2005-07-15 396 浏览
家庭聚會,早上飲茶同晚飯都來這裡。飲茶點了素菜皮帶子蝦餃、雞包仔、X0醬炒腸粉、生炒牛肉飯,非常好味。晚飯點了川汁炒蝦球、雜菜煲、中式牛柳、燒鵝、馬蹄蒸豬肉、金銀蛋莧菜、薑葱炒銀雪魚。每款菜式都做得好好。甜品芒果布甸就不夠滑,味道一般。但周末能與家人一起吃餐飯,說說笑,亨受家庭樂,真的是人生一大樂事!
2005-06-04 219 浏览
人好多我地等左一個鐘先有的食果然是有一定的水準大力推薦以下幾樣點心1.燒賣: 味道真好甚至好味過蝦餃2.XO醬煎蘿白糕: 阿姐現點現煎火候控制得宜, 蘿白糕切 成方形塊狀,外皮酥脆,仲很惹味3.豆腐花: 有淡淡的豆香,入口滑嫩又不過甜4.椰皇雪鉿燉奶:做趕特價好大一個不過椰奶味道太重個 人不是非常喜歡其他不太記得不過奶黃包和蒸排骨就真的唔得兩人埋單$275.
人好多我地等左一個鐘先有的食
果然是有一定的水準
大力推薦以下幾樣點心
1.燒賣: 味道真好甚至好味過蝦餃
2.XO醬煎蘿白糕: 阿姐現點現煎火候控制得宜, 蘿白糕切
成方形塊狀,外皮酥脆,仲很惹味
3.豆腐花: 有淡淡的豆香,入口滑嫩又不過甜
4.椰皇雪鉿燉奶:做趕特價好大一個不過椰奶味道太重個
人不是非常喜歡

其他不太記得不過奶黃包和蒸排骨就真的唔得

兩人埋單$275.
2004-07-23 102 浏览
上一次去, 同媽媽2 個人食宵夜飯, 3個"送"2位茶連加一都係130 蚊. 但今晚去, 明明上次見到茶介連花生都係20蚊( 2個人), 今晚3個人竟然收我50蚊!!! 10蚊位茶, 10蚊花生, 所以以後都唔去!同埋今晚食既9肚魚炸得好黑, 唔好食=(

同埋今晚食既9肚魚炸得好黑, 唔好食
=(
(非会员)
2004-07-19 69 浏览
本來想食泰國菜,點知婆婆話唔舒服,想食中菜冇咁漏,於是來了這兒吃晚飯。六個人點了老火湯–今晚係涼瓜排骨煲生魚湯,好鮮甜,正!蘿蔔牛腩牛筋煲- 牛腩夠淋,味道尚可,本人嫌個汁夠濃。花菰炆豆腐- 好味清蒸多寶魚- 嘩!好正!條魚好滑溜,有好多葱好香,個汁好鮮甜,可以撈好多飯!現在用星展信用咭簽賬仲可享優惠價$138 一條添(原價$168)。抵食噃。馬碲蒸豬肉- 好好味,夠大碟,我哋個個食到lam lam 咀!椒絲腐乳唐生菜- 好味今晚阿姐仲送糖水,真好人。糖水係紫米露,好杰好足料,又夠熱,好好味。
老火湯–今晚係涼瓜排骨煲生魚湯,好鮮甜,正!
蘿蔔牛腩牛筋煲- 牛腩夠淋,味道尚可,本人嫌個汁夠濃。
花菰炆豆腐- 好味
椒絲腐乳唐生菜- 好味
2003-04-23 54 浏览
東瓜盅好足料($150)......其他小菜都比其他美心好,可能同地點和價錢有關.
2001-11-13 10 浏览
今日同同事一行七人去o左美心2樓飲茶,叫o左10幾個點心,滿成台,都係食d大路野,好似蝦蛟、腸粉就普普通通,料幾新鮮,但層皮就唔夠薄同滑,煎腸粉就煎得唔錯,幾爽口,不過略嫌油膩o左d,另外碟燒排骨都幾正,燒到有少少焦,夠香口,不過最正都係碟蛋撻仔,同事話呢間酒樓d蛋撻仔係拎個獎,真係名不虛傳,層皮真係夠晒鬆化,入口即溶,蛋汁濃度適中,一啖一個,正。埋單每人平均80元,午市當然唔可以話平,不過招呼周到,坐得舒服,食物水準唔錯,都可一試。
(非会员)
2001-08-15 2 浏览
唔係也.....美心最多可算係家庭食飯或朋友歡聚好食市, 點計都講唔上係拍拖好去處, 話情調好?? 似乎唔多適合, 但講到小菜好食, 我倒贊同!!
2001-08-14 8 浏览
興利中心2樓妙香閣、和的燈光清雅的環境,美味的皇吊炸雞、陳村咀煲、xo豆付煲,認真唔錯o.不訪一試!
不訪一試!
2000-01-14 4 浏览