉紅色慕絲,口味比較清新,口感軟滑又充滿士多啤梨清香
整塊吃完也不膩 ,真的不錯吃呢
FIND A MICKEY牛油蛋糕 (HK$118)
朱古力蛋糕夾著香濃的牛油蛋糕
口感超級扎實
這個蛋糕相當耐吃呢!!
上面更有Mickey & Minnie的Macaron
蛋糕中間更有隱藏的米老鼠公仔,超可愛的
兩款蛋糕的推廣日期均是2月17日 – 4月23日
想吃的話要留意囉~
2014-03-05
迷你情侶慕絲蛋糕
2013-11-11 38 浏览
筆者很榮幸,繼上月美心西餅送來的秋栗蛋糕系列後,今次再收到全新的Hello Kitty摩天輪杯仔蛋糕。一大袋東東,除了有精美的摩天輪和兩款不同口味的Cupcakes的換領信外,還有一個灰色的Tote Bag,Kitty迷必定喜歡。拿著換領信去取蛋糕,售貨員也驚訝地問:「點解會咁快手既?!!」其實,真係唔會知道點答,只佈以微笑便是。砌好個摩天輪,原來都幾精美 (12月2日至27日取貨的話,更會有聖誕特別版),除了可以放上Hello Kitty的杯仔蛋糕外,家妹更把她的寶貝Dale公仔逐格逐格的放進去,變成了卡通人物的Crossover遊樂場,有趣!講番Cupcakes,兩款口味,共八件,賣相得意可愛。紅色的Kitty樣子牛油香比較重,黑色的蝴蝶結則是朱古力味頗為濃郁,如果質感可以鬆軟一點,必會更為迷人。如大家買Hello Kitty蛋糕或Cupcakes套餐,仲可以$78的優惠價換取Tote Bag。今次我收到灰色的彩虹版,內外都有可愛的Kitty,時尚輕巧,內有磁貼,比拉鍊更方便,最適合懶人。12月2日至31日亦有紅色的聖誕版,大家會喜歡那一款呢?各位Hello Kitty迷,快點行動

各位Hello Kitty迷,快點行動喇!Let’s Celebrate!
試食活動
今天臨回家前買下1袋朱古力排包~$13共8片..加價真係加得幾厲害!!每片也是比之前細片左...... 賣剩一袋而已....照買啦,因為姐姐喜歡吃~職員有笑容,service很不錯的! 食落口軟林林,美味的~有香濃朱古力味
今天臨回家前買下1袋
朱古力排包~
2012-12-27 47 浏览
之前聽到妹妹的朋友是在美心工作的,聽說推出了鳳梨酥,味道蠻不錯,加上上網看到有食評推介,便心思思想買黎食。包裝設計特別,食乜糊就係設計主題喇,是鐵盒來的。一打開鐵盒,便有一張紙簡介,有十三么、大四喜、大三元,買當時不會知道自己是取那款牌的。盒內分兩層,每層八件,共十六件這次是「美心」連同「住好D」一齊推廣的。我抽到的是十三么回家後已急不及待想食一個了,在微波爐叮10秒,少少微熱,咬口鬆化,不會過甜也不會覺得油膩,味道不錯,我很喜歡。

便心思思想買黎食。
外盒
包裝設計特別,食乜糊就係設計主題喇,是鐵盒來的。
有張紙簡介
包裝設計特別
盒內分兩層,每層八件,共十六件
十三么
這次是「美心」連同「住好D」一齊推廣的。
我抽到的是十三么
鳳梨酥
味道不錯,我很喜歡。
2012-12-26
1 分钟 (外卖自取)
$138 (其他)
有張紙簡介
鳳梨酥
尋晚(22-8-2012 Wed)除o左大嫂外,家人都返晒o黎食飯,我放工返到屋企,見到有二嫂o係奇華買o既o野食畀爸爸外,重o係o度買半打西餅,佢o地剩返兩件畀我同大哥,個款唔係普通o個啲,而係高級啲o既,有侄女少有地割愛o既朱古力西餅同藍莓芝士,我就揀o左後者.呢隻面o個層芝士味道清淡,藍莓味道亦唔太濃,而蛋糕係朱古力蛋糕,成個撈埋味道同口感係豐富啲,不過真係全部淡淡地.蛋糕係比普通o既鬆軟啲,不過比起更高級o既西餅仍然有距離.
左:藍莓芝士,右朱古力西餅
藍莓芝士全面睇
2012-08-22
其他
2012-07-02 69 浏览
5月,由’G’字頭o既團購公司推出以$83.00換購原價$136.00o既美心嘉興糭1隻同冰糭”人氣系列”一盒(三款口味:楊枝甘露,蘋果同韓國柚子各2隻)一套,我買o左兩套.到9-6-2012 (Sat)去拎返屋企先.換o既時侯店員A睇完兩張coupons,叫另一個店員B攞一盒”人氣系列”出o黎,我冇出聲,佢即時話唔係,係兩盒.店員B始終都係拎一盒出o黎, 店員A即刻話兩盒,拎多一盒出o黎.佢o地幫我入完環保袋後,我就走人返屋企.返到屋企我打開同拆開盒o黎影相,點知發覺冇嘉興糭,係一隻都冇,我即刻搵呢間分店o既電話問,電話響o左幾耐吓至有人聽.我即將件事講出,店員即刻話係呀,唔好意思,我o地畀漏你.(呢個應該就係店員A)=.=”佢叫我可以去攞返.我話冇識認,你o地點樣畀我攞返?佢叫我留電話.OK.我真係唔明,當時只有我一個客, 店員A已經用o左一分鐘時間去睇o個兩張coupons,咁都可以漏.好彩我一返到屋企即刻影相啫,唔係可能到下兩星期食時至發覺,咁咪冇得攞返? 到14-6-2012(Thur)放工返到屋企,男友因休假都o係o度,我就建議食冰糉,我攞o左韓國柚子冰糭出o黎同佢一人食一

楊枝甘露,蘋果同韓國柚子冰糉
楊枝甘露,蘋果同韓國柚子冰糉
到14-6-2012(Thur)放工返到屋企,男友因休假都o係o度,我就建議食冰糉,我攞o左韓國柚子冰糭出o黎同佢一人食一隻,拆開啲葉睇,透過半透明o既糭睇到啲餡唔多,
韓國柚子冰糭
影完相食喇,外層好黐,食落透心涼,幸好唔黐口亦唔係好甜,而少之又少o既主角呢,有啲澀,麻麻.

男友話其實個糭咪用木薯粉做,我睇睇美心個盒,冇喎,佢就寫改性澱粉,唔知係咩o野o黎呢?

到15-6-2012(Fri),佢o係公司同佢太子仔食完生日飯後,竟然話唔夠飽,要食多少少o野.我屋企冇即食麵,淨係有烏冬,冇味精點食呢?佢叫我烚糭,啊,係喎,佢重有美心嘉興鮮肉糉未食,我就幫佢烚等佢過o黎啦.
失而復得o既嘉興鮮肉糉
佢o黎到,糉都夠熱喇.拆開影好相,
拆開o既嘉興鮮肉糉
cut開一半再影,
cut開o既嘉興鮮肉糉
好似冇乜餡咁,我黐食幾啖,豬肉有啲o鞋,食到啲肥油,糯米比奇華o既冇咁散,之後見到原來餡係五花腩,
有五花腩o既嘉興鮮肉糉
重有蛋黃,
有隻乾蛋黃o既嘉興鮮肉糉
不過蛋黃又係乾o既.而成隻糭都唔係太鹹,不過男友話食完好口渴.

然後我又貪得意,撩男友同我食另一種冰糉,今次佢揀,揀蘋果味.OK.今次未拆開都嗅到蘋果味,
蘋果味冰糭
食落,連外層都已經食到蘋果味,又唔太甜,呢個感覺清新啲o岩啲.

最後,到19-6-2012(Tue),同男友食埋最後o個隻楊枝甘露冰糭,打開時有心理準備楊枝甘露餡都係唔多.點知打開後睇,咦?!多好多喎,影好相食喇.
楊枝甘露冰糭
呢個餡雖然多好多,但味道唔豐富,只食到芒果味,男友重話冇厘特別添.
题外话/补充资料: 唔明Openrice發生咩事,呢個食評係我o係19-6-2012提交,但到2-7-2012都未批核刊登,期間冇畀個任何原因我,我亦有send e-mail畀Openrice,但一直冇回覆過.我就唯有再提交. 到底Openrcie攪咩o野?
2 分钟 (外卖自取)
$41.50 (其他)
團購
蘋果味冰糭
  • 蘋果味冰糉
2012-06-19 48 浏览
上月,由’G’字頭o既團購公司推出以$83.00換購原價$136.00o既美心嘉興糭1隻同冰糭”人氣系列”一盒(三款口味:楊枝甘露,蘋果同韓國柚子各2隻)一套,我買o左兩套.到9-6-2012 (Sat)去拎返屋企先.換o既時侯店員A睇完兩張coupons,叫另一個店員B攞一盒”人氣系列”出o黎,我冇出聲,佢即時話唔係,係兩盒.店員B始終都係拎一盒出o黎, 店員A即刻話兩盒,拎多一盒出o黎.佢o地幫我入完環保袋後,我就走人返屋企.返到屋企我打開同拆開盒o黎影相,點知發覺冇嘉興糭,係一隻都冇,我即刻搵呢間分店o既電話問,電話響o左幾耐吓至有人聽.我即將件事講出,店員即刻話係呀,唔好意思,我o地畀漏你.(呢個應該就係店員A)=.=”佢叫我可以去攞返.我話冇識認,你o地點樣畀我攞返?佢叫我留電話.OK.我真係唔明,當時只有我一個客, 店員A已經用o左一分鐘時間去睇o個兩張coupons,咁都可以漏.好彩我一返到屋企即刻影相啫,唔係可能到下兩星期食時至發覺,咁咪冇得攞返? 到14-6-2012(Thur)放工返到屋企,男友因休假都o係o度,我就建議食冰糉,我攞o左韓國柚子冰糭出o黎同佢一人食一

返到屋企我打開同拆開盒o黎影相,
冰糭”人氣系列”
冰糭”人氣系列”

韓國柚子冰糭

嘉興鮮肉糉
我就幫佢烚等佢過o黎啦.

佢o黎到,糉都夠熱喇.拆開影好相,
嘉興鮮肉糉
cut開一半再影,好似冇乜餡咁,
cut開o既嘉興鮮肉糉
有五花腩o既嘉興鮮肉糉
重有蛋黃,
蛋黃係乾o既

蘋果味冰糉

最後,到今晚(19-6-2012 Tue),同男友食埋最後o個隻楊枝甘露冰糭,打開時有心理準備楊枝甘露餡都係唔多.點知打開後睇,咦?!多好多喎,影好相食喇.
楊枝甘露冰糭
團購簡介
2 分钟 (外卖自取)
$41.50 (其他)
團購
蘋果味冰糉
2012-04-21 22 浏览
美心新推出的芒果系列是次嘗試芒果撻芒果粒大大粒雖然未到當造的夏天,但已經極度香甜!!相信應該要歸功於糖水的力量吧底部是朱古力醬的脆撻一咬即碎而且滿有朱古力味兒,更香中間有層疑似蛋糕,但並不明顯Texture 是鬆軟的,但真的好少portion 呢這次芒果撻的推出,真的不可錯過!!~
美心新推出的芒果系列
是次嘗試芒果撻
芒果粒大大粒

雖然未到當造的夏天,但已經極度香甜!!
相信應該要歸功於糖水的力量吧

底部是朱古力醬的脆撻
一咬即碎
而且滿有朱古力味兒,更香
中間有層疑似蛋糕,但並不明顯
Texture 是鬆軟的,但真的好少portion 呢

這次芒果撻的推出,真的不可錯過!!~
芒果撻
芒果撻
因為我跟女朋友仔也害怕人流,所以故意選早一天出來慶祝情人節呢.曾經跟女朋友仔說過未吃過天使蛋糕,想不到今天女朋友仔竟然說訂了一個回來,不得不佩服她的心思,也感恩呢XD因為今天主要目標是去荃灣馳名的莎樂美鋸扒,所以有點擔心會不會吃太飽吃不下的啦?@@"在餅店拿回來,原來是mini版的,份量不算太多.櫃檯的餅店員工很細心啦,雖然不肯定我們是不是生日蛋糕,但也會給我們蠟燭,刀呀,生日快樂牌的.就是沒有叉要注意,所以我們要去附近的商場買啦女朋友仔怕會溶掉,那便快在附近的公園找個地方吃掉它吧XD小心翼翼打開,再舖上很多的焦糖脆脆,看起來不錯呢.肥雞你想打屁股嗎?我跟女朋友仔未食你先吃?=3=蛋糕的忌廉超多是第一個感覺呢.焦糖脆脆可能我們下太多了,令蛋糕有點過甜,而且脆脆會黐牙啦.蛋糕吃得出有牛油香而且鬆軟,美心蛋糕的水準果然是有保證的呢一個90元左右,但要早1,2天預訂的,所以心意不要太遲,臨急抱佛腳便會失預算的啦.2個人吃完天使蛋糕再開開心心上路去.希望情人節人人也快樂啦,呵呵XD
在餅店拿回來,原來是mini版的,份量不算太多.

女朋友仔怕會溶掉,那便快在附近的公園找個地方吃掉它吧XD
小心翼翼打開,再舖上很多的焦糖脆脆,看起來不錯呢.
肥雞你想打屁股嗎?我跟女朋友仔未食你先吃?=3=
2012-02-13
庆祝纪念
情人节
  • 天使蛋糕
2012-02-06 34 浏览
情人節快到了,你想好怎樣慶祝了嗎?自從美心西餅推出天使蛋糕與魔鬼蛋糕,評語大都正面。廣告女郎的天使和魔鬼造型固之然吸引,以這個價錢能買到這個味道,已經很不錯。不過兩口子要吃一個大蛋糕,著實有點難度。及後美心推出mini版的蛋糕,對於我們這些兩口子來說,是一大福音。這個小小的蛋糕,兩口子要吃完,也不會很難。情人節快到,美心最近推出節日限定版天使蛋糕,取名粉紅天使mini。謝謝食友千里伉儷,這一天來我家作客,還帶這一個二月限定的新款蛋糕來。粉紅色的忌廉,上面再灑上紅桑子乾,有著極為美麗的外表;這款蛋糕,還附上be my valentine的牌子,和情人兩口子浪漫地一起共進甜品,那位女士會不心花怒放?蛋糕就像天使蛋糕一樣的鬆軟,內裡是原味蛋糕,兩層中間有點點的焦糖脆夾心,吃起來軟中帶脆;外層的是士多啤梨忌廉,帶點士多啤梨的酸甜,吃下去感覺沒有純忌廉的膩感;上面的紅桑子乾還有少許juicy,有著少許紅桑子籽,吃起來很特別。就像戀愛的味道,酸酸甜甜;卻又像戀愛的感覺,鬆鬆軟軟。這個蛋糕,戀愛中的你,必定喜歡。簡簡單單換個牌子,即成生日蛋糕。謝謝千里兄為囡兒送來的生日蛋糕呢!
情人節快到了,你想好怎樣慶祝了嗎?

2012-02-02
2011-01-05 72 浏览
每逢屋企人生日,都想買個蛋糕回家慶祝,但往往一買就得買一磅,試問一家三口怎可能吃得完?折衷的方法,就是在家附近的那些不知名餅店買迷你蛋糕,價錢約五六十蚊,唯質素卻沒有保証,萬一唔好彩,生日流流食中一個難吃的,只怕心情會跌落谷底。或者美心看準這個市場,最近推出了一系列迷你蛋糕,當中有藍莓 cheesecake、黑森林等大路選擇,size 則比一磅裝小一半,可供四至五人享用。女友媽媽生日,遂買了美心的芒果脆底蛋糕慶祝,論賣相,美心出品當然比不知名餅店好幾倍,連包裝也毫不馬虎,用上成本較高的透明膠盒,色彩雖沒有紙盒的鮮艷,但可清楚看見蛋糕外型,當客人一拎蛋糕出街,就免費幫美心做宣傳,商業社會每一個細節都計到盡,認真利害!雖說是迷你 size,用料卻沒有因而減少,芒果分別佈滿了蛋糕的頂層及夾心層,但由於芒果唔當造,味道偏酸有少少青,屬非戰之罪。蛋糕底則是美心慣常標準,入口尚算鬆軟,脆餅底則入口軟淋淋唔多脆,仲有點黐牙,最為失望。始終生日蛋糕意義大於味道,人少少的話,不妨考慮買個迷你蛋糕慶祝,總好過買個大的,到頭來浪費食物或者撐爆肚皮,辛苦的是自己嘛!

雖說是迷你 size,用料卻沒有因而減少,芒果分別佈滿了蛋糕的頂層及夾心層,但由於芒果唔當造,味道偏酸有少少青,屬非戰之罪。蛋糕底則是美心慣常標準,入口尚算鬆軟脆餅底則入口軟淋淋唔多脆,仲有點黐牙,最為失望。

外卖自取
$80 (其他)
2010-10-08 26 浏览
星期三同朋友去做gym,經過這裏就話要食少少嘢先可以做運動,但都冇咩選擇,可能都已係7點,都差唔多收工啦,睇左好耐都睇唔到食咩,朋友話不如你食菠蘿包啦,咁我就買左一個菠蘿飽啦,佢有透明膠袋裝住既,咁就唔使再要膠袋,好似環保d,但其實都係要用膠袋咪一樣,撘小巴的時候食左佢先,個包已凍冰冰了,同埋唔淋,好硬呀,唔係咁好食呀.朋友就話好耐冇食瑞士卷所以覺得好好味呀.不過我都聽人講呢度d麵包麻麻地唔夠軟及新鮮架.
2010-10-06
外卖自取
$4.5 (晚餐)
2010年Hello Kitty 冰皮月餅 $1188月中買下的~當時折實$118,實在太開心,因為媽媽鐘意hello kitty,應該話係hello kitty超級粉絲,所以有次行街見到今年推出了hello kitty月餅,即刻call 媽媽,第2日早上她在美心看了看,便立即地決定「我買呀!!!」那我便有口福了~ 這款hello kitty月餅的環保袋,係hello kitty遊歷不同國家為背景,colourful 袋的一面,除左係kitty可愛的大頭外,仲有環遊世界大大幅的圖像在背後呢~ 3D的塑膠外盒真是很美~~唔係一般o既鐵罐, 整盒月餅味道的主角就是「皇牌芒果」,另有7款口味呢!!服務方面:::至於店鋪職員醒目地俾我地check盒內的月餅款式有無錯,仲show埋個環保袋,打開俾我地細看~ good service!!富士蘋果脆脆::::中間餡料的蘋果幾爽,係jelly狀切一粒粒,但入口個味道,不太分辨到是否富士apple, 一個有趣的配搭,內含朱古力脆粒粒!呢個組合的味道,食落去尚滿意的皇牌芒果:::相比起其他口味的月餅,這是「重量級」及最大個~~~芒果鮮甜,確實係好好
2010年Hello Kitty 冰皮月餅 $118

服務方面:::
good service!!

富士蘋果脆脆::::

皇牌芒果:::
相比起其他口味的月餅,這是「重量級」及最大個~~~芒果鮮甜,確實係好好味
但芒果餡佔整個月餅來說,份量真的不算太多...所以有點失望~
抹茶甘栗
清香的綠茶味道,hello kitty的臉孔是綠色的~ 粟子粒粒真係好細粒...還不錯,食落去唔會好濟

黑森林:::::
有朱古力片,中間仲有一些提子味的jelly,不過食落去有點兒兒怪怪..加上過甜的jelly....整個月餅也充滿朱古力味~
夏威夷果仁芝麻
香濃的芝麻味道,真係幾香芝麻味!加上果仁加芝麻的配搭又幾創新,真是一個好吃的冰皮月餅!!不過見到hello kitty月餅,kitty個臉孔變左係灰色..令我感到好似一個石像似的..我諗下年推出的hello kitty月餅唔好用灰色的味道製作會較理想......令我看到這款灰色的hello kitty月餅...我這個hello kitty迷確實有點打擊tim...

(不好意思的是, 這張相片質素及色調有點兒怪怪....)
特濃朱古力石板街
中間有好多棉花糖~朱古力具濃濃的甜味...對於女性黎講,呢種甜美的味道,的確可以吸引到佢地!!!不過我就覺得略為甜左d.... *__*
滑滑蛋黃
中間的蛋黃份量真是很多,佔滿了整個冰皮月餅的餡料呢~食落又唔算好濟,真是不錯的

我地前幾年已在美心買過2次hello kitty為主題的冰皮月餅,也是不錯的,看看下年美心會否再次推出hello kitty的冰月月餅!如果媽媽點頭同意想買,那一定會再買的~
1 分钟 (外卖自取)
  • 抹茶甘栗
  • 夏威夷果仁芝麻