2016-11-24 687 浏览
第一次買凰尾包,16蚊份量好大。有d椰絲,但有少少乾,唔似提子包個d有水份d。但麵包都好軟同椰絲都算多相反提子包就濕d感覺,同提子飽滿,好食d。但凰尾包就飽肚點。
用餐时段
早餐
2016-11-04 265 浏览
係車站入閘區既餅店 對於我住太和既人來講 一定要入閘買 但staff好好人call就可以幫你執餅 唔需要入閘都可以買到 但舖頭細細 所以款式都少d 如果想多款呢邊就唔啱你啦!
2015-02-22 320 浏览
農曆新年總要吃蘿蔔糕應節,今年選了美心的瑤柱蘿蔔糕。瑤柱蘿蔔糕 $142用上大量8mm蘿蔔條做成,每底約850克,沒添加味精及色素,而且信用卡優惠價才$99.4,蠻划算!感覺質地較稀,粉佔的比例不重,所以要厚切煎的時候才不會容易碎開;蘿蔔味道很清甜,真的有很多原條蘿蔔條,而且調味偏淡,正合好清淡口味的我,不像其他般鹹得吃了一口就不想再吃下去。
農曆新年總要吃蘿蔔糕應節,今年選了美心的瑤柱蘿蔔糕。
瑤柱蘿蔔糕 $142
2014-09-07 745 浏览
美心月餅 流心奶黃月餅 $178/盒以翡翠綠色禮盒包裝的「流心奶黃月餅」,是美心月餅今年的新出品,切開月餅後,中間的奶黃自然流心,還夾著咸蛋黃粒,入口香甜幼滑,口感豐富,以微波爐加熱數秒,更為美味。美心月餅 雙黃蓮蓉月餅 $326/盒一向是品質保證的美心月餅,蓮蓉香甜幼滑,唯部份蛋黃不夠油潤,而且整體來說略為甜膩,不能多吃。美心月餅 幻彩粒粒冰 $263/盒一盒16款口味的冰皮mini系列「幻彩粒粒冰」,外型小巧,一啖一個,吃起來非常方便,而且味道多,包括:皇牌芒果、芒果脆脆、雜莓、天使脆脆、藍莓二重奏、藍莓芝士、魔鬼脆脆、奶黃、粉紅番石榴杏脯、椰子芋蓉、綠豆蛋黃粒粒、抹茶紅豆、芒果栗子、楊枝甘露、夏威夷果仁芝麻、皇牌綠豆,入口外皮煙韌,配合不同味道的內餡,美味。美心月餅 LINE FRIENDS 奶黃月餅禮盒 $138/盒LINE FRIENDS 兩款不同主題的餅盒設計 -「明星」和「賞月」奶黃禮盒,每盒四個,以且月餅上印有可愛圖案,味道跟奶黃月餅一樣,入口油香十足,奶黃香滑,不錯。
美心月餅 流心奶黃月餅 $178/盒
美心月餅 雙黃蓮蓉月餅 $326/盒
美心月餅 幻彩粒粒冰 $263/盒
2012-10-18 142 浏览
在眾多麵包西餅連鎖店中,美心的出品不一定最好,但分店數目必定是最多。男友媽媽生日,買了一磅夢幻樂園賀壽。它是一個雜果蛋糕,有林林總總的新鮮和罐頭水果鋪在蛋糕面,蛋糕旁亦圍滿一些薄薄的朱古力片,外表討好。生日飯後吃了一小件。忌廉和蛋糕的比例是一比一,太多忌廉了吧!我只吃了蛋糕部份,略甜。生果總算是可以。我想方便是光顧美心的主要原因。

2012-10-16
庆祝纪念
生日
2012-09-06 229 浏览
返屋企之前,經過美心,好掛住佢既拿破崙,獨立包裝的,一條只售($7.5)以前既美心拿破崙係mama用餅卡最愛換既西餅,問過店員每天只番少量貨,mama會早一天叫餅店預留的~但有一排拿破崙消失了,又突然間改變造型回歸,變成長方型,價錢仲貴左好多添~不過我好鐘意美心拿破崙入面有大量既合桃,好有咬口,我最鐘意將d酥皮分開一層層咁食,仲滋味

外卖自取
$7.5 (下午茶)
  • 拿破崙
2010-05-08 28 浏览
記得小學時媽媽常常都會買這個芝士蛋糕和豆沙餅給我們做早餐升上中學後幾乎就失去了這個定律,為何? 答不出芝士蛋糕依然鬆軟還帶點濕潤感,加上面頭帶有點點咸香的芝士條,說不上合襯但不難食說起豆沙餅不得不跟叮噹拉上關係,每次一吃就會想到他甜膩膩的豆沙餡仍然不討我歡心,最希望的就是他們會出一款是淨餅皮的相信推出這個的話應該會有不少同好會喜歡吧!
記得小學時媽媽常常都會買這個芝士蛋糕和豆沙餅給我們做早餐
升上中學後幾乎就失去了這個定律,為何? 答不出

說起豆沙餅不得不跟叮噹拉上關係,每次一吃就會想到他

相信推出這個的話應該會有不少同好會喜歡吧!

2010-03-24
2009-09-08 28 浏览
手痕痕, 買了條蛋卷去秦女友外婆點都要寫一寫出黎. 香港各大餅點, 不知是否名牌效應. 美心永遠給人一個一哥既感覺. 而且分店多. 突然要買餅, 梗有一間係左近. 地面打不到. 地底車站, 幾乎實有一間. 今次世伯提起買多盒野上去. 佢就叫我平平地, 實實際際.蛋卷正在熱賣, 最實際莫不過是它. 叫餅店切好. 拿上去. Gretting完一蕃之後. 齋妹用錯方法減肥. 佢第一個把這蛋卷開刀. 我也吃了一塊, 美心的, 若是要比較, 其實比起另一家大連鎖店的粗糙. 不過cream就比較厚同香. 蛋糕方面就差了少少. 質感問題. 不過, 特價出售, 又冇乜特別要說其不是既. 總之不會難食就真. 小評一則, 沒有相片.
手痕痕, 買了條蛋卷去秦女友外婆點都要寫一寫出黎.

小評一則, 沒有相片.
2004-04-07 16 浏览
美心新出左個香芋紅豆蛋糕($108),個樣幾好ga~~不過好明顯勁多色素啦,好colourful下......講返個味啦.ng...colour好紫~不過無芋頭味..入面有層紅豆.....不過成層紅豆數埋都唔知有無10粒呀....,有層栗子~不過又係無味ga,口感重好鞋......成個蛋糕除左靚都真係無咩長處,而且重鬼死咁(野談)!!!!我諗美心再係咁落去真係死硬ga wor
2004-04-06 15 浏览
唉~我終於試哂佢地果d歐陸西餅同滋心意系列啦!!包括有香芋椰子~有陣藥水味....芒果朱古力~無芒果味都無朱古力味....果仁香蕉蛋糕~食唔到蕉味,而且好實(實得滯)....丹地黑栗子蛋糕~呢個好d,因為似普通牛油蛋糕....藍啤梨拿破崙蛋糕~藍啤梨好酸,拿破崙唔脆...opera~美心推介,算比較好ga la~不過唔夠咖啡味...杏仁天使蛋糕~得個靚字,個蛋榚激似濕左水...紅梅拿破崙脆餅~脆都唔脆下,而且好淋....我覺得呢d新款真係得個靚字,而且又唔係便wor($7.2),我本來都抱幾大寄望,點知真係勁失望呀!!!我覺得東海堂d西餅都好食過呢批新野!!美心今次真係要檢討下啦......
(非会员)
2001-11-11 17 浏览
有隻叫「香芋朱古力蛋糕」! <br>簡直係超正!! <br>價錢$9x~~(唔記得exact $)
有隻叫「香芋朱古力蛋糕」! <br>
簡直係超正!! <br>
價錢$9x~~(唔記得exact $)