2021-07-24 660 浏览
呢一間舖頭,絕對係一間我好想佢開係我屋企附近嘅舖頭。幫襯呢間舖頭嘅次數2但係諗起舖頭嘅次數 n 次鐘意間野嘅原因:1.平靚正2.嘢食嘅質素真係好高3.即叫即整新鮮滾熱辣 本人最鍾意嘅食物:腸粉炒蛋
呢一間舖頭,絕對係一間我好想佢開係我屋企附近嘅舖頭。
幫襯呢間舖頭嘅次數2
但係諗起舖頭嘅次數 n 次
鐘意間野嘅原因:
1.平靚正
2.嘢食嘅質素真係好高
3.即叫即整新鮮滾熱辣

本人最鍾意嘅食物:腸粉炒蛋

平民價錢🤤超級抵食嘅串燒店之前問個讀理大嘅朋友以前讀書住Hall會食乜啊?佢就介紹呢間🤤 趁經過紅磡就去試咗📍雞蛋炒腸粉呢度最出色嘅就係雞蛋炒腸粉🥰加咗蛋包住煎嘅腸粉估唔到係夾嘅最出色當然係佢嘅醬料充滿蛋香嘅腸粉配合埋混醬係一流串燒都好多款式價錢亦都唔太貴絕對係親民嘅選擇全部串燒都係即叫即燒上菜時間都算快調味唔會太濃啱啱好佢個燒雞翼係好好食價錢亦都真係平⭐️由於真係小店經營,所以環境其實比較一般當然咁嘅價錢係唔可以對街坊小店咁苛刻🤡
平民價錢🤤超級抵食嘅串燒店

之前問個讀理大嘅朋友以前讀書住Hall會食乜啊?
佢就介紹呢間🤤 趁經過紅磡就去試咗

上菜時間都算快
調味唔會太濃啱啱好
佢個燒雞翼係好好食
價錢亦都真係平⭐️

由於真係小店經營,所以環境其實比較一般
當然咁嘅價錢係唔可以對街坊小店咁苛刻🤡
2021-07-01 787 浏览
位於紅磡嘅美味加一共有兩間分店一個呢就係可以坐低食嘅一個呢就係專做外賣嘅到夜晚時間呢見到佢都非常之多人幫襯,同埋佢都開得幾夜所以見到好多後生仔都會坐晒喺度,甚至乎將啲枱櫈放咗喺門口非常旺場下午時間見到冇乜人,我又再一次幫襯,都已經好長時間冇幫襯過啦,價錢都冇乜大改變但係新出左多d嘅食物,如今次叫咗佢新嘅脆皮豬大腸,非常之難咬,搞咗好耐都頂唔順,男朋友都將佢吐出來而且好大舊,更難吞同咬,今次再食覺得佢嘅調味唔夠之前咁惹味,而且佢食物雖然之前燒過但係你叫咗之後依然都要等好耐🥺🥺 對於肚餓嘅我 簡直係非常煎熬而且佢環境舖頭枱櫈都坐得唔係幾舒服,食串燒通常都要叫好多先食得飽,同男朋友兩個食咗差唔多$200食咗個寂寞出來,依然肚餓我都仲係要去食多碗魚蛋粉先搞得掂,
位於紅磡嘅美味加一共有兩間分店
一個呢就係可以坐低食嘅一個呢就係專做外賣嘅
到夜晚時間呢見到佢都非常之多人幫襯,

下午時間見到冇乜人,我又再一次幫襯,
都已經好長時間冇幫襯過啦,
價錢都冇乜大改變但係新出左多d嘅食物
而且好大舊,更難吞同咬,
今次再食覺得佢嘅調味唔夠之前咁惹味,
而且佢食物雖然之前燒過
但係你叫咗之後依然都要等好耐🥺🥺
對於肚餓嘅我 簡直係非常煎熬
而且佢環境舖頭枱櫈都坐得唔係幾舒服,
我都仲係要去食多碗魚蛋粉先搞得掂,

2021-05-21 747 浏览
性價比好高嘅串燒煎腸粉都好出色行開行過先會嚟食唔會特登專登入嚟調味有大路辣汁沙嗲汁呢度都恰到好處主要係價錢比較平可以講唔肉赤地食飽你串燒食到飽都要好多串下架大普份味道都正常推介羊架,唔羶,足香料煎腸粉,又脆皮,又唔厚唔油親麻醬甜醬豉油一絕
性價比好高嘅串燒

主要係價錢比較平

可以講唔肉赤地食飽你
串燒食到飽都要好多串下架

大普份味道都正常

推介羊架,唔羶,足香料

煎腸粉,又脆皮,又唔厚唔油
親麻醬甜醬豉油一絕
2020-11-21
2021-03-27 1185 浏览
第二次嚟,因為上次食過,覺得真係太抵食,再返嚟食!串燒選擇都算多,而且出菜都算快,見到姨姨好努力係咁燒。特別推介雞腎,牛舌,金菇肥牛卷,茄子,都好好味,而且份量好多,比起好多串燒店抵食好多!環境來講就唔可以同大部分市區串燒店比較,始終都係街坊小店,算好唔錯咖啦!
2021-03-17 804 浏览
這家串烤絕對是夜宵界的冠軍,價格非常親民,大部分的烤串都落在港幣8到15塊之間,超級佛心,而且味道跟價錢也一樣的吸引人,是我已經吃了快10年的一家高質量的老店,我幾乎每次去黃埔也一定會去一下的店,不光有串烤,而且還有平價的車仔麵。韭菜炸的很入味但也不會過咸,櫛瓜爽脆多汁,蔬菜串一點都不比牛雞羊等的肉串遜色,我很多時候都會點一埋蔬菜串,烤腸也是外脆裏嫩,是台式的甜口香腸,最推薦的是雞肉串跟雞脆骨,絕對是每來必點!

• 燒韭菜
2021-03-16 593 浏览
今次係禁堂食限制下 選擇左美味佳外賣重拾返當年係PolyU讀書既回憶今次外賣原因 就冇order到串燒反而試下之前未試過既車仔麵原本嗌左豬皮蘿蔔、牛腩、冬菇 配米粉但豬皮蘿蔔售罄 唯有改豬大腸..點知等左一半同我講米粉都賣晒 🤯咁都冇辦法 唯有再改幼麵先講一講配料 牛腩比較碎 而且冇乜味冬菇一開四 有3小粒.. 味道正常 夠厚身豬大腸 普普通通 亦都比較細件湯底有別其他車仔麵檔 用上排骨湯 仲有d煲湯湯渣添整體車仔麵感覺試一次就夠😅😅 略為失望跟餐嗌左自家製涼茶 落左唔少糖水 個人覺得太甜🙈另外唔少得嗌蛋炒腸粉👍🏽呢個出色 可惜冇得堂食 熱辣辣食更香口鑊氣夠 即叫即整👍🏽服務方面 小店都唔會要求太多 唯獨要講收錢果陣態度比較差 有d命令既感覺 令人反感整體而言 食物都係食返串燒小食就可以了😅😅
今次係禁堂食限制下 選擇左美味佳外賣
重拾返當年係PolyU讀書既回憶
今次外賣原因 就冇order到串燒
反而試下之前未試過既車仔麵
原本嗌左豬皮蘿蔔、牛腩、冬菇 配米粉
但豬皮蘿蔔售罄 唯有改豬大腸..
點知等左一半同我講米粉都賣晒 🤯

鑊氣夠 即叫即整👍🏽

整體而言 食物都係食返串燒小食就可以了😅😅

2021-03-15
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
  • 蛋炒腸粉
📍美味佳(紅磡)——————————極推薦既一間串燒店雖然等候既時間比較耐但係串串皆辛苦~等待係值得既🤣美味佳最出名係燒雞翼🍢香口得黎又惹味~-除左雞翼之後,仲有好多選擇燒茄子🍆 芝心丸,煙肉腸仔都係必試既
📍美味佳(紅磡)
——————————
極推薦既一間串燒店

雖然等候既時間比較耐
但係串串皆辛苦~等待係值得既🤣
美味佳最出名係燒雞翼🍢
香口得黎又惹味~
除左雞翼之後,仲有好多選擇
燒茄子🍆 芝心丸,煙肉腸仔都係必試既
2020-11-22 1503 浏览
未食過美味佳之前,我都冇聽過佢個名。係我朋友話俾我聽呢個地方好抵食、好平。所以就專登開車過嚟試試!停好車之後,發現原來呢條街都有幾間都係賣串燒嘅。不過有啲好似日本屋台咁賣嘅係日本串燒。美味佳個門口就係咁,見到廚房有成堆串燒排排企!望下個點餐紙,真係選擇多。現時階段唔方便唔可以上深圳食擼串,所以就平平地喺香港食。招牌燒雞翼我最愛嘅燒韭菜雞腎、雞軟骨、牛脷、豬腩肉肥牛韭菜卷燒茄子燒京葱燒燒賣,隔離嗰串我都唔記得咗係咩,可能係燒豬頸肉蛋炒腸粉最後係燒墨魚丸同埋司華力腸總結:可能因為價錢平呀,選擇又多,好自然就叫多咗好多嘢。好彩身邊個朋友好食得,先至可以會完成晒,食晒所有嘢。我覺得最唔好食嘅呢就係燒豬腩肉,因為燒完出嚟就好似食緊臘味咁。所以大家可以跳過唔使嗌呢樣!

美味佳個門口就係咁,見到廚房有成堆串燒排排企!

招牌燒雞翼

我最愛嘅燒韭菜

雞腎、雞軟骨、牛脷、豬腩肉

肥牛韭菜卷

燒茄子

燒京葱

燒燒賣,隔離嗰串我都唔記得咗係咩,可能係燒豬頸肉

最後係燒墨魚丸同埋司華力腸

• 燒韭菜
  • 燒茄子
  • 雞軟骨
未聽過美味佳大名既 一定唔係紅磡街坊呢間長期有 Poly 同學/紅磡街坊紅館睇完演唱會既散場客光顧佢出品既車仔麵/孜然串燒 味道相當唔錯 尤其係燒鷄全翼 即叫即燒 $27/3隻 抵食到暈鷄皮香口惹味 雞肉仍保留到肉汁加多罐加多寶降下火清下熱氣平衡一下真係一個無得輸既宵夜 以前只有美味街一間 依家係附近開左間美味街外賣店 可見生意相當火熱樓面阿姐亦相當熱情 本來我要唔辣雞翼佢有隻唔小心加左辣 結果免費請我食結果4隻雞翼收3隻價錢 會再幫襯
未聽過美味佳大名既 一定唔係紅磡街坊
樓面阿姐亦相當熱情 本來我要唔辣雞翼
佢有隻唔小心加左辣 結果免費請我食
結果4隻雞翼收3隻價錢 會再幫襯
  • 燒雞全翼
其實串燒和車仔麵都很出色,不過今日很想吃串燒所以沒點車仔麵蛋炒腸粉 $18基本上每次來都會點,煎得金黃脆口的腸粉,配上雞蛋香和腸粉必備的花生醬,甜醬和豉油,實在是超好吃!雞全翼和雞中翼 $27/3串雞全翼和雞中翼一樣價錢,全部燒得剛好,肉汁鮮嫩,正翠肉瓜$9@ 其他$13:燒燒賣,貢丸,花枝丸,牛利,墨魚咀,豬頸肉除了貢丸有點乾,其他全部都非常出色,熱辣辣燒得剛好,翠肉瓜厚切多汁,豬頸肉很嫩,很是滿足燒菠蘿 $9@酸酸甜甜的燒菠蘿,同樣很多汁,不錯司華力腸$13@, 台灣黑椒腸$13@司華力腸很貼心已經剪成一粒粒方便進食,台灣黑椒腸比想像中好吃,咬破脆口的腸衣,裡面熱辣辣2人捧著肚子走都只是200多元,必會再來
其實串燒和車仔麵都很出色,不過今日很想吃串燒所以沒點車仔麵

蛋炒腸粉 $18

雞全翼和雞中翼 $27/3串
雞全翼和雞中翼一樣價錢,全部燒得剛好,肉汁鮮嫩,正

翠肉瓜$9@
其他$13:燒燒賣,貢丸,花枝丸,牛利,墨魚咀,豬頸肉

燒菠蘿 $9@
酸酸甜甜的燒菠蘿,同樣很多汁,不錯

司華力腸$13@, 台灣黑椒腸$13@

2人捧著肚子走都只是200多元,必會再來
  • 蛋炒腸粉
  • 燒雞翼
  • 車仔麵
  • 司華力腸
早幾日,兩個大胃男加埋我,三人行黎食串燒舖面就唔算好大,不過勝在都夠冷氣,而且串燒夠多款又抵食。我地三個人完全唔睇價錢,鐘意食咩就點咩。最後食到兩個男生大叫好飽,未上既食物要外賣咁款😂😂起碼食左40-60串。賣單都係$485!推介好食既串燒:雞翼、雞腎、司華力腸、貢丸、燒賣、叉燒都係食完想再食!仲有燒茄子🍆先$20!加埋蛋炒腸粉,炒得個皮夠脆 加埋甜醬麻醬好正!唯一就係環境比較嘈。不過對我黎講就另一番風味,係平民食串燒既天堂!附上菜單,大家慢慢參考:
早幾日,兩個大胃男加埋我,三人行黎食串燒
舖面就唔算好大,不過勝在都夠冷氣,而且串燒夠多款又抵食。

我地三個人完全唔睇價錢,鐘意食咩就點咩。

推介好食既串燒:
雞翼、雞腎、司華力腸、貢丸、燒賣、叉燒
都係食完想再食!

附上菜單,大家慢慢參考:

2020-09-26 847 浏览
正所謂 workout to eat同朋友做完gym做到肚餓緊係要搵地方醫肚 誤打誤撞 搵到一間車仔麵舖有串燒食🤩🌟 蛋炒腸粉 🌟呢個超有驚喜❣️第一次食蛋炒腸粉 冇諗過蛋同腸粉咁夾蛋少到脆脆地 突然將腸粉做到外脆內軟成件事好有口感呢個大推❗️❗️😋🌟 韮菜 🌟調味粉配韮菜好正 超入味好大份 同朋友食到好似去左蒙古咁幾隻羊喺度食草🤣🌟 雞翼 🌟好juicy 同埋好大隻 唔錯唔錯🤤🌟 雞軟骨 🌟 朋友覺得幾好食 但我唔太鍾意食硬嘢 覺得唔會encore🤭冇諗過咁平嘅串燒都咁好食真係超surprise!💜最後我地一星期去左兩次因為佢係我地 暫時食完覺得最正嘅gym後美食😍🤑 蛋炒腸粉 $18🤑 韮菜 $9/1串🤑 雞翼 $11/1串 $27/3串🤑 雞軟骨 $9/串 $15/2串
正所謂 workout to eat

韮菜
雞翼
雞軟骨
2020-07-14 1056 浏览
絕對生燒,無炸過,又平睇住入面個姐姐,摩打手咁燒全部野,都新鮮好味個人最愛燒全翼:平到嘔,堅持生燒午餐肉:勁厚切,重本呀韮菜:成排咁多,工夫心機豬頸肉:爽口多汁蛋炒腸粉:減緊肥,都偷食2件雞軟骨:好味,脆脆的茄子:識燒,係一定燒好先切開
絕對生燒,無炸過,又平
睇住入面個姐姐,摩打手咁燒
全部野,都新鮮好味

個人最愛
燒全翼:平到嘔,堅持生燒
午餐肉:勁厚切,重本呀
韮菜:成排咁多,工夫心機
豬頸肉:爽口多汁

蛋炒腸粉:減緊肥,都偷食2件
雞軟骨:好味,脆脆的

茄子:識燒,係一定燒好先切開

• 燒雞全翼
《可能係全世界最抵deal 既串燒🍢》———————————————-🐣美味佳好耐無食串燒,於是就專登行去紅磡舊區食美味佳。咁耐無食,仍然非常地道,加埋十年如一日既懷舊金曲做背景音樂,果然風味十足!😋-如果有食開串燒嘅人都知道,出邊閑閑哋都起碼要幾百蚊,仲可能食唔飽。呢度勝在抵食夾大件,而且有返啲質素,啲姐姐有好有人情味🤗-一坐底就我地叫左招牌燒雞全翼同燒雞中翼,外脆內嫩,相當juicy❤️再黎豬腩肉、豬頸肉、牛舌、雞軟骨同牛油焗金菇,全部都係即叫即燒。佢而家仲將外賣分開咗第二間鋪去燒,所以由入單度擺上台只需要大概10分鐘。中間頂唔順,實在太正,嗌左罐可樂gur gur 佢!最段再encore 多次我地覺得最好食既豬腩同豬頸肉,啖啖肉,相當滿足。但提提大家,如果大家唔食得好辣既,就千祈唔好叫加辣,其實佢本身嘅孜然香料都已經非常惹味😆⭐️價錢參考:招牌燒雞全翼、燒雞中翼:$27/三串 (自由配搭)豬腩肉、豬頸肉、牛舌:$13/串雞軟骨:$15/兩串牛油焗金菇:$18/碟可樂:$7/罐- 🍌抵deal 指數:8/10💰人均消費:$100內📍美味佳:紅磡寶其利街2號地舖☎️92357213⏱星期一
《可能係全世界最抵deal 既串燒🍢》
———————————————-
🐣美味佳

⭐️價錢參考:
招牌燒雞全翼、燒雞中翼:$27/三串 (自由配搭)
豬腩肉、豬頸肉、牛舌:$13/串
雞軟骨:$15/兩串